2 Kasım 2019 Cumartesi

KAÇAK HAFRİYAT TAŞKINA NEDEN OLDU, JANDARMA ARACI MAHSUR KALDI!

TRABZON - Trabzon'un Yomra ilçesinde, yıllar önce yol kenarına kaçak olarak dökülen hafriyat, dün gece su taşkınına neden oldu. 2 yıl önce dökülen Kaçak hafriyat nedeniyle yaşanan taşkında grup yolu ulaşıma kapanırken, Jandarma aracı bölgede mahsur kaldı.


JANDARMA ARACI BÖLGEDE MAHSUR KALDI

Yomra ilçesinin Yokuşlu-Yenice Grup Yolu'nun kenarına yaklaşık 2 yıl önce bazı gruplarca yasalara aykırı olarak hafriyat döküldü. Dün akşam Trabzon'da etkili olan sağanak yağış sonucu söz konusu bölgede suyun tahliye alanı kapanınca taşkın olayı yaşandı.

Yaşanan taşkın nedeniyle grup yolu trafiğe kapanınca, Yomra Belediyesi, beraberindeki Jandarma ile bölgeye kısa sürede müdahale etti. Ancak Jandarma aracı bölgede mahsur kaldı. Büyükşehir Belediyesi ve Yomra Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalarla Jandarma aracı kurtarılırken yolun ulaşıma açılması için çalışmalara devam ediliyor.

Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, bir zamanlar yol kenarına kaçak olarak dökülmüş hafriyatın su taşkınına neden olduğunu ifade etti.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

"Orada bir faciadan dönüldü. Jandarma aracı mahsur kaldı. Hiç kimsenin dere yataklarına, yol kenarlarına, arazilere vs hafriyat dökmeye hakkı yoktur. Ağır maddi cezaları vardır. Bu konuda herkesin çok dikkatli olması ve yasalara uygun olarak hareket etmesi gerekmektedir" dedi.

02.11.2019

1 Kasım 2019 Cuma

EN YÜKSEK KİRA HARCAMASINI İSTANBULLULAR YAPIYOR!

EN YÜKSEK KİRA HARCAMASINI İSTANBULLULAR YAPIYOR!

AJANS PRESS - 2016, 2017, 2018 yıllarının toplam verileri incelendiğinde tüketim harcamaları en çok konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ve ulaştırmaya harcanırken, konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 29,5 ile İstanbul Bölgesi oldu.


Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, tüketim harcamaları ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl içerisinde konutlarla alakalı basına 95 bin 910 adet haber yansıdığı tespit edildi.

Tüketim ile alakalı çıkan haber adetleri incelendiğinde ise 53 bin 97 adet olduğu görüntülendi. İstanbul ve yüksek kira fiyatlarının basında konuşulma oranı ise 4 bin 548 olarak kayıtlara geçti. Yüksek fiyatlı konut kiralarının İstanbul'da yaşayan halkın büyük problemi olduğu saptandı.

Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2016, 2017, 2018 yıllarının verileri incelendiğinde tüketim harcamaları en çok konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ve ulaştırmaya harcandı.

Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 29,5 ile İstanbul Bölgesi oldu. Gıda ve alkolsüz içecek harcamasında ise en yüksek paya yüzde 26,9 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi sahip olurken, ulaştırma harcamaları en çok yüzde 19,9 ile Batı Anadolu ve Batı Karadeniz bölgesinde görüldü.

Türkiye'deki toplam tüketim harcamalarında en yüksek paya yine İstanbul sahip olurken, yüzde 24,4 oranında hane halkları tarafından gerçekleştiği görüldü.

01.11.2019

"BIRAKACAĞINIZ EN GÜZEL MİRAS ORGAN BAĞIŞIDIR" YÜRÜYÜŞ ETKİNLİĞİ, RESİM SERGİSİ VE SEMPOZYUMA DAVET!

TRABZON – Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nce 4 – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında Trabzon'da Organ Bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla "BIRAKACAĞINIZ EN GÜZEL MİRAS ORGAN BAĞIŞIDIR" Yürüyüş etkinliği, Resim Sergisi ve Sempozyum düzenleniyor.


TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA:

"3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında;

- 4 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 10.00'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenecek olan 'BIRAKACAĞINIZ EN GÜZEL MİRAS ORGAN BAĞIŞIDIR' adlı panelimiz,

- 5 Kasım 2019 Salı günü saat 15.00'de, Uzun Sokak Konak Camii önünden başlayıp Atatürk Alanı'nda (Meydan Parkı) sona erecek yürüyüş etkinliğimiz,

- 5-9 Kasım 2019 tarihleri arasında Forum Alışveriş Merkezinde 'Organ Bağışı' temalı Resim Sergimiz,

- 8-10 Kasım 2019 tarihlerinde, saat 09.00-20.00 arası Forum Alışveriş Merkezi'nde kurulacak olan standımız.

Etkinliklerimizin kamuoyuna duyurulması ve Organ Bağışında farkındalık oluşturabilmek adına değerli basın mensubu arkadaşlarımızın katılımının ve halkımızın büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Organ bağışının önemini tüm halkımıza anlatabilmek ve bilinç oluşturabilmek adına sizlerle el ele çalışmak bize güç katacaktır."

01.11.2019

DSİ KARADENİZSPOR'UN GENEL KAPTANI ÇUBUKCU NET KONUŞTU: "ALTIN DEĞERİNDE BİR 3 PUAN OLACAK!"

TRABZON - DSİ Karadenizspor'un Genel Kaptanı, eski profesyonel futbolcu Olcay Çubukcu, 3 Kasım 2019 Pazar Günü, Ahmet Suat Özyacı Stadı'nda 1461 Trabzon futbol takımı ile oynanacak maç öncesi iddialı açıklamalarda bulundu.


"OYUNCULARIMIZA VE TEKNİK HEYETE GÜVENİYORUZ"

Trabzon'da spor camiasının yakından tanıdığı bir isim olan eski profesyonel futbolcu ve DSİ Karadenizspor'un genel kaptanı Olcay Çubukcu, BAL liginde 3 Kasım 2019 Pazar Günü, Ahmet Suat Özyacı Stadı'nda karşı karşıya gelecekleri lider 1461 Trabzon maçı öncesi, önemli açıklamalarda bulundu.

Saat 13:00'da başlayacak olan maç öncesi Çubukcu:

"Biz genç ve dinamik bir takımız. Oyuncu grubumuza ve teknik heyetimize güvenimiz tamdır. Sahada her zamanki gibi aslanlar gibi mücadele edeceğiz" dedi.

"ALTIN DEĞERİNDE BİR 3 PUAN!"

DSİ Karadenizspor'un genel kaptanı Olcay Çubukcu:

"Bölgesel Amatör Ligde Trabzon'u en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Şuan 3. Sıradayız ve liderle aramızda 3 puan var. Bu maçı kazanıp, altın değerinde bir 3 puan almak istiyoruz. Ben DSİ camiasını ve tüm taraftarlarımızı Pazar günü stada bekliyorum. Çok zevkli bir maç olacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

(Murat Aydın - 01.11.2019)

1-7 KASIM DÜNYA DİSLEKSİ (ÖZGÜL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ) FARKINDALIK HAFTASI

TRABZON - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü: "Erken Tanı, Erken Müdahale İçin Önemli."


TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN BASIN AÇIKLAMASI:  

"Öğrenme; yaşam boyu süren, bilgiyi algılama, organize etme, depolama ve gerektiğinde bu bilgiyi geri üretmeyi içeren kapsamlı bir süreçtir. Öğrenme, sadece yeni bir beceri kazanma ya da akademik bir alanda yetkinleşme değil; sosyo-duygusal ve kişilik gelişimini de içeren bir kavram olarak düşünülmelidir.

Öğrenme süreci sırasında bireyin bilgi kazanımının güçleşmesi ve öğrenme alanlarının etkin bir şekilde işlev görmemesi halinde 'Özgül Öğrenme Güçlüğü'nden bahsedilir.


Özgül Öğrenme Güçlüğü normal ya da normal üzerinde bir zekâya sahip, duyusal bir kusuru olmayan, herhangi bir psikiyatrik ve nörolojik bir tanı almamış, standart bir eğitim-öğretime rağmen kronolojik yaşına ve zekâsına uygun paralellikte başarı gösteremeyen, özel bir akademik alanda belirgin bir bozukluğun varlığı (okuma, yazılı anlatım, matematik…) ile tanımlanan, çeşitli genetik ve çevresel etmenlerin rol oynadığı, biyolojik temele dayanan ve nöro-gelişimsel tanı alan bir bozukluktur.

Özgül öğrenme güçlüğünün alt tipleri olarak; okuma güçlüğü (disleksi), yazılı anlatım güçlüğü (disgrafi), sayısal güçlük (diskalkuli) ve motor koordinasyon güçlüğü (dispraksi) belirtilebilir. Bu alt-tipler, tek başına görülebileceği gibi birkaçı beraber de görülebilir. Bu alt-tiplere sıklıkla Dikkat Eksikliği ve/veya Hiperaktivite Bozukluğu da eşlik edebilir.


Yaşanılan bu gelişimsel sorunlar, bir takım davranışsal sorunlara da yol açabilir. Çocuk oyun sırasında yaşıtlarıyla doğru iletişim kanallarını kullanamayarak grupta dışlanabilir. Gerekli bilgiye sahip olduğu halde dil gelişimi, bilişsel gelişim ya da motor gelişimdeki sıkıntılardan dolayı kendisini ifade edemediği için agresif tavırlar gösterebilir. Gösterdiği agresif tavırlar sonucunda uyum sorunu göze çarpar. Özgüven duygusunun gelişimi açısından okul öncesi dönemindeki yaşantıların ileriki yaşlarda önemi düşünüldüğünde, çocuğun güven kırıcı durumlarla karşılaşması oldukça risklidir. Bu dönemde anaokulu ve ya kreş ortamlarında arkadaşları ile etkileşimde pasif kalmayı seçebilir. Ancak ev ortamında anne, baba veya kardeşe yönelik karşı gelme, zarar verme davranışları gösterebilir.

Erken tanı, erken müdahale için önemlidir. Çocukların gelişiminde özgül öğrenme güçlüğü veya başka bir bilişsel, davranışsal gelişim açısından problem hissedildiğinde çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanına başvurulmalıdır.

Özgül öğrenme güçlüğünün herhangi bir tıbbi tedavisi yoktur ve yaşam boyu süren bir bozukluktur. Erken tanılanması ve sonrasında da uygun şekilde eğitimle gerekli uyarlamaların yapılarak bireyin bu durumdan en az şekilde etkilenmesi sağlanmalıdır.

Özgül Öğrenme Güçlüğü (Disleksi); zeka geriliği değildir!.."

01.11.2019

31 Ekim 2019 Perşembe

TSYD TRABZON ŞUBESİ, UZAK KÖY OKULLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİ SPOR TESİSLERİYLE BULUŞTURUYOR

TRABZON - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi, İçişleri Bakanlığımız himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın da desteğiyle anlamlı bir projeyi hayata geçirdi.

'Uzak Köylerdeki Çocuklar Spor Tesisleriyle Buluşuyor' adı altında, Trabzon'un merkeze uzak ilçelerinde yaşayan çocuklara ulaşan dernek yöneticileri, ilk etapta Tonya'dan kent merkezine getirdikleri 25 çocuğa, çeşitli spor tesislerini ziyaret ve inceleme yanında, Vali İsmail Ustaoğlu ile bir araya gelmelerini sağladı.

Akçaabat'ta bir restoranda Tonya Hoşarlı İlkokulu öğrencileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Vali Ustaoğlu, tek tek ilgilendiği miniklerle sohbet ederek, derslerinde başarı diledi ve proje hakkındaki görüşlerini dinledi. TSYD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Kılıç ve projeyi destekleyen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ile dernek yöneticilerine, bu anlamlı proje için takdirlerini bildiren Vali Ustaoğlu, sosyal sorumluluk bilinci taşımalarından dolayı da teşekkür etti.

Projedeki öncelikli hedef grubun; başarılı, yetim/öksüz ya da ailelerinin maddi durumu iyi olmayan öğrenciler olduğunu belirten TSYD Trabzon Şube Başkanı Kılıç ise, büyük önem verdikleri projenin çocukları olduğu kadar kendilerini de heyecanlandırdığını, benzer etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de düzenleneceğini söyledi.

TSYD Trabzon Şubesi yöneticileri İpek Cansel Şahin, Gökmen Şahin ve Yunus Emre Sel'in yanı sıra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve öğretmenlerin de katıldığı yemek programı sonunda, Vali Ustaoğlu ve katılımcılar tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Projenin ilk etabında Trabzon şehir merkezine getirilen Tonyalı çocuklar, sabah saatlerinde bir alışveriş merkezinde buz pateni yaptıktan sonra eğlence merkezinde doyasıya eğlendi. Şenol Güneş Spor kompleksini ziyaretlerinin ardından Beşirli Spor kompleksinde tenis oynayan ve tesisleri gezen çocuklar, günün sonunda ise Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde antrenman öncesinde teknik heyet ve futbolcularla bir araya geldi.

Projenin devamında, Şalpazarı, Yomra ve Düzköy ilçelerinden 25'er kişilik 3 grubun daha Trabzon'da benzer şekilde ağırlanacağı bildirildi.

31.10.2019

"TMMOB YAPI DENETİMİ SEMPOZYUMU" PROGRAMI AÇIKLANDI

ANKARA - "TMMOB Yapı Denetimi Sempozyumu" 29-30 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara‘da İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu'nda gerçekleştirilecektir.

"TMMOB Yapı Denetimi Sempozyumu" programı aşağıda yer almaktadır.

TMMOB YAPI DENETİMİ SEMPOZYUMU PROGRAMI

29 KASIM 2019 CUMA (BİRİNCİ GÜN)

09.00 – 09.30 KAYIT

09.30 – 11.00 AÇILIŞ KONUŞMALARI

-Hüseyin KAYA (Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı)
-Emin KORAMAZ (TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı)

Konuk Konuşmacılar:

-Tekin Saraçoğlu (Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Genel Başkanı)
-T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Temsilcisi
-T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi
11.00 – 11.15 Çay-Kahve Arası

11.15 – 12.45 I. OTURUM

Oturum Başkanı: Cemal GÖKÇE (TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı)

Yapı Denetim Kavramı, Yapı Denetimin Tarihçesi:

Amacı, Kapsamı, Önemi
-Dilek BEKİROĞLU  (TMMOB Yapı Denetimi Çalışma Grubu Başkanı)

Yapı Denetimin Bugünü ve Yarını
-T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi

Yapı Denetim Sisteminde TMMOB'nin Yeri ve Önemi
-Rasim ATKINCI (MMO Ankara Şube Yapı Denetimi Komisyonu Başkanı)

Yurtdışı Uygulamaları: İran Örneği
-Öğretim Üyesi Dr. Hamid Farrokh GHATTE (Antalya Bilim Üniversitesi)

12.45 – 13.00 Soru - Cevap

13.00 – 14.00 Öğle Yemeği

14.00 – 15.30 II. OTURUM

Oturum Başkanı: Yunus YENER (TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı)

Yapı Denetim Sisteminin Paydaşları ve Sorunlar:

İlgili İdarelerin Yapı Denetim Sistemindeki Yeri ve Sisteme Bakışı
-İlçe Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Temsilcisi

Yapı Denetim Kuruluşlarının Yapı Denetim Sistemindeki Yeri ve Sisteme Bakışı
-Muharrem Osman AKBAŞAK (Yapı Denetim Kuruluşu Temsilcisi)

Müteahhitlerin Yapı Denetim Sistemindeki Yeri ve Sisteme Bakışı
-Akın KESKİN (İnş. Müh.-Müteahhit)

Yapı Denetim Kuruluşlarının İstihdama ve Ekonomiye Etkileri
-Öğretim Üyesi Dr. Serkan ENGİN (Kocaeli Üniversitesi)

15.30 – 15.45 Soru - Cevap

15.45 – 16.00 Çay-Kahve Arası

16.00 – 17.30 III. OTURUM

Oturum Başkanı: Eyüp MUHCU (TMMOB Mimarlar Odası Başkanı)

Yapı Denetim Sisteminin İşleyişi ve Sorunlar:

Yapı Denetimi Hakkında Kanun ve İlgili Mevzuata Yönelik Sorunlar
-İsmail SİVRİKAYA (MMO Ankara Şube Yapı Denetimi Kom. Başkan Yard.)

