9 Kasım 2019 Cumartesi

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK'Ü, SEVGİ, SAYGI ve RAHMET İLE ANIYORUZ!

İSTANBUL - 10 Kasım Atatürk'ü anma günü etkinlikleri kapsamında Venüs Sanat Galerisi (VENÜS Sanat Galerisi Mustafa Mazharbey Cad. Mustafa Kaya Sokak No 2 Göztepe-Kadıköy) tarafından düzenlenen "Atatürk Karma Resim Sergisi" 10 Kasım tarihinde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.


ATATÜRK KARMA RESİM SERGİSİ

Sergide usta ressamların suluboya, yağlıboya, karakalem ve pastel gibi farklı tekniklerde Atatürk çalışmaları yer almakta.


Eserleri yer alan sanatçılar;

1) Ahmet ÖĞRETEN, 2) Bayram MUZ, 3) Burhan ÖZER, 4) Bülent KILIÇ, 5 ) Celal GÜNAYDIN, 6) Ender DİKMEN, 7) Ercan PAYA, 8) Ersin BURAK, 9) Remzi İREN, 10) Mehmet NECEFZADE, 11) Natali AYDAR, 12) Tariyel ALİZADE, 13) Ziyad SULTANOV, 14) Ayla YEŞİLMEN, 15) Ayşe YAVUZDOĞAN, 16) Dilek OĞUZ, 17) Ilgın TOSUN, 18) Kemal DERMAN, 19) Mücella BALYEMEZ, 20) Nedriye TOĞAN, 21) Nilgün KURTULUŞ, 22) Serdar ERSUN, 23) Şenay SEYMEN.


'Atatürk' temalı resim sergisi, 20 Kasım 2019 tarihine kadar gezilebilecek.
                                                                                        
07.11.2019

VALİ İSMAİL USTAOĞLU: "GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ŞÜKRANLA VE RAHMETLE YÂD EDİYORUZ"



TRABZON – Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, yayınladığı mesajında: "Türkiye Cumhuriyeti'nin asil fertleri ve yılmaz savunucuları olarak, vefatının 81. Yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, övgüyle ve özlemle anıyoruz."


VALİ İSMAİL USTAOĞLU'NUN 10 KASIM MESAJI

"Tarihe mâl olmuş, tarihin seyrinde asırlarca unutulmayacak derinlikte izler bırakan şahsiyetler, vefatlarının ardından sadece yas tutmakla değil, düşünceleriyle, geride bıraktıkları eserlerle, büyük fedakârlıkları ve gayretli çalışmalarıyla daha çok yâd edilir. Bizler de büyük emeklerle kurduğu, 'En Büyük Eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin asil fertleri ve yılmaz savunucuları olarak, vefatının 81. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, övgüyle ve özlemle anıyoruz.


Atatürk; 'BENİM NAÇİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR. FAKAT TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR'

Sözleriyle, aziz bildiği milletine armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin kalkındırılmasını, her bakımdan çok güçlü hale getirilmesini ve böylelikle geleceğe daha emin adımlarla taşınmasını vasiyet etmiştir.

Bizlere düşen de bu kıymetli vasiyete ve büyük mirasa sadık kalarak, Cumhuriyetimizi, yine Atatürk'ün deyişiyle; 'MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNİN ÜZERİNE' çıkarma gayretimizi, azim ve kararlılığımızı her daim diri tutarak, bizden sonraki kuşakların da bu şuurla yetişmesini sağlamaktır. 

Bu duygularla, milletimizin her bir ferdinin canından üstün tuttuğu vatanımızı işgallerden kurtaran, sonrasında Cumhuriyetimizi kuran ve bu günlere gelmesinde fiilî ve fikrî mücadelesiyle dünyanın imrendiği bir irade ve liderlik örneği ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü bir kez daha şükranla ve rahmetle yâd ediyorum. Ruhu şâd olsun!"

09.11.2019

VALİ İSMAİL USTAOĞLU, OKUL MÜDÜRLERİNE TAVSİYELERDE BULUNDU

TRABZON – Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 2019-2020 eğitim öğretim yılını değerlendirmek, çeşitli tavsiyelerde bulunmak ve talimatlarını bildirmek üzere, Trabzon'da görevli tüm okul müdürleriyle Akçaabat Samet Uslu İmam Hatip Ortaokulu'ndaki toplantıda bir araya geldi.


Akçaabat Samet Uslu İmam Hatip Ortaokulu'ndaki toplantıda hitap ettiği okul müdürlerine, eğitim öğretimde dikkat edilecek hususları anlatan Vali Ustaoğlu:

"Eğitimciler olarak sizler önemli bir görev ifa etmektesiniz. Bu gün ilimizde toplamda 150 binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü okullarımızda sizlerin önemli bir sorumluluğu bulunmaktadır. Her birimiz, geleceğimiz olan yavrularımızı sizlere emanet ediyoruz. Çocuklarımızın donanımlı bir şekilde yetişmesinde, memleketine, milletine faydalı olmasında, siz eğitimcilerin ciddi emekleri vardır." dedi. 


"TAVSİYELERİNİZ, ÖĞRENCİLERİNİZİN HAYATA BAKIŞINI DEĞİŞTİREBİLİR"

Öğrencilik hayatında en fazla iz bırakan anıların; öğretmenler ve müdürlerle yaşanan diyaloglar ve onların öğrencilerle ilgilenme şeklini içerdiğini aktaran Vali Ustaoğlu:

"Yaşanan olumlu, olumsuz tüm anılar bir ömür boyu hatırlanır. Öğrencilerimizin okul yaşamlarında karşılaştıkları olayları, olumlu şekle getirmeliyiz. Her insanın hayatında bir kırılma anı vardır. Hayata bakışımızı, izleyeceğimiz yolu bize gösteren öğretmenimizin bir tavsiyesi olabilir. O an için aileler farkında olmayabilir. Daha sonraki süreç içerisinde ailelere yönelik tavsiyeler, çocuklarının yeteneklerini keşfetmelerine dair söylemler sayesinde, geleceğin bilim adamları, sanatçıları, siyasetçileri yetişebilmektedir." diye konuştu.

"ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ-AİLE İLİŞKİSİNİ İYİ KURGULAMALISINIZ"

Okul müdürlerine, öğretmen-öğrenci-aile ilişkisini iyi şekilde kurgulamaları ve bu ilişkiyi en aktif hale getirmeleri talimatını veren Vali Ustaoğlu:

"Bir çocuğun hayatını kurtarmak, bir çocuğun geleciğine dokunmak, hem inancımız hem de üstlenmiş olduğumuz sorumluluk gereği önemli bir esastır. Okullarımızda rutin öğretmenliğin ve idareciliğin ötesinde, öğretmen-öğrenci-aile ilişkisini iyi kurgulamalısınız. Aile ziyaretlerinde bulunmalı, sevginizi, muhabbetinizi ve çocuklarının başarılarını kendileriyle paylaşmalısınız. Öğrencilerinizin, aile içi şiddete maruz kalıp kalmadığını, ailesinden birini kaybetmiş olabileceğini, aile içinde bir takım ekonomik sıkıntıların olup olmadığını, ders çalışma ortamlarının nasıl olduğunu bilmemek gibi bir durum söz konusu olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında, ülkemizin sosyal devlet anlamında birçok reformu yerine getirdiğini anımsatan Vali Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, önemli bütçesiyle, farklı dallarda sunduğu hizmetlerle, kimsesizlerin kimsesi olma noktasında önemli bir kurum haline gelmiştir. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı'mızla ortaklaşa yapılan projeler, diğer bakanlıklarımızla ve Avrupa Birliği projeleri adı altında iş birlikleriyle, öğrencilerimizin donanımlı şekilde yetişmesi sağlanmaktadır."


"İLİMİZ, EĞİTİMDE BAŞARILI VE ALTYAPISI NOKTASINDA GAYET İYİ DURUMDA"

Son dönemde Trabzonlu öğrencilerin elde ettiği başarılara özel bir parantez açan, kentin derslik, öğretmen ve taşımalı eğitim durumuna da değinen Vali Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"TEKNOFEST'te elde edilen büyük başarıda, liseye geçiş sınavındaki başarılarda öğrencilerimizin yanı sıra, öğretmenlerimizin ve ailelerimizin de çalışmaları ve gayretleri bulunmaktadır. Farkındayız ve müteşekkiriz. İlimiz, eğitim altyapısı noktasında gayet iyi durumdadır. Bir okulumuzun dışında ikili eğitim gören hiç bir okulumuz bulunmamaktadır. Bu da bizim güçlü bir yanımızın olduğunu göstermektedir. Çocuklarımızın sınıfları tıka basa doldurduğu o dönemler geride kaldı. Öğretmen ihtiyacı noktasında bir sıkıntımız söz konusu değildir. Taşımalı sistemde sorumluluğumuz ve mesuliyetimizin fazla olduğunu ifade etmek istiyorum. Anne babalarının, evlerinde gözbebeği gibi baktıkları çocuklarımızın sağlıklı şekilde okula ulaşımlarında her türlü tedbiri alıyoruz. Okullarda bu işin titiz şekilde takip edilmesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin okullarında yedikleri yemeklerinin denetimi noktasında da dikkatli olmalısınız. Zaman zaman onlarla aynı sofrayı paylaşarak bu titizliği gösterebilirsiniz. Bağımlılıkla mücadele ile alakalı iki ayda bir toplantılar yapmaktayız. Okullarımızda bu anlamda özel güvenlik tedbirleri de alınmaktadır."

"ÖĞRENCİLERİNİZLE DİYALOGLARINIZDA ÇOK DİKKATLİ OLUN"

Konuşmasının sonunda, çocukların rol modelinin öğretmenleri olduğunu önemle hatırlatan Vali İsmail Ustaoğlu:

"Her türlü hareket ve davranış, onların hayatlarında önemli izler bırakacaktır. Bunun için siz öğretmenlerin ve yöneticilerin, öğrencilerimizle olan diyaloglarınızda çok dikkatli olmanızı önemle rica ediyorum." dedi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Müdürleri Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş başkanlığındaki istişarelerle devam etti.

09.11.2019

VAKFIKEBİR YALIKÖY MAHALLESİ ÇELEBİ CAMİİ'NDE SABAH NAMAZI BULUŞMASI

TRABZON - Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, ilçeye bağlı Yalıköy Mahallesi Çelebi Camii'nde vatandaşlarla sabah namazında bir araya geldi.


İlçe müftülüğünün "MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI" etkinlikleri kapsamında düzenlenen sabah namazı buluşması, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın 2019 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI'nın ana teması olan "HZ. PEYGAMBER VE AİLE" konusu etrafında yaptığı sohbetle başladı.

Müftü Köksal'ın kıldırdığı sabah namazı ve yapılan tasbihâtın ardından duâ ve aşrı şerif tilâvetiyle program sona erdi. İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, programa katılan herkese teşekkür ve duâ etti.

Mahalle halkının yanı sıra bazı din görevlilerinin de iştirak ettiği program sonrası, caminin çay ocağında cemaate çorba ikramında bulunuldu.

Yalıköy Mahallesi Çelebi Camii İmam Hatibi Mustafa Balta, başta ilçe müftüsü ve din görevlileri olmak üzere programa katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerini ifade etti.

(Mithat Güdü - 09.11.2019)

VAKFIKEBİR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ, KADINLARA ÖZEL 'MEVLİD-İ NEBİ VE HATİM PROGRAMI' DÜZENLEDİ

TRABZON - Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında kadınlara özel program düzenlendi.


Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Mevlid-i Nebi ve Hatim Programı' Merkez Yavuz Sultan Selim Camii'nin altındaki Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilâveti ve mâlinin okunmasıyla başlayan programda İlçe Vaizi Hatice Semiz, 'HZ PEYGAMBER VE AİLE' konulu konferans verdi.

Merkez Kur'an Kursu öğreticilerinden oluşan koronun seslendirdiği ilâhiler ve okunan Mevlidi Şerifin ardından Kur'an kurslarında okunan hatimlerin duâsının yapılmasıyla program sona erdi.

(Mithat Güdü - 08.11.2019)

HZ. PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GÜNÜ OLAN MEVLİD KANDİLİ'NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

TRABZON - Ülkemizdeki tüm camilerde olduğu gibi Trabzon'da da, Vakfıkebir İlçesinde de Mevlid Kandili dolayısıyla camiler, ibadet etmek isteyen vatandaşlarla doldu, taştı.


Vakfıkebir ilçesinde Mevlid Kandili coşkuyla idrak edildi. Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camilere gelmeye başladı. Kandil dolayısıyla ilçedeki camilerde Kur'an-ı Kerim, Mevlîd-i şerif, ilâhi ve kasîdeler, salât-ü selâm ve tekbirler okundu. Ayrıca gecenin önemi ile ilgili sohbet ve vaaz-ı nasihatler yapıldı, duâlar edildi ve hep birlikte cemaatle namazlar kılındı.


Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın da iştirak ettiği Merkez Yeni Camii'deki program akşam namazının kılınmasıyla başladı. Namazın ardından din görevlileri Kur'an-ı Kerim, Mevlîd-i şerif, ilâhi ve kasîdeler, cemaatin de iştirakiyle tekbir ve salavâtı şerîfeler okundu.

İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın gecenin anlamı, önemi ile ilgili yaptığı sohbetinden sonra İlçe Vaizi Ekrem Akbaş'ın yaptığı duâ ve Müftü Köksal'ın kıldırdığı yatsı namazıyla program sona erdi.  

(Mithat Güdü - 08.11.2019

8 Kasım 2019 Cuma

VALİ USTAOĞLU, MEVLİD KANDİLİ MESAJI YAYINLADI

TRABZON Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğum gününü (Hicret'ten 53 sene evvel 12 Rebiülevvel Pazartesi günü sabahı) simgeleyen Mevlid Kandili dolasıyla bir kutlama mesajı yayınladı.


VALİ USTAOĞLU'NUN MEVLİD KANDİLİ MESAJI:

"Beşeriyetin eşsiz rehberi, peygamberlik halkasının sonuncusu, âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammet(S.A.V)'in dünyayı teşrifinin sene-i devriyesini bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Hz. Peygamberimiz (S.A.V.) söz, fiil ve uygulamalarıyla Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan en güzel örnektir. O, vahyin şekillendirdiği mükemmel hayatıyla beşeriyetin ufuk noktasıdır. İnsanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. O'nun doğumu, insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, gönüllere ve ruhlara hitap ederek; bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı, örnek bir manevi ortamı tebliğ ve bizzat tatbik eden sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Trabzonlu hemşehrilerimiz olmak üzere Aziz Milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili ile Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik ediyor, yüce Mevla'dan barış, huzur ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum."

08.11.2019

YRP AKÇAABAT:"AKÇAABAT BİZDEN HİZMET BEKLİYOR HİZMET!"

TRABZON - Yeniden Refah Partisi Akçaabat ilçe Başkanı Barış SANDIKCI Akçaabat'ın bitmeyen sorunlarını dile getirildi.


YENİDEN REFAH PARTİSİ AKÇAABAT İLÇE BAŞKANI BARIŞ SANDIKCI, YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINDA:

"Akçaabat gibi bir ilçede bunların eksikliği hiçte hoş değildir.

1-Akçaabat, nüfus bakımından Trabzon'un merkez Ortahisar ilçesinden sonra en büyük ilçesidir.

2-Akçaabat et ürünleriyle (en çok köfte) ön plana çıkmış ve bunu turizme mal etmiş bir ilçedir.

3-Akçaabat'ın geçmişinde hayvancılık çok önemli bir yere sahiptir.

4-Yoroz burnundan Uçarsu'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyaya sahiptir.

İlçemizde yıllardır el atılmayan parklar ve bahçelerde temizlik konusunda hızlı bir çalışma var.

Çöp kutularının yer altına alınması, sahillerdeki çalışmalar takdire şayandır. Emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum.

Ancak, başta Park sorunu olmak üzere Mezbahane, Akçaabat İtfaiye Gurup Amirliği ve Bitmeyen Yollarımız var.  

İlçemizin can ve mal güvenliği için 7/24 çalışan İtfaiyenin bulunduğu mevki hiçbir suretle ilçemize yakışmayan bir haldedir.

Giriş çıkışları uygun değildir. Belediyemiz bakım atölyesi ile iç içedir.

Çoğu zaman su dolumu yapan diğer kurum araçları trafiği durdurma noktasında dolum yapıldığına şahit oluyoruz.

Yaklaşık bir tanesi 1. 5 milyonluk olan araçlar 365 gün yağmurun ve güneşin altında beklemektedir. Park alanı müsait olmadığından araçlar yol kenarında durmaktadır.

Gerekli çalışmaları yapması için yetkilileri göreve davet ediyorum..

Aynı şekilde daha önce uygun değil diye kapatılan ve başka ilçeye kesim için yönlendirilen Mezbahanemiz İlçemize yakışmaz bir haldedir.

Hele hele ekonomiye ve turizme yön veren Akçaabat köftesinin ana maddesi olan eti göz önünde bulundurduğumuzda içler acısı bir durum ortaya çıkmaktadır.

Aldığımız haberde Belediye Başkanımız Sn Osman Nuri Ekim, Düzköy yolu 7.Km'de yapılması planlanan Kombinenin 1-2 ay içerisinde başlanacağı haberi yüreğimize su serpti.

Bizler de biliyoruz ki bu konular, sadece belediye eliyle değil büyük şehir ve Ankara hattını aşındırma ile olacaktır.

Ve son olarak; Yılan hikâyesine dönen Düzköy yolu ve Güney Çevre Yolu en kısa zamanda bitirilmeli. Bu yollar sadece trafiği rahatlatmak ve park sorununu çözmek için değil aynı zamanda şehrin büyümesi ve turizmin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.

YENİDEN REFAH PARTİSİ olarak bize düşen her alanda değil elimizle başımızla birlikte ilçemize ve ülkemize katkı sağlamaya hazırız." dedi.

08.11.2019

7 Kasım 2019 Perşembe

MEVLÎD-İ NEBÎ HAFTASI "PEYGAMBERİMİZ VE AİLE" TEMASIYLA BAŞLADI

TRABZON –  Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Hicret'ten 53 sene evvel 12 Rebiülevvel (20 Nisan) 571 Pazartesi günü sabaha karşı Mekke şehrinde Dünya'yı şereflendirmişlerdir.


Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğum günü dolaysıyla; Vakfıkebir'de, ilçe müftülüğünün düzenlediği 2019 Yılı Mevlîd-i Nebî Haftası kutlama etkinlikleri "Peygamberimiz ve Aile" temasıyla başladı.

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, 'Mevlîd-i Nebî Haftası' dolayısıyla ilçede düzenlenecek olan programlarla ilgili bilgi verdi.

"PEYGAMBERİMİZ (S.A.S)'İ ANMAK, ANLAMAK VE ANLATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

2019 Yılı Mevlîd-i Nebî Haftası kutlama etkinliklerinin etkin ve verimli geçmesi için müftülük olarak gerekli çalışma ve planlamayı yaptıklarını ifade eden İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal:

"Vatandaşlarımızın her yıl sabırsızlıkla beklediği 'Mevlîd-i Nebî Haftası'nı en güzel ve faydalı bir şekilde geçirmek, Peygamberimiz (s.a.s)'i anmak, anlamak ve anlatmak için üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz." dedi.

"PEYGAMBERİMİZ VE AİLE" TEMASI İŞLENECEK

Bu yıl 8-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerde "Peygamberimiz ve Aile" temasının işleneceğini belirten İlçe Müftüsü Köksal, programlardan vatandaşların azami derecede faydalanabilmelerini ve bu haftayı dolu dolu geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

'Mevlîd-i Nebî Haftası' etkinliklerine kurum ziyaretleriyle başladıklarını söyleyen İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, hafta içerisinde kadınlara yönelik program, tüm halka yönelik Kur'an ziyafeti ve Mevlid-i şerif programı, aile bireyleriyle camide buluşma ve hatim okuma, sabah namazı buluşmaları, seminer, hasta ziyareti, şehit ve gazi yakınlarını ziyaret ve çocuk cami buluşması gibi etkinlik ve programların düzenleneceğini belirtti.

"MEVLÎD-İ NEBÎ HAFTASI'NIN ÜLKEMİZE VE TÜM İSLAM ÂLEMİNE HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Programlara katılımın yüksek olması için gayret gösterdiklerini ifade eden Müftü Köksal:
"Bu amaçla gerek camilerde ve gerekse cami dışında icra edeceğimiz etkinliklere, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu vesile ile idrak edeceğimiz Mevlid Kandili'nin ve bu geceyi de içine alan Mevlîd-i Nebî Haftası'nın ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.


'Mevlîd-i Nebî Haftası' kutlama programı çerçevesinde ilçe müftülüğünün düzenleyeceği etkinlik ve programlar şöyle:

1 - Konferans (Kadınlara Yönelik) Tarih: 08.11.2019 Saat: 10:00 Yer: Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi,

2 - Kur'an Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif Programı Tarih: 08.11.2019 Saat: 18:00 Yer: Merkez Yeni Camii,

3 - Aile Buluşması ve Hatim Okuma Tarih: 09.11.2019 Saat: 18:00 Yer: Merkez Ensar Camii,

4 - Sabah Namazı Buluşması Tarih: 10.11.2019 Saat: 06.00 Yer: Deregözü Mahallesi Merkez Camii,

5 - Seminer Tarih: 11.11.2019 Saat: 11:30 Yer: Merkez Yeni Camii,

6 - Hatim Okuma Proğramı Tarih: 12.11.2019 Saat: 18:00 Yer: Yavuz Sultan Selim Camii,

7 - Çocuk Cami Buluşması Tarih: 13.11.2019 Saat: 06:00 Yer: Yavuz Sultan Selim Camii,

8 - Kur'an Ziyafeti Tarih: 14.11.2019 Saat: 18:00 Yer: Yalıköy Mahallesi Yalıköy Camii,

9 - Sabah Namazı Buluşması Tarih: 15.11.2019 Saat: 06:00 Yer: Merkez Eski Camii,

10 - Konferans Konuşmacı: Mehmet Bilgin - DİB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Tarih: 21.11.2019 Saat: 18:00 Yer: Sabri Bahadır Kültür Merkezi.

(Mithat Güdü - 07.11.2019)

YEREL YÖNETİMLERDE SEÇİLMİŞ VE ATANMIŞ KAMU GÖREVLİLERİNİN ETİK FARKINDALIĞI'NIN ARTIRILMASI İÇİN TEKNİK DESTEK PROJESİ

TRABZON - Yerel Yönetimlerde Etik Değerlerle Hizmet Verilmesini Destekleyecek ve Reform Etkisi Oluşturacak Etik Kuralları Oluşturmak İçin Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun İkinci Durağı Trabzon...

  
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından yürütülen yerel yönetimlerde reform etkisi oluşturacak olan "Yerel Yönetimlerde Etik Farkındalık Projesi" kapsamında etik davranış kodlarının oluşturulması çalıştayları Trabzon ile devam ediyor.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Yerel Yönetimlerde Seçilmiş ve Atanmış Kamu Görevlilerinin Etik Farkındalığının Artırılması için Teknik Destek Projesi", yerelde seçilmiş ve atanmış kamu görevlilerinin etik farkındalığının artırılması, etik davranış kurallarının oluşturulması ve yolsuzluğun önlenmesi çalışmalarına katkıda bulunmak için Ocak 2019 tarihinde hayata geçirildi.

Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin Sözleşme Makamı olduğu ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından yürütülen yerel yönetimlerde reform etkisi oluşturacak olan "Yerel Yönetimlerde Etik Farkındalık Projesi" kapsamında yerel yönetimlerde özellikle il özel idareleri ve belediyeler tarafından sunulan hizmet alanlarında etik davranış kodlarının oluşturulması için ülke çapında bir dizi çalıştay gerçekleştiriliyor.

Çalıştaylar; valilikler, belediyeler, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, Sivil Toplum Örgütleri, mesleki kuruluşlardan temsilcilerin katılımı ile gerçekleşiyor. İlk ikisi Gaziantep’te gerçekleştirilen çalıştayların üçüncüsü 5 Kasım'da dördüncüsü 7 Kasım'da Trabzon'da başladı.

Çalıştay kapsamında, yerel yönetimlerde etik değerlere yönelik hassas hizmet alanları ve etik dışı davranış örnekleri; yerel yönetimlerden ve diğer ilgili kurum/kuruluşlardan gelen katılımcılardan müteşekkil çalışma gruplarına, yerel yönetimlerin hizmet alanlarında etik davranış kuralları geliştirmelerine kaynak teşkil edecek şekilde projenin uzmanları tarafından interaktif olarak sunuldu.

Çalıştaya Trabzon'un yanı sıra; komşu iller Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize'den Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Temsilcileri ile İmar ve Bütçe Planlama Komisyonlarından, STK'lardan, mesleki kuruluşlardan, Kamu Görevlileri Etik Kurulundan, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünden, İller İdaresi Genel Müdürlüğünden, Valiliklerdeki Etik Komisyonlardan, Belediye Meclislerindeki Etik Komisyonlardan katılım gerçekleştirildi.

İlk durağı Gaziantep olan çalıştaylar, Trabzon'un ardından Erzurum, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Ankara'da devam edecek. Çalıştaylar kapsamında yerel yönetimlerdeki hizmet alanlarında şeffaflık, dürüstlük, hesap verebilirlik ve yüksek hizmet kalitesi gibi etik davranış kurallarının oluşturulması ve benimsenmesi ile vatandaşın memnuniyetinin artırılması hedeflenmektedir.

07.11.2019

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!

TRABZON - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!" Çekmek İçin Bir Basın Açıklaması Yapıldı.


TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN BASIN AÇIKLAMASI:

"Kış aylarının yaklaşması ile birlikte ülkemizde olduğu gibi ilimizde de Karbonmonoksit zehirlenmeleri önemini korumaktadır. Karbonmonoksit gazı kömür, petrol, doğalgaz ve odun gibi yapısında karbon bulunan yakıtların iyi yanmaması neticesinde ortaya çıkan gazdır. Bu yakıtlarla ısınılan yerlerde baca sisteminin iyi çekmemesi, kapalı ortamlarda açık ocaklar, şofben kaçakları gibi durumlarda ve rüzgârlı ve fırtınalı havalarda (lodoslu havalar) karbonmonoksit gazının solunması ile oluşmaktadır.

Karbonmonoksit solunduktan sonra akciğer vasıtası ile kana geçer. Kanın hücrelere oksijen taşıyan hemoglobin kısmı ile birleşerek kanın hücrelere oksijen taşıması engellenmiş olur ve zehirlenme tablosu ortaya çıkar. Zehirlenme tablosunda şiddetli baş ağrısı, güçsüzlük, halsizlik, baş dönmesi, bulantı-kusma, göğüs ağrısı ve vücut uyuşmaları gibi belirtiler ile kendini belli eder. Karbonmonoksit zehirlenmeleri ölümle de sonuçlanabilmektedir.

Karbonmonoksit gazı oluşma ihtimali olan yerlerde yaşayan vatandaşlarımızda yukarıda belirtilerin görülmesi durumunda uyanık davranılıp, hastaneye müracaatın sağlanması gerekmektedir. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sinir sistemi hastalıkları, kalp krizi, ilaç ve alkol zehirlenmeleri, ruhsal bozukluklar ve kafa travmaları ile karışabilmektedir.

Zehirlenme hadisesi ile karşılaşıldığı zaman 114 numaralı Ulusal Zehir Danışma Merkezinden bilgi alınabilmektedir. Zehirlendiği düşünülen kişi hemen temiz havalı bir ortama alınmalı ve en yakın sağlık kuruluşuna getirilmesi sağlanmalıdır. Sağlık kuruluşunda gerekli müdahaleler yapılacaktır.

Karbonmonoksit zehirlenmelerinde tedaviden daha önemli olan zehirlenme hadisesi gerçekleşmemesi için gerekli tedbirleri almaktır.

BU TEDBİRLERİ ŞÖYLE SIRALAYABİLİRİZ;

-Bacalar standartlara uygun olmalı ve her yıl gerekli olan bakımının yaptırılması,

-Yatmadan önce sobaya kesinlikle yakıt konulmamalı,

-Alçak basınçlı ve lodoslu havalarda soba yakılmamalı, yakılması durumunda yatmadan önce söndürülmeli,

-Şofbenin monte edileceği alan yeterli büyüklükte olmalı ve hava sirkülasyonu sağlanmalı ve mutlaka bacaya bağlanmalı,

-Mangal gibi pişirme araçları ısınma için kullanılmamalı ve kapalı mekânlarda da mangal yapılmamalı,

-Bir önceki kış bacalarınız açık bile olsa; Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına müracaat edilerek baca temizliğinin düzenli olarak yaptırılması,

-Ayrıca bulunduğunuz mekânlarda karbonmonoksit zehirlenmesinden şüpheleniyorsanız yapacağınız ilk iş orayı terk etmektir. Ortamı terk ederken hızlı hareket edin ve açabildiğiniz kadar kapı pencereyi de açınız. Durumu ilgili olabileceğini düşündüğünüz kurumlara bildiriniz.

Zehirlenmeye neden olduğu düşünülen durumla alakalı olarak yetkililer tarafınca problemin çözüldüğüne ve durumun güvenli olduğuna dair açıklama yapılmadan o mekâna dönmeyiniz.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm halkımızın karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmalarını ve yukarıda bahsedilen tedbirleri alarak sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir kış dönemi geçirmenizi temenni ederiz."

07.11.2019

6 Kasım 2019 Çarşamba

TURİZMİ CANLANDIRMAK ve ÇEŞİTLENDİRMEK İÇİN YENİ YOL HARİTASI BELİRLENECEK

TRABZON - Karadeniz Bölgesi'nin önemli turizm destinasyonlarına sahip Trabzon'da, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında bir araya gelen sektörle ilgili kurum ve kuruluş yöneticileri, 2019 yılını değerlendirerek, 2020'de turizmi canlandırma, çeşitlendirme ve yıl geneline yayma noktasında atılacak adımları istişare etti.


Toplantıya; Vali İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve diğer paydaşlar katıldı.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Ustaoğlu, yıl sonu yaklaşırken turizm sektöründe gelinen noktayı ve 2019 yılının değerlendirmesini yapılan sunum eşliğinde detaylarıyla görme fırsatı bulduklarını söyledi.


2023 hedeflerine ilerleyen ülkemizin turizm ile ilgili hedefleri doğrultusunda, Trabzon'da yapılacak çalışmaları daha dar çerçevede ve belli başlı paydaşlarla şimdiden ele almaları gerektiğine işaret eden Vali Ustaoğlu:

"İlimizin güçlü ve zayıf yanlarını tespit edip bu doğrultuda değerlendirme yapmamız lazım. 2023 hedeflerimizde; sektörde hizmet kalitemizi ve memnuniyeti artırmak, turizm destinasyonlarını artırmak ve turist çeşitliliğini sağlamak, turizmi bölgemizde 12 aya yayabilmek var." dedi.


"BÖLGEMİZİN TÜM İLLERİ TURİZM PASTASINDAN PAY ALMALIDIR"

Turizmi sadece Trabzon olarak değil, Karadeniz Bölgesi'nin tüm destinasyonları, tüm illeri içine alacak şekilde değerlendirmenin önemine değinen Vali Ustaoğlu:

"Turizme dair tanıtım faaliyetlerinde ve ilerleyen dönemi kapsayan altyapı hizmetlerinde tüm illerimizin pastadan pay alması kimseye zarar vermez. Böylelikle hepimizi ileriye taşıyacak güzel çalışmaların olacağına inanıyorum. Her ilin kendine has kıymetleri vardır. Bizim tarihî geçmişimiz, kültürel değerlerimiz ve doğal güzelliklerimiz olduğu gibi diğer şehirlerimizin de benzer avantajları var." şeklinde konuştu.


"TURİZM EYLEM PLANIMIZI SÜRATLE OLUŞTURMALIYIZ"

Trabzon'da bir yıldır görev yaptığını kaydeden Vali Ustaoğlu, kentin turizm eylem planı bulunmamasını eksiklik olarak gördüğünü dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Eylem planı konusunu ciddiyetle ele almamız lazım. Turizmin tekelden yönetileceği, tek bir model üzerinde buluşmamız gerekmektedir. Bilindiği üzere bir yılda Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy üç kez ilimize geldi. Bu bizim için çok kıymetlidir. Bu temasların büyük etkisiyle Sümela ve Ayasofya, 2020 yılı mayıs ayında inşallah tam anlamıyla ziyarete açılacak. Bizler de kendi kurumlarımızın yetki ve sorumluluğuna giren eksiklikler varsa tamamlamalıyız. Kış ayı boyunca, her ilçede, uzmanları bizzat ilçelere yönlendirerek, turizm sektör temsilcileri ve turizmcilere yönelik, eğitim toplantıları düzenlememiz gerekiyor. Öte yandan kayıt dışı ve haksız kazancın önüne geçmek için gereken denetim faaliyetlerini de hukuk kuralları çerçevesinde, turistleri de turizmcileri de üzmeden gerçekleştirmeliyiz."

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, turizme mutlaka bölgesel perspektifle yaklaşılması gerektiğine vurgu yaparak, Trabzon'da turizmin yönetilmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Turizmi ve turistleri çeşitlendirecek gerekli alt yapının kurulması gerekliliğinin altını çizen Başkan Zorluoğlu:

"Turizme verdiğimiz öneme istinaden, belediyemiz teşkilat yapısında Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığımız bünyesinde müstakil bir Turizm Şube Müdürlüğü oluşturduk. Paydaşlarla yakın temas halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.   

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da oda olarak turizm sektörünü daha iyi yerlere getirmek amacıyla yürüttükleri çalışmaları anlattı.

06.11.2019

5 Kasım 2019 Salı

VALİ USTAOĞLU, TURİZM TESİSİ YATIRIMINI YERİNDE İNCELEDİ

TRABZON – Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, tarihî ve doğal güzellikleriyle Trabzon'un önde gelen turizm destinasyonlarından biri olarak nitelendirilen Köprübaşı/Kervan Yolu üzerinde inşası süren 50 yatak kapasiteli otelde incelemelerde bulundu.


Avilot mevkiinde yapımı büyük oranda tamamlanan ve bahar aylarında turizme kazandırılması planlanan oteli ziyaret eden Vali Ustaoğlu, girişimci Hasan Hüsnü Altıntaş'tan, yatırımları ve otelin açılışı sonrasına planladıkları faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Trabzon'un turistik açıdan bölgemizin hatta ülkemizin önemli çekim merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Vali Ustaoğlu, doğaya ve tarihî değerlere zarar verilmemesi koşuluyla, kentin turizmde daha iyi yerlere getirilmesi amacıyla proje üreten girişimcilere gereken desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


Otel ziyareti sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu'nun, bölgedeki turizm faaliyetlerine ilişkin bilgiler aktardığı Vali İsmail Ustaoğlu'na, Köprübaşı Kaymakam Uğur Tutkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir ve Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın da eşlik etti.

05.11.2019

4 Kasım 2019 Pazartesi

"YİKOB'LAR, DAHA FONKSİYONEL HALE GETİRİLECEK"

TRABZON - Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının (YİKOB) kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen teknik yardım projesi kapsamında düzenlenen 3. seminer ve çalıştay programı, pilot il olarak belirlenen Trabzon'da gerçekleştirildi.


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Volkan Barış Göçmez, Daire Başkanı Mehmet Fazıl Karabaş, ilçe kaymakamları, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı uzmanlarının katıldığı programda, Adana, Muğla, Mardin, Balıkesir, Denizli ve Aydın'dan katılım sağlayan YİKOB personeli de bir araya geldi.



"MERKEZÎ İDARE YATIRIMLARININ YENİ ADRESİ YİKOB'TUR"

Seminer ve çalıştaylar öncesi düzenlenen açılış programında konuşan Vali Ustaoğlu, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yaptığı dönemde YİKOB'ların kuruluş sürecinde, kurum mevzuatının ve uygulama yönetmenliğinin hazırlanması aşamalarında görev aldığını söyledi.

YİKOB'ların kuruluşundan günümüze kadar olan geçen beş yıllık sürecin önemine değinen Vali Ustaoğlu:

"YİKOB’lar, her ne kadar büyükşehirlerimizdeki il özel idaresi müdürlüklerimizin yerine kurulmuş gibi gözükse de malî idare birimleri değildir. Merkezî idare tarafından, özel idarelere yatırımların yürütülmesi anlamında yüklenen bir takım fonksiyonlar vardı. Özel idareler kapanınca, özellikle taşrada merkezî idare tarafından yapılan yatırımların nasıl yürütüleceği konusunda yeni adres YİKOB olmuştur. Türkiye’nin kendi içerisindeki konjonktürel ve stratejik durumu, YİKOB’ları olmazsa olmaz hale getirdi. Akabinde de güçlendirilmesi gündeme geldi ve tüzel kişilik kazandırılması sağlandı" dedi.


YİKOB'ların kapasitesinin güçlendirilmesi projesini çok önemli bulduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu:

"YİKOB personelimizin karşılaştıkları bir takım problemleri, düzenlenen seminer ve çalıştaylardaki atölye ve masabaşı çalışmalarıyla dile getirme fırsatı bulmaları son derece önemlidir. Bu çalıştaydan elde edilecek çıktılar, önümüzdeki süreçte YİKOB'ların revizyonları açısından da önemli olacaktır. YİKOB’lar, teknik ve idarî kapasiteleriyle, önümüzdeki süreçte daha fonksiyonel hale gelecektir. Bu anlamda paylaşılacak hususların çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim." diye konuştu.

Trabzon'un da YİKOB faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiği bir il olduğuna dikkat çeken Vali Ustaoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Projede paydaş illerden biri olmamız bizleri son derece memnun etmiştir. Beş yıllık uygulama sürecini tamamladığımız YİKOB’lar, ciddî bir boşluğu dolduran yapı haline gelmiştir. Merkezî idare, birçok yatırımını bu birim üzerinden yürütmektedir. Bu kapsamda beş gün sürecek olan çalıştayda güzel çalışmalara imza atılacağına can-ı gönülden inanıyorum."

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı daire başkanlarından Volkan Barış ise, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından kamuda yaşanan dönüşümün yansımalarından biri olan projenin 6 aydır devam ettiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı eliyle yürütülen hizmetlerin, standart doğrultusunda daha yalın hale getirildiğini kaydeden Barış, YİKOB’larda da bu anlamda kapsamlı çalışmalara ihtiyaç duyulması üzerine projenin hayata geçirildiğini aktardı.

Vali İsmail Ustaoğlu'nun eski görevleri itibarıyla, YİKOB'ların kuruluş ve gelişim aşamaları hakkında kapsamlı bilgiye sahip olduğuna da değinen Barış, kendisinin tecrübelerinden ilerleyen dönemde de faydalanacaklarını sözlerine ekledi.

YİKOB KAPASİTE GÜÇLENDİRME PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Açış konuşmalarının ardından, Strateji Geliştirme Başkanlığı Proje Ekibi personeli tarafından gerçekleştirilen sunumlarda; YİKOB'ların kuruluş, işleyiş ve personel durumu ile ilgili mevzuat, pilot illerde yapılacak çalışmalar, tüm YİKOB'lar için ortak iş süreçlerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen diğer proje faaliyetleri katılımcılarla paylaşıldı.

Proje Ekibi, Trabzon YİKOB yönetici ve çalışanları ile yerel yatırımcı kamu kurum temsilcilerinin katılımlarıyla 5 gün sürecek çalıştaylarda, YİKOB'ların iş modeli, personel ve eğitim ihtiyaç analizleri, YİKOB'ların iş süreçleri hakkında bilgi paylaşımında da bulunulacağı bildirildi.

04.11.2019

SERA GÖLÜNE ÇÖKELTİM HAVUZU YAPILACAK

TRABZON - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Trabzon'a yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Devlet Su İşleri Trabzon'un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Sera Gölü'nde hummalı bir temizlik çalışması yürütüyor

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Trabzon'un önemeli turizm merkezlerinden biri olan Akçaabat Sera Gölü'nde temizlik çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Toplam 5 iş makinası ve 12 kamyon ile devam eden çalışmalarda, göl zemininde biriken rusubi malzeme bu makine ile çıkartılıp, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gösterilen alanlara nakledildiğini belirtti.

"60 BİN METREKÜP RUSUBİ MALZEMEYİ TEMİZLENDİ"

Gölü tekrar o ihtişamlı görüntüsüne kavuşturmak için, yoğun bir çaba sarf ettiklerinin altını çizen Genel Müdür Aydın:

"Şu ana dek, gölden yaklaşık 60 bin metreküp rusubi malzemeyi temizlendi. Kalan 120 bin metreküp malzemenin ise yılsonuna kadar temizlemeyi hedeflenmekteyiz. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Sera Gölünde kalıcı bir çözüm oluşturmak adına yapılan 5 adet tersip bentlerinin yanı sıra, taşkın anlarında çamurlu suyun içindeki askıdaki malzemeyi tutmak adına bir çökeltim havuzu yapılacak. Projelendirme çalışmaları devam eden bu çökeltim havuzu ile birlikte, Sera Gölüne gelen sediment büyük bir oranda engellenmiş olacaktır." dedi.

04.11.2019

TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: "BIRAKACAĞINIZ EN GÜZEL MİRAS ORGAN BAĞIŞIDIR"

TRABZON - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nce 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında, etkinlikler düzenlenecektir.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında:

-4 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 10.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenecek olan "BIRAKACAĞINIZ EN GÜZEL MİRAS ORGAN BAĞIŞIDIR" adlı paneli,

-5 Kasım 2019 Salı günü saat 15.00’de, Uzun Sokak Konak Camii önünden başlayıp Atatürk Alanı'nda (Meydan Parkı) sona erecek yürüyüş etkinliği,

-5-9 Kasım 2019 tarihleri arasında Forum Alışveriş Merkezinde "Organ Bağışı" Temalı Resim Sergisi,

-8-10 Kasım 2019 tarihlerinde, saat 09.00-20.00 arası Forum Alışveriş Merkezinde kurulacak olan standı,

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklama:

"Etkinliklerimizin kamuoyuna duyurulması ve Organ Bağışında farkındalık oluşturabilmek adına siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın katılımının çok katkısı olacağına inanıyoruz. Organ bağışının önemini tüm halkımıza anlatabilmek ve bilinç oluşturabilmek adına sizlerle el ele çalışmak bize güç katacaktır."

Etkinliklere, basın mensupları ve tüm vatandaşlarımız davetlidir.

04.11.2019

3 Kasım 2019 Pazar

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDE YENİ DÖNEM: İLK UYGULAMA ANKARA'DA YAPILDI

ANKARA - Türkiye'de nüfus müdürlüklerinin vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmesi ve işlemlerin hızlı sonuçlanabilmesi için yenileme çalışması başlatıldı.


Nüfus müdürlükleri, yeni düzenleme ile birlikte hem modernleşecek hem de benzer standartta olacak. Müdürlüklerde teknik altyapı kapasitesi de geliştirildi. Randevu süreleri bir güne düşürüldü, bir işlem için verilen parmak iziyle diğer işlemlerde yapılabilir hale getirildi. Pasaport, sürücü belgesi ve kimlik basımları hızlandırıldı.
Ayrıca nüfus müdürlüklerine kimlik, sürücü belgesi, pasaport yenileme için gelen ve evrakları tam olanların 8 dakikada işlemleri bitirilirken, adres değişikliği için nüfus müdürlüklerine yanında abonelik sözleşmesi ya da bir faturayla gelenler ise 5 dakikada bu işlemi gerçekleştirebiliyor.

Ülke genelinde günlük 250 bin kişi, nüfus müdürlüklerinden hizmet alıyor. Pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerinin nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlamasıyla birlikte iş ve işlemler arttı ancak personel ihtiyacı giderilirken, teknik altyapı kapasitesi de geliştirildi.
Randevu süreleri bir güne düşürüldü, bir işlem için verilen parmak iziyle diğer işlemlerde yapılabilir hale getirildi. Pasaport, sürücü belgesi ve kimlik basımları hızlandırıldı.
Ayrıca nüfus müdürlüklerine kimlik, sürücü belgesi, pasaport yenileme için gelen ve evrakları tam olanların 8 dakikada işlemleri bitirilirken, adres değişikliği için nüfus müdürlüklerine yanında abonelik sözleşmesi ya da bir faturayla gelenler ise 5 dakikada bu işlemi gerçekleştirebiliyor.

YENİ NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ KONSEPTİ UYGULANMAYA BAŞLANDI

Bu çalışmaların yanı sıra vatandaşların daha ferah, rahat işlemlerini yapabilmesi için nüfus müdürlüklerinin fiziki ortamları da yenileniyor. Yeni nüfus müdürlüğü konsepti ile ülke genelindeki il ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinin tıpkı banka şubeleri gibi benzer standartta olması sağlanıyor. Bu kapsamda çalışmalarına başlayan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ilk uygulamayı Ankara'da gerçekleştirdi.

Ankara'da İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü binası, yeni nüfus müdürlüğü konseptiyle tasarlandı. Böylece, yeni nüfus müdürlüğü konsepti ile nüfus müdürlüklerinin standartlaştırılması, vatandaşların daha ferah ve konforlu hizmet sunulmasının yanında '3'ü Bir Yerde' uygulaması kapsamında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi işlemlerinde daha etkin ve hızlı şekilde hizmet verilmesi hedefleniyor.

(Y.Kaynak: www.yenisafak.com/gundem -03.11.2019)