7 Ekim 2019 Pazartesi

BÖLGESEL BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETLERİ TEMEL EĞİTİMİ TRABZON'DA BAŞLADI

TRABZON - Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize ve koordine edilen 'Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimleri'nin 8.turu olan açılış eğitimi ilimizin ev sahipliğinde 07 Ekim 2019 tarihinde Trabzon Yalı Park Otel'de gerçekleştiriliyor.


EĞİTİMLER 07-11 EKİM TARİHLERİ ARASINDA DEVAM EDECEK

Eğitime Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Muhammet ÇÖMÇE, Daire Başkanları, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA, İl Sağlık Müdürlüğü yönetim ekibi ve Trabzon, Artvin, Rize, Giresun, Bayburt, Gümüşhane, Samsun ve Ordu illerinde görevli hekim ve yardımcı sağlık personelleri katıldı. Eğitime katılan toplam 47 hekimin 20'si, 56 yardımcı sağlık personelinin ise 35'i Trabzon ilinden katıldı.


Eğitim; hekimler ve yardımcı sağlık personellerine yönelik olmak üzere 2 grup şeklinde verilmiş olup, hekimlerimize yönelik yapılacak eğitimler 5 gün, yardımcı sağlık personellerimize yönelik yapılacak eğitimler ise 3 gün sürecektir.

Eğitimin içeriğinde;
Sağlık Bakanlığı'nın misyon, vizyon ve stratejileri, mevzuat ve güncel saha uygulamaları, izleme ve değerlendirme, birinci basamak sağlık hizmetleri güncel uygulamaları, bulaşıcı hastalıklar kontrol programları, aşı ile önlenebilir hastalıklar, tüberküloz, zoonotik ve vektörel hastalıklar, kadın ve üreme sağlığı, çocuk ve ergen sağlığı, kanser, kronik hastalıklar, ruh sağlığı, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat, tütün ve madde bağımlılığı ile mücadele, çevre ve çalışan sağlığı ve temel halk sağlığı konuları işlenecektir.

07.10.2019

TRABZONLU ARAŞTIRMACI YAZAR HÜSEYİN ALBAYRAK'TAN 2 YENİ KİTABININ TANITIM ve İMZA GÜNÜ YAPILACAK

TRABZON - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak'ın Trabzon Basınındaki 60. Yılı münasebetiyle hazırladığı Dünden Bugüne Merkez ve İlçelerinde; "Trabzon'da Dini Hayat" ve "Trabzon'dan Güzel Çehreler" isimli kitapların tanıtım ve imza günü yapılacak.


Trabzon'un yetiştirdiği değerlerimizden olup, Ankara'da ikamet eden, Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak'ın Trabzon Basını'ndaki 60. Yılı münasebetiyle yayınladığı, Dünden Bugüne Merkez ve İlçelerinde; "Trabzon'da Dini Hayat" (7 cilt) ve "Trabzon'dan Güzel Çehreler" isimli eserlerinin tanıtım ve imza programı, 19 Ekim 2019 Cumartesi günü saat: 14:00'da yazar kuruluşlarının ve eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak'ın destekleriyle Trabzon İl Müftülüğü konferans salonunda icra edilecektir.


Anılan etkinliğe tüm vatandaşlarımız davetlidir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…

07.10.2019

(Haber-Fotoğraflar: Foto.1; Muhammet Yavruoğlu-16.10.2009, Foto.2; Muhammet Yavruoğlu-26.12.2009)