26 Nisan 2019 Cuma

TTSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

TRABZON - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Vali Ustaoğlu'nun Katılımıyla Gerçekleştirildi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Nisan Ayı Meclis toplantısına katıldı.

Toplantıya ;Vali Ustaoğlu'nun yanı sıra Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meclis üyeleri ve iş adamları katıldı.

  
Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, çağımızın gerektirdiği ortak yönetişim anlayışıyla hizmet vermeye çalıştıklarını ifade ederek:

"Yönetim anlayışımızın en temeli olan birlikte yönetme, ortak hafıza oluşturmak adına güzel işler yapmaya gayret gösteriyoruz. Bizim çalışmalarımızda en önemli paydaşlarımız ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarımız ve iş adamlarımız olmuştur. Bunların başında da en güzide kuruluşlarımızdan biri olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamızdır. Mümkün mertebe odamızla birlikte ilimizin geleceğine ortak hafıza ile önemli projelere ve çalışmalara imza atmaktayız" dedi.
 
İş adamlarımızın yürütülen çalışmalarda son derece önemli bir yere sahip olduklarını söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Emeğin ve alın terinin ne derece kutsal olduğunu yapmış olduğunuz girişimlerle, istihdamlarla birçok evin bereketlenmesine vesile olarak göstermektesiniz. 

Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Sayın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın organizatörlüğünde başlatılan 2019 istihdam seferberliği ilimizde tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda 'Burası Trabzon, Burada İş Var!' sloganı ile çıkılan bu yolda bölgemize istihdamda katkı sunan tüm işverenlerimize ve burada bulunan kıymetli kurul üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 
Toplantının sonunda Meclis Başkanı Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından Vali Ustaoğlu'na takdim edildi.

26.04.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YAYLA YOLLARINI ULAŞIMA AÇIYOR

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yayla yollarını ulaşıma açma çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

Mevsim itibarıyla birçok yayla yolunun biriken kar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden Başkan Zorluoğlu:

"Yaylalarımız gerek yaylacılarımız için, gerekse şehrimizin turizm potansiyeli açısından büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda yayla mevsimi öncesinde yollarımızı bir bir ulaşıma açıyoruz. Sultan Murat Yaylası, Çayıroba Yaylası, Kervan Yaylası gibi birçok yaylamızın yolunu da ulaşıma açmış bulunmaktayız" dedi.

Bazı yaylalarda önemli miktarda kar bulunduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, vatandaşlardan yayla mevsimi gelmeden yaylalara çıkmamalarını, zorunlu hallerde ise mutlaka tedbirli olmalarını istedi.

26.04.2019

İRAN BAŞKONSOLOSU'UNDAN AHİ EVRÂN GÖĞÜS KALP ve DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE ZİYARET

TRABZON - İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu Yetkilileri S.B.Ü. Ahi Evren Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ni Ziyaret Etti.

Sağlık Turizmi Faaliyetleri kapsamında İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu Yetkilileri S.B.Ü. Ahi Evrân Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti.

25 Nisan 2019 Perşembe günü de S.B.Ü. Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulunan heyete; S.B.Ü. Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmet DURMUŞ, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma EREN ve Yoğun Bakımlar Koordinatör Hemşiresi Suna ÇAĞLAR da eşlik etti.

Kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, göğüs hastalıkları, anjiyografi, uyku laboratuvarı, bronkoskopi ünitesi bölümleri ve yoğun bakımlar gezilerek,  karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Tıp alanındaki yeniliklerin ve sağlık turizmi faaliyetlerinin iki ülke arasında önemli bir bağ oluşturacağı belirtildi.

26.04.2019

VALİ USTAOĞLU'NDAN KAN BAĞIŞI'NA DESTEK

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Çukurçayır Mahalle Muhtarlığı ve Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Kan Bağış Kampanyasına” destek verdi.

Çukurçayır Mahallesi Muradiye Cami önünde kurulan geçici kan merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Vali Ustaoğlu, kan bağışında bulunarak hayat kurtarmanın bir insanlık görevi olduğunu dile getirdi.

Toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın sağlanmasında önemli çalışmalara imza atan Türk Kızılayı yetkilerine ve personeline bu anlamlı etkinliği düzenledikleri için teşekkür eden Vali Ustaoğlu, kan vermenin insan sağlığı açısından da önemli olduğunu vurgulayarak:

"Kan sadece acil durumlar için değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bağışlayacağınız bir ünite kanla bir insana hayat katabilirsiniz" dedi.

26.04.2019

"KAŞÜSTÜ'NDEKİ KANALİZASYON ve İÇME SUYU ŞEBEKESİ ÇALIŞMALARI YAKIN TAKİPTE!"

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi'nde kanalizasyon şebekesi çalışmalarının tamamlandığını, devam eden içme suyu şebekesi çalışmalarının ise 2019 yılı içinde bitirileceğini söyledi.
Yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacak çalışmalar tamamlandığında, Kaşüstü Mahallesi'nin içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin çağın gereklerine uygun hale getirilmiş olacağını açıklayan Başkan Zorluoğlu, böylelikle mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen önemli bir sorunun da çözüme kavuşacağını bildirdi.

Kaşüstü'nde içme suyu şebekesi çalışmalarının süratle devam ettiğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu:

"Eski bir belde belediyesi olan bu önemli yerleşim yerinin şebeke sorunlarını yıl sonu itibarıyla inşallah tamamen çözüme kavuşturmuş olacağız. Çalışmalardan kaynaklı bozulan mahalle yollarının da onarımları peyderpey gerçekleştiriliyor. TİSKİ ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız başta olmak üzere ilgili birimlerimizin koordineli ve özverili çalışmalarıyla Kaşüstü’nü daha yaşanılabilir bir mahalle haline getireceğiz" dedi.

26.04.2019

25 Nisan 2019 Perşembe

TÜRKİYE'DEN EN ÇOK TEKSTİL İHRACATI ALMANYA'YA OLDU

AJANS PRESSTürkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında en çok tekstil ihracatını Almanya'ya yaptığı görülürken, 779,48 milyon Euro olduğu anlaşıldı.

Medya takip kurumu Ajans Press, Avrupa'ya yapılan tekstil ihracat istatistiklerini inceledi.

Ajans Press'in Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Avrupa ülkeleri arasında en çok tekstil ihracatının Almanya'ya yaptığı görüldü.

Böylelikle bu rakamın 779,48 milyon Euro olduğu görüldü. Almanya'dan sonra ikinci sıraya yerleşen Avrupa ülkesi ise 715,51 Euro ile İtalya olurken, 481,00 Euro ile Birleşik Krallık (İngiltere), 305,66 milyon Euro ile Hollanda, 298,79 milyon Euro ile ise İspanya'nın olduğu görüldü.

Veriler 2019 yılını kapsarken, en çok tekstil ithalatı yaptığımız ülkenin de 389,76 milyon Euro ile İtalya olduğu kaydedildi

ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu.

2018 yılı içerisinde ihracat ile ilgili 135 bin 636 haber çıkışı tespit edilirken, bu rakamın ithalatta 38 bin 873 olduğu kaydedildi.

25.04.2019

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ TRABZON BAŞKONSOLOSLUĞU YETKİLİLERİNDEN HASTANE ZİYARETİ

TRABZON - İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu yetkilileri Sayyad ALİZADEH, Mohammad YAZDANPANAH ve İran Azarbajıan Hospital hekimleri Dr. Shiva NOROUZŞNİA, Dr. Dariush Rouhy COZECONAN, Dr. Gholamreza TİZROO, Seyed Ebrahim MOUSAVİ, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü ve Numune yerleşkelerinde incelemelerde bulundular.

Ziyarette; heyete Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mine DEMİRBAŞ, Başhekim Yardımcısı Dr. Erhan KADER, Başhekim Yardımcısı Dr. Can Ertan ARGIN, Başhekim Yardımcısı Dr. Recai GENÇ ve Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Halit KAHVECİ de hazır bulundu.

Yapılan incelemeler sonucu; Ortopedi, Jinekoloji, Üroloji, Beyin Cerrahisi, Onkoloji, Acil Tıp Teşhis ve Tedavi bölümleri gezilerek, karşılıklı görüş alış verişi yapıldı. Tıp alanındaki yeniliklerin ve sağlık turizmi faaliyetlerinin iki ülke arasında önemli bir bağ oluşturacağı belirtildi.


Bilindiği üzere; Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü ve Numune yerleşkelerinde; Sağlık turizmi Türkiye'de ve dünyada yükselen pazar konumundadır. Dünyada uluslararası hasta sayısı bakımından Türkiye 5. sırada yer almaktadır. Trabzon Şehri de yüksek tıbbi teknoloji, konusunda uzman personeliyle sağlık turizminde parlayan yıldız olmayı hedeflemekte ve çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir.

25.04.2019

TRABZON'DA ÇİÇEKLENDİRME ve YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI (İSPİRYA ŞÖLENİ)

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, baharın gelişi ile birlikte çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmalarına hız verdi.
Rengârenk görüntüleriyle şehri donatan ispirya (keçisakalı), alev çalıları ve laleler, Trabzon'un güzelliğine güzellik kattı.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi görevlileri tarafından kent genelindeki muhtelif park ve bahçeler ile refüjler ve kavşaklara dikilen 90 bini lale olmak üzere 100 bin adet soğanlı bitki ve ispiryaların açmasıyla şehirde renk cümbüşü yaşanmaya başladı.

Şehir genelinde 542 bin mevsimlik çiçek dikildiğini ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu:

"Şehrimizde ağaçlandırma çalışmalarını da arttırarak sürdüreceğiz. Bahar boyunca yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmalarını yoğunlaştırarak park ve bahçelerimizi, refüj aralıklarını Trabzon'umuza yakışır bir görünüme kavuşturmaya çalışacağız" diye konuştu.

25.04.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TRABZON'A ÜÇ YENİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ KAZANDIRILIYOR

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Trabzon'a 3 yeni içme suyu arıtma tesisi kazandırıyor.
Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Of ilçelerinde yapımı sürdürülen arıtma tesisleri, 22 ayrı mahalleye hizmet verecek. Son teknoloji ile inşa edilmekte olan arıtma tesisleri tamamlandığında, söz konusu mahallelerde zaman zaman yaşanan su kesintileri ortadan kalkacağı gibi mahalle sakinlerine yüksek standartta ve yeterli içme suyu sunulacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Şalpazarı ilçesinin 8 merkez mahallesi, Çarşıbaşı ilçesinin 13 mahallesi ve Of ilçesinin Cumapazarı Mahallesi’ne hizmet verecek olan arıtma tesislerini 2019 yıllı içinde hizmete almayı planladıklarını söyledi.

Söz konusu mahallelere hizmet veren mevcut içme suyu arıtma tesislerinde, ham su bulanıklığı normal değerlerin çok üzerine geldiğinde gerekli arıtma yapılamadığı için tesislerin devre dışı bırakıldığını belirten Zorluoğlu:

"Bu durumda su kesintisine gidilmektedir. Yeni içme suyu arıtma tesislerimizin tamamlanarak hizmete girmeleriyle bu sorunlar ortadan kalkmış olacaktır. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşayan bulanıklık sorununu ortadan kaldıracak kapasitede inşa edilecek modern tesislerle yüksek bulanıklıkta su dahi rahatlıkla arıtılarak halkımızın kullanımına sunulacaktır" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, değerlendirmesini şu şekilde tamamladı:

"Çarşıbaşı ilçemizin Kovanlı, Şahinli, Erenköy, Kadıköy, Yavuz, Serpil, Samsun, Taşlıtepe, Çallı, Küçükköy, Kavaklı, Yeniköy ve Pınarlı mahallelerine hizmet veren Çarşıbaşı Şahinli-Kavaklı Grup İçme Suyu Yeni Arıtma Tesisi inşaatını Yeniköy Mahallesi’nde bin 550 m2’lik alan üzerine kurmaktayız. Şalpazarı ilçemizin Çamkiriş, Dereköy, Kalecik, Kireç, Pelitcik, Sugören, Turalıuşağı ve Üzümözü mahalleleri ile yine Of ilçemizde Cumapazarı Mahallesi’ne hizmet vermekte olan içme suyu arıtma tesislerimizi de son teknoloji ile yeniliyoruz. Bu üç ayrı içme suyu arıtma tesisimizi de 2019 yılı içinde hizmete almayı planlamaktayız."

25.04.2019

24 Nisan 2019 Çarşamba

GÜRCİSTANLI ÖĞRENCİLERDEN VALİ USTAOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Trabzon'a gelen Gürcistan Acara Bölgesi 10’uncu devlet okulu öğrencileri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret ettiler.

Gürcistan Acara Bölgesi Eğitim Bakanlığı Bakanlık Temsilcisi Dolidze Tinatin ve öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette İl Müdürü Hızır Aktaş da hazır bulundu.

Vali Ustaoğlu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 23 Nisan'ı dünya çocuklarına armağan ettiğini ifade ederek:

"Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan Bayramı coşkusunu yaşamak için dünyanın çeşitli yerlerinden  öğrencilerimiz ilimize misafir oldular.  Bu yıl gerçekleştirilen kutlamalara komşu ülkemiz Gürcistan’ın Acara bölgesinden öğrencilerimiz geldi.  Onları ilimizde görmekten dolayı son derece mutlu olduk. Bu çocuklar büyüdüklerinde iki komşu ülke ilişkilerinin daha da gelişmesine vesile olacaklardır. Kültürün ve sanatın dili ortaktır ve evrenseldir. Bu kapsamda ilimizdeki 23 Nisan kutlamalarında bizim çocuklarımızla birlikte bu bayramı birlikte yaşamaları çok anlamlıdır. Tekrar ilimizde bulunduğunuzdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Eğitim Bakanlığı Bakanlık Temsilcisi Dolidze Tinatin ise, kendilerini misafir ettiklerinden dolayı Vali Ustaoğlu’na teşekkür ederek:

"Türkiye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkulu bir şekilde kutluyor. Bizim de bu manada burada olmamız ayrıca mutluluk yaşattı. Bizleri ağırladığınız için tekrar sizlere teşekkür ediyoruz." dedi.

24.04.2019

23 Nisan 2019 Salı

BAŞKAN ZORLUOĞLU'NDAN MİNİK TALHA’YA 23 NİSAN JESTİ

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Talha Emir Bahadır'a devretti.


Tarihi belediye binasındaki makam koltuğunu kısa süreliğine devralan yeni başkan, Trabzon'a dair isteklerini bildirdiği Zorluoğlu’ndan, otobüslerin çocuklara ücretsiz olmasını, yeşil alanların artırılmasını ve hayvanlara daha fazla barınak yapılmasını talep etti.


Belediyecilik faaliyetleri hakkında minik başkana bilgi veren Zorluoğlu, belediyelerin ve valiliklerin görevleri arasındaki farkları anlatarak:

"İnsanın nasıl yüzde 70'i suysa şehrin de yüzde 70'i belediye demektir" tespitiyle makamda bulunanları gülümseten Talha'yı tebrik etti.


Ziyaret sonunda makamı iade eden Talha, okullarında 'Sıfır Atık Projesi'ne destek amaçlı yaptıkları bez torbayı ve defteri Başkan Zorluoğlu'na hediye ederken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu da günün anısına Talha Emir Bahadır'a tablet armağan etti.


Daha sonra Ortahisar Yavuz Selim İlkokulu'ndaki 23 Nisan kutlama programına katılan Başkan Zorluoğlu, burada Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, il protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlarla birlikte kutlama etkinliklerini izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan program, anaokulu ve ilköğretim öğrencilerinin tiyatro ve dans gösterileri ilgiyle izlenirken, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve şiirin okunması sonrasında sergilenen Gürcistanlı öğrencilerin halk dansları da büyük beğeni topladı.


Program, Vali İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle sona erdi.

23.04.2019

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

TRABZON - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Tüm Yurtta Olduğu Gibi Trabzon'da da Çeşitli Etkinliklerle Coşkulu Bir Şekilde Kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Açılışının 99. Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlamaları Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Daha sonra Vali Ustaoğlu etkinlikler kapsamında koltuğunu Prof. Dr. İhsan Koz İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Tuğra Özbey ve 2. sınıf öğrencisi Ecem Nur Bozdemir’e devretti.

Kutlama programına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu katılımıyla Ortahisar Yavuz Selim İlkokulu'nda devam edildi.

Buradaki programa Vali Ustaoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, il protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş konuşma yaptı. "

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ustaoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi.

23.04.2019

VALİ USTAOĞLU KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ

TRABZON - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, makam koltuğunu Prof. Dr. İhsan Koz İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Tuğra Özbey ve 2. sınıf öğrencisi Ecem Nur Bozdemir'e devretti.

Sevginin, barışın, umudun ve kardeşliğin kaynağı olan çocuklarımızın yarınlarımızın teminatı olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Bunun için onlara kaliteli yaşan olanaklarının ve çağın gerektirdiği eğitim imkânlarının sunulması en başta gelen önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Unutulmamalıdır ki en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından makamı sırasıyla devralan Tuğra Özbay ve Ecem Nur Bozdemir Vali Ustaoğlu'na yapmak istedikleri projelerini anlattılar.

Makam ziyaretinde öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve öğretmenleri eşlik etti.

23.04.2019

MÜSİAD BAŞKANI KAAN'DAN '23 NİSAN EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI'NDA ANLAMLI MESAJ

"ŞİMDİ HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR"

TRABZON - MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, egemenliğin tek sahibinin millet olduğunu bir kez daha hatırlattı.

99 Yıl önce milli egemenliğini ilan ederek tam bağımsız bir şekilde milletin temsil makamı olan TBMM'nin açıldığını ifade eden Başkan Kaan:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsız Türkiye'nin temelini bağımsız bir meclis kurup milli egemenliği ilan ederek başlatmıştır" dedi.

Bu ülke topraklarının bölünmez bütünlüğüne kast edecek düşmanlara karşı en büyük gücün millet ve milleti temsil eden TBMM olduğunu ifade eden Başkan Kaan:

"Toplumların, milletlerin geleceğini yeni nesiller yeni çocuklarımız şekillendirir. İşte Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK de geleceği çok iyi gören bir lider olarak bu önemli tarihi, günü, büyük güven duyduğu dünya çocuklarına armağan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti dünya çocuklarına bayram hediye eden tek devlet olarak öne çıkmış ve tüm dünyada bu davranış takdirle karşılanmıştır.

Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyetler hedefinden sapmadan, güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla aynı heyecanı yaşayan milletimiz, içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlara karşı her türlü tehdidi püskürterek bu gün dünyanın dikkat çeken ülkeleri arasında üst sıralarda yer almıştır.

Şimdi her zamankinden daha çok ulusal egemenliğimize, birliğimize, dirliğimize sahip çıkma zamanıdır. Dünyada rollerin yeniden dağıtıldığı bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti’nin birer ferdi olarak üzerimize düşen ülkenin çıkarlarını, bölünmez bütünlüğünü topyekûn savunmak ve daha güçlü bir Türkiye için çok çalışarak üretmektir.

Tüm bu kazanımları bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle anarken, onun yolundan giderek bugünkü Türkiye'nin oluşmasına katkı sağlayan tüm ecdadımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Bu vesile ile tüm halkımızın, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımıza bir bayram olarak hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

23.04.2019

22 Nisan 2019 Pazartesi

VALİ USTAOĞLU'NDAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI" MESAJI

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU'nun "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" münasebetiyle yayınladıkları mesaj:

"Milli İrade'nin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşamış olan aziz milletimizin milli hâkimiyetinin tescillendiği gündür.

TÜRKİYE Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının, 'Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.' öngörüsüyle tutuşturdukları istiklal meş'alesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelerek ülkemizin kışını bahara, baharını yaza dönüştürecek bir dirilişin müjdecisi olmuştur.

İstiklal Savaşı'nı sevk ve idare eden, İstiklâl Marşı'nı milli marş olarak kabul eden ve Ankara’yı başkent ilan eden Meclis hem millet iradesi dışında hiçbir gücün tanınmayacağını ortaya koymuş hem de geleceğin Güçlü ve Aydınlık Türkiye'sinin temellerini atmıştır.

TBMM, necip milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir.

Dünya'daki tek evrensel çocuk bayramı olan 23 Nisan’ın, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan itimadını ve umudunu göstermektedir. Bu meyanda Türkiye'nin, gençlerimiz üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak fikir ve hayalleri, duru zihin ve gönül dünyalarıyla tüm ideallerine ulaşacağına olan inancımız tamdır.

23 Nisan 1920 ruhunu barış, kardeşlik ve beraberlikle yoğrulan mücadele azmini çocuklarımız ve gençlerimiz, çağın gerektirdiği bilgiyle sentezleyecek, dünyanın özlemle beklediği büyük Türkiye’yi inşa edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, Kurtuluş Savaşı'mızı sevk ve idare eden ilk ve Gazi Meclis'teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Çocuklarımızın tüm dünya çocukları ile birlikte kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum."

22.04.2019

ESNAF ODALARI BİRLİĞİNDEN BAŞKAN ZORLUOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, beraberindeki yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Yeni görevinde ve çalışmalarında başarı dilediği Başkan Zorluoğlu'na TESOB'un çalışmaları ve projeleri hakkında da bilgiler veren oda başkanı Kara:

"Esnaf ve sanatkâr kenti Trabzon'da büyükşehir belediyemizle de ortak çalışmalar yaparak, projeler üreterek esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını en aza indirgemenin çabası içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek:

"Proje kültürüne sahip kurumlarla çalışmak her zaman olumlu sonuçlar doğurur. Bu anlamda TESOB'un da önemli projeler yürüttüğünü büyük bir memnuniyetle gördüm. Trabzon için herkes ortak çabayla bir şeyler üretirse kentimizi daha ileriye taşıyacağımızdan kuşkumuz yok. Bundan böyle de hem TESOB olarak, hem de ayrı ayrı oda başkanları ve yönetimleriyle inşallah sık sık bir araya geleceğiz" dedi.

22.04.2019

VALİ USTAOĞLU, "DÜNYA EBELER HAFTASI" NEDENİYLE DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI

TRABZON - 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.
Yomra Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü Toplantı Salonunda düzenlenen programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Numune Kampüsü Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, sağlık çalışanı ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasında ebelerin toplumda önemli bir sağlık görevini yerine getirdiğini söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Ebelik belki de insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biridir. Böyle kutsal bir mesleğin mensupları olarak sizler en iyi hizmeti vermeye çalışıyorsunuz. Geçmiş tarihimize baktığımızda ebelik mesleği gece gündüz demeden zor koşullarda icra ediliyordu. Son yıllarda sağlık alanında yapılan ciddi çalışmalarla birlikte günümüzde ise artık doğumlar hastanelerimizde iyi koşullarda yerine getiriliyor. Elbette ki bu mesleği yapan ebelerimiz doğum öncesinde ve doğum sonrası annelerin, bebek gelişimi hususunda da bilinçlenmelerine vesile olmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, 2018 yılının en çok normal doğum yaptıran ebelerine başarı belgesi, meslekte 30 yılını dolduran 27 ebeye de teşekkür belgelerini vererek günlerini kutladı.

22.04.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ZORLUOĞLU'NDAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

TRABZON – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun mesajı şöyle:

"Tarihimizdeki dönüm noktalarından biri de şüphesiz 23 Nisan 1920 tarihidir. Bu tarihî gün, yedi düvele karşı var gücüyle direnen aziz milletimizin kurtuluş mücadelesine yön veren Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluşunu temsili yanında, yok edilmek istenen bir devletin ayağa kalkışının da ilk işaretlerinin görüldüğü gündür.

İlk meclisimiz; kuruluşundan itibaren birlik ve beraberliğimizin sağlanmasındaki etkin rolü, millî mücadelemizi başarıya götüren İstiklal Marşımızı kabulü, Ankara'yı başkent tayin etmesi ve cumhuriyetimizi ilanıyla, bugün dünya siyasetine yön verebilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlam temellerini o günlerde atmıştır.

Bu gün, iç ve dış tehditlerle, onların asıl sahipleriyle, ekonomik dayatma ve operasyonlarla kararlı şekilde mücadele edebilen Türkiye Cumhuriyeti, her platformda tereddüt etmeden sesini yükseltebilmekte, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyebilmektedir. Elbette bu özgüvenin kökeninde, idarecilerimizin, milletimizin geçmişinden ve kurduğu medeniyetlerden aldığı güç ve inanç yer almaktadır. İnanıyoruz ki; geleceğimizin teminatı çocuklarımız da bu inanç ve kararlılıkla, bir arada ve dik durarak yarınların güçlü Türkiye’sini vücuda getirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin maruz bırakıldığı en alçak saldırılardan biri olan 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında bombalanan ve gazi unvanı alan yüce meclisimizin kuruluş yıldönümünü kutluyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı dünya çocuklarının kaynaşmasına vesile kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve rahmetle anıyorum."

22.04.2019

17.TÜRKİYE HARİTA BİLİMSEL TEKNİK KURULTAYI BAŞLIYOR

ANKARA – TMMOB'ye bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) tarafından iki yılda bir düzenlenen, 17. Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı, 25-27 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
TMMOB'ye bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) tarafından iki yılda bir düzenlenen, Harita/Geomatik ve Geoinformasyon sektörünün tüm bileşenleri olan Kamu, Özel sektör, Üniversiteler ve öğrencileri bir araya getiren ve Türkiye'nin meslek adına en büyük ulusal etkinliği olan Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı'nın 17. si, "Eğitim, İstihdam, Toplum 5.0" temasıyla, 25-27 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Delege statüsünde olanlar için kurultaya katılım bedeli 250 TL'dir. Delege katılımcılar;  kurultaydaki tüm teknik oturumlar, paneller ve fuara katılımın beraberinde; öğle yemekleri, kokteyl, kurultay çantası, kalem, bildiri özetlerinin yer aldığı bloknot ve diğer hizmetlerden ücretsiz yararlanacaklardır.

Kurultaya (delege olmaksızın) katılımcı statüsünde katılım ise herkese açık ve ücretsizdir. Katılımcı statüsündeki tüm kişiler mevcut teknik oturumları ve panelleri izleyebilir, Geoinformasyon Teknolojileri ve Yazılım Fuarını gezebilir, çay-kahve ikramlarından ve ulaşım ring hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilirler.

Tüm üyeler ve meslek grubundan olan tüm vatandaşlar kurultaya davetlidir.

22.04.2019

DENİZALTI KOMUTANLARINDAN VALİ USTAOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - Karadeniz Uyum Harekâtı kapsamında Trabzon Limanı'na gelen TCG BATIRAY (S-349) Denizaltısı Komutanları Deniz Binbaşı Necati Karaca ile Deniz Yüzbaşı Abbas Çolak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette; Komutanları Binbaşı Karaca ve Yüzbaşı Abbas Çolak, Vali Ustaoğlu'na yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgi sundu.

TCG BATIRAY (S-349) Denizaltısı 22-28 Nisan 2019 tarihleri arasında saat 12.00-19.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık kalacaktır.

22.04.2019

VALİ USTAOĞLU, DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİNDEKİ MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı himayelerinde Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü 15. Dönem İhtisas ve 8. Dönem Tashih-i Huruf Kursu mezuniyet törenine katıldı.

Akçaabat Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene Vali İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Üniversitesi Rektörü Dr. Emin Aşıkkutlu, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, il protokolü, kursiyerler ve din görevlileri katıldı.

Vali Ustaoğlu buradaki konuşmasında, sınavla bu kurslara katılan 28 İhtisas ve 26 Tashih-i Huruf din görevlisinin mezun olmaya hak kazandığını ifade ederek, mezun olan din görevlilerini tebrik etti.

Kur'an bilimleri üzerine kurulu Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın himayesinde inancımızı ve Yüce Kitabımızı daha iyi anlamak ve yaşatmak için önemli hizmetler yürütüldüğünü ifade eden Vali Ustaoğlu:

"Bizim medeniyetimizin temelinde çok önemli bir yeri olan Kur'an, hem dünya hayatımıza yön vermekte, hem de Rabb'imize teslimiyetimiz için yol göstermektedir. Kurduğumuz muhteşem medeniyetlerden, insanlığa sunduğumuz değerlere kadar birçok özelliğimizin özünde hiç şüphesiz Kur'an vardır. Sizler de bundan dolayı çok önemli görev ifa etmektesiniz. İnanıyorum ki görev alacağınız yerlerde hem üslubunuz, hem de misyonunuzla güzel işlerin altına imzalarınızı atacaksınız. Unutmamanız gereken yapmış olduğunuz davranışlarınız, söylemleriniz toplum üzerinde büyük bir etki yaratmaktadır. Bundan dolayı sizlerden isteğimiz 30 ay buyunca almış olduğunuz eğitimleri en güzel şekilde toplumlumuza aktarmanızdır." dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen de konuşmasında, Dini İhtisas Merkezlerinin tüm meslektaşlarının görevlerini daha iyi icra edebilmeleri için eğitim veren en önemli kurum olduğunu ifade ederek, eğitim merkezlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, 15. Dönem İhtisas ve 8. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kurslarından mezun olan din görevlilerine mezuniyet belgelerini vererek tebrik etti.

22.04.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPORLU SPORCULARDAN ÖNEMLİ BAŞARI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesporlu atletizimciler ve Muaythaiciler fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Trabzon'un en büyük spor kulüplerinden biri olan Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmeye devam ediyor.

Terzi ve Okur dünya ve Avrupa şampiyonalarında mücadele etmeye hak kazandı

19-21 Nisan tarihleri arasında Bitlis Tatvan'da yapılan Muaythai Milli Takım seçmelerine katılan Büyükşehir Belediyesporlu iki sporcu önemli bir başarıya imza attı.

Seçmelere 63.5 kg’da katılan Baha Yavuz Terzi ve 71 kg’da Hüseyin Can Okur birinci olarak gençler ve büyükler dünya şampiyonasında şehrimizi ve ülkemizi temsil edecekler.

Başarılı sporcular 28 Eylül-06 Ekim 2019 tarihlerinde Antalya'da yapılacak Dünya Gençler Muaythai Şampiyonası'nda altın madalya için yarışacak. Yine aynı sporcular 04-10 Kasım 2019 tarihlerinde Belarus'un Minsk şehrinde yapılacak Avrupa Muaythai Şampiyonası'nda Trabzon’u ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklar.

Atletizmde önemli başarı

Trabzon Büyükşehir Belediyesporlu atletizimciler, 20-21 nisan tarihlerinde Bursa’da yapılan Atletizm Şampiyonasında 2 altın 1 bronz madalya alarak önemli bir başarıya imza attılar.

Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda U20'de disk atmada Osman Kul ve U16'da disk atmada Furkan Uzuner Türkiye 1.'si olarak altın madalyaya uzandılar. Yine aynı şampiyonada U16'da gülle atmada Furkan Uzuner Türkiye 3’cüsü olarak bronz madalya kazandı. 

22.04.2019