5 Mayıs 2011 Perşembe

“AK PARTİ GURUBU GEREĞİNİ YAPTI”


Trabzon İl Genel Meclisi Başkan Vekili Uğur Aydın; “Ak Parti Gurubu gereğini yaptı” dedi.


AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan vekili Uğur Aydın’dan “Avrasya” Üniversitesinin irtifak hakkı ile ilgili olarak konuştu.


Aydın: “Bütün süreç yasalara uygun şekilde gerçekleşti” dedi. Aydın, Avrasya Üniversitesinin irtifak hakkı talebine hayır oyu verenleri de “Eğitim hamlesine engel olmakla” suçladı.


Ak Parti Trabzon il genel meclisi grup başkanı Uğur Aydın mecliste Avrasya Üniversite’sinin bu yıl eğitime başlaması için İl Özel İdaresinden kiraladığı hizmet ve eğitim binalarının irtifak hakkı talebi ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Aydın, Avrasya’ya verilen irtifak hakkının yasal bütün kurallar yerine getirilerek gerçekleştirildiğini Kurumun ve Avrasya’nın karşılıklı çıkarlarının gözetildiğini hatırlattı. Aydın, Avrasya’ya irtifak hakkının ilgili yönetmenliklerin 51. maddesinin (g) bendine göre verildiğini belirterek;


“Kimse ne yasaları delmiş, ne de arkasından dolanmıştır. Doğru neyse ivedilik neyi gerektiriyorsa o yapılmıştır” dedi.


Meclisin aldığı bu kararın tamamen yasal ve hukuki olduğunu hatırlatan Uğur Aydın Çarşamba günü encümende yapılacak 51 (g) bendine göre yapılacak kiralanma ile irtifak hakkının verileceğini belirtti.


Aydın süreç takibinde İl Özel İdaresinin bir kaybı olmadığını da belirtirken;


“İlk ihale şartnameleri ilk kiracının sözleşmesini feshi etmesi ile yok hükmüne geldi. Bunun için de ilgili kişinin 36 bin Liralık teminatı da irat kaydedildi. Bunun da bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu


Ak Parti Trabzon il genel meclisi grup başkanı Uğur Aydın mecliste kendi partisine mensup üyeler de dahil irtifak hakkına “Hayır” oyu veren CHP’li üyeleri de eğitim hamlesine engel olmakla suçladı.


Aydın; vakfı adına dün gazetelerde yer alan TEŞEKKÜR İLANI’ nın ise hatalı olduğunu vurgulayarak; “İrtifak hakkı ile ilgili süreç henüz tamamlanmamıştır. Bu nedenle teşekküre gerek yoktu” şeklinde konuştu.


HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN-05.05.2011 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder