18 Mayıs 2019 Cumartesi

MUHTEŞEM KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN, DOĞUMUNUN 524. YILINDA TRABZON'DA ANILIYOR…

TRABZON – Osmanlı Türk-İslam Cihan Devleti'nin ünlü hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman Han doğumunun 524. yıl dönümünde doğduğu ve çocukluğunun geçtiği Trabzon'da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından Ortahisar Mahallesi Kanuni Evi önünde düzenlenen programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, İl Müftüsü Osman Aydın, Muhteşem kanuni Sultan Süleyman Vakfı yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon Belediye Mehter takımı eşliğinde, saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşma yapan Vali Ustaoğlu:

"Bu gün burada büyük padişah, cihan padişahı, devlet adamı ve bu topraklarda doğmuş, büyümüş Kanuni Sultan Süleyman'ın doğumunun 524. yıl dönümü hep birlikte yâd ediyoruz.

Tarihimizi olduğu şekliyle gerçek kaynaklara dayanarak gençlerimize, insanlarımıza anlatmakla bu görevi en iyi şekilde ifa edeceğimizin farkındayız. Büyük devletler, büyük milletler tarihine, geçmişine, ecdadına ve kültürüne sahip çıkmakla olur.

Osmanlı İmparatorluğunun ihtişamlı padişahının doğduğu topraklarda onu yeni kuşaklara tanıtmak adına bu tarz organizasyonların önemi her geçen gün daha iyi anlıyoruz. 

İlim ve irfanı ilk bu topraklarda alan Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman sadece devlet adamlığıyla değil, kanun yapıcı, iyi bir şair, adaleti ve hukuk kurallarını en iyi şekilde uygulayan çok büyük bir devlet adamlığı özelliğiyle tanınmaktadır. Daha da önemlisi üç kıtaya hükmetmiş, padişah olduğunda Osmanlı topraklarını âdete üç katına çıkartmış büyük bir padişahtır" dedi.

Trabzon'un bir şehzadeler kenti olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Ecdadın bir şehri şehzadeler kenti yaparken tesadüf yapmamıştır. O kentin stratejik konumu, imparatorluk açısından önemi, kültürü, birikimi, eğitimi, geçmişi ve altyapısı dikkate alınmıştır. Bundan dolayıdır ki şehzadelerin yetişmesinde bu şehirlerin önemli bir yeri olmuştur. Bizler tarihimizle bağımızı canlı tutmazsak, kültürel değerlerimize sahip çıkmazsak, tarihimize ve kültürümüze değer vermezsek devlet ve millet olmalıyız. Dünyanın her yerinde anılan cihan padişahını bizlerde daha iyi bir şekilde anma adına elimizden gelen gayret ve çabayı sonuna kadar göstereceğiz. Vakıf yöneticimiz başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardın Vali Ustaoğlu, Trabzon Halk Eğitim Merkezinin Kanuni etkinlikleri kapmasında hazırlamış olduğu sergiyi gezdi.



17.05.2010

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN DUYURU!

"ESKİ DEVLET SAHİL YOLU'NDA KISMİ ASFALTLAMA ÇALIŞMASI YAPILACAĞINDAN GEÇİCİ ve KONTROLLÜ GEÇİŞ SAĞLANACAK"

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Eski Devlet Sahil Yolu'nda kısmi asfaltlama çalışması yapılacağından geçici ve kontrollü geçiş sağlanacağını duyurdu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı açıklaması:

"Ortahisar ilçesi 2 Nolu Beşirli Mahallesi ve Toklu Mahallesi (Eski Devlet Sahil Yolu) Tanjant Köprüsü ile Merkez Bankası arasında bulunan çift şeritli yolda; asfaltlama çalışması yapılacağından, Ulaşım Trafik Düzenleme Kurulu (UTK) kararı uyarınca trafik 20-27 Mayıs tarihleri arasında geçici ve kontrollü olarak orta refüj tarafından tek şeride düşürülecektir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."
         
17.05.2019

17 Mayıs 2019 Cuma

MÜFTÜLÜK PERSONELİNETÜRK İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

TRABZON - Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde Türk İşaret Dili kursu açıldı. Kursta din görevlilerine İşaret Dili eğitim verildi.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde din görevlilerine yönelik açılan Türk İşaret Dili kursunda kursiyerlerle bir araya gelen Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Vaiz Osman Öztürk, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Dal'ın refakatinde Kurs Öğretmeni Özlem Aşan'dan kurs hakkında bilgi aldı. Kursiyerlerin İstiklâl Marşı'mızı işaret dilinde ifade etmeleri beğeni ile karşılandı. Açılan bu kursa bazı vatandaşların da kursiyer olarak ilgi gösterdikleri görüldü.

"120 SAATLİK KURS GÖRDÜLER"

Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek yaptığı açıklamada:

"Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde imam hatiplere yönelik Türk İşaret Dili kursu açılmış olup verilen eğitimde sona doğru yaklaşılmıştır. 120 saat eğitim gören imam hatipler TİD programı eğitimiyle, işitme yetersizliği ile dil ve konuşma yetersizliği olan bireylerin kişisel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılanması amacına yönelik, konuşma dilinin el ve vücut hareketleri ile mimiklere aktarıldığı görsel bir dili öğrenmiş oldular. Gelişen teknolojiye ve uzun süren uygulamalara göre işitme yetersizliği olan bireylerin eğitiminde bireysel özelliklerin ve ihtiyaçların belirleyici olması gerekmektedir. İşitme yetersizliği eğitim hizmetlerinin tümü, bireylerin işitme kalıntısını en üst düzeyde kullanmaları, dil ve konuşma, sosyal, akademik vb. tüm becerilerini olabilecek en üst düzeye çıkarabilmeyi hedeflenmektedir. Çerçeve öğretim programı ile bireylerin, Temel İşaret Dili zemininde, işitme yetersizliği olan bireylerle iletişim kurabilmek için temel bilgi ve becerileri kazanması, yeniliğe ve değişime uyum sağlaması öngörülmektedir." dedi.

Haber: Mithat Güdü - 16.05.2019

MÜFTÜ HÜSEYİN KÖKSALKIRANKÖY MAHALLESİ'NDE HASTA ZİYARETİNDE BULUNDU

TRABZON - Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, hasta ziyaretleri kapsamında ilçeye bağlı Kıranköy Mahallesi'nde bulunan hasta vatandaşları ziyaret etti.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal; Vaiz Osman Öztürk, Murakıp Ömer Çınar ve mahallede görevli imam Hatip Mustafa Albayrak'ın da iştirâkiyle, ilçeye bağlı Kıranköy Mahallesi'nde ikamet eden 85 yaşındaki cilt kanseri hastası Hasan Kadı ve 16 yıldır Alzheimer hastası olan Esma Albayrak ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.
İlçe merkezinde ve mahallelerde yaşayan hasta ve engelli vatandaşlarla onların yakınlarına, moral ve manevi destek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Müftü Köksal:

"Manevi rehberlik kapsamında hastalarımıza moral vermek, onlara yalnız olmadıklarını göstermek, şifâ dilemek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Hâl ve hatırlarını soruyoruz. Durumlarıyla ilgili bilgi alıyoruz. Şifâ dileğinde bulunuyor, duâ ediyoruz, duâlarını alıyoruz." dedi.

Haber: Mithat Güdü - 16.05.2019

VAKFIKEBİR KAYMAKAMI YAKUTA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNÜ ve MİNİK KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

TRABZON - Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, ilçe müftülüğünü ve ardından Merkez Kur'an Kursu'nda 'Kur'an Eğitimi ve Öğretimi' gören 4-6 yaş grubu minik öğrencileri ziyaret etti.

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, ilçe müftülüğünü ziyaretlerinin ardından, Merkez Kur’an Kursu'nda 'Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde 'Kur'an Eğitimi ve Öğretimi' gören minikleri, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal ile birlikte sınıflarında ziyaret etti. Kaymakam Yakuta, minik öğrencilerle yakından ilgilendi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden ve yaşlarına uygun sorular yönelten Kaymakam Mesut Yakuta, esprileriyle de minikleri güldürmeyi ihmal etmedi. Kaymakam Yakuta ile sohbeti oldukça seven minikler, büyük bir heyecan ve özgüvenle kursta öğrendikleri bilgileri paylaştılar.

İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'dan, öğrencilerin genel durumu ve müftülüğün gözetim ve denetiminde eğitim öğretim faaliyeti sürdüren Kur'an kurslarındaki eğitim öğretimle ilgili ayrıntılı bilgi alan Kaymakam Yakuta daha sonra ilçe müftülüğünden ayrıldı.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Merkez Kur'an Kursu'nda 5 sınıf, Kirazlık Mahallesi Kur'an Kursu'nda 2 sınıf, Yalıköy Mahallesi Kur'an Kursu'nda 1 sınıf olmak üzere toplam 8 sınıfta 109 öğrenci 'Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde 'Kur'an Eğitimi ve Öğretimi' görüyor.

Haber: Mithat Güdü - 16.05.2019

MİLLİ SPORCU EMRE VURAL'DAN VALİ USTAOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - Boccia Şampiyonası'nda 2. olarak gümüş madalya kazanarak Türkiye 2'incisi olan milli sporcumuz, Trabzonspor Kulübü kongre üyesi Emre Vural Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ustaoğlu, Azerbeycan'ın başkenti Bakü'de 26- Aralık 3 Ocak 2018 tarihleri arısında düzenlenen Boccia Şampiyonası'nda ikinci olan milli sporcu Vural'ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Boccia sporunun engelliler için önemli olduğunu söyleyen milli sporcu:

"Yaklaşık 6 yıl önce bu spora başladım. İlk başta hobiydi, fakat süreç beni daha farklı yerlere götürdü. Ülkeme getirmiş olduğum bu başarıdan ötürü çok mutluyum" dedi.

16.05.2019

Z KUŞAĞINA SAĞLIK HUKUKU BİLİNCİ!

TRABZON - Hasta hakları, sağlık hukuku ve konularında Sağlık Meslek lisesi öğrencileri bilinçlendirilmeye başlandı.

Av. Doğukan Bora Savaş, hasta haklarının çağın gerekliliği olduğunu belirterek, uluslar arası normların Türkiye'de de geçerli olduğunu belirtti.

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği'nin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Z kuşağında Sağlık Turizmi bilincinin geliştirilmesi’ projesi için görüşlerini anlatan dernek başkanı Mustafa Yılmaz:

"Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik eğitimlerim Hasta Hakları, Sağlık Hukuku, Turizmde İletişim Metodolojisi ve KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik kursları düzenleyerek gençlerin gelecek hayatlarına bakış açılarına yardımcı olmayı hedefleyerek onları bu ders konularında bilinçlendiriyoruz.

Yine, bu projemiz kapsamında Sağlık Meslek Lisesi Öğretmenlerine Proje Döngüsü Eğitimi vererek Yurt içi ve Yurt dışı sosyal sorumluluk projelerinde projelerin yazılımı ve uygulanması hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayarak projemizi geliştirdik.

Bu güne kadar yaptığımız onlarca İstihdama, Turizme, Sağlık’a yönelik projelerimizle yetiştirdiğimiz gençleri şimdi değişik sektörlerde iş başında görmek bizlere gurur vermektedir.

Bu projemizde de Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerine ve Öğretmenlerine güzel eğitici derslerle bilgiler vererek bir kez daha güzel sonuçlar alacağımız bizleri onurlandırmaktadır.

Bu eğitim programı kapsamında KTÜ Hukuk Fakültesi eski öğretim görevlisi ünlü hukukçu Avukat Doğukan Bora Savaş, gençlere Sağlık Hukuku ve Hasta Hakları konusunda bilgilendirmeler yapmış  olup diğer eğitim konularında çok değerli hocalarımızla projemizi sonuçlandıracağız."

16.05.2019

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ve ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ PROGRAMI AÇIKLANDI

TRABZON – Trabzon Valiliği, 2019 yılı 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri programını açıkladı.

2019 YILI 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ VE ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ PROGRAMI:

22 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA

Etkinlik: Botanik Parkta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirilecek olan Sıfır Atık Temalı "Lider Çocuk Kampı" programı kapsamında Müdürlüğümüz tarafından Sıfır Atık Konusunda bilinçlendirme çalışması yapılması ve kamptaki çocuklara Bakanlığımız faaliyetleri kapsamında çeşitli çevre sorunları ile tarihi ve doğal çevre değerlerinin tanıtımı, kamuoyunda çevre bilincinin oluşması ve şehircilik anlayışımızın çocuklara öğretilmesi amacıyla basılmış olan  "Çevreci Çocuk Dergisi" nin dağıtımının yapılması.

Saat : 10:00
Yer  :  Botanik Park

24 MAYIS 2019 CUMA

Etkinlik: Müdürlüğümüz ve ALO181 Çağrı Merkezi tarafından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı salonunda "Lider Çocuk Kampı" programına katılan öğrenciler için yapılan Katılım Belgesi Dağıtım Töreninde öğrencilere Sıfır Atık konulu görsel sunum yapılması.

Saat : 14:00
Yer  :  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu

30 MAYIS 2019 PERŞEMBE

Etkinlik: Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezinde Müdürlüğümüz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ortahisar Belediye Başkanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve ALO 181 Çağrı Merkezi tarafından stantların kurulması, vatandaşlara 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili tanıtım yapılması, (afiş, bilgilendirme broşürleri, bez çanta, atık pil kutusu), Orman Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Orman Bitki Kokteyli isimli bitki çaylarının dağıtılması ve atık kumbaralarının (cam, kağıt, plastik) tanıtımının yapılması

Saat : 11:00
Yer  :  Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi

10 HAZİRAN 2019 PAZARTESİ

Etkinlik: Ortahisar Belediyesi tarafından organize edilen "Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu"nda yapılacak olan ödül töreninde, bayanlar arası bitkisel atık yağ yarışması ve geleneksel atık pil toplama yarışmasına katılan ve dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin verilmesi.

Saat  : 11:00
Yer   :  Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu

16.05.2019

16 Mayıs 2019 Perşembe

BAŞKAN ZORLUOĞLU, ANNELER GÜNÜ İFTARI'NDA

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, büyükşehir belediyesinin iftar etkinlikleri kapsamında İpekyolu Fuar alanında organize edilen Anneler Günü iftarında yüzlerce anne ile birlikte iftar yaptı.

Eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte geldiği iftar çadırında önce masaları dolaşarak Ramazanlarını kutladığı annelerle fotoğraf çektiren Başkan Zorluoğlu, ezan vakti yine annelerin de yer aldığı masada konuklarıyla beraber orucunu açtı.

Her bir masaya günün anlamına istinaden karanfillerin bırakıldığı iftar programına, eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte katılmaktan ve genç-yaşlı çok sayıda anne ile bir arada iftar yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ramazan boyunca hem Trabzonlu hemşehrilerinin geneline hem de özel kesimlere yönelik iftar programlarının devam edeceğini söyledi.

Etkinliğe katılan anneler, kum sanatı ustası Ömer Faruk Elmas’ın gösterisini büyük beğeniyle izlerken, yazar Senai Demirci’nin sohbetinin ardından sunulan sema gösterisi sonrasında, anneleriyle birlikte alana gelen çocuklar da palyaço gösterileri, yüz boyama etkinliği ve çeşitli eğlenceler keyifli bir Ramazan akşamı geçirdi.

15.05.2019

15 Mayıs 2019 Çarşamba

YENİDEN REFAH PARTİSİ TRABZON TEŞKİLATLARI, AKÇAABAT İFTARINDA BULUŞTU

TRABZON - Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Merkez Teşkilat Başkanı Bahattin Sungur'un katılımı ile Yeniden Refah Partisi Trabzon Teşkilatları, Akçaabat İlçesindeki toplantı ve akabinde iftar yemeğinde buluştu.

Toplantı ve İftar yemeğine; YRP Bölge Başkanları Ahmet Ziya Akıntürk ve Recep Yakuphan, İl Başkanı Mustafa Durmuş, Ortahisar ilçe başkanı Ahmet Kenan Akçay, Akçaabat ilçe Başkanı Barış Sandıkcı, Çarşıbaşı ilçe başkanı Gökhan Şahin, Vakfıkebir ilçe başkanı Sadettin Çiçek, Yomra ilçe başkanı Hüseyin Ay, Maçka ilçe başkanı Devrim Altuntaş, Arsin ilçe başkanı Hamza Bilgin, Araklı ilçe başkanı Metin Baycan, Sürmene İlçe başkanı Hakan Aydın, Of ilçe Başkanı Hüseyin Bereket Ayaz ile ilçe teşkilat ve siyasi işler başkanları katıldı.

Toplantı ve İftar yemeğinde İl ve ilçe teşkilatları hakkında genel başkana bilgi verildi.

Akçaabat ilçe Başkanı Sandıkçı:

"Yeniden Refah Partisi Akçaabat olarak bizler de bu davanın içinde olmaktan şeref duyarız. Bu davaya gelen bu davadan şeref bulur. Biz dâhil bu davaya gelerek davaya şeref vermiş değiliz. Kim bu davaya gelirse ancak şeref bulur. Bu vesile ile Toplantımızın ilimize ülkemize ve âlemi İslam'a hayırlar getirmesini yüce Mevla'dan niyaz ederim" dedi.

15.05.2019

14 Mayıs 2019 Salı

TARİHİ DAMALTI DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN ZORLUOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - Tarihi Damaltı Derneği yönetimi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Yunus Akın ve dernek yöneticileri, Kadınlar Sebze Pazarı'nın yenilenmesi sürecinde, pazarcı esnafın geçici olarak hizmet vereceği yerleri istişare ettikleri Başkan Zorluoğlu'na, konuyla ilgili yaklaşımından dolayı teşekkürlerini sunarak, yeni görevi dolayısıyla başarı diledi.

Tarihi Damaltı Derneği yönetimine nazik ziyaretleri için teşekkürlerini bildiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu; "Tebrikleriniz, Trabzonspor'umuza Desteğe Dönüşsün" kampanyasına destek olarak kulübe bağışta bulunan Dernek Başkanı Yunus Akın'a özellikle teşekkür etti.

14.05.2019

İL SPOR GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZONSPOR- BEŞİKTAŞ MAÇINDA ALINACAK TEDBİRLER KONUŞULDU

TRABZON - İl Spor Güvenliği Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun başkanlığında Valilik B Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya; İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve il spor güvenlik kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda bu hafta sonu 18.05.2019 Cumartesi günü oynanacak olan Trabzonspor- Beşiktaş maçında alınacak tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Vali Ustaoğlu, bu hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor ve Beşiktaş maçının dostluk ve kardeşlik içerisinde ilimize yakışan bir güzellikte geçeceğine inandığını ifade etti.

14.05.2019

HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM MASTER PLANI TOPLANTISI YAPILDI

TRABZON - Akçaabat Hıdırnebi Yaylası Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Akçaabat Hamam Çimeni İş Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Ustaoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, İlçe Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıdaki konuşmasında Hıdırnebi Yaylasının Trabzon açısından önemli bir nokta olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Bu tür projeler olması gereken ve örnek teşkil eden projelerdir. Bu noktada bölgemizde planlı ve çok güzel bir proje çalışması yapılmış. Devamında onay ve uygulama projeleri ile birlikte güzel bir çalışma ortaya çıkacak. Böylesine geniş çaplı projeyi titizlikle hazırlayan ilçemizin bir önceki dönem Belediye Başkanı  Şefik Türkmen ile Akçaabat Belediye Başkanımız  Osman Nuri Ekim ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu:

"Bu projenin hayata geçirilmesi noktasında kurumlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bundan dolayı kurumların kendi işlerini yakından takip etmeleri büyük bir önem arz ediyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıda Hıdırmebi Yaylasında yapılacak turizm faaliyetleriyle ilgili sunum yapıldı.

14.05.2019

13 Mayıs 2019 Pazartesi

KAHRAMANMARAŞ CADDESİ KADEMELİ OLARAK ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK

TRABZON – Trabzon'da bağlantı hattı imalatı ve yüzey kaplama çalışması yapılacağından Kahramanmaraş Caddesi kademeli olarak araç trafiğine kapatılacak olup araç sirkülasyonu tek şeritten sağlanacak.

Pazarkapı Mahallesi (Arşiv)
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI) AÇIKLAMASI:

"Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesi sınırları içinde bulunan Kahramanmaraş ve Islahhane caddelerinde, AKSA Karadeniz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından bağlantı hattı imalatı ve yüzey kaplama çalışması yapılacağından Ulaşım Trafik Düzenleme Kurulu (UTK) kararı uyarınca;

14-30 Mayıs 2019 tarihlerinde, 08.00-18.00 saatleri arasında Kahramanmaraş Caddesi kademeli olarak araç trafiğine kapatılacak olup araç sirkülasyonu tek şeritten sağlanacaktır. Aynı tarih ve saatlerde Islahhane Caddesi araç trafiğine kapatılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

13.05.2019

TRABZON TOPLU ULAŞIMINA 20 YENİ OTOBÜS ALINACAK!

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım filosunu 20 yeni otobüs ile güçlendirmek üzere meclis kararı aldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bu gün gerçekleştirilen oturumunda 20 yeni otobüs alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, hal-i hazırda büyükşehir belediyesi toplu ulaşım filosunda farklı tip ve kapasitelerde 172 otobüsle taşıma hizmeti verdiklerini bildirdi.

Toplu ulaşımda Trabzon halkına en iyi hizmeti verebilmek için otobüs filosunun güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Zorluoğlu şöyle konuştu:

"Yakın zamanda 20 yeni otobüs satın alarak halkımızın hizmetine sunacağız. Böylece bu alanda halkımızın taleplerine önemli ölçüde cevap vererek toplu taşıma hizmetimizde de konfor ve kalite artışı sağlayacağız. Yeni otobüslerimiz çevreye duyarlı ve engelli vatandaşlarımıza uyumlu olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun."

13.05.2019

FARUK BAŞARAN BİLİM ve SANAT MERKEZİ MEKATRONİK ATÖLYESİ AÇILDI

TRABZON - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Vakıfbank Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezinde oluşturan Mekatronik Atölyesinin açılış töreni yapıldı.

Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezindeki açılış törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu:

"Bilim sanat merkezleri ülkemizin geleceği açısından çok önemli eğitim kurumlarımızın başında gelmektedir.

Bu merkezler sayesinde geleceğimizin teminatı olan yavrularımız yeteneklerini ortaya koyabilmekte ve kendilerini geliştirebilmektedirler. Aslında sıra dışı olamayan çocuk yoktur. Her çocuğun müfredatı kendi içinde saklıdır ve bizim için önemli olan çocuğun doğuştan sahip olduğu bu müfredatı açığı çıkarmaktır. Bu kapsamda bilim sanat merkezleri de bu tür durumlarda her çocuğun içinde saklı olan yeteneği ortaya çıkarma adına önemli işlevler yürütüyor" dedi.

Eğitim anlamında çok önemli başarıları ve potansiyeli olan Trabzon'da böyle bir atölyenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ustaoğlu, eğitime vermiş oldukları katkılarından dolayı MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan’a hediye takdiminde bulundu.

Atölye kapsamında öğrenciler akıllı malzemeler tasarlama, görüntü işleme, kontrol mühendisliği, mekanik tasarım, algoritma tasarlama, yazalım geliştirme gibi özgün çalışmaları yürütme fırsatı elde edecekler.

13.05.2019

650 KİŞİLİK AĞRILI TARAFTAR GRUBU, TRABZON BÜYÜKŞEHİRİN İFTAR ÇADIRINDAKİ İFTARA KATILDI!

TRABZON - Trabzon'da Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Play - Off 2. kademe maçında Malatya Yeşilyurt Belediyespor ile karşılaşan Ağrı 1970 Spor'un yöneticileri ve çok sayıda taraftarı, maçın ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesinin fuar alanında kurduğu iftar çadırında Trabzon halkıyla birlikte iftar yaptı.

AKP'li Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ile Ağrı 1970 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım öncülüğünde iftar çadırına gelen yaklaşık 650 kişilik taraftar grubu, iftar sofrasında oruçlarını açtıktan sonra büyükşehir belediyesinin düzenlediği Ramazan etkinliklerinde sema gösterisi ve mehteran takımını ilgiyle izledi.

İftar sonrasında Ağrılı konukları selamlayan AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, birlik, bereket ve paylaşmak olarak nitelendirdiği Ramazan ayında mütevazı iftar sofralarını Ağrı’dan gelen misafirleri ve Trabzonlu hemşehrileri ile paylaştıklarını söyledi.

Ramazan'ın manevi iklimini ve huzurunu Trabzon Büyükşehir Belediyesinin iftar çadırında yaşadıklarını kaydeden Salih Cora:

"Allah (C.C.) birlik ve beraberliğimizi daim, oruçlarımızı kabul, ibadetlerimizi de makbul eylesin.  Allah hepimizi bayrama kavuştursun. Ağrı 1970 Spor'a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" dedi.

AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de alanda bulunanların Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyerek, Van Valiliği döneminden tanıştığını söylediği Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na misafirperverlikleri için teşekkür etti. Çelebi, Ağrı’ya dönecek taraftar gurubuna da takımlarını Trabzon’da yalnız bırakmadıkları için minnettar olduklarını belirtti.

İftar programına, AKP milletvekilleri; Ekrem Çelebi ve Salih Cora’nın yanı sıra, Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2. Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu ile büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları da katıldı.

13.05.2019

ALMANYA'NIN KARDEŞ ŞEHİR DORTMUND KENTİNDE 'TRABZON MEYDANI' AÇILDI

DORTMUND - Almanya'nın Dortmund kentindeki merkezî bir meydana 'TRABZON MEYDANI' ismi verildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau meydanın yeni isminin yazıldığı tabelayı birlikte açtı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, buradaki konuşmasında, Dortmund şehriyle kardeş şehir protokolü imzalanmasının üzerinden geçen 5 yılda iki kent arasındaki ortaklıkta hatırı sayılır mesafe aldıklarını, yapacakları çalışmalarla kardeş şehir ilişkisinin çok daha kurumsal bir yapıya kavuşacağından emin olduğunu söyledi.

İki şehir arasında birlikte hareket edilebilecek pek çok alan bulunduğuna işaret eden Zorluoğlu:

"Eğitimden kültüre, bilimden spora, kültürden ekonomi ve ticarete kadar birçok alanda birlikte gerçekleştirebileceğimiz faaliyetler bulunduğunu ve birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum. Bugün açılışını yaptığımız Dortmund Trabzon Meydanı, sadece ilişkilerimize ivme kazandırmayacak, aynı zamanda iki şehrin halklarını da birbirine daha fazla yakınlaştıracaktır" dedi.

Bu kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Zorluoğlu:

"Trabzon-Dortmund kardeş şehir ilişkisine kuruluşundan bugüne kadar katkı yapan uyum meclisi üyelerine, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarına, Trabzon dernekleri yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Trabzon Meydanı’nın her iki şehrin insanlarına da hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Dortmund Belediye Başkanı Sierau da yıllar önce Türkiye ve Trabzon'dan gelip Dortmund’un ve Almanya’nın kalkınmasına katkıda bulunanlara teşekkür etmek için böyle bir karar aldıklarını belirterek:

"Kardeş şehir olduktan sonra büyük dostluklar geliştirdik ve bugün bunun meyvesini alıyoruz. Birlikte birçok konuyu konuştuk. Trabzon'dan çok sayıda insanın Dortmund'a gelmesinden dolayı memnunuz. Şehrimizde kardeş şehrimizin isminin yer aldığı bir meydanın olmasından büyük kıvanç duyuyorum" şeklinde konuştu.

Kemençe eşliğinde horon gösterisi de sunulan açılışa, Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, dernek yöneticileri ve çevre sakinleri katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Dortmund Belediyesi, 2014 yılında imzalanan protokolle KARDEŞ ŞEHİR ilan edilmişti.

13.05.2019