2 Mayıs 2011 Pazartesi

SÜMER EZGÜ, YENİ ALBÜMÜ İLE SİZLERLE


Değerli Sanatçı Hemşehrimiz Sümer Ezgü, müzikseverler için yeni albümünü çıkardı.


Anadolu müziğini dünya etnik müzik pazarına taşıma çabasında olan Sümer Ezgü, Orta Asya'dan Anadolu'ya harmanlanmış Yörük ve Türkmenlerin türkülerini yorumladığı "Ege, Toros, Yörük ve Türkmen Türküleri" nin 2. serisi olan yeni albümünü çıkardı.


Albümün düzenlemelerini Fuat Saka, Atatürk'ün çok sevdiği "Sarı Zeybek" türküsünün zeybek bölümünü ise senfonik düzenlemesi ile Erdal Tuğcular yaptı.


Kendi müzisyen ekibi ile farklı tarzını yeni albümünde de ortaya koyan Sümer Ezgü, kayıtların önemli bölümünü Muğla Palamutbükü' nde zeytin bahçelerinin içinde Stüdyo Horoz ve İstanbul Stüdyo Duygu, Ankara Stüdyo ASC' de yaptı.


Albümün modern ve yer yer rock soundunun içinde sipsi, üç telli, zurna, otantik keman gibi mahalli yorumlar lezzet katıyor.


"Ege, Toros, Yörük ve Türkmen Türküleri - 2" isimli albüm başta gençler olmak üzere zevk alarak dinlenebilecek ve Türkiye' de birbirinin tekrarı haline gelen müziğe değişik bir soluk getirecek.


Rahmetli Özay Gönlüm'le Ankara Radyosu'nda 15 yıl aynı stüdyoda müzik yapan Sümer Ezgü, Özay Gönlüm'ün ailesi tarafından 5. kardeş kabul ediliyor. Ezgü, Özay Gönlüm' ün Aydın'dan derlediği Bozdoğan Zeybeği'ni yorumlarken bağlamaları da kendisi çaldı.


3 yıl aradan sonra "Ege, Toros, Yörük ve Türkmen Türküleri -2" isimli albümünü Mart ayında müzikseverlerin beğenisine sunan Sümer Ezgü, yeni albümünde ayrıca;


20 yıl önce derlediği ve kendisine müzik ödülü kazandıran "İlvanlım",
60'lı yıllarda Nurettin Çamlıdağ'ın sesinden beğenilerek dinlenen "Lingo Lingo Şişeler",


TRT sanatçısı Ferhat Erdem'le birlikte üç telli çaldığı "Avşar Beyleri",


80 li yıllarda kendi derlediği Teke Zortlatması tarzı "Dirmilcik",


2008'de Bursa'da projelendirdiği "Son Balo Vals ve Zeybek"


kısa filminde Atatürk rolüyle zeybek oynarken okuduğu otantik türkü "Sarı Zeybek",


Geçtiğimiz yaz sinemalarda gösterime giren oyunculuk ve müziğini de yaptığı "Harbi Define" isimli Ege komedi filminin sound track'i "Ay Bulutta",


Dogu Toroslar'dan Musa Eroğlu'nun derlediği "Kullar Olam",


Köroğlu'dan "Benden selam olsun Bolu Beyi'ne",


Muharrem ve Neşet Ertaş'tan "Ahu gözlerini sevdiğim dilber",


Başlık parası türküsü "Haymanalı",


Makedonya'dan Elazığ'a Cumhuriyet sonrası nüfus değişimi ile taşınan "Necibe", gibi Toros, Avşar, Yörük havalarına ve Ege'nin zeybeklerine yer verirken, "modern tarzda kaydettikleri tüm türküleri, gençlerimize de hatırlatmak istediğini" söyledi.


Yeni albümünü sizlerle paylaşma arzusunda olan Değerli Sanatçının, sitemiz aracılığıyla Karadenizli Hemşehrilerine çok ziyade selamları var.




Sümer Ezgü ile Bağlantı için:


Sümer EZGÜ asistanı: Tuna TAMAN: 0533 495 0796
tunataman@gmail.com


Menajer: Fazıl KOCAOĞLU: 0532 354 2225
fazilkocaoglu@gmail.com



HABER: TRABZON HABER AJANSI – 01.05.2011 Pazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder