3 Mayıs 2011 Salı

REVİ’DEN ÖĞRENCİLERE BÜYÜK KOLAYLIK


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi; KTÜ’ lü MALİYE, kamu yönetimi, işletme ve iktisat bölümü öğrencilerine teorik ve pratik bilgiler edinmeleri konusunda İl Genel Meclisi Salonlarını ve çalışmalarını açtı.



KTÜ Maliye Bölümü Öğrencileri İl Genel Meclislerinin işlevi, çalışma yöntemleri, bütçe hazırlıklarındaki planlamalar konusunda Meclis Başkanı Haydar Revi’den bilgi aldı. Öğrenciler ders programı gereği kendi aralarında sembolik meclis oluşturarak İl Genel Meclisinin çalışmalarını teorik bizzat kendileri de yaşayacak.


KTÜ, Maliye Bölümü öğrencileri; Prof. Dr. Ahmet Ulusoy’un rehberliğinde İl Genel Meclislerinin yapısı konusunda teorik ve pratik bilgileri almaya başladı.


Meclisin çalışmalarını yerinde gözlemleyen öğrenciler başkan Haydar Revi’den de meclis çalışmaları konusunda bilgiler aldı. İl Genel Meclisi’nin çalışma yöntemleri, toplantıları, toplantılarda görüşülen konular, oylamalar ve dosyalar üzerindeki incelemeleri bizzat meclis çalışmasını gözlemleyerek irdeleyen öğrenciler daha sonra okuldaki amfide, sembolik bir il genel meclisi kurup mecliste gördüklerini hayata geçirecekler. Teorik ve pratik uygulama ile Maliye Bölümü öğrencileri, İl Genel Meclislerinin işleyişleri hakkında da geniş bir bilgiye sahip olacaklar.


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi; KTÜ ile İl Genel Meclisinin her anlamda iş birliğini en üst düzeyde oluşturduğunu belirtirken, kamu yönetimi ve işletme ile iktisat bölümünden de öğrencilere teorik ve pratik bilgiler edinmeleri konusunda il genel meclisi salonlarını ve çalışmalarını açtıklarını ifade ettiler. Öğrenciler ise teorik bilgilerini pratikte de bizzat yaşayarak görmelerinin kendileri açısından son derece olumlu olduğunu ifade ettiler.


HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN – 02.05.2011 Pazartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder