30 Kasım 2019 Cumartesi

KOBİDER GENEL BAŞKANI ÖZGENÇ: "ESNAF ve KOBİ'LER BORCU, BORÇLA KAPATMAYA ÇALIŞIYOR!"

'4.Uluslararası İpek Yolu İş Adamları Zirvesi'ne katılım ve iş görüşmesi için Trabzon'a gelen KOBİDER Genel Başkanı Nurettin ÖZGENÇ, "BORÇ YAPILANDIRMASI ŞART, VADELER DE UZUN OLMASI" üzerine bu gün (30 Kasım 2019 Cumartesi günü) Saat:12:00'de Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyecektir. 


"BORÇ YAPILANDIRMASI ŞART, VADELER DE UZUN OLMALI"

Borç yapılandırmasının önemini vurgulayana KOBİDER Genel Başkanı ÖZGENÇ:

"Yeni bir borç yapılandırmasına acil ihtiyaç var. Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir çalışma yapılarak, tez zamanda yürürlüğe girmeli. Dolayısıyla vatandaşları da kapsayacak şekilde yeni bir borç yapılandırmasına acil ihtiyaç var" dedi. 

"ESNAF ve KOBİ'LER BORCU, BORÇLA KAPATMAYA ÇALIŞIYOR!"

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ile yeni bir döneme girildiğini hatırlatan ÖZGENÇ:

"Yeni Türkiye'yi kurmanın adımlarından biri ekonominin omurgası olarak nitelenen KOBİ'lere daha fazla değer vermek, reel sektör temsilcilerinin önerilerini dikkate almak, zira iş dünyası 3-5 dernek ve Oda'dan mı müteşekkil değildir. 16 yıldan beri özverili olarak faaliyette bulunan KOBİ'lerin gönüllü temsilcisi KOBİDER'in önerileri dikkate alınmalıdır." dedi.

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin ÖZGENÇ konuyla ilgili görüşlerini ve temennilerini 30 Kasım 2019 Cumartesi Günü Saat:12:00'da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yapacağı basın toplantısında kamuoyuyla paylaşacaktır.

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin ÖZGENÇ, açıklamasında:

"Yapacağımız basın açıklamasına, tüm basın mensuplarımızı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilecek olan basın toplantısına davet eder, katılımlarınızı bekleriz." şeklinde konuştu.

Bilgi ve İrtibat:

Faruk GENÇMEHMETOĞLU
Basın ve Halkla İlişkiler
0212 233 15 60

29.11.2019

29 Kasım 2019 Cuma

UMMAN BASINI KARADENİZ'DE

TRABZON - Ortadoğu ülkelerinden Umman'da Ulusal yayın yapan televizyon kanalından bir grup basın mensubu, Trabzon'da faaliyet gösteren Turizm Seyahat acentesi Yolcu Tur koordinesinde, Karadeniz'in güzelliklerini ülkelerine tanıtmak amacı ile Trabzon, Rize ve Artvin illerini ziyaret etti.


Karadeniz'in tarihi yerlerini ve doğal güzelliklerini kameraya alan ve fotoğraflayan televizyon ekibi, Of Çaykara Uzungöl Yolu üzerinde Natural ürünlerin satıldığı Turistik AVM ve Dinlenme Tesisi Of Natural Bazaar'ı da ziyaret ettiler.

Nüfusu 5 Milyona yaklaşan Umman'a Türkiye'yi ve Karadeniz'i tanıtmayı amaçlayan basın mensupları, ilgi, alaka ve misafirperverliklerinden dolayı Trabzon Yolcu Tur ve Of Natural Bazaar yetkililerine teşekkür ettiler.

Ziyaretle ilgili Of Natural Bazaar Şefi Özcan Köse yaptığı açıklamada, misafirleri tesislerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Of Natural Bazaar şefi Köse:

"Karadeniz Bölgemize ve Uzungöl'e yaz sezonunda Ortadoğu ülkelerinden ciddi sayıda misafir gelmekte ve mutlaka tesisimize uğramaktadırlar. Biz tesisimize gelen turistleri müşteri olarak değil, misafir olarak görmekteyiz. Tesisimizden memnun ayrılan her misafirin ülkelerine gittiğinde, hem tesisimizin, hem Karadeniz Bölgemizin ve hem de Ülkemizin doğal olarak tanıtımını yaptıklarının bilincindeyiz. Bu tip ziyaret ve tanıtımlar Karadeniz Bölgemizde kış turizminin daha da gelişmesini sağlayacaktır. Bu vesile ile Ummanlı misafirlerimize ve Trabzon Yolcu Tur Acenta yetkililerine tekrardan teşekkür ediyorum." dedi.

Basın mensuplarının Of Natural ziyareti, hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

29.11.2019

BAŞKAN KOÇHAN'DAN, 40 GÜN SABAH NAMAZINA GELEN GENÇLERE ANLAMLI ÖDÜL

TRABZON - Maçka İlçe Müftülüğü Şehit Eren Bülbül Camii İmam Hatibi Orhan Kadı tarafından başlatılan proje ile 40 gün sabah namazına gelen gençler Belediye Başkanı Koray Koçhan tarafından ödüllendirildi.


Şehit Eren Bülbül Camii'nde sabah namazının ardından Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci ve vatandaşların katılımı ile düzenlenen törende, 40 gün her sabah namazına gelen gençlerimize 40. günün sabahında altın hediye edildi.

"SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ"


Törende konuşan Şehit Eren Bülbül Camii İmam Hatibi Orhan Kadı:

"Bu projeyi oluştururken bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Koray Koçhan'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyoruz. Peygamber efendimiz (S.A.V) şöyle buyuruyor; 'Kim bir hayra vesile oluyor ise aynen onu işlemiş gibidir' bundan daha büyük Amel Defterini açık bırakacak hizmet olamaz. Kendisinden Allah (C.C.) razı olsun" dedi.

"ÖRNEK OLACAK UYGULAMA"

 

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise:

"Bu güzel camimiz Maçka Şehit Eren Bülbül Camii'ni ilçemize kazandırdık. Ve bu camimizin ismini de tüm gençlerimize milli duyguları ile örnek olacak, kendi canını bu vatan için veren Şehit Eren Bülbül ismini verdik. Bu camimizde sabah namazında bu güzel yürekli gençlerimizle buluşmak bizler için büyük mutluluk. Allah (C.C.) güzel gençlerimizin eksikliğini vermesin. Türkiye'de Trabzon'da bir çok yerde örnek olabilecek bir uygulama için tüm gençlerimizden, ailelerinden, hocalarımızdan Allah (C.C.) razı olsun" ifadelerini kullandı.   

29.11.2019

27 Kasım 2019 Çarşamba

TARIM ve KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU, TRABZON'DA 8. ÇAĞRIYA ÇIKTI

TRABZON - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Vali İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.


Ziyarette yaptığı değerlendirmede, TKDK'nın Trabzon'da yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ettiğini ifade eden Vali Ustaoğlu:

"Trabzon'un kalkınması adına TKDK büyük bir fırsattır. Yatırım yapmak isteyen herkes vakit kaybetmeden Trabzon İl Koordinatörlüğü'müzü ziyaret etsin. Trabzon'a kazandırılan yatırımlar için İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu nezdinde tüm TKDK personelini tebrik ediyorum." dedi.

Türkiye genelinde 50 milyon Avro (320 milyon Türk Lirası) hibe desteği dağıtılacağını ve Trabzon'un destekten etkin olarak faydalanabilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade eden TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise, bu alanda yapılan çalışmalar hakkında Vali İsmail Ustaoğlu’na bilgi verdi.

IPARD II kapsamında 8. Çağrı İlanına çıktıklarını belirten Aydoğdu, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması alanlarında yapılan yatırımların destekleneceğini belirtti.

TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu:

"02.01.2020-31.01.2020 tarihleri arasında projeleri kabul edeceğiz. Tüm yatırımcıları detaylı bilgi için en kısa sürede İl Koordinatörlüğümüze bekliyoruz" çağrısında bulundu.

27.11.2019

26 Kasım 2019 Salı

SERA GÖLÜNDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

TRABZON - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon'da bulunan Sera Gölü'nde başlattığı temizlik çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalarla göl tabanından 180 bin metreküp malzeme çıkarıldı.


Karadeniz'in turizm merkezlerinden, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası Sera Gölü'nde başlatılan temizlik çalışmalarını tamamladıklarının altını çizen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli:

"Bu temizlik çalışmalarını Ankara'dan özel olarak getirilen 2 Dragline iş makinasının yanı sıra, 2 Ekskavatör, 1 yükleyici ve 12 kamyondan oluşan toplam 17 araçlık iş makinası filosuyla yaptık" dedi.

GÖL TABANINDAN 180 BİN METREKÜP MALZEME ÇIKARILDI

Temizlik çalışmasında, yaklaşık 37 bin 500 metrekarelik bir alanda tarama yapıldığını vurgulayan Bakan Pakdemirli:

"Yaklaşık 4,5 ay süren çalışmaların ardından 180 bin metreküp malzeme, göl tabanından çıkartılarak, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait döküm sahasına nakledildi" açıklamasını yaptı.

Bölge için son derece önemli olan Sera Gölü'nün memba kısmına yapılması planlanan çökeltim havuzunun proje çalışmalarının başladığını belirten Bakan Pakdemirli, projenin tamamlanmasıyla Sera Gölü'nün yeniden kirlenmesinin önüne geçileceğini de sözlerine ekledi.

26.11.2019

24 Kasım 2019 Pazar

VALİ USTAOĞLU'NDAN "24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI"

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolasıyla bir mesaj yayınladı.



TRABZON VALİSİ İSMAİL USTAOĞLU'NUN "24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ" MESAJI:

"Geleceğin güçlü Türkiye'sinin temellerinin atılmasında en kritik görevde bulunan, yarınlarımızın teminatı yavrularımızın; zihnen ve bedenen en sağlıklı şekilde yetişebilmesini amaç edinen öğretmenlerimiz ve eğitim camiamızın tüm cefakâr mensuplarına, övgülerimiz az, haklarını teslim çabalarımız kifayetsiz kalacaktır.

Mukaddes Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in, Yüce Allah'ın (C.C.) 'Oku!' emri ile nazil olmaya başlaması, dinimizde öğrenmeye ve öğretmeye verilen önemi açıkça ortaya koymaktadır. Bu anlamda, kutsallığı tartışılmayacak öğretmenlik mesleği; hem inancımızın yeni kuşaklara doğru ve eksiksiz aktarılmasında, hem kültür ve medeniyetimizin sonsuza kadar yaşatılmasında, hem de ilim ve irfanın çağın gerektirdiği şekilde öğretilmesinde kritik önem taşımaktadır.

Tüm bu sürece, aziz milletimize vatanımızın dört bir köşesinde hizmet ederek hayat ve yön veren öğretmenlerimiz, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarını hazırlarken, inanıyorum ki; çocuklarımıza her daim sevgi diliyle, engin hoşgörüyle ve fedakârlıkla yaklaşacaktır. Bu sayede toplumumuz; hayatın her alanında başarılı, özgür düşünen ve karar verebilen, yeniliğe açık, özgüveni yüksek, millî ve manevî değerleri oturmuş, demokrasiye bağlı bireylerden oluşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş her bir öğretmenimizi rahmetle anıyor, halen görev ifa eden eğitim neferlerimize ise sağlık ve başarı diliyorum."

24.11.2019

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE ve DAYANIŞMA GÜNÜ

TRABZON - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolaysıya bir mesaj yayınladı.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü: "İster kamusal isterse özel yaşamda meydana gelsin, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik acı veya ıstırap veren ya da verebilecek olan cinsiyete dayalı bir eylem, uygulama ya da bu tür eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma' şeklindeki tüm Kadına Yönelik Her Türlü Şiddet Eylemlerine Hayır!" der, Saygı ve Sevginin hâkim olduğu, şiddetin son bulduğu bir hayat diler, saygılarımızı sunarız."


TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN "25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE ve DAYANIŞMA GÜNÜ" BASIN AÇIKLAMASI:

"Birleşmiş Milletler kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla 1999 yılında 25 Kasım Gününü "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" ilan etmiştir.

Kadına yönelik şiddet; 'İster kamusal isterse özel yaşamda meydana gelsin, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik acı veya ıstırap veren ya da verebilecek olan cinsiyete dayalı bir eylem, uygulama ya da bu tür eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma' şeklinde tanımlanmaktadır.

Kadınları, çocukları, aileyi ve toplumu olumsuz olarak etkileyen kadına yönelik şiddet farklı biçimlerde karşımıza çıkmaktadır.

Fiziksel şiddet: Tokat atmak, bir şey fırlatmak, tartaklamak, vurmak, tekmelemek, sürüklemek, bıçak, silah gibi aletlerle zarar vermek.

Cinsel şiddet: İstemediği halde cinsel içerikli ifadeler kullanmak, cinsel ilişkiye zorlamak, hamile kalmaya, doğurmaya veya doğurmamaya zorlamak.

Psikolojik şiddet: Hakaret etmek, küfür etmek, aşağılamak, korkutmak, kendisini veya yakınlarını tehdit etmek.

Ekonomik şiddet: Çalışmaya engel olmak, zorla çalıştırmak, kadının gelirini elinden almak, ev harcamaları için para vermemek.

Israrlı Takip: Kişinin kendi güvenliğinden korku duymasına neden olacak şekilde sürekli telefon ile aramak, kısa mesaj veya e-posta göndermek, sosyal medya yolu ile takip etmek, istemediği zaman ve mekânda karşısına çıkmak, istemediği halde hediye göndermek.

Kadına şiddet yetersiz beslenmeye, kronik hastalıkların artmasına, madde bağımlılığına, beyin ve organ travmalarına, geçici ve kalıcı hastalıklara, kronik ağrıya, düşüklere, anne ölümlerine, intiharlara neden olan önemli bir halk sağlığı sorunu olarak değerlendirilir. Şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlarda depresyon, uykusuzluk, baş ağrısı, sıkıntılı olma hali, yoğun korku, değişikliklerden kaygı duyma sık rastlanan belirtilerdir.

Kadınlara yönelik aile içi şiddet, temel insan hakları ve özgürlüklerinin ihlali olup, kadınlar ve erkekler arasındaki eşit olmayan güç ilişkilerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan önemli bir sorundur. Bu sebeple mücadele; çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirir. Dolayısıyla, ilgili tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması son derece önemlidir.

Şiddete uğrayan kadınlar nereden yardım alabilirler?

Şiddete uğrayan kadınların nereden yardım alabileceklerini bilmeleri, bu durumla mücadele etmeleri açısından çok önemlidir. Kadınlar bilgi ve yardım için;

- (0 462) 231 40 12 ŞÖNİM (Trabzon Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi),

- ALO 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı,

- ALO 155 Polis İmdat,

- ALO 156 Jandarma İmdat,

- 112 ACİL hattını arayabilirler.

Saygı ve Sevginin hâkim olduğu, şiddetin son bulduğu bir hayat diler, saygılarımızı sunarız."

24.11.2019