26 Ocak 2019 Cumartesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BİR YILLIK TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA DİKKAT ÇEKTİ!

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, kendi sorumluluk alanında bulunan cadde ve bulvarlarda 2018 yılında gerçekleştirdiği temizlik çalışmaları dikkat çekti.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından 2018 yılında 82 bin 500 km yol süpürüldü. Aynı yıl içinde 3 bin 600 km kaldırım ve yol yıkaması gerçekleştirirken ana yolların mıntıkasından 115 bin 200 kg çöp toplandı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri ayrıca ana arterler üzerinde bulunan 47 adet alt geçidi her hafta düzenli olarak birer kez yıkadı. Yıl boyunca her hafta 28 adet cami avlusunun temizlik işleri düzenli olarak gerçekleştirilirken 2018 yılında Ağustos ayı içerisinde Akçaabat-Derecik mevkiinde yaşanan heyelan olayı ve Ekim ayı içerisinde yoğun yağmur nedeni ile Araklı-Kaşıklı mevkiinde meydana gelen heyelan ve su baskını olayları sonrası yollar yıkanarak temizlik çalışmaları ivedilikle icra edildi.

Yıl boyunca il genelinde yaşanan irili ufaklı heyelan olayları sonrası aynı çalışmalar tekrarlandı. Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı yürüyüş ve bisiklet yollarının temizliğini düzenli olarak gerçekleştiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında bu temizlik çalışmalarını her gün icra etti. Yürüyüş yolunda yaz aylarında her gün çekirdek kabuğu temizliği yapılması dikkat çekti.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, il genelindeki bazı alanların temizlik işlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu alanlardaki temizlik çalışmalarına özel önem verdiklerini kaydetti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

"Yıl boyunca aralıksız olarak sorumluluklarını yerine getiren sahadaki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

26.01.2019

25 Ocak 2019 Cuma

"OSMANLI HAFTASI" COŞKUYLA KUTLANDI

TRABZON - Osmanlı Türk-İslam Cihan Devleti'nin kuruluşunun 720'inci yıldönümü Trabzon'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Meydan Parkı (15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı)'nda gerçekleştirdiği etkinlikler vatandaşların yoğun ilgisi ile icra edildi.

Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının konseri Trabzonlulara doyumsuz anlar yaşatırken Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav-kavurma ve ayran ikramı yapıldı.




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuşmasında Osmanlı Devletinin Türk-İslam tarihindeki önemine dikkat çekerek:

"720 yıl önce kurulan Osmanlı Devleti adalet, insan sevgisi ve muhteşem medeniyetiyle dünyaya hükmetmiştir" dedi.

Trabzon'un Osmanlı Devleti tarafından İslam diyarı haline getirildiğini kaydeden Gümrükçüoğlu:

"Böylesi bir medeniyetin içerisinde şehzadeler ve padişahlar şehri olarak tanınan Trabzon'u, Fatih Sultan Mehmed 1461 yılında fethederek, İslam diyarı haline getirmiştir.

O'nun torunu olan Yavuz Sultan Selim, bu toprakların 22 yıl valiliğini yapmıştır.

Kanuni Sultan Süleyman Han, burada doğup 14 yaşına kadar bu memleketten aldığı ilhamla birlikte Osmanlı Devletini dünyanın en büyük imparatorluğu haline getirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu günde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, ecdadımızın adalet ve insan sevgisi anlayışını sürdürmeye devam ediyoruz.

Hakkı, adaleti, hukuku, Allah'a (C.C.) kul olmayı, Peygamber’in (S.A.V) sünnetine uymayı kendisine prensip edinmiş olan, muhteşem devletin torunları olarak ecdadımızın bu anlayışını dünya döndükçe sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

25.01.2019

VALİ İSMAİL USTAOĞLU, TARİHİ ALACAHAN'I ZİYARET ETTİ

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Halk Eğitim Merkezi bünyesine bağlı tarihi Alacahan'ı ziyaret etti, çevredeki esnafı da ihmal etmeyip onlarla sohbet etti.

Telkari, kazaziye, hasır örücülüğü, sepetçilik, yorgancılık, tahta kaşık, teship, nakış, ebru gibi bir çok el emeği göz nuru eserlerin üretildiği kursları gezen Vali Ustaoğlu:

"Yöresel kültürümüzü ön plana çıkaran bu mekana ilgi bizleri memnun ediyor.  Alacahan'ın bu gün olduğu gibi bundan sonraki zamanlarda da tarihindeki amacına uygun hizmet edeceğine inanıyoruz. Bu konuda Halk Eğitim Merkezimizi ve Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticilerimizi ve kursiyerleri emeklerinden ötürü tebrik ederim" dedi.

Vali Ustaoğlu, daha sonra Pazarkapı Mahallesi'nde esnaf ziyareti yaparak bol kazançlar diledi.

25.01.2019

"26 OCAK DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ" KUTLANIYOR…

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla, Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Gümrük müdürlüklerinin Türkiye genelinde güzel hizmetler yapan bir kurum olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Dünya Gümrük Günü, vesilesiyle ilimizdeki gümrük teşkilatı çalışanlarımızın gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi, Vali Ustaoğlu'na çalışmalar hakkında bilgi verdi.

25.01.2019

24 Ocak 2019 Perşembe

YILIN İLK 'TEKNOLOJİ BULUŞMASI' TRABZON'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZON - T.C. Ticaret Bakanlığı'nın desteği ve TOBB'un himayesiyle düzenlenen 'Türkiye Teknoloji Buluşmaları'nın bu yılki ilk etkinliği, Trabzon'da gerçekleştirildi. 

TOBB ve VODAFONE TRABZON'DA KOBİ'LERLE BULUŞTU

KOBİ'lerin dijitalleşmeyle kuralları yeniden yazılan dünyaya ayak uydurmalarını ve rekabet güçlerini artırmalarını sağlayabilmek amacıyla; T.C. Ticaret Bakanlığı'nın desteği ve TOBB'un himayesiyle düzenlenen 'Türkiye Teknoloji Buluşmaları'nın bu yılki ilk etkinliği, Trabzon'da gerçekleştirildi.  

VODAFONE ve Akbank ana sponsorluğunda, "KOBİ'ler için Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-ihracat" temasıyla düzenlenen etkinliğin 65’incisinde, işletmelerin Dijital Skor'larını artırmalarının yolları, tasarruf sağlayacakları teknolojiler ve verimlilik konuları ele alındı.

24 Ocak 2019 - Türkiye Teknoloji Buluşmaları'nın bu yılki ilk etkinliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) himayesinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ev sahipliğinde, Vodafone ve Akbank ana sponsorluğunda Trabzon’da düzenlendi.

65'incisi gerçekleştirilen buluşmaların teması "KOBİ'ler için Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-ihracat" olurken, EticaretSEM ve Eticaret Merkezi tarafından düzenlenen buluşmada, KOBİ’lerin dünyada dijitalleşme ile birlikte yaşanan hızlı dönüşüme nasıl ayak uydurması gerektiği konusu ele alındı.

Bu kapsamda buluşmada, işletmelerin dijital skorlarını yükseltebilmelerinin yolları, e-ihracat süreçleri, dijital pazarlama teknikleri ve verimlilik artırma konuları masaya yatırıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, Vodafone KOBİ Satış Direktörü Yusuf Aysal ve TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Merter Özdemir’in açılış konuşmalarıyla başlayan 65. Türkiye Teknoloji Buluşmaları, Moderatör Metin Uca’nın sunuculuğunda paneller ve konuşmalarla devam etti.

Konuşmasına, artık dijital bir çağda yaşandığını vurgulayarak başlayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, bu çağa ayak uydurmak gerektiğini belirterek, Türkiye'nin geleceği adına çok önemli olan dışa açılım için, dijitalleşmenin şart olduğunu söyledi.

TTSO BAŞKANI HACISALİHOĞLU:

"İçimize kapanarak ticaret yapamayız. Bunu yaptığımız taktirde, piyasa eninde sonunda daralacaktır. Dışa açılmak zorundayız. Bu konuda genç girişimcilere ve KOBİ'lere büyük görev düşüyor" dedi.

YUSUF AYSAL: "KARADENİZ BÖLGESİ’NİN DİJİTAL SKORU 69"

Ekonominin can damarları olan KOBİ’lerin dijitalleşen dünyaya hızla ayak uydurmasının, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi ve rekabet gücü açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Vodafone KOBİ Satış Direktörü Yusuf Aysal, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuklarında yanlarında olmak için, Vodafone olarak TOBB işbirliği ile 'KOBİ’ler İçin Dijital Dönüşüm Hareketi' projesini hayata geçirdik.

Proje kapsamında Anadolu'da KOBİ'lerin ve illerin Dijital Skor'larını hesaplıyor, dijitalleşme seviyelerini tespit ediyoruz. Düzenlediğimiz eğitimlerle de işletmelerimizin dijitalleşme yolculuklarında yanlarında oluyoruz.

TOBB liderliğinde gerçekleştirdiğimiz Teknoloji Buluşmaları'nda ve Dijital Yolculuk eğitimlerinde tüm Türkiye'yi 2019 sonuna kadar il il gezerek KOBİ’lere danışmanlık ve mentorluk desteği sağlayacak, ülkemizin il il ve sektör sektör dijital karnesini çıkaracağız. Mesela Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren şirketlerle yaptığımız ölçümlere göre, bölgenin Dijital Skoru'nu 69 olarak ölçmüş durumdayız. Dijital skorunu hesaplatan firmalara, çıkan sonuçlarına göre ihtiyaçlarına özel çözümler sunuyor, daha fazla tasarruf sağlayabilmeleri, operasyonel verimliliklerini artırabilmeleri konusunda yol gösterici olan bir de anlık rapor iletiyoruz.

Proje ile işletmelerin, dijitalleşme ile neler kazanabileceklerini yakından gördükçe, bu alandaki adımlarını hızlandıracağını, bunun da Türkiye'nin dijitalleşme seviyesini artıracağını düşünüyoruz. Vodafone olarak, Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonumuzla çözümler geliştirmeye, her ölçekten işletmenin yanında olmaya devam edeceğiz."

BAŞARILI KOBİ'LER HİKÂYELERİNİ PAYLAŞTI

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin ilk panelinde, Vodafone KOBİ Satış Direktörü Yusuf Aysal’ın moderatörlüğünde, “KOBİ’lerde Dijital Dönüşüm ve Başarı KOBİ Örnekleri” başlığı altında Faydata Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Kenan Altun, Karimex Gıda Genel Müdürü Emrah Albayrak, Lider Gıda Mali ve Satın Alma Müdürü Mehmet Tosun ile Sabah Gazetesi KOBİ ve Teknoloji Editörü Metin Can, gelişen dijital sektörlerde geçen yolculukları hakkında paylaşımlarda bulundu.

Teknoloji Buluşmaları'nın “Fintechler KOBİ’lerde Dijital Dönüşümün Neresinde” başlıklı ikinci panelinde Akbank KOBİ Ürün Müdürü Turgut Çatalkaya moderatörlüğünde, Paraşüt Pazarlama Direktörü Bora Şahan ve Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı, teknolojinin paralelinde gelişen e-ticaret süreçlerini ele aldı.

Panelin ardından İDEASOFT CEO’su Seyhun Özkara, Sahibinden.com Kurumsal Pazarlama Direktörü Ongun Özdemir, Hepsiburada İş Geliştirme Müdürü Ziya Kızıltan ve NTV Ekonomi Programı Sunucusu Sami Altınkaya birer konuşma yaparak e-ticaret trendlerini izleyicilere aktardı. Buluşmada Vodafone tarafından anlık ve etkileşimli olarak Trabzonlu KOBİ’lerin dijital skor ölçümleri yapıldı.

Buluşmanın “E-Ticaret Pazarı” konulu üçüncü panelinde ise NTV Ekonomi Programı Sunucusu Sami Altınkaya moderatörlüğünde  Eticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Birkan Babakol ve 3Gen Teknoloji CEO’su Engin Özgen, hızla değişen e-ticaret dengelerini ve sanal pazar yerlerini masaya yatırdı.

Teknoloji Buluşmaları'nın son sunumları ise Barikat Hizmet Satış birim Yöneticisi Bahadır Sarıkoz, Entegra Pazarlama ve Satış Yöneticisi Birkan Tüzer ve Tek Kılavuz Dijital Performans Direktörü Caner Gür tarafından yapıldı. Etkinlik, TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı ve Teknoloji Buluşmaları’nın Kurucusu Merter Özdemir'in konuşması ile sona erdi.

24.01.2019

VALİ İSMAİL USTAOĞLU SÜRMENE İLÇESİNDE BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNDU

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, ilçe ziyareti kapsamında ilk olarak Sürmene Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Mehmet Alper Çığ'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Sürmene Belediyesini ziyaret eden Vali Ustaoğlu, Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile bir süre görüştü, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 
Vali Ustaoğlu, daha sonra Sürmene ilçesinin coğrafi işaretli ürünü olan Sürmene Bıçağı'nın yapıldığı Sürbisa Sürmene Bıçakçılık A.Ş fabrikasını ziyaret etti. Burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçenin en köklü tesislerinden biri olan Sürçaysan Çay Fabrikası'nı ve yapımı büyük ölçüde tamamlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ’nu da ziyaret eden Vali burada incelemelerde bulundu.

Vali Ustaoğlu daha sonra ilçede yaşayan 62 yıllık kemençe ustası Hasan Sancak’ı iş yerinde ziyaret etti. 73 yaşındaki kemençe ustası, Vali İsmail Ustoğlu'na kemençenin yapılışıyla ilgili bilgi aktardı.

24.01.2019

23 Ocak 2019 Çarşamba

VALİ USTAOĞLU'NDAN KÖPRÜBAŞI İLÇESİNE ZİYARET

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Köprübaşı İlçesini ziyaret etti.

İlk olarak Köprübaşı Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Ustaoğlu, Kaymakam Uğur Tutkan'dan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyareti sırasında birimleri gezen Vali Ustaoğlu, hizmet almaya gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Köprübaşı İlçe Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret eden Vali İsmail Ustaoğlu buradan ilçe belediyesini geçti, Belediye Başkanı Ahmet Tekke’den ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kurum ziyaretlerinin ardından Köprübaşı Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Vali Ustaoğlu, burada yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

 
İlçedeki Çifteköprü Mahallesi'ni gezen ve burada incelemelerde bulunan Vali, ilçede faaliyet gösteren ahşap mobilya atölyesini ziyaret ederek atölye sahibi Mustafa Kaya ile sohbet etti.

Son olarak ilçede esnaf ziyaretinde bulunan Vali Ustaoğlu, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyarette Vali Ustaoğlu'na Belediye Başkanı Ahmet Tekke, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Köprübaşı Kaymakamı Uğur Tutkan eşlik etti.

23.01.2019

GÜMRÜKÇÜOĞLU: "SORUNLARDAN HABERDARIZ, PROGRAM DÂHİLİNDE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRMEKTEDİR"

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesinin 2014-2019 döneminde mahallelerde yaptığı çalışmaların toplam maliyetinin 460 milyon TL'yi aştığını bildirdi.


2018 yılı asfalt sezonunu il genelinde 350-400 bin ton asfalt serme hedefi ile açtıklarını hatırlatan Gümrükçüoğlu:

"Hedeflerimizin de üzerinde çıkarak, 2018 yılını 413 bin 400 ton asfalt sererek tamamladık. Bu asfaltın tamamını kendi tesislerimizde ürettik" dedi.

5 yıl boyunca mahallelerde çok yönlü çalışmalar ifa ettiklerini dile getiren Gümrükçüoğlu:

"2014 yılından bu yana asfaltlama, betonlama, istinat duvarı, menfezler, diğer sanat yapısı inşaatları, kanaval çalışmaları, gerekli noktalarda fore kazık uygulamaları, oto korkuluk çalışmaları gibi çok yönlü çalışmalar gerçekleştirdik. Böylece altyapısı olan, uzun ömürlü çalışmalara imza attık.

2014'ten itibaren sadece Fen İşleri Dairemiz vasıtasıyla mahallelerimizde icra ettiğimiz bu çalışmaların toplam maliyeti 460 milyon TL'yi aşmıştır. İçme suyu ve kanalizasyon yatırımları bunun dışındadır.

Cumhuriyet tarihi boyunca Trabzon genelinde hiç bir beş yıllık dönemde böylesi önemli çalışmalar yapılmamıştır. Çalışmalarımıza ayrıca devam etmekteyiz.

Şehrimize bu önemli kaynağı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Trabzon halkı adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.



Kış mevsiminde olunmasına rağmen hava şartlarının uygun olduğu günlerde mahallelerdeki yol çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, tüm bu çalışmaların program dâhilinde gerçekleştirildiğini belirterek:

"Halkımızın özellikle bilmesini isterim ki, hangi mahallemizin hangi yolunun neresinde sorun var, bundan haberdarız. Program dâhilinde bu çalışmalar sürdürülmektedir" diye konuştu.

23.01.2019

TCG FATİH (F-242) GEMİSİ TRABZON'DA

TRABZON - Karadeniz Uyum Harekâtı kapsamında Trabzon Limanı'na aborda olan TCG FATİH (F-242) Askeri Gemi Komutanı Deniz Yarbay Levent BARBAK, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette; Vali USTAOĞLU çalışmalar hakkında Gemi Komutanı Deniz Yarbay Levent BARBAK ile bir süre sohbet etti.

Ardından Vali İsmail USTAOĞLU, İl Emniyet Müdürü, Garnizon Komutan Vekili, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Ortahisar Kaymakamıyla birlikte, TCG FATİH (F-242) Gemisini ziyaret ederek, şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemekte şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiler.

23.01.2019

"KOBİLER İÇİN DİJİTAL DÖNÜŞÜM" PANELİ TRABZON'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZON - Türkiye Teknolojileri Buluşmaları, "Kobiler İçin Dijital Dönüşüm" Paneli Trabzon'da Gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) himayesinde, E- ticaret SEM ve E-ticaret Merkezi A.Ş tarafından gerçekleştirilen Türkiye Teknoloji Buluşmaları, "Kobiler İçin Dijital Dönüşüm" paneli Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bir otelde gerçekleştirilen panele; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan, İş Adamaları ve Kobiler katıldı.

2000'li yıllardan sonra hızla dijitalleşen dünya, sosyal medya ile iletişimde yaşanan baş döndürücü gelişmeler ticaret tarzımızı da büyük oranda değiştirdiğini ifade eden Vali Ustaoğlu:

"KOBİ'lerin dijitalleşen dünyaya ayak uydurmaları ve rekabet güçlerini artırmalarını sağlamak amacıyla, Ticaret Bakanlığımızın desteği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesi, Vodafone ve Akbank ana sponsorluğunda 'KOBİ'ler için Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-ihracat' temasıyla düzenlenen ve şehrimizde gerçekleşen 'Türkiye Teknoloji Buluşmaları' etkinliği dolayısıyla bir aradayız. Bu önemli toplantı vesilesiyle şehrimizde misafir olan katılımcılara hoş geldiniz diyorum.

Artık E-ticaret olarak ifade edilen yeni bir alış-veriş mecrası ortaya çıktı. Online alışveriş olarak da ifade edilen e-ticaret artık ticarette belirleyici hale geldi. Yaşanan gelişmeler gelecekte ticaretin büyük oranda online bir hal alacağını açıkça gösteriyor. Dolayısıyla teknolojik gelişmelerle artık sınırların tamamen ortadan kalktığı dünya ticaret piyasasında sağlam bir yer edinebilmek için e-ticaret konusunda hazır olmak ve bu alanda güçlü bir şekilde var olmak durumundayız.

Günümüzde cirolarına baktığımız zaman E-ticaret sitelerinin ilk sıralarda yer aldıklarını görüyoruz. Değişen ve hızla dönüşen bu yeni ticaret tarzına yazılım, sermaye ve tanıtım anlamında küçük ve orta işletmelerimizi de hazırlamak durumundayız. Zamanın getirdiği değişime ayak uyduramayan, insan kaynağına yatırım yapmayan, teknolojinin getirdiklerinden faydalanamayan şirketlerin gelecek dönemde ayakta kalamayacağı açıktır.

Doğru ürünü, doğru zamanda, doğru fiyattan satmak piyasada yerini almak açısından büyük önem arz ediyor. Türkiye bu konuda 10-15 yıl öncesine göre çok büyük ivme kaydetmiş olsa da yolculuk bitmiş değildir.

Çetin bir rekabetin yaşandığı bu alanda küçük orta ve büyük işletmeler olarak hazır olmalı ve bu alanda yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmamak üzere tedbir almalıyız. Devlet olarak da PTT gibi stratejik kuruluşlarımız vasıtasıyla e-ticareti destekliyor ve uyguluyoruz. Bir ürünü üretmek yeterli değil, dünyanın her köşesine tanıtmak, pazarlamak ve ulaştırmak da gerekiyor.

Bu anlamda KOBİLER ile paylaşımda bulunmak için şehirlerimizi dolaşan ve Trabzon'umuzda da bu önemli toplantıyı gerçekleştiren Teknoloji Buluşmaları ekibini tebrik ediyor Ticaret Sanayi Odamıza ve diğer katkıda bulunan kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Panelin sonunda Vali Ustaoğlu, teknoloji buluşmalarına katılar firmaların stantlarını gezdi.

23.01.2019

22 Ocak 2019 Salı

TİSKİ, SU ALMA YAPILARINI MODERNİZE EDİYOR…

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Trabzon’a hizmet veren içme suyu şebekelerinin su alma yapılarını modernize etmeye devam ediyor.

TİSKİ Genel Müdürlüğü birinci etapta 22 ayrı su alma yapısının onarım ve yenilenmesini tamamlarken ikinci etapta gerçekleştirilen iki ayrı ihale ile şehrin doğu ve batı yakalarında toplamda 42 ayrı su alma yapısının onarım ve yenileme çalışmalarına başladı.

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmalarla, su alma yapılarına coanda su alma ızgarası sistemi kuruluyor. Bu sayede suyun çok daha rahat alınması sağlandığı gibi su alma yapısından arıtma tesisine ulaşan suda istenmeyen materyaller olmasının önüne geçiliyor. Coanda sistemi, arıtma tesisine giden suda bulanıklığı da önemli ölçüde önlerken gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaları kapsamında gerekli olan noktalarda su alma yapılarının önlerine kurulan çökeltme yapılarıyla arıtma tesislerinin çok daha rahat çalışması sağlanıyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, içme suyu alanında devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

"İlimiz genelindeki içme suyu şebekelerinin su alma yapılarının çağın şartlarına uygun olarak modernize edilmesi, halkımıza verdiğimiz içme suyu hizmetinin kalitesini en üst düzeye çıkartmak için yapılan son derece önemli bir çalışmadır. İlk etapta 22 ayrı su alma yapısında onarım ve yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi de 42 ayrı su alma yapısında çalışmalarımıza başladık. Yaptığımız bu çalışmalarımızla su alma yapılarından arıtma tesislerine çok daha kaliteli su sevki sağlanıyor. Böylece zaman zaman meydana gelen arızalardan dolayı su kesintisi yaşanmasının önüne geçildiği gibi enerji ve zaman kaybı yaşanması da engelleniyor. Aynı zamanda arıtma tesislerinden şebekeye daha kaliteli, daha yeterli içme suyu verilmesi sağlanıyor. 64 ayrı su alma yapısındaki modernize çalışmalarımızın toplam maliyeti 3 milyon TL'ye ulaşmıştır" dedi.

22.01.2019

21 Ocak 2019 Pazartesi

TRABZON ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN ANKARA ZİYARETİ

ANKARA - Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Bostan ve yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığına atanan Sinan Ateş'i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getirerek:

"Trabzon'a ve sizlere güvenim sonsuzdur, Cenab-ı Hakk'ında izniyle güzel olan her işi beraber başaracağız" dedi.

Akabinde; Milliyetçi Hareket partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden heyet, Devlet Bahçeli ile birlikte kısa bir görüşme yaptı.

Heyet adına konuşan Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanı Bostan:

"Liderimizin ve Partimiz her daim emrindeyiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli de:

"Sizlere güvenim sonsuzdur, Trabzon sizlere emanettir" şeklinde konuşarak, Ülkü Ocaklılara olan güvenini dile getirdi.

21.01.2019

"MEYDAN PARKI III. ETAP" YAPIM İHALESİ 12 ŞUBAT'TA!

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı III. etabın yapım ihalesini 12 Şubat'ta gerçekleştireceklerini açıkladı.

Meydan Parkı I. ve II. Etap'ta gerçekleştirdikleri çalışmalarla bölgeyi Trabzon'a layık hale getirdiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı III. etabını Trabzon'un denize bakan seyir terası olarak düzenleyeceklerini ifade etti.

2010 yılında tamamladıkları Meydan Parkı I. etap çalışmasıyla park alanını trafikten arındırarak 3 kat büyüttüklerini hatırlatan Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı II. Etap çalışmasıyla da bölgedeki tarihi ortaya çıkarttıklarını ve iki alanın birleşmesini sağladıklarını söyledi.
Meydan Parkı III. etap için proje çalışmalarını tamamladıklarını belirten Gümrükçüoğlu: "12 Şubat’ta III. etabın yapım ihalesini gerçekleştireceğiz" dedi.

Meydan Parkı III. etapta gerçekleştirecekleri çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti:

"Meydan Parkı’nın doğu ucunda, tarihi İskender Paşa Camisi’nin yanında, mevcut durumda otopark olarak kullanılan alanı yeniden düzenleyerek adeta denize açılan bir balkon niteliğinde halkımızın hizmetine sunacağız.

Söz konusu alan, Meydan 1. etap ve Meydan 2. etap ile kopuk ve ilişkisiz, otopark olarak kullanılan bir alandır. Hazırladığımız projemiz ile onaylı imar planındaki yolların sınırladığı alan içerisinde, cami bahçesi ve tarihi meydan ile doğru yöntemler ile eklemlenmiş, özgün bir meydan ve şehrin ihtiyacına cevap verecek 4 katlı otopark kazanılmış olacaktır.

3 dönümlük alanda icra edeceğimiz çalışmanın zemin katında 1 adet kafe, oturma grupları, su fonksiyonları, tarihi çeşme, bitki terasları yer alacaktır. 4 katlı yarı otomatik otopark burada şehrimize kazandırılacaktır.

Bölgede bu gün hizmet vermekte olan açık ve kapalı otoparkların araç kapasitesi 143’tür. Yeni yapılacak otopark ile konforlu bir şekilde 400 normal, 10 engelli, 2 elektrikli araç olmak üzere toplamda 412 araç kapasitesine kavuşmuş olacağız.

Otoparka doğu tarafından 1. bodrum kattan giriş ve çıkış yapılacaktır. 1. bodrum katta ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi için bir alan tasarlanmıştır.

Meydan Parkı III. Etabı tamamlandığında şehrimizin denize bakan seyir terası olacaktır. 12 Şubat'ta gerçekleştireceğimiz yapım ihalesinin ardından inşa çalışmalarına başlanılacaktır. Hayırlı uğurlu olsun."

21.01.2019

TCG ORUÇREİS (F-245) GEMİSİ, HALKIN ZİYARETİNE AÇILACAK…

TRABZON – Karadeniz Uyum Harekâtı kapsamında ilimize gelecek olan TCG FATİH (F245) Gemisi 22-23 Ocak 2019 tarihleri arasında Trabzon Limanında halkın ziyaretine açılacaktır. 

Halkımıza duyurulur.

21.01.2019

20 Ocak 2019 Pazar

SÜMELA'YA TELEFERİK YAPIMI İHALEYE ÇIKIYOR

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Maçka Sümela Teleferik Projesi'nin yapım ihalesini 19 Şubat'ta gerçekleştireceklerini bildirdi.

Gümrükçüoğlu: "Teleferik Projemizi hazırladık ve şimdi yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Sümela Teleferik Projesi, bölge turizmine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Trabzon'un Maçka ilçesi Altındere Vadisi'nde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olan Sümela Manastırı'nın yılda yaklaşık 650 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu:

"Sümela, ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Hazırladığımız teleferik projesi ile bu bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin manastıra daha rahat, daha konforlu ve muhteşem manzara eşliğinde ulaşmasını sağlayacaktır.

Teleferik, manastır alanı giriş bölgesinde birinci istasyon ve otopark alanı, manastırın ve vadinin muhteşem manzarasını tam karşıdan gören ikinci istasyon ile manastır bölgesi üçüncü istasyondan oluşmaktadır.

Hattın uzunluğu yaklaşık 2 bin 400 metredir. Birinci istasyon teleferik güzergâhının başlangıç noktası olup, 92 araçlık otopark, 29 motosiklet otoparkı bulunmaktadır. İkinci istasyon teleferik güzergâhının ara istasyondur. Burada 2 adet 193 m2 çok amaçlı salon, 1 adet 145 m2 panoramik restoran bulunmaktadır. Üçüncü istasyon teleferik güzergâhının son istasyonudur" şeklinde konuştu.

19 Şubat'ta Türkiye'nin en önemli teleferik hattının yapımını ihaleye çıkaracaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu:

"Sümela'da yapılacak olan teleferik kadar ülkemiz genelinde ilgi görecek başka bir teleferik projesi bulunmamaktadır. Hiç bir teleferiğin bu kadar büyük müşteri kapasitesi olacağı kanaatinde değilim. Bu projenin şehrimize kazandırılması için çok ciddi uğraş verdik. Projemizin bütün çalışmalarını, Orman Bakanlığı ile Maliye ile anlaşmaları tamamladık. Bakanlık bakanlık, genel müdürlük genel müdürlük takip ederek çalışmalarımızı sonuçlandırdık.

Projemizi hazırladık ve şimdi yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Sümela Teleferik Projesi, bölge turizmine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
                                                                                      
20.01.2019