24 Mayıs 2019 Cuma

AKÇAABATLI ESKİ İSADAMI AHMET KAZANCI'YI KAYBETTİK

TRABZON – Tedavi gördüğü Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde 23.05.2019 Perşembe günü Saat 23.00 civarında Hakk'ın rahmetine kavuşan Akçaabatlı eski iş adamı, Ortamahalle halkından Hacı Ahmet KAZANCI (70), bu gün ebediyet yolculuğuna uğurlandı. 


Akçaabat Ortamahalle'den Merhum İbrahim Ağanın (Kazancıoğlu) ve Işıklar (Visera) Elektrik Santrali'nin ilk Kurucusu Trabzonlu Elektrik Mühendisi merhum Hacı Mehmet Saraçoğlu'nun torunu, Rızvanoğlu İsmail Ağanın (Özen) damadı, Kemal Ağanın (Kazancıoğlu) oğlu, MHP Akçaabat eski İlçe başkanlarından Memet Kazancığlu'nun ağabeyi, Nesrin Çolak, Ebru Özen, Seda Caniklioğlu, Eda Öztürk ve Şeyma Kazancıoğlu'nun kıymetli babaları Akçaabatlı eski iş adamlarından, Ahmet KAZANCI (70) tedavi gördüğü Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde bu gece (23.05.2019 Perşembe günü) Saat 23.00 civarında Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur.


Merhumun Cenazesi, 24 Mayıs 2019 Cuma günü, Akçaabat Ortamahalle'deki hanesinden alınarak, Tarihi Akçaabat Yenicami'de edâ edilen Cuma namazını müteakip binlerce Mü'minin katılımı ile kılınan cenaze namazından sonra Dürbinar mahallesindeki şehir mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.


Cenaze namazı, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in yanı sıra bürokratlar, siyasiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok kalabalık bir cemaat katıldı.


Allah'tan (C.C.) merhuma rahmet, kederli ailesine ve dostlarına sabırlar dileriz. Allah (C.C.) mekânını Cennet kılsın, İnşa'Allah...

24.05.2019

23 Mayıs 2019 Perşembe

VALİ USTAOĞLU, OF İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ USTAOĞLU, OF İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Of ilçesini ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu.

İlk olarak yapımı devam eden 184 yataklı Of Devlet Hastanesi inşaatına giderek, burada incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Vali Ustaoğlu, Trabzon Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen Solaklı Deresi Peyzaj Projesinin çalışmalarını yerinde inceledi.


Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu çalışmalar hakkında Vali Ustaoğlu'na bilgi verdi.


İncelemeler kapsamında Of İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası, müştemilatının yapılacağı araziyi, restorasyon çalışmaları Trabzon Valiliği tarafından yürütülen tarihi Çakıroğlu, İsmail Ağa Konakları ile yapımı büyük ölçüde tamamlanan 3 bin 500 kişilik Of Stadyumu’nu ziyaret eden Vali Ustaoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Son olarak Of Kapalı Spor Salonunu ve Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunu gezen Vali İsmail Ustaoğlu, burada öğrencilerle sohbet etti.

23.05.2019

ÇÖMLEKÇİ'DE YIKIMLAR YENİDEN BAŞLADI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çömlekçi kentsel dönüşüm alanında TOKİ tarafından satın alınan binaların yıkımına yeniden başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yıkılan binaların hafriyatlarının kesinlikle bölgede bırakılmayacağını ifade ederek, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne hız vereceklerini kaydetti.

Çömlekçi 2. etap kentsel dönüşüm alanında, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) anlaşma usulü ile satın alma işlemlerini sürdürdüğünü belirten Başkan Zorluoğlu, alanda bulunan 4 bin 39 hissenin 2 bin 459'unun TOKİ tarafından satın alındığını söyledi.

Bölgedeki 100 bina ile anlaşma sağlandığını ve bunlardan 53'ünün yıkımının gerçekleştirildiğini dile getiren Zorluoğlu:

"TOKİ'ye geçen binaların yıkımına başladık. Yıkılan binaların hafriyatlarını kesinlikle bölgede bırakmayacağız. O alan daha fazla görüntü kirliliği oluşturmayacak. Çömlekçi 2. etap kentsel dönüşüm alanında 15 tescilli bina ile de anlaşma sağlanmış durumda. Tescilli binalar aslına uygun olarak şehrimize kazandırılacak" dedi.

Çömlekçi 1. etap kentsel dönüşüm alanında kamulaştırma ve yıkım işlemlerinin tamamlandığını anımsatan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 2. etaptaki satın alma ve yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından bölgede uygulama projesinin yapımına da kısa sürede başlayacaklarını sözlerine ekledi.

23.05.2019

TİSKİ GENEL MÜDÜRÜ TEKATAŞ DÜZKÖY MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

TRABZON - Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, Düzköy ilçesinin mahalle muhtarları ile bir araya geldi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile belediye yetkililerinin telefon numaralarını mahalle muhtarlarına veren Tekataş, mahallelerinin sorunlarını Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bildirmelerini istedi.

TİSKİ Genel Müdürü Tekataş, Düzköy’de ilk olarak Kaymakam Yasin Akgül ve Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara’yı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Ziyaretlerinin ardından Düzköy ilçesinin mahalle muhtarları ile istişare toplantısı gerçekleştiren Tekataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla Büyükşehir Belediyesinin tüm üst düzey yetkililerinin telefon numaralarını Düzköy’ün mahalle muhtarlarına teslim etti. Mahalle muhtarlarını belediyenin bir parçası olarak gördüklerini kaydeden Tekataş, muhtarlardan mahallelerinin sorunlarını Büyükşehir Belediyesinin ilgili yetkililerine mutlaka bildirmelerini istedi.

Düzköy'de devam eden ve proje aşamasında olan yatırımlarla ilgili olarak muhtarlarla görüş alışverişinde bulunan Genel Müdür Tekataş, mahallelerin içme suyu ve kanalizasyon alanlarındaki sorun, talep ve önerilerini muhtarlardan dinledi. TİSKİ Genel Müdürlüğünün Düzköy’de önemli projeleri sahaya tatbik etmekte olduğunu kaydeden Tekataş, birlikte yönetim anlayışı ile çalışmayı çok önemsediklerini dile getirdi.

Muhtarlarla gerçekleştirdiği istişare toplantısının ardından ilçenin Çayırbağı Mahallesi’ne geçen TİSKİ Genel Müdürü Tekataş, yapımı devam eden içme suyu çalışmalarını yerinde inceledi.

22.05.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETECEK

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde solucan gübresi üretmeye hazırlanıyor.
Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Toprak Analiz Laboratuarı'nda şimdiye kadar 4 bin toprak örneği incelendiğini açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yapılan analizlerde Trabzon topraklarının yüzde 70’inin organik madde bakımından fakir olduğu sonucuna varıldığını ifade etti.

Bu açığın sürekli kimyasal gübrelerle kapatılmaya çalışılmasının, Trabzon tarımını tehdit ettiğini kaydeden Başkan Zorluoğlu:

"Bu durumun zamanla topraklarımızda çoraklaşmaya neden olacağı konunun uzmanlarınca ifade edilmektedir. Topraklarımızın organik madde bakımından fakirleşmesi, hayvancılık faaliyetlerinde de azalma olduğunun göstergelerindendir. Topraklarımızı mutlaka organik madde açısından zenginleştirmemiz gerekmektedir" dedi.

Toprakların organik madde açısından zenginleştirilmesinde son yıllarda solucan gübresinden büyük ölçüde faydalanıldığını aktaran Zorluoğlu, bu kapsamda belediye olarak solucan gübresi üretimi gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin tesis kurulum maliyetini bir yılda rahatlıkla amorti edebileceğini dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni proje ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

"Yaptığımız araştırmalarda, toprağın organik içeriğini zenginleştiren, fiziksel yapısına katkı yapan ve toprağı besleyerek verim artışı sağlayan solucan gübresi üretiminin belediyemiz imkânları ile yapılabileceği anlaşılmıştır. Böylece çöpe giden park/bahçe ve hal atıklarından da yararlanmış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak gübre teminine bir yılda 300 bin TL harcıyoruz. Kendi tesisimizle bunu bir yılda amorti edebileceğiz."

22.05.2019

BAŞKAN ZORLUOĞLU, BAŞKONSOLOS MİKATSADZE'Yİ AĞIRLADI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze'yi makamında kabul etti.

Başkan Zorluoğlu’na hayırlı olsun dileklerini ileten Başkonsolos Mikatsadze, ziyarette Trabzon ile Batum arasındaki güçlü ilişkilere dikkat çekerek, iki şehrin aynı turizm destinasyonunda bulunduğunu söyledi.

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Mikatsadze:

"Batum'a gelen turist Trabzon'u ziyaret ediyor. Trabzon Havalimanı'ndan memleketine geri dönüyor. Aynı şekilde Trabzon'a gelen turist de Batum'a geliyor. Batum halkı Trabzon’u başarı ve gelişme şehri olarak görmektedir. Trabzon ile her alanda ilişkilerimizi daha da geliştirmek için ortak çalışmaya hazırız" dedi.

Başkonsolos Mikatsadze’ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Zorluoğlu ise, Batum ile ortak projeler gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

İki şehir arasında oldukça güçlü ilişkiler bulunduğunu anımsatan Zorluoğlu, iki şehrin de turizmi mutlaka bölgesel olarak ele alması gerekliliğine işaret etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise:

"Batum, Doğu Karadeniz'in önemli bir parçasıdır. İki şehir turizm alanında işbirliğini mutlaka üst düzeye çıkarmalıdır. Bundan iki şehir de kazançlı çıkar. İkili ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi için gerekli çalışmaları yapmaya hazırız. Ramazan ayından sonra konuyla ilgili temaslarda bulunacağız" diye konuştu.

22.05.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi (Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı) bir yerel gazetede çıkan haber üzerine bir basın açıklaması yaptı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN "ÇAMURLU SU İSYANI" BASIN AÇIKLAMASI:

"Karadeniz’den Günebakış Gazetesi’nin 22 Mayıs 2019 tarihli nüshasında yayımlanan “Çamurlu Su İsyanı” başlıklı haberden dolayı kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür:

Çarşıbaşı ilçemizin Kovanlı, Şahinli, Erenköy, Kadıköy, Yavuz, Serpil, Samsun, Taşlıtepe, Çallı, Küçükköy, Kavaklı, Yeniköy ve Pınarlı mahallelerine hizmet verecek olan Çarşıbaşı Şahinli-Kavaklı Grup İçme Suyu Yeni Arıtma Tesisi İnşaatı tamamlanmak üzeredir. Yeniköy Mahallesi’nde bin 550 m2’lik alan üzerine son teknoloji ile inşa edilmekte olan yeni içme suyu arıtma tesisi hizmete alındığında; haberde bahsi geçen Serpil Mahallemiz dâhil, söz konusu mahallelerde zaman zaman yaşanabilen su kesintileri ortadan kalkacağı gibi mahalle sakinlerine yüksek standartta ve yeterli içme suyu hizmeti verilecektir.

Yeni içme suyu arıtma tesisi inşaatının uzun süredir tamamlanmadığı şeklindeki iddialar da doğru olmayıp, yasal ihale sürecinin ardından başlatılan yapım çalışmalarına aralıksız olarak devam edilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

22.05.2019

DÜNYA YETİMLER GÜNÜ'ÜNDE BÜYÜKŞEHİRİN ÇOCUK İFTARI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

TRABZON – Ramazan ayının 15'inde "Dünya Yetimler Günü" münasebetiyle düzenlenen geleneksel 'yetim iftarı'nda, Trabzon'daki yüzlerce çocuk iftar sofrasında buluştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı'dan günümüze ulaşan Ramazan geleneklerinden ‘çocuk iftarı’ ile Müslüman ülkelerde 2014 yılından bu yana her yıl Ramazan ayının 15'inde Dünya Yetimler Günü münasebetiyle düzenlenen geleneksel 'yetim iftarı'nı birleştirerek, Trabzon'daki yüzlerce çocuğu iftar sofrası etrafında bir araya getirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da İpekyolu Fuar Alanı’ndaki Ramazan Sokağı içerisinde kurulan çadırda verilen iftarda, büyük çoğunluğu çocuklardan oluşan bin 400 davetliyle birlikte iftar yaptı.

Oruç açmadan önce eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte minik misafirlerinin masalarını dolaşarak selamlayan ve fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmeyen Başkan Zorluoğlu, daha sonra sofralarına konuk olduğu çocuklarla iftar yemeği yedi.

Bu yıl belediye imkânlarıyla gerçekleştirdikleri Ramazan etkinlikleri kapsamında farklı noktalarda iftar programlarına katıldığını hatırlatan Başkan Zorluoğlu, şu ana kadar katıldığı programlar içerisinde belki de en anlamlısının bu akşamki çocuk iftarı olduğunu söyledi.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları başta olmak üzere, yüzlerce çocuğa Ramazan bilinci, oruç ve iftar gibi kavramları yaşatarak öğretmeyi de amaçladıklarını aktaran Başkan Zorluoğlu, yoğun katılım, iftar sofrasına ve yemek sonrası gerçekleştirilen sahne etkinliklerine gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Başkan Zorluoğlu, böylelikle çocuk iftarının yüzleri güldürerek amacına ulaştığını sözlerine ekledi.

Büyüklerin çocuklara hizmet ettiği, iftardan sonra ise çocuklara Ramazan bilinci aşılayacak etkinliklere sahne olan iftar programı; ateşbaz, illüzyon gösterisi, kukla şov, ibiş, meddah ve semazen gösterileri ile gecenin ilerleyen saatlerinde sona erdi.

22.05.2019

AKINTIYA KAPILARAK KAYBOLAN İŞÇİ LEVENT ŞANLIMERAL'NIN CENAZESİ İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

TRABZON - Ayasofya Kavşağı mevkiinde devam eden kanalizasyon çalışmaları sırasında, şirkete bağlı personel Levent ŞANLIMERAL, AKINTIYA kapılarak hayatını kaybetmesi üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesinden bir basın açıklaması yapıldı.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BASIN AÇIKLAMASI:

"İlimiz Ortahisar ilçesi genelinde kanalizasyon ana kollektör ve şebekelerin temizlenmesi ve görüntülenmesi işi, belediyemize bağlı TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, 28 Haziran 2018 tarihinde ihale edilmiş, söz konusu ihale sonucu İstanbul merkezli Kanalize İnşaat Ticaret Limited Şirketi ile sözleşme yapılmıştır.

21 Mayıs 2019 Salı günü 17.00 sularında; Ayasofya Kavşağı mevkiinde devam eden kanalizasyon çalışmaları sırasında ilgili şirkete bağlı personel Levent Şanlımeral, akıntıya kapılarak kaybolmuş, gece saatlerine kadar süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda talihsiz işçinin cansız bedenine ulaşılmıştır.

Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gerekli işlemlerin yapılması için adli tıpa sevk edilen Levent Şanlımeral'in cenazesi defnedilmek üzere İstanbul'a gönderilmiştir.

Merhuma, Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

22.05.2019

22 Mayıs 2019 Çarşamba

YOMRA BELEDİYE BAŞKANI BIYIK: "HALKI BİLGİLENDİRMEK İÇİN İSTİŞARE TOPLANTILARI YAPACAĞIM"

TRABZON - Yomra Belediye Başkanı Mustafa BIYIK, yaptığı basın açıklamasında: "Son günlerde yaşanan tartışmalar üzerine bu açıklamayı yapmaya gerek duydum" dedi.
YOMRA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BIYIK'IN BASIN AÇIKLAMASI:

"Yomra'nın huzuru için hep sükûnetle ve sabırla hareket ettim. Etmeye de devam edeceğim.

31 Mart seçimleri öncesinde de ifade ettiğim gibi Yomra'lıların ortak adayı olarak Yomra Belediye Başkanlığına aday oldum. Halkımız teveccühünü bizden yana kullandı. Oy veren, vermeyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Benim için siyaset dönemi bitmiş hizmet dönemi başlamıştır. Yomra artık huzurlu, adaletle yönetilen, özgürce ticaret yapılan ve şeffaf bir biçimde yönetilen ilçe olmuştur.

Son günlerde partimi değiştireceğim yönündeki asılsız iddialar üzerine absürt beyanatlar okuyorum. Ne seçim sürecinde ne de seçimden sonra bir kez bile bu yönde bir açıklamam olmamıştır. Bir kişiden dahi 'parti değiştireceğim' diyerek oy istemedim. Asla böyle bir imâda dahi bulunmadım. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. İddiasını ispatlamayan müfteridir. Yomra halkı beni İYİ Parti'nin adayı olarak göreve seçmiştir. Bu şekilde Yomra'ya hizmet edeceğimden kimse şüphe duymamalıdır.

Ben kavga için değil, huzur için aday oldum. Halkımız şahsımı kavga için değil, huzur için göreve seçti. Yomra bu kavgalardan çok çekti ve koca bir on beş yıl kaybetti. Beni bu kirli alana çekmeye çalışanlardan da mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Yomra'nın huzuru için yapmam gerekeni yapıyor ve susuyorum. Yomra'nın eksiklerini gidermek, ilçemiz için yapılması gerekenleri yapmak için gece gündüz çalışıyorum. Bu süreçte yalan, iftira ve nefret dolu açıklamalara itibar etmiyorum. Herkesi de Yomra halkının huzurunu, Yomra'nın geleceğini düşünerek hareket etmeye davet ediyorum.

Yapacak çok işimiz var ve arkada bırakılan tahribat ve olumsuzluklar düşünülenden daha ağır durumdadır. Ayrıca bu konularda da halkı bilgilendirmek için gerekli istişare toplantılarını yapacağım.

Benim üzerimde durdukları kadar memleket meselelerinin üzerinde dursaydılar Yomra'nın sorunu kalmamış olurdu.

Hakkımda yapılan bu yakışıksız ve siyasi nezaketten uzak açıklamaları yapanları da halkıma havale ediyorum.

Parti değiştireceğim şeklindeki iddiaların tamamen yalan olduğunu, bu yönde yapılan tüm açıklamaların art niyet taşıdığını tekraren ifade ederek, kıymetli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

22.05.2019

22 MAYIS AVRUPA OBEZİTE GÜNÜ

TRABZON - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü: "Unutmayın çocukluk döneminde edinilen yeme davranışları hayat boyu onlarda alışkanlık haline gelecektir. Hareket eden, sağlıklı beslenen bir nesil yetiştirmek geleceğimizin de teminatı olacaktır."



TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI:

"Obezite Danışmanlık Birimlerimize başvuru yapabilirsiniz"

"Obezite, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.

Son yıllarda araştırmalar vücutta yağın toplandığı bölgenin toplam yağdan daha önemli olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Özellikle karın bölgesi yağlanma obeziteye bağlı gelişen hastalık riskini arttırmaktadır. Bu nedenle bel çevresinin kalça çevresine oranının kadınlarda 0,85; erkeklerde ise 1,0 den fazla olmaması hedeflenmektedir. Yağın karın bölgesinde ve iç organlarda toplanması diyabet, hipertansiyon, koroner arter hastalıklarına yol açabilmektedir.

Günlük yaşamda bireylerin (gebe, emzikli, bebek, okul çocuğu, genç, yaşlı, işçi, sporcu, kalp-damar, şeker, yüksek tansiyon hastalığı, solunum yolu bozuklukları vb.) yaşa, cinsiyete, yaptığı işe, genetik ve fizyolojik özelliklerine ve hastalık durumuna göre değişen günlük enerjiye ihtiyacı vardır. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir.

Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır.

Beden Kütle İndeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Bireylerin ağırlıklarının kilogram cinsinden değerinin metre cinsinden boyunun karesine bölünmesiyle ortaya çıkan değer Beden Kütle İndeksi değeridir. Beden Kütle İndeksi değerinin 30 ve üzeri olması durumunda obeziteden söz edebiliriz.

BKİ = Kilonuz (kg)
(Boyunuz (m))²

Teknolojinin ve sanayinin gelişmesi beraberinde sağlıksız beslenmeyi ve hareketsiz yaşamı da getirmiştir. Obezitenin ülkemizde son 10-15 yıldır hızla ve katlanarak artmasının en önemli nedenlerinden biri fastfood tüketme alışkanlığı ve aynı oranda teknolojiye bağımlı olmamızdan kaynaklanmaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2011'de yapılan 'Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması'na göre ise Türkiye genelinde kadınların %87’si, erkeklerin ise %77’sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiştir. Bu durum hareketsiz yaşam tarzının ülkemiz için ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koymaktadır.

Obezitenin Yol Açtığı Bazı Sağlık Problemleri:
• İnsülin direnci
• Tip 2 Diyabet
• Hipertansiyon
• Koroner arter hastalığı
• Hiperlipidemi – Hipertrigliseridemi
• Safra kesesi hastalıkları
• Bazı kanser türleri (kadınlarda safra kesesiyumurtalık ve meme kanserleri, erkeklerde ise kolon ve prostat kanserleri)
• Osteoartrit
• Felç
• Uyku apnesi
• Karaciğer yağlanması

Çok tehlikeli olarak seyreden diğer bir durum ise çocukluk çağı obezite ve diyabet sıklığının çok hızlı bir artış göstermesidir.

Bakanlığımız, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesince yürütülen “Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması-2010” ön çalışma raporuna göre Türkiye'de:

• 0-5 yaşta obezite sıklığı % 8,5 (erkek %10,1, kız %6,8)
• 6-18 yaşta obezite sıklığı % 8,2 (erkek %9,1, kız %7,3)

olarak bulunmuştur.

Çocuklarımız İçin Neler Yapabiliriz?

ü Anne sütü ile beslenmenin obezite oluşumunu önleyici etkisi iyi bilinmektedir. Süt çocukluğu döneminde mama ile beslenmenin ve zamanından önce ek gıdaya geçilmesinin de obeziteyi kolaylaştırdığı gösterilmiştir.

ü Çocukluk obezitesi ile ilgili ilk ortam aile ortamıdır. Ailenin obez olma durumu, sosyo–ekonomik durumu, ailenin eğitim seviyesi ve aile tipi çocukluk obezitesi ile ilişkili bulunmuştur.

ü Küçük çocuklarda düzenli yeme alışkanlığı aileler ve bakıcılar tarafından üstlenildiği için bu kişiler önemli bir rol oynarlar. Ailenin yeme tercihleri, evdeki yemek çeşitleri, yeme şekli obezitenin oluşup oluşmamasında etkili bir role sahip olan çevre etkenlerindendir.

ü Çocuklarımızı mümkün olduğu kadar doğal besinlerle beslemeye, hazır ve katkılı gıdalardan uzak tutmaya, aşırı şekerli ve aşırı tuzlu besinlerden kaçınmaya özen göstermeliyiz.

Unutmayın çocukluk döneminde edinilen yeme davranışları hayat boyu onlarda alışkanlık haline gelecektir. Hareket eden, sağlıklı beslenen bir nesil yetiştirmek geleceğimizin de teminatı olacaktır.

Tüm ilçelerimizde İlçe Sağlık Müdürlüğü/ İlçe Devlet Hastanesi/ Toplum Sağlığı Merkezlerimize bağlı Obezite Danışmanlık Birimlerimizde belirli günlerde diyetisyenlerimiz hizmet vermektedir. Aile Hekiminize yaptırdığınız kan tahlilleriniz ile birlikte Obezite Danışmanlık Birimlerimize başvuru yapabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz."

22.05.2019

SÜRMENE'DE BÜYÜKŞEHİR'DEN İFTARI

TRABZON -  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Sürmene'deki hemşehrileri ile iftar yaptı.

Sürmene ilçe merkezinde kurulan iftar sofrasında yüzlerce vatandaşla selamlaşarak aynı sofrayı paylaşan Başkan Zorluoğlu, bayrama dek iftar sofralarında hemşehrileriyle bir araya gelmeye devam edecek.

Öte yandan, büyükşehir tarafından Ortahisar İpek Yolu Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler, her akşam olduğu gibi Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İftar sonrasında şerbetçi ile oruç susuzluklarını gideren vatandaşlar, çocuklarının yüz boyama oyunu ve palyaço gösterileriyle eğlenmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Fuar alanındaki program, Büyükşehir Belediye Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği "Kördüğün" isimli tiyatro oyunuyla devam ederken, son bölümdeki ney dinletisi ve sema gösterilerinin ardından aktarılan Mesnevi'den hikâyeler, Ramazan akşamının manevi iklimini tamamlayan unsurlar oldu.

