23 Şubat 2019 Cumartesi

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU'DAN 'ULUSLARARASI TRABZON YARI MARATONU'NA DAVET

TRABZON - 39'uncu Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 4'üncü 10 Km Koşusu ve 24'üncü Halk Koşusu, yarın (24 Şubat 2019 Pazar günü) gerçekleştirilecek.

Yarı Maraton, 10 Km Koşusu ve Halk Koşusu'nda dereceye girenler bay ve bayanlar kategorilerinde para ödülü ile ödüllendirilecek.

Büyük bir medeniyet kenti olan Trabzon'un ülkemizin ve bölgesinin en önemli spor merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonluları bu önemli spor organizasyonuna katılmaya davet etti.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

"Trabzon bunu geçmişinden beri yaşıyor ve bu yıl 39'uncu Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ile devam ettirecek. Bu Yarı Maratona, 24 yıldır olduğu gibi Halk Koşusunu da katmış olacağız ve 10 bin metre (10 Km) yarışının da 4.'sünü gerçekleştirmiş olacağız.

Bu vesile ile hem Halk Koşusu, hem 10 bin Metre Koşusu ve Yarı Maratona bütün halkımızı katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.

23.02.2019

VALİ USTAOĞLU'DAN "TRABZON'UN KURTULUŞU'NUN 101. YIL DÖNÜMÜ" MESAJI

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "Trabzon'un Kurtuluşu'nun 101. Yıl Dönümü" dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.


Vali Ustaoğlu, mesajında özetle: "Trabzon'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutluyor; işgale direnen, kurtuluş mücadelesi veren başta fedakâr ve cefakâr dede ve ninelerimiz, İstiklal Harbi'nin tüm kahramanları olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum." dedi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon'un Kurtuluşu'nun 101. Yıl Dönümü" mesajında:

"Kıymetli Trabzonlular,

Tarih boyunca pek çok medeniyeti toprağında yeşertmiş, fetihle birlikte güçlü bir ticaret ve kültür merkezi haline gelmiş şehrimizin işgal kuvvetlerinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü idrak etmekteyiz.

Vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan ay-yıldızlı bayrağının her şeyin üstünde olduğunu, vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiş olan Trabzon’un, bu gün de her karışını o günkü kadar kutsal addediyoruz.

Bu kutlu topraklar için Türk milletinin ve Trabzonlu hemşerilerimin bağımsız yaşama mefkûresi ve mevcudiyetini sürdürmek için yaptığı onurlu mücadelenin neticesinde hürriyet denilen nimete kavuşması pek kolay olmamıştır. Ancak tarihi boyunca esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden necip milletimizin gencinden yaşlısına verdiği bu çetin mücadeleyle vatan toprağımıza göz diken düşmanlar geldikleri gibi gitmişlerdir.

Bizler de, bu gün o aziz hatırayı aynı coşku, gurur ve ihtiramla yâd etmekteyiz. Bu vesileyle Trabzon'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutluyor; işgale direnen, kurtuluş mücadelesi veren başta fedakâr ve cefakâr dede ve ninelerimiz, İstiklal Harbi'nin tüm kahramanları olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum." dedi.

23.02.2019

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU'NDAN TRABZON'UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ MESAJI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıldönümü vesilesiyle yayınladığı mesajında milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Başkan Gümrükçüoğlu mesajında; Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun kutlanmasındaki amacın geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle günümüzde yeni düşmanlıklar üretmek olmadığını hatırlattı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti:

"Amacımız, geçmişte yaşananları hatırlamak, dersler çıkarmak ve bir daha bu tür olaylara tanık olmamaktır. Özellikle küresel güç odakları tarafından dünyamızın yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı, vatan hainleri ve yerli işbirlikçileri ile ülkemize ve bölgemize dair yapılan planların net olarak ortaya çıktığı günümüzde, daha da dikkatli olmamız gerektiği açıktır. Yaşanan tüm bu gelişmeleri doğru okuyabilmek için başvuracağımız yegâne kaynak ise tarihtir.

Bu nedenle belleğimizi sürekli canlı tutmak, milli birlik ve beraberliğimizi üst düzeyde sağlamak zorunluluğundayız. Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıldönümü vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

23.02.2019

22 Şubat 2019 Cuma

BAKAN SOYLU, YARIN MEYDAN PARKI'NDA HALKA HİTAP EDECEK, PAZAR GÜNÜ DE TRABZON'UN KURTULUŞU KUTLAMALARINA KATILACAK

TRABZON – İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, yarın (23 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 18.00'de Meydan Park'ında Trabzonlulara hitap edecek. Ayrıca 24.02.2019 Pazar günü Valilik Önünde saat 09.00'da Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 101. Yıldönümü kutlamalarına katılacak.

Ak Parti İlçe Başkanı Temel ALTUNBAŞ tarafından, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU'nun, yarın (23 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 18.00'de Meydan Park'ında Trabzonlulara hitap edeceği açıklandı.