Yapı Denetimde Maliyet Hesabı
-Oktay ALTUN (YDKBD Yönetim Kurulu Üyesi)

Yapı Denetimde Sigorta Sistemi
Haluk BERBEROĞLU (Sigorta Şirketi Ortağı)

Yapı Denetim Sisteminde Karşılaşılan Hukuksal Sorunlar ve Cezalar
Semih TEMİZKAN (TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi)

17.30 – 17.45 Soru - Cevap

17.45 – 18.15 FORUM / DEĞERLENDİRME

Oturum Başkanı: Erkan KARAKAYA (TMMOB Mimarlar Odası Yapı Denetim Komisyonu Üyesi)

30 KASIM 2019 CUMARTESİ (İKİNCİ GÜN)

09.30 – 11.00 IV. OTURUM

Oturum Başkanı: Gazi İPEK (TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı)

Yapı Denetimine Sistematik Yaklaşım:

Yapı Denetime Kamusal Bakış
-Nusret SUNA (İMO İstanbul Şube Başkanı)

Kamu Yapılarının Denetimi
-Tuğba ARSLAN (MO Ankara Şube Yön. Kurulu Üyesi)

Yapı Denetimin Denetimi
-Gülsüm TUGAY (Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müd. Yapı Den. Şube Müdürü)

Yapı Denetim Sisteminde Mesleki Denetim, Meslek İçi Eğitim ve Belgelendirme, Meslek Etiği
-Gülsüm SÖNMEZ (TMMOB Genel Sekreter Yardımcısı)

11.00 – 11.15 Soru - Cevap

11.15 – 11.30 Çay-Kahve Arası

11.30 – 13.00 V. OTURUM

Oturum Başkanı: Hüseyin ALAN (TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı)

Yapı Denetim Sistem Aktörlerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri:

Denetçiler ve Kontrol Elemanlarının Yapı Denetim Sistemindeki Yeri
-Şahin YILMAZ (EMO Yapı Denetim Komisyon Başkanı)

Proje Müelliflerinin Yapı Denetim Sistemindeki Yeri 
-Erkan KARAKAYA (MO Yapı Denetim Komisyonu Üyesi)

Şantiye Şeflerinin Yapı Denetim Sistemindeki Yeri
Yük. İnş. Müh. Nilüfer EROL (Şantiye Şefi)

Yapı Denetiminde İSG Uygulamaları
-Haydar Mesut ARSLAN (İMO İnşaat Yönetimi Kurulu Üyesi)

13.00 – 13.15 Soru - Cevap

13.15 – 14.15 Öğle Yemeği

14.15 – 15.45 VI. OTURUM

Oturum Başkanı: Ali UĞURLU (TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Başkanı)

Yapı Denetim Sisteminde Hizmet Alımları:

Yapı Denetim Sisteminde Hizmet Sunan Mühendislik Disiplinlerinin Sorunları
-Hüseyin ÜLKÜ (HKMO Mekânsal Planlama ve İmar Komisyonu Başkanı)

Laboratuvar Denetçilerinin Görev ve Sorumlulukları
-Ömer İÇEMER (TMMOB Yapı Denetimi Çalışma Grubu Üyesi)

Yapılarda Laboratuvar Uygulamaları
-Murat DEMİR (ÇŞB eski Laboratuvar Şube Md.)

Yapı Denetiminde Betonun Yeri
-Selçuk UÇAR (Türkiye Hazır Beton Birliği KGS Genel Müdürü)

Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS)
-(Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi)

15.45 – 16.00 Soru - Cevap

16.00 – 16.15 Çay-Kahve Arası

16.15 – 18.15 FORUM - DEĞERLENDİRME VE KAPANIŞ KONUŞMALARI

Oturum Başkanı: Orhan KASAP (TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı)

31.10.2019

28 Ekim 2019 Pazartesi

FINDIK ZARARLISINA KARŞI DEVLET ÜRETİCİLERİN YANINDA, ÜRETİCİLERE TAZMİNAT ÖDENECEK!

TRABZON - Anavatanı Uzakdoğu olan 'Drakula' lakaplı fındık dallarını kurutan 'Turunçgil Uzun Antenli Böcek ile mücadelede Cumhurbaşkanlığı yayınladığı kararname ile fındık üreticilerine tazminat ödeme kararı aldı. Kararda Maçka'daki 4 mahallede fındık üreticilerine tazminat ödenecek.


CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN MAÇKA'DA 'DRAKULA' İLE MÜCADELE KARARI

24 Ekim 2019 tarihli ve 30928 sayılı Resmi gazetede yayınlanan 1961 karar nolu Cumhurbaşkanı kararı ile 'Drakula' lakaplı fındık dallarını kurutan 'Turunçgil Uzun Antenli Böceği ile mücadele çalışması başlatıldı.


RESMİ GAZETEDE YAYINLANANA KARARNAMEDE;

"24 Ekim 2019 tarihli ve 30928 sayılı Resmi gazetede yayınlanan 1961 karar nolu Cumhurbaşkanı kararına istinaden; Karantina zararlısı olan ve ilçemiz Esiroğlu, Bahçekaya, Öğütlü ve Günay Mahallelerinde Fındık bahçelerinde zarar yapan Turunçgil uzun antenli böceği ile bulaşık alanlarda mücadele için eradikasyon (fındık bahçelerinin sökümü) yapan üreticilerimize 4 yıl ürün kaybını karşılamak amacıyla oluşturulacak komisyonun belirleyeceği rokelte üzerinden kilogram başına 15 TL tazminat ödemesi yapılacaktır" denildi.


BAŞKAN KOÇHAN TEŞEKKÜR ETTİ

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimize fındık üreticimizin yanında olduğu için bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

(Tolga KARAKURUM – 28.10.2019)

YALIKÖY'DE DÜZENLENEN 'SABAH NAMAZI BULUŞMASI'NA YOĞUN İLGİ

TRABZON - Vakfıkebir İlçesi Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen 'Sabah Namazı Buluşması'na yoğun ilgi.


Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından Yalıköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen 'Sabah Namazı Buluşması'na;

Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İl Müftü Yardımcısı Sıtkı Kaya, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, bazı meclis üyeleri, daire amirleri, STK temsilcileri, din görevlileri, vatandaşlar ve Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu öğrencileri ile bazı basın mensupları katıldı.


İlçe müftülüğünün cami programları kapsamında Yalıköy Mahallesi Yalıköy Camii’nde düzenlenen 'Sabah Namazı Buluşması'nda, namazdan önce Kur'an-ı Kerim tilâveti, ilâhi ve kasidelerle birlikte cemaatin de iştirakiyle salât-u selâm ve tekbirler okundu.


Daha sonra Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, millet varlığımızı devam ettirmede birlik-beraberliğin önemi, toplumsal dayanışma ve kaynaşmanın zarureti üzerine yaptığı kısa konuşmasının ardından sabah namazını kıldırdı.


Namazın ardından yapılan tesbih, tekbir, tehlil, salavâtı şerîfelerin okunmasını müteakip başta aziz şehitlerimiz olmak üzere bu vatan için canlarını fedâ eden tüm şehit ve gâzilerimiz ile din ve devlet adamlarımız için; devletimizin ilelebet payidar olması, kahraman ordumuzun yurt içi ve yurt dışında hain terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonlarda başarılı olması, milletimizin birlik-beraberlik, sıhhat ve afiyeti için dua edildi.

Program, caminin altındaki mekânda cemaate ikramda bulunulmasıyla sona erdi.


Ayrıca; Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle işbirliği halinde, ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile lise öğrencilerine yönelik, başta "Çocuk Cami Buluşması", "Sabah Namazı Buluşması" ve "Cuma Namazı Buluşması", "Gencim Maneviyatım Temel Dayanağım" projesi kapsamında da lise düzeyindeki okullara konferanslar olmak üzere çeşitli faaliyetler yürütmeyi planlayan ilçe müftülüğü, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı programlarına başladı.

(Mithat Güdü - 28.10.2019)