22.05.2019

BAŞKAN ZORLUOĞLU, DOĞAL GAZ ALTYAPI ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Aksa Karadeniz Doğal Gaz firması yöneticilerini kabul ederek, Trabzon merkezinde ve ilçelerinde yürütülen altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tarihî belediye binasındaki görüşmede, Aksa Doğal Gaz Trabzon Rize Şirket Müdürü Mehmet Salih Ayaydın, İşletme Müdürü Burak Adanur ve Yatırımlar Müdürü Hasan Koç ile bir araya gelen Başkan Zorluoğlu, şirketin Trabzon ve ilçelerindeki doğal gaz altyapı şebeke çalışmalarını ve planlamaları harita üzerinde inceledi.

2019 yılı mayıs ayı itibarıyla AKSA Doğal Gaz’ın kentteki şebeke uzunluğunun 691 bin metreye ulaştığını belirten Şirket Müdürü Ayaydın, yıl sonu hedeflerini ise 847 bin metre şebeke uzunluğuyla 110 bin abone şeklinde açıkladı.

Trabzon'da; Akçaabat, Ortahisar, Arsin, Araklı, Sürmene, Of, Yomra, Hayrat, Maçka, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinin lisans alanlarında bulunduğunu belirten Ayaydın, bu ilçelerden Akçaabat, Ortahisar, Arsin, Araklı, Sürmene ve Of’ta aktif olarak gaz kullanıldığını söyledi.

Başkan Zorluoğlu’na ilçelerdeki abone, şebeke uzunluğu ve yatırım planlamalarına dair bilgileri de aktaran Ayaydın, çalışmalarında karşılaştıkları sorunları ve taleplerini de ileterek, Trabzon’daki doğal gaz alt yapı çalışmalarının hızlanarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, gerek vatandaşlarımızın konforu gerekse çevre sağlığı açısından ideal yakıt olan doğal gazın şehrin daha fazla noktasına ulaşmasına yönelik gayretleri ve kapsamlı bilgilendirme için teşekkür ettiği şirket yetkililerine çalışmalarında başarı ve kolaylık diledi.

22.05.2019

21 Mayıs 2019 Salı

TAPU ve KADASTRO TEŞKİLATI'NIN 172.KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANIYOR

TRABZON - Tapu Kadastro Teşkilatı'nın 172. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Trabzon Tapu ve Kadastro 9'uncu Bölge Müdürü Adnan Cevher ve beraberindekiler, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret ettiler.


Bölge Müdürü Adnan Cevher, Tapu ve Kadastro Teşkilatı'nın faaliyetleri hakkında Vali Ustaoğlu'na bilgi sundu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Ustaoğlu:

"İki asra yakın zamandan bu yana vatandaşlarımızın güveninin ve mülkiyetinin teminatı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'müz merkez ve taşra teşkilatlarında 20 bine yakın personeli, 24 bölge müdürlüğü, 973 tapu müdürlüğü,81 kadastro müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde hizmet sunan ve bu gün 172. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan köklü bir kuruluşumuzdur" dedi.

21.05.2019

20 Mayıs 2019 Pazartesi

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (KTÜ) 64. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLUYOR

TRABZON - Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 64. Kuruluş yıl dönümü töreni KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.
KTÜ'nün 64. Kuruluş yıl dönümü tören programa; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Öksüz, il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ülkemizin, Cumhuriyet tarihimizin en köklü kuruluşlarından biri olan ve teknik eğitim konusunda hem ülkemizde hem de dünya genelinde söz sahibi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin, 64. Kuruluş yıl dönümü programında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Ustaoğlu:

"Karadeniz Teknik Üniversitesi kurulduğu günden bu güne eğitimde öncülük vazifesini en iyi şeklide yerine getiren üniversitelerimizden bir tanesidir.  Bu yönüyle üniversite kurucularımıza, tüm akademisyenlerimize ve gençlere teşekkür ediyorum.

Üniversitelerin bulunduğu bölgeye her dönem ciddi katkıları olmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi de kurulduğu günden itibaren bilgi birikimi ve donanımıyla gerek bünyesindeki yabancı uyruklu öğrencileri ile gerekse düzenlemiş olduğu uluslararası akademik etkinliklerle Trabzon’umuzun tanıtımına da çok önemli katkılar sağlamaktadır. Üniversitemiz gerek yerel yönetimlerimizle gerekse Valiliğimize bağlı kurumlarımızla olan iş birliğini, yapmış olduğu protokoller ile sürdürmektedir. Yine bu yönüyle KTÜ'nün, son yıllarda Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında attığı adımlarla hem şehrimizin ekonomik ve iktisadi hayatına hem de ilimizin gelişmesine ve kalkınmasına çok önemli katkılar olmuştur. Bu yönde yapılan projelere de her zaman destek olmuştur, olmaktadır" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesinin geçmişten gelen haklı ününü gelecekte yine devam ettireceğini söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Uluslararası standartlar da başarımızın her geçen gün daha da artacağına canı gönülden inanıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz üniversitelerde alacakları iyi eğitimlerle hem kendilerine, hem ailelerine hem milletlerine hem de dünya insanlığına katkı sağlayacaklardır."


64 yıllık bilgi birikimi ile ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin hedeflerine katkı vermeye devam eden KTÜ'nün 64. Kuruluş yıl dönümü kutlayan Vali Ustaoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi 2019 yılı Akademik ve Doktora Ödüllerini öğretim üyelerine takdim etti.

20.05.2019

TRABZON VALİLİĞİ'NDEN ÖLÇÜ ALETLERİ HAKKINDA DUYURU..!

TRABZON – Trabzon Valiliği (İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü)'nden bildirilmiştir.
TRABZON VALİLİĞİ DUYURUSU ŞÖYLE:

"Ölçü ve ölçü kullanıcılarının dikkatine;

28.02.2019 tarih ve 30700 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü giren Maden Kanunu ile bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunla, 11.01.1989 tarih ve 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa Geçici Muafiyet maddesi eklenmiştir.

Bu muafiyet ile 01.12.2018 tarihinden önce damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş ölçü aleti kullanıcıları, 28.02.2019 tarihinde başlayıp 28 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek olan 90 günlük süre içerisinde, ölçü aleti türüne göre il müdürlüklerine yada yetkili muayene servislerine periyodik muayene başvurusunda bulunmaları halinde söz konusu fiilden dolayı her hangi bir idari para cezası ödemeksizin muayene ve damgasını yaptırarak ölçü aletini kullanabileceklerdir.

İlgililere önemle duyurulur."

20.05.2019

HİNDİSTAN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ'NDEN VALİ USTAOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Trabzon Valisi Ustaoğlu, Valilik Şeref Defterini imzalayan Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya ile bir süre görüştü.

Kendilerini Trabzon'da görmekten mutluluk duyduklarını belirten Vali Ustaoğlu:

"Hindistan son yıllarda her açıdan hızla gelişme gösteren bir ülkedir. Yüksek teknoloji üretimi ile de adından söz ettirmektedir.

Tarihi geçmişleri ile de köklü bir medeniyete sahip olan Hindistan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir coğrafyadadır.

Tarihi geçmişleri ile önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan iki ülkenin ilişkilerinin her açıdan gelişmesi bizler için son derece önemlidir. Bunun için iki ülke arasında zaman zaman karşılıklı olarak üst düzey ziyaretler yapılmaktadır" dedi.

İki ülkenin tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde olmasının ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağladığını söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Trabzon bir liman şehridir. Bölgenin ticaret merkezi olması nedeniyle de ticari ilişkilere açık bir ildir. Bunun yanında inanç turizmi açısında da ilimizin güçlü yanları var. Başta Sümela Manastırı, Ayasofya Cami ve Kızlar Manastırı olmak üzere önemli tarihi mekânlarımız mevcuttur. Hindistan turizm ilişkilerinin gelişmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Bhattacharyya ise:

"Türkiye ile eskiye dayanan bağlarımız var. Ticari ilişkilerimiz 8. 1 Milyar Dolar civarında. 6’ıncı ticari ortağımız olan Türkiye’ye yatırım yapan büyük çaplı Hint firmalarımız var. Bunun yanında Hindistan’da da faaliyet gösteren önemli Türk firmaları da bulunmaktadır. Karşılıklı gerçekleştirilen bu ilişikleri daha da artırmak istiyoruz. Bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

20.05.2019

19 Mayıs 2019 Pazar

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "TÜRK MİLLETİ'NİN SİCİLİNDE; SÖMÜRGECİLİK ve SOYKIRIM GİBİ UTANÇLARIN YERİ YOKTUR!"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "TÜRK MİLLETİ'NİN SİCİLİNDE; SÖMÜRGECİLİK ve SOYKIRIM GİBİ UTANÇLARIN YERİ YOKTUR!"

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NIN ve MİLLİ MÜCADELE'NİN 100. YILI TÜM YURTTA COŞKUYLA KUTLANIYOR


SAMSUN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Tütün İskelesi'nde düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'ncü yıl dönümü törenlerine katılarak, vatandaşlara hitap etti.


"İÇERİDE ve DIŞARIDA ÜLKEMİZE KURULAN TUZAKLARI BOZUYOR, DAHA GÜÇLÜ BİR GELECEK İÇİN AZMİMİZİ YENİLİYORUZ!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'ncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmada:

"Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası hâlen bitmiş değildir. Her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz" dedi.

Türk milletinin '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ederek, konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tazimle yâd ederek, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.


"TÜRK MİLLETİNİN TARİHİ BİNLERCE YILLIK GEÇMİŞE DAYANIR"

Türk milletinin tarihinin binlerce yıllık geçmişe dayandığını, sadece Cumhurbaşkanlığı Forsu’nda temsil edilen 16 Türk devletinin 2 bin 200 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, Türk devletlerinin Avrupa’dan Rusya’ya ve Orta Asya'ya, Moğolistan'a, Çin’e, Hindistan’a, Pakistan'a, Afganistan'a, İran'a, Ortadoğu'ya, Kuzey Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada hüküm sürdüğünü kaydetti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal'in, bir asır önce bugün Samsun'a herhangi bir kişi olarak değil, Osmanlı Türk-İslam Cihan Devleti'nın en parlak, en gelecek vaad eden subaylarından biri olarak ayak bastığını vurgulayarak:

"Bizim geleneğimizde devletin ismi ve yöneticileri değişir ama ona ebet müddetlik vasfı veren anlayış hep baki kalır. Devleti ebet müddet milletin bizatihi kendisidir. Dolayısıyla aslında ismi, bayrağı, coğrafyası değişmiş olsa da bizim devletimiz hep tektir. Cumhurbaşkanlığı Forsu, işte bu kadim tek devlet anlayışının remzidir" dedi.


"SÖMÜRGECİLİK VE SOYKIRIM GİBİ UTANÇLARIN BU MİLLETİN SİCİLİNDE YERİ YOKTUR"

Avrupa’nın ortalarında, Afrika’nın derinliklerine kadar uzanan geniş bir coğrafyada hüküm süren ecdattan geriye sadece sevgiye, saygıya, muhabbete ve adalete dayalı hatıralar kaldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Ne sömürgeciliğin, ne soykırımın, ne zulmün, ne de başka herhangi bir utancın hamdolsun bu milletin sicilinde yeri yoktur. Son iki asrımız çok büyük acılarla, çok büyük kayıplarla geçmiş olmasına rağmen bu duruşumuzdan en küçük bir taviz vermedik. Osmanlı, Balkanlar’dan çekilirken tarihin en büyük soykırımı bizim milletimize uygulanmıştır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs'ta Samsun'dan başlayarak Cumhuriyetin kuruluş yılı olan 29 Ekim 2023'e kadar sürecek bir dizi 100. yıl etkinliğine başlandığını belirterek:

"Bu yıl 19 Mayıs Samsun'a çıkışla başlayıp 22 Haziran Amasya Tamimi'ni, 23 Temmuz Erzurum Kongresi'ni, 4 Eylül Sivas Kongresi'ni coşkulu bir şekilde anacak, muhasebemizi yapacak, hedeflerimizi hep birlikte tazeleyeceğiz" ifadesini kullandı.


"HER ŞEYE RAĞMEN 2023 HEDEFLERİNE BAĞLIYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son altı yılda yaşanan badirelerin Türkiye'nin enerjisini ve kaynaklarını mecburen krizleri çözmeye yönelttiğini, her şeye rağmen 2023 hedeflerine bağlı kaldıklarını anlatarak, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan özel ekibin bakanlıklardan belediyelere kadar tüm kamu kurumlarının performanslarını çeyrek dilimler hâlinde izleyip, raporladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası hâlen bitmiş değildir. Her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz. Her ne kadar birileri hâlâ Suriye meselesini Suriyelilerin, Irak meselesini Iraklıların, Bosna meselesini Boşnakların, Doğu Akdeniz meselesini Kıbrıslıların, Kuzey Afrika meselesini Libyalıların, Tunusluların, Cezayirlilerin meselesi sanıyor olsa da, biz işin esasının öyle olmadığını çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu gün uluslararası alanda maruz kaldığı karalama kampanyalarının sebebinin Türk milletinin bu coğrafyadaki bin yıllık varlığını sürdürme kararlılığı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu gün burada görüyorum ki gençlerimiz bu büyük oyunu görüyor ve ezanlarına, bayraklarına, vatanlarına, devletlerine dört elle sahip çıkıyor. Gazi Mustafa Kemal beraberindeki bir avuç arkadaşıyla Samsun’a ayak bastığında başlattığı mücadeleye inanmayanlar vardı. Rahmetli Menderes, demokrasi bayrağını açtığında ülkemizde böyle bir şeyin mümkün olmayacağını düşünenler bulunuyordu. Merhum Özal, Türkiye'yi kendine güvenen ve dünyada söz sahibi bir ülke hâline dönüştürmek için yola çıktığında ona kin besleyenlerin sesi daha çok çıkıyordu."


"TÜRKİYE'Yİ DİMDİK AYAKTA TUTUYOR, HEDEFLERİMİZE DOĞRU İLERLİYORUZ"

"Biz, 17 yıldır ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için attığımız her adımı, Türkiye'ye inanmayan, güvenmeyen, daha kötüsü içten içe husumet duyan kesimlere rağmen gerçekleştirdik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Nasıl ki, Gazi Mustafa Kemal 19 Mayıs'ta işgale boyun eğenlere, çareyi mandada arayanlara itibar etmeden sadece Hakk'a ve halka inanarak mücadelesini yürüttüyse, biz de aynı şekilde hareket ediyoruz. Kendi ülkesinin tökezlemesinden medet uman dâhili bedhahlara, bütün bunlara rağmen Türkiye’yi dimdik ayakta tutuyor, hedeflerimize doğru ilerliyoruz" ifadesini kullandı. 

Gençlerden 19 Mayıs ruhunu tıpkı ilk günkü heyecanıyla yaşatma, Cumhuriyete sahip çıkma, Türkiye'nin istiklali ve istikbali uğrunda gerektiğinde canları pahasına mücadele etme sözü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin 'Milli Mücadele'nin 100. Yılı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tekrar tebrik etti.

19.05.2019