Ayrıca Trabzon Valiliği'nce daha önce saat 10.00'da yapılacağı açıklanan Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 101. Yıldönümü kutlamalarının 24.02.2019 Pazar günü Valilik Önünde saat 09.00'da gerçekleştirilecek olan tören programının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla yapılacağını açıkladı.

22.02.2019

11'İNCİ ULUSAL ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU TRABZON'DA YAPILACAK

TRABZON – 11'inci Ulusal Öğrenci Sempozyumu İşbirliği Protokolü, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU ve protokol üyeleri arasında imzalandı.

Valilik B Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine; Vali İsmail USTAOĞLU'nun yanı sıra, Ortaöğretim Genel Müdürü Cevdet VURAL, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Şükrü GÜNDOĞAN ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ katıldı.

Trabzon Valiliği ev sahipliğinde 29-30 Nisan 2019 tarihlerinde Osman Turan Kongre Merkezi'nde yapılacak olan sempozyumun güzel bir şekilde gerçekleştirilmesi için ilgili kurumlarla koordineli olarak çalışacakların ifade etti.

Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU:

"Bu sempozyum; Sosyal Bilimler Liselerimizin kurumsallaşmasına, gelişmesine ve kamuoyunda farkındalık oluşturmasına vesile olacaktır" dedi. 

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 11'incisi yapılacak olan sempozyumun konusu "21.Yüzyıl İnsanlık Tehditleri" olarak belirlenirken sempozyumda öğrenciler, göçün toplumsal etkilerini, savaşın değişen yüzü, iklim değişikleri, terör, teknoloji konularında yapacakları araştırmaların sunumlarını gerçekleştireceklerdir.

22.02.2019

39'UNCU ULUSLARARASI TRABZON YARI MARATONU 24 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ KOŞULACAK

TRABZON - Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında koşulacak "39’uncu Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu", "4’üncü 10 Km Koşusu" ve "24'üncü Halk Koşusu" 24 Şubat 2019 Pazar günü koşulacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, düzenlediği basın toplantısıyla, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu ile yıllardır ortaklaşa yaptıkları Uluslararası Yarı Maraton, 10 Km koşusu ve halk koşusunun 24 Şubat Pazar günü saat 09.00'da Valilik önünden başlayacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen basın toplantısına Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim KUL, Mustafa AKKAYA, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Nihat DEMİR, maratonun tanıtımı için hazırlanan kliplerde yer alan Nebahat ATASOY, Ömer UZUN ve daire başkanları katıldı.  

Maratonun tanıtımı için hazırlanan videoların gösterimi ile başlayan basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, Trabzon'un, ülkede sporun başkentlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek:

"Bu yıl 39'uncusu koşulacak Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 4'üncü 10 Km Koşusu ve 24'üncü Halk Koşusuna ev sahipliği yapacağız. Dünyada sporun barış içinde yarış ve kardeşliğin en güzel alanlarından birisini hem şehrimize, hem ülkemize hem de tüm dünyaya yaşatmaya katkı koyuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Pazar günü Valilik önünde saat 09.00'da başlayacak maratona katılmaya davet ediyorum. İnşallah hep birlikte şehrimizde güzel bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağız. Maraton ve halk koşusunda toplam 75 bin TL para ödülü vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı GÜMRÜKÇÜOĞLU:

"Bu yıl organizasyonumuzun kayıtlarına elektronik sistem üzerinden başlanmıştır. Kayıtlar 23 Şubat Cumartesi saat 17.00'a kadar sürecektir.  24. Halk Koşumuz tüm Trabzon halkına açık olup, kayıtlar Büyükşehir Belediyemize ait Cemal Kamacı Spor Merkezi’nde 22 Şubat Cuma yani bugün mesai bitimine kadar yapılmaktadır. Bu yıl maraton ve halk koşusuna bine yakın katılımın olmasını bekliyoruz. Geçen yıl 723 yerli ve yabancı sporcu maraton ve halk koşusuna katılmıştı" diye konuştu.

Basın toplantısında maraton hakkında da teknik bilgiler veren Başkan GÜMRÜKÇÜOĞLU:

"Bu yıl parkuru Atletizm Federasyonu'yla istişare yaparak uluslararası ölçümcüler eşliğinde değiştirip, Valilik önünden başlatarak, Şenol Güneş Caddesi'ni takiben eski sahil yoluna inilerek halkımızın da etkinliğimizi seyretmelerini sağlayacağız.

Parkuru kısaca tarif edersek, Valilik önünden başlayıp, Şenol Güneş Caddesi’nden sahil yoluna inilip, Kadir Özcan Tesislerinden Beşirli istikametine dönülerek, eski sahil yolu takip edilerek, Ayasofya Akıllı Kavşağından geçip, Uzunkum Oteli ilerisinde bulunan yaya geçidinden dönülerek tