20 Aralık 2019 Cuma

FINDIK, KURU ÜZÜM VE KURU İNCİR ALIMLARI

TMO Genel Müdürlüğü, FINDIK, KURU ÜZÜM VE KURU İNCİR ALIMLARI Hakkında Bir Kamuoyu Açıklaması Yaptı.


TMO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMUOYU AÇIKLAMASI:

"Hububat ve bakliyat ürünlerinin piyasalarını düzenlemekle görevli olan Kuruluşumuz, diğer tarım ürünleri ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Kararı ile verilen görevleri de yürütmektedir.

Bu kapsamda 2019 yılında fındık, çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir ürünlerinin piyasalarını düzenlemekle görevlendirilen Kurumumuz, doğru ve zamanında uyguladığı politikalarla fiyatların hasat döneminde üretici aleyhine düşmesini ve muhtemel mağduriyetleri önlemiştir.

Fındık hasadı Eylül ayının sonunda, çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir hasadı ise Ekim ayının ilk haftasında tamamlanmıştır.

Söz konusu ürünlerde piyasa fiyatları üretici ve ihracatçı lehine seyretmekte olup cari tarih itibariyle Kuruluşumuza ürün arz edilmemektedir.

Kuruluşumuzun, fındık, çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir alımları 31 Aralık 2019 tarihinde sona ereceğinden, Kurumumuza ürün satmak isteyen üreticilerimizin yılsonuna kadar ürünlerini TMO alım noktasına teslim etmeleri önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

20.12.2019

16 Aralık 2019 Pazartesi

MAÇKA'DA DOĞALGAZ SEVİNCİ!

TRABZON - Trabzon'un Maçka ilçesi doğalgaza kavuştu, abonelik işlemlerini tamamlayan vatandaşlar doğalgaz ile ısınmaya başladı.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan: "Doğalgaz ilçemizde artık kullanılabilir durumda. İlçemize hayırlı olsun" dedi.


MAÇKALILAR İLK KEZ DOĞALGAZ İLE BULUŞTU!

Doğalgaz verilen apartmanın önünde gazı açan Belediye Başkanı Koray Koçhan, yaptığı açıklamada:

"Yerel seçimlerden önce vaat ettiğimiz Doğalgaz'ın ilçemizle kavuşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Birileri 'Maçka'da doğalgaz hayal oldu. Seçim vaadiydi. Bitti, gitti!' demelerine rağmen biz işimizi yaptık. Bu gün bir ilk ki gerçekleştiriyoruz. Maçka'mızda abone işlemlerini halleden vatandaşlarımızın doğalgazını veriyoruz. İlk kez bir evde doğalgaz yanmaya başlıyor. İlçemizde doğalgaz hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız başvurusunu ilçemizde ki abonelik merkezinden gerçekleştirerek yapabilir. İlçemize tekrar hayırlı uğurlu olsun" dedi.


"BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Maçka'da doğalgazın kullanımına başlayan esnaf Soner Çoban ise:

"Doğalgaz'ın ilçemize gelmesinde büyük uğraş veren Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Şehit Eren Bülbül'ü burada anmak istiyorum. Cumhurbaşkanımız onun sayesinde Maçka'mıza gelmişti ve burada söz vermişti. Sayın Başkanımızda bu işin üzerinde durarak bu vaadi gerçekleştirmiştir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

(Tolga KARAKURUM - 16.12.2019)

MİNİK ÖĞENCİLERDEN KAYMAKAM YAKUTA'YA 'YERLİ MALI HAFTASI' ETKİNLİĞE DAVET

TRABZON - Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrenciler, Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret ederek, kursta düzenleyecekleri 'Yerli Malı Haftası' etkinliğe davetlerini ilettiler.


29 Eylül 2019 tarihinde hizmete açılan Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda, Kur’an Eğitimi ve Öğretimi gören 4-6 yaş grubu minik öğrencileri temsilen bir grup öğrenci, İlçe Vaizi Ekrem Akbaş ve Kur'an kursu öğreticileri Fatma Kopal ve Fatma Dunay ile birlikte İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret ederek 'Yerli Malı Haftası' dolayısıyla kursta düzenleyecekleri etkinliğe davetlerini ilettiler.


Minik öğrencileri ayakta karşılayan Kaymakam Mesut Yakuta'ya öğrenciler kendi maharetleriyle yaptıkları el işlemesi minik sepet içerisinde şeker ikram ettiler. Miniklerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Kaymakam Yakuta öğrencilere meyve suyu ikram etti.

Öğrencilere, kursta neler öğrendiklerini de sorması üzerine büyük bir özgüven ve cesaretle edindikleri bilgileri paylaşan miniklere teşekkür eden Kaymakam Mesut Yakuta, miniklerin yetişmesinde emeği geçenlere de dua etti. Kurstaki eğitim-öğretim, öğrenci sayısı ve kursun ihtiyaçlarıyla ilgili de kurs hocalarından son bilgileri alan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, miniklerin 'Yerli Malı Haftası' dolayısıyla kursta düzenleyecekleri etkinliğe katılacağını söyledi.

İlçe müftülüğüne bağlı olarak eğitim öğretim hizmeti veren Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda, 6 sınıfta 93 öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 'Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde Kur'an Eğitimi ve Öğretimi görüyor.

(Mithat Güdü - 16.12.2019)

15 Aralık 2019 Pazar

MİNİK ÖĞRENCİLERNDEN BAŞKAN BALTA'YA ZİYARET

TRABZON - Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun minik öğrencilerinden, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet BALTA'ya teşekkür ziyareti.


Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda Kur'an Eğitimi ve Öğretimi gören 4-6 yaş grubu minik öğrencileri temsilen bir grup öğrenci, İlçe Müftüsü Hüseyin KÖKSAL ve Kur’an kursu öğreticileri Fatma KOPAL ve Zübeyde AL ile birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet BALTA'yı makamında ziyaret ederek, Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu eğitim kompleksinin yapımında verdiği desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ettiler.

İlçe Müftülüğü'nün gözetim, denetim ve himayelerinde, hayrî hizmetleri yürütmek amacıyla kurulan Hacı Ziya Habiboğlu Derneği tarafından 17 Eylül 2015 tarihinde temeli atılarak yapımına başlanılan ve 29 Eylül 2019 tarihinde de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ ve bazı devlet erkânının katılımıyla hizmete açılan Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu, ilçe müftülüğüne bağlı olarak eğitim öğretim hizmeti vermektedir.

Vakfıkebir Kirazlık Mahallesi Sahil Camii arkasında, devlet karayoluna 300 metre uzaklıkta bulunan Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu eğitim kompleksi, 8000 m² toplam inşaat alanı üzerinde 250 öğrenci kapasiteli eğitim binası ile 164 öğrenci kapasiteli yurt binası olmak üzere iki ayrı bloktan oluşuyor.

600 m² alan üzerine kurulu 7 katlı 164 öğrenci kapasiteli yurt binasında; 40 yatakhane, misafirhane ve öğretmen odaları yanında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi kapsamında, 4-6 yaş grubu 120 öğrencinin Kur’an eğitimi ve öğretimi göreceği derslikler bulunuyor.

600 m² alan üzerine kurulu 250 öğrenci kapasiteli eğitim binasında ise, kütüphane, 4 hafızlık sınıfı, 2 hafızlığa hazırlık, 4 yüzüne sınıfı, 1 yabancı dil sınıfı, 1 serbest çalışma sınıfı, 120 m²’lik mescit, 240 m²’lik yemekhane, 200 öğrenci kapasiteli konferans salonu, 8 adet öğretmen odası, toplantı salonu, yönetici ofisi, 300 m²’lik kapalı spor salonu, kütüphane ve 150 m²’lik kantin ve kafeterya bulunuyor.

Bu günkü değeriyle yaklaşık 15 milyonluk maliyete sahip modern eğitim kompleksinde ayrıca 4-6 yaş grubu öğrenciler için yaklaşık 1000 m²’lik alan üzerinde çocuk parkı, 15 araçlık otopark, basketbol ve voleybol sahası ile dinlenme yerleri de yer alıyor.

(Mithat Güdü - 14.12.2019)