8 Haziran 2019 Cumartesi

BEBEK SPA MERKEZİ BLUUH BABY SPA TRABZON'DA AÇILDI

TRABZON - Türkiye'nin ilginç, ilk ve tek Bebek Spa Merkezi Bluuh Baby Spa bu gün (8 Haziran 2019 Cumartesi günü) Trabzon'da açıldı.


Türkiye'nin ilk ve tek Bebek Spa Merkezi Bluuh Baby Spa'da gelişim, öğrenme ve eğlence bir arada!

Bebeklerin fiziksel, bilimsel, sosyal ve duygusal gelişimine olumlu etkisi tüm dünyada kabul gören bebek masajının annelere öneriden öteye geçemediği Trabzon'da bu gün Trabzon Ortahisar İlçesi Toklu Mahallesi Devlet Sahil Yolu No:1, Kebire Apartmanı 1. Kat, 2 Nolu dairede bir ilk gerçekleştirildi.


BU MERKEZLERDE; AİLE KATILIMI YÜKSEK, ANNELER İSE AYRICALIKLI!

Merkezdeki uygulamalar sırasında bebeklere anne, baba ve hatta büyükanne ve dedeler eşlik ediyor. Bebeklerin suda geçirdikleri zamana babaların, büyükanne ve dedelerin ilgisi hayli yüksek.

Anneler bebekleri ile çokça vakit geçirme imkânına sahip ancak babalar ve yakınlar çoğu zaman bebekle vakit geçirme imkânı bulamıyor. Bu noktada merkezde sunulan hizmetler aile aktivitesi olması yönüyle oldukça kıymetli.

Tüm aile bireylerinin katılımına açık olan merkezde bebek bakımının çok büyük bir kısmını üstlenen anneler hem ailecek zaman geçirmenin keyfini çıkarıyor hem de sadece onlara özel gerçekleştirilen el masajı ile anne olmanın ayrıcalığını yaşıyorlar.


SUNULAN HİZMETLER
- Suda Dans (Floating): Bebek masajı, bebeğin bedensel ve ruhsal yönden gelişimini destekler. Araştırmalara göre yüzen bebeklerin yüzmeyen bebeklere göre bir çok beceriyi daha erken kazandıklarını göstermiştir. Yüzme bebeklerin kas gelişimini, ayrıca denge ve koordinasyonunu desteklerr. Sinir sistemini rahatlatır, psikolojik ve sosyal gelişimini, basğımsızlı ve özgüvenini destekler.

- Bebek Masajı: Bebek masajı, bebeğin bedensel ve ruhsal yönden gelişimini destekleyen, sayısız faydaları olan bir uygulamadır. Masaj, bebeğin sağlıklı büyümesi, gelişmesi, kan dolaşımının hızlanması, kas-iskelet sisteminin gelişmesi ve bağırsaklarındaki biriken gazın çıkarılması gibi pek çok fizyolojik yararlarının yanı sıra, bebeğin çevresiyle iletişimini de güçlendirir. 

- Çocuk gelişimi ve bebek masajı alanında uzmanlaşmış kadro ile hizmet…

(Haber-Fotoğraf: Muhammet Yavruoğlu - 08.06.2019)

7 Haziran 2019 Cuma

BAŞKAN ZORLUOĞLU, BAYRAMIN SON GÜNÜNDE DE HEMŞEHRİLERİYLE BAYRAMLAŞTI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ramazan Bayramı'nın son gününde, Trabzonspor, Ak Parti ve Dernekpazarı ilçe bayramlaşma programlarına katıldı.


Bayram dolayısıyla memleketlerinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın yanı sıra, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta ve Adnan Günnar'nın da katılımlarıyla ilk olarak AK Parti Trabzon Buluşması'nda partililerle bayramlaşan Başkan Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada; 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde kendilerine büyük destek veren Trabzon halkına, hizmetlerle karşılık vereceklerini söyledi.


Trabzon'da huzurlu ve bereketli bir Ramazan ayını geride bıraktıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu:

"31 Mart seçimlerinde Trabzon halkı, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve partimize yine, yeniden çok büyük bir destek verdi. Bu büyük başarının arkasında il teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve partimize gönül veren binlerce kardeşimiz var. Bu vesileyle gayretli çalışmalarından ötürü bütün teşkilat mensuplarıma bir kere daha yürekten teşekkür ediyorum. Trabzon halkına da verdikleri desteğe karşılık hak ettikleri hizmetleri inşallah bir bir sunacağız" dedi.


Katıldığı diğer bayramlaşma programlarında da hemşehrilerinin bayramını tebrik eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, nice bayramlarda huzur ve sağlıkla bir arada bulunmayı temenni etti.

06.06.2019

4 Haziran 2019 Salı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. ERBAŞ'TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

İSTANBUL - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan Bayramı münasebetiyle İstanbul Büyük Çamlıca Camii'nde bayram namazı kıldırıp hutbe okudu.


DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ'IN RAMAZAN BAYRAMI HUTBESİ:


"Aziz Kardeşlerim!

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden selamet olan Ramazan-ı şerifi bir defa daha yaşamanın şükrünü eda ediyoruz. Bu mübarek ayın nihayete ermesiyle hüzünleniyor ama aynı zamanda vefa ve kardeşlik duygularının dalga dalga yayıldığı bayram sabahına kavuşmanın sevincini taşıyoruz. Bizi bayrama ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun. Bayramları neşe, sevinç ve Allah'ı (C.C.) zikretme günleri olarak niteleyen Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa'ya (S.A.V.) sonsuz salât ve selam olsun. Bayramımız mübarek olsun kardeşlerim.

Aziz Müminler!

Ramazan ayının gündüzünde gecesinde, orucunda teravihinde Rabbimizin rızasını aramaya gayret ettik. İbadetlerimizi ve iyiliklerimizi çoğaltmaya, sabrımızı ve tevbemizi artırmaya, Kur'an'la beslenip takva elbisesi kuşanmaya çalıştık. Mukabelelerle Peygamberimizin sünnetini ihya ederken, iftar sofralarında lokmamızı sevdiklerimizle ve ihtiyaç sahipleriyle paylaştık. Zekât ve sadakalarımızın bizi mal tutkusundan, dünya hırsından arındırmasını niyaz ettik. Tekbir ve salavatların yükseldiği camilerimizde ümmet olmanın coşkusunu yürekten hissederken, itikâfla kulluk bilincimizi tazeledik. Geçen yıllarımızın muhasebesini yaptık. Hata ve günahlarımızdan tövbe ettik, Rahmân'ın affına sığındık. İşte böylesine feyizli ve bereketli bir ayın sonunda bayram sabahına ulaştık elhamdülillah!

Kardeşlerim!

Bayram günleri, Ramazanı eda eden kullarına Rabbimizin bir ikramıdır. Bugün birbirimize yaklaşma, gönlümüzün ve hanemizin kapılarını açma, mutluluğumuzu paylaşma vaktidir. Bugün bayrama kavuşan bir mümin olmanın umudunu, şükrünü ve sevincini gittiğimiz her yere taşıma zamanıdır.

Öyleyse hürmete ve ikrama en çok layık olan anne-babamızla, acı-tatlı günlerimizin ortağı, can yoldaşımız eşimizle, evlerimizin tazecik neşesi ve ümidi olan çocuklarımızla, torunlarımıza birlikte bu sevinci yaşayalım. Aile büyüklerimizi, akrabalarımızı, komşularımızı, arkadaş ve dostlarımızı ziyaret edelim.

Hatırı sorulmamış hiçbir hasta, gönlü alınmamış hiçbir yaşlı bırakmayalım. Yetimlerin, gariplerin ve kimsesizlerin tebessümleriyle bayramımıza bir kat daha anlam katalım.

Bu bayram sabahında omuz omuza aynı kıbleye yöneldiğimiz kardeşlerimizle aramızdaki küskünlüklere, dargınlıklara son verelim. Yüce Rabbimizin "Müminler ancak kardeştir." ilahî fermanına uyarak aramızdaki muhabbet ve güven bağlarını pekiştirelim.

Âhirete göç eden geçmişlerimizi ve mübarek vatanımız için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd edelim. İslam beldelerinde darda ve sıkıntıda olan kardeşlerimiz için el açıp Rabb'imize yalvaralım. Onların da barış, huzur ve güven içinde ulaşacağı nice bayramlar için Cenâb-ı Hak'tan (C.C.) lütuf ve inayet dileyelim.

Aziz Müslümanlar!

Bir Ramazan-ı Şerifi daha uğurluyoruz. Biliyoruz ki Allah'a (C.C.) kulluk görevimiz Ramazan ayıyla sınırlı değildir. Teravihlerden sonra da camilerimiz beş vakit dolmalı, iftarlardan sonra da muhtaçların sofrası donatılmalı, orucun zindeliği, sadakanın cömertliği bir yıla yayılmalıdır.

Nitekim Yüce Allah (C.C.), Kur'an-ı Kerim'de; "Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine kulluk et." buyurarak ömrümüzün her anını kulluk şuuruyla geçirmeye bizleri davet etmektedir.

Rabbimizin bu emrine uyarak, bu ilahi davete icabet ederek, Ramazan'da kazandığımız güzel hasletleri hayatımız boyunca devam ettirelim. Ramazan günleri bitmiş olsa da Ramazan bereketi ve Ramazan samimiyeti ömrümüzden eksik olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere bütün İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Bayramın insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Hutbemi, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in şu hadis-i şerifi ile bitiriyorum:

"Ey insanlar! Selâmı aranızda yaygınlaştırın, yemek yedirin, akrabalık bağlarınızı gözetin, insanlar uyurken namaz kılın ki, selâmetle cennete giresiniz."

04.06.2019

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. ERBAŞ'TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, bu gün (1 Şevval 1440 H – 04.06.2019 Salı günü) kutlamaya başlanacağımız Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında milletimizin ve tüm İslam âleminin bayramını tebrik ederek: "Bu bayram, imanları, gönülleri ve duaları bir milyonlarca Müslüman kardeşimizle aynı hissiyatı ve sevinci yaşamamıza vesile olmalıdır. Bayramlar, hep beraber sevince dönüşürse hakiki manada bayram olur" dedi.


DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ'IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI:

"Gelişiyle bizlere rahmet, bereket ve huzuru yaşatan, zihin ve gönül dünyamızı, bağışlanma, arınma ve takva ile süsleyen Ramazan ayının ardından, barış, kardeşlik ve muhabbet iklimi Ramazan Bayramı’na girmiş bulunuyoruz.

Biliyoruz ki bayramlar, bizleri fıtratımızla buluşturan, hayatın sekinet ve huzura dönüştüğü, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma günleridir. Fakat maalesef bugün acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, iman ve İslam kardeşliğimizin en önemli tezahürlerinden olan bayramlarımız, bayram gibi idrak edilememektedir. Dolayısıyla bu bayram; dil, ırk, renk, kültür, ülke ve coğrafyaları farklı; imanları, gönülleri ve duaları bir milyonlarca Müslüman kardeşimizle aynı hissiyatı ve sevinci yaşamamıza vesile olmalıdır. Zira bayramlar, hep beraber sevince dönüşürse hakiki manada bayram olur. Bunun için bayramın neşesini çoğaltmalı ve her yere taşımalıyız.

Bu itibarla, öncelikle anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı bayramda ziyaret ederek onlarla kurduğumuz gönül köprülerimizi güçlendirelim. Rahmet-i Rahmana tevdi ettiğimiz geçmişlerimizi de rahmetle yâd edip onlara hayır duada bulunalım.

Özellikle bu günlerde, bayram yapamayanların bayramı olmaya çalışalım. Sevgi ve merhamete muhtaç; yetim, öksüz, garip ve kimsesizlerin kimsesi olup onları sevindirelim. Hapishanelerdeki mahkûmlara, hastanelerdeki hastalara ve ulaşabileceğimiz her noktaya bayram sevincini taşıyalım. Kardeşlerimiz arasındaki kırgınlıkları ve küslükleri bertaraf edelim. Çocuklarımızı da bayramın coşkusuyla buluşturarak onların zihinlerindeki kalıcı hatıralara katkıda bulunalım. Fakat en önemlisi, İslam'ın düşünce, tutum ve eylemlerimizi çevreleyen bir bütün olduğunu aklımızdan çıkarmadan, Ramazan'da elde ettiğimiz kazanımları ve güzellikleri Ramazan sonrasına da taşıyarak bu konudaki istikrarımızı koruyalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı'nın İslami bilincimizin ve kardeşliğimizin daha da güçlenmesine, insanlığın hidayet ve barışına vesile olması temennisiyle, sağlık ve huzur içinde nice bayramlara erişmemizi Yüce Allah'tan (C.C.) niyaz ediyorum."

04.06.2019

3 Haziran 2019 Pazartesi

RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISIYLA ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI

TRABZON - Trabzon'da, Ramazan Bayramı dolayısıyla Sülüklü Kabristanı'nda şehitlerimiz için anma programı düzenlendi.

 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Arkın Eken, kamu kurum amirleri, STK yetkilileri ve şehit yakınlarının hazır bulunduğu program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu, Kur'an tilaveti sonrası yapılan duaların ardından, şehit kabirlerine karanfil bıraktı.


Programa katılan şehit aileleriyle de bayramlaşan protokol üyeleri, ülkemizin her tarafının şehit kanları ile sulanmış olduğuna dikkat çekti.


Burada kısa bir değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu:

"Allah (C.C.) katındaki en yüksek mertebelerden biri şehitliktir. Bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

03.05.2019

VALİ USTAOĞLU'NDAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, yarın (1 Şevval 1440 Hicri, 04.06.2019 Salı günü) kılınacak Bayram namazı sonrası kutlayacağımız Ramazan Fıtır Bayramı dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı.


Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU'nun Ramazan Bayramı Mesajı:

"Bolluk, bereket ve huzur ikliminin doyasıya yaşandığı, rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı bir Ramazan ayını daha geride bırakarak; birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ikliminin oluşmasına vesile olan Ramazan Bayramı’na huzur ve güven ortamı içinde ulaşmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar; insani, vicdani ve dini güzelliklerin birlikte paylaşıldığı,  beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, dargınlıkların ve küskünlüklerin unutulup, herkesin kucaklaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek Ramazan Bayramı'nın; ülkemize, milletimize, İslam alemine ve Tüm dünyaya barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan diliyor, Trabzonlu hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum."

03.06.2019

BAŞKAN MUSTAFA BIYIK, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ve BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR ETTİ

TRABZON - Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Kaşüstü Mahallesi'nde sürdürülmekte olan dal-çık ve altyapı inşaatlarından ötürü yetkililere teşekkür etti.


Devletin ilgili kurumlarının Yomra'da gerçekleştireceği her çalışmaya ellerinden gelen tüm katkıları vereceklerini belirten Bıyık:

"Gerek dal-çık inşaatı, gerekse altyapı çalışmaları Kaşüstü'nde hayatı zorlaştırmaktadır. Ancak bunlar yapılması gereken işlerdir. Bunlar olmadan modern bir şehir olamayız. Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesine bu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Seçim kaybedenlerin bu kurumları suçlaması doğru değil. İnsanlar siyasi ihtirasları için iş yapanları taşlamamalı. Seçim kaybedenler, mensubu oldukları siyasi parti tarafından yönetilen kurumların çalışmalarını karalayacağına, dere yataklarına döktükleri hafriyatlara, göz yumdukları kaçak katlara, ruhsatsız yapılara, birilerine peşkeş çekilen Yomra halkının arazilerine baksınlar" dedi.

Başkan Bıyık gündeme dair değerlendirmelerinde özetle şunları kaydetti:

"BUGÜN SEÇİM OLSA YÜZDE 70 OY ALIRIM..!"

"31 Mart'ta yüzde 55 oyla göreve seçildim. Bugün seçim olsa yüzde 70 oy alırım. '31 Mart'tan sonra Yomra'da ticari ve siyasi özgürlük başlayacak' diyerek oy istedim. Yomra'da artık herkes rahat. Yomra artık adaletle yönetilen, özgür bir ilçedir. Kimse kimsenin üstünde baskı kuramadığı bir ilçedir.

"YOMRA'YI KİMİN PARASI İLE PANKARTLARIYLA DONATTILAR"

Seçim sürecinde kimseye tutamayacağım sözler vermedim. Kimseye iş vaat etmedim. Hediye dağıtmadım. İnsanlar trilyonlarca liralık seçim çalışmaları yapıyor. Torbalar, saatler vs. havada uçuşuyor. Siyasetçilerin bunların kaynağını açıklaması lazım. Hangi siyasetçi seçim kampanyasını nasıl finanse ediyor? Halk bunu bilmeli. Seçim zamanında Yomra'yı kimin parası ile baştan başa pankartları ile donattılar? Bunları hep konuşacağız. Faturaları önümde duruyor!

"MİLLETİN İRADESİNE SAYGISIZLIK YAPTIRMAM"

Birileri itibar derdine düşmüş. Absürd açıklamalarda bulunuyorlar. Yomra'da millet kararını vermiştir. Milletin iradesine saygısızlık yapmak kimsenin haddine değildir. Bugün Yomra'nın en büyük pişmanlığı, eski belediye yönetimine 15 yıl tahammül etmiş olmaktır.

"SEÇİM SÜRECİ BOYUNCA BANA İFTİRA ATTILAR"

Eski belediye başkanı seçim süreci boyunca her konuşmasında bana iftira attı, hakaret etti. O ifadelerinden ötürü hakkımı helal etmiyorum. Ben bunlara cevap vermedim. Çünkü benim için koltuk değil, benim için Yomra'dır önemli olan. Seçim sürecinde ve sonrasında önüme çok dosyalar konuldu. İstesem hepsini kullanırdım. Hiç oralı olmadım. Galiba bu konuda hata yapmışım! Belediyenin borcunu da alacağını da her yılın sonunda pankart yapıp belediye binasına asacağım. Ben bunu yapacağıma söz vererek seçildim. Seçilir seçilmez bunu yapmak istemedim. Seçim yeni bitmiş, gergin olan insanlarımız vardır diye düşündüm. Kasasında nakit parası olmayan, borcu olan bir belediye devraldık. Şimdi çıkmışlar, 'belediyenin yıllık bütçesi kadar nakiti var' diyorlar. Külliyen yalan. İlk ay maaşları ödeyemeyelim diye plan yapmışlar.

"ÇOK BORÇ BIRAKTIK, BAŞKANLIĞI DEVIR ALMAYACAK DEDİLER"

Siyaset etik değerlerle yapılmalı. Seçimden sonra benim için, 'belediyenin çok borcu var, başkanlıği devir almayacak' diye dedikodu çıkaranlar şimdi 'borcumuz yoktu' diyor. Bayramdan sonra bunları konusacağız...

"MÜTEAHHİT PARASI İLE ALINAN KOLTUKTA OTURMAM"

Oturduğum koltuk belediyenin biliyordum ama açıklamışlar ki, müteahhite aldırılmış. Ben müteaahidin aldığı koltukta oturmam. Talimat verdim, bayramdan sonra çöpe atılacak.

"YOMRA'YA ÇİVİ ÇAKAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"

Kim Yomra'ya bir çivi çakmışsa ben teşekkür ediyorum. Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na da seçim sürecinde bol bol iftira attılar. Şimdi de iftira atmaya devam ediyor.

Aynı partiye mensup oldukları Ulaştırma Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan'a da sataşmaya başladılar şimdi... Bunlar doğru şeyler değil. Ben Sayın Gümrükçüoğlu'na da, Sayın Turhan'a da, Yomra eski Belediye Başkanına da hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ben kavga için değil, huzur için seçildim. Yomra'yı insanların huzurla yaşadığı şehir yapmak için var gücümle çalışacağım."

03.06.2019

2 Haziran 2019 Pazar

BAŞKAN ZORLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI

TRABZON – Kamu Kurum ve Kuruluşları, Ramazan Fıtır Bayramı tatiline girdiğinden Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde belediye personeliyle bayram öncesi bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bayram tatili öncesindeki son mesai gününde belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek bayramlaştı.


Büyükşehir Belediyesi ana binasında gerçekleştirilen törende Başkan Zorluoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesinin I. Başkan Vekili Atilla Ataman ve II. Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu ile Genel Sekreter Vekili İbrahim Kul, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, birim amirleri ve belediye çalışanları hazır bulundu.

Başkan Zorluoğlu, personeliyle tek tek tokalaşarak, bayramlarını ve Kadir Gecelerini kutlarken, sağlık ve huzurla nice bayramlara ulaşmaları yönündeki temennilerini de iletti.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun, Ramazan Bayramı'nın 1. günü saat 10.00'da Meydan'daki tarihi belediye binası önünde Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile birlikte hemşehrileriyle de bayramlaşacağı bildirildi.

01.06.2019

BÜYÜKŞEHİRİN "100'LERCE HATİM 1000'LERCE DUA" KADİR GECESİ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Kadir Gecesi'ne özel olarak organize ettiği ve Ortahisar ilçesindeki İskenderpaşa Camii'nde düzenlenen "100'lerce Hatim 1000'lerce Dua" programına, geceyi ibadetle geçirmek isteyen Trabzon halkı tarafından yoğun ilgi gösterildi.


Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Güney Afrika 1.'si Hafız Sanaullah Habib'in Kur'an tilavetinin yanı sıra, "100'lerce Hatim 1000'lerce Dua" sloganından yola çıkılarak yapılan hatim duasında ellerini semaya açan kalabalık cemaat, 'Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak bildirilen Kadir Gecesi'ni hakkıyla ihya etmeye çalıştı.


İftar sonrası başlayan ve cami içerisine sığmayan cemaatin açık havada kıldığı teravih namazına kadar süren programa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve çok sayıda vatandaş katılırken, program sonunda cemaate, Trabzon Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından tatlı ve şerbet ikramında bulunuldu.

01.06.2019

BAŞKAN ZORLUOĞLU'NDAN RAMAZAN BAYRAMI GENELGESİ

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla belediye tarafından alınacak ilave tedbirler ve yapılacak çalışmalarla ilgili bayram genelgesi yayınladı.

Tatil süresince büyükşehir belediyesince alınacak tedbirlerin sıralandığı genelgede; Ulaşım Dairesi Başkanlığının ulaşım hizmetlerini aksatmadan yürütmesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığınca yangın ve doğal afetlere karşı mevcut planların tekrar gözden geçirilmesi, Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin ise bayram süresince denetimlerini sürdürmesi istendi.

Genelgede, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına ise, Zabıta Dairesi Başkanlığı ile koordinasyon içerisinde çalışılması, mesai saatinden önce mezarlıkların ziyarete açılması, cenaze hizmetlerinin bayram boyunca da aksatılmadan devam ettirilmesi ve vatandaşa her türlü kolaylığın sağlanması talimatı verildi. Genelgenin bu kısmında mezarlıklarda din istismarı yapanlara fırsat verilmemesi özellikle vurgulandı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu imzasıyla, belediyenin tüm birimlerine dağıtımı yapılan ve hizmetlerde aksaklığa meydan verilmemesi istenen genelgenin satır başları ise şu şekilde:

-Bayram boyunca otobüs terminalinin bulunduğu güzergâh üzerinde gerekirse ek seferler konulacak, tüm şehir mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için Baro binası önünden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

-Vatandaşların yoğun olduğu yerlerdeki zabıta görevlilerinin sayısı artırılacak, alış-veriş ve ziyaretlerini rahatlıkla yapmaları sağlanacak, dilencilere ve seyyar satıcılara fırsat verilmeyecek, şehirde faaliyet gösteren işletmelerin denetimi artırılacak.

-Mezarlıklarda kabir ziyareti yapmak isteyen engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlara talep halinde görevliler tarafından yardımcı olunacak.

-Olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunacak, sorumluluk alanındaki yolların trafiğe açık tutulması için gerekli çalışmalar yapılacak, yollar sürekli ulaşıma açık tutulacak.

-Müzeler (Çal Mağarası, Şehir Müzesi, Atatürk Köşkü) bayramda açık tutulacak.

-TİSKİ Genel Müdürlüğü içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara karşı yeterli ekip görevlendirecek. Nöbetçi ekipler takviye edilecek. 153 Çağrı Merkezi ve 185 TİSKİ Mavi Hat, günün her saatinde vatandaşlara kesintisiz hizmet verecek.

-Diğer daire başkanlıkları kendi alanları ile ilgili gerekli tüm tedbirleri alacak.

01.06.2019

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI BÜYÜKGÜMÜŞ'TEN ZORLUOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Gençlik Kolları'nın vefa yemeğine katılmak üzere geldiği Trabzon'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu da makamında ziyaret etti.


Ortahisar Belediyesinin Karadeniz Teknik Üniversitesinde kurduğu iftar çadırında öğrencilerle birlikte iftar yapmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente geldiğini ifade eden Büyükgümüş, Başkan Zorluoğlu’na yeni görevi dolayısıyla hayırlı olsun ve başarı dileklerinde bulundu.

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ve gençlik kolları üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret için AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve beraberindekilere teşekkür eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, pek çok alanda olduğu gibi siyasette de söz sahibi olmaya başlayan gençliğin enerjisi ve dinamizmi dolayısıyla Türkiye’nin geleceğinden her zaman umutlu olduklarını söyledi.

01.06.2019

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI BÜYÜKGÜMÜŞ'TEN ZORLUOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Gençlik Kolları'nın vefa yemeğine katılmak üzere geldiği Trabzon'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu da makamında ziyaret etti.

Ortahisar Belediyesinin Karadeniz Teknik Üniversitesinde kurduğu iftar çadırında öğrencilerle birlikte iftar yapmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente geldiğini ifade eden Büyükgümüş, Başkan Zorluoğlu’na yeni görevi dolayısıyla hayırlı olsun ve başarı dileklerinde bulundu.

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ve gençlik kolları üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret için AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve beraberindekilere teşekkür eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, pek çok alanda olduğu gibi siyasette de söz sahibi olmaya başlayan gençliğin enerjisi ve dinamizmi dolayısıyla Türkiye’nin geleceğinden her zaman umutlu olduklarını söyledi.

01.06.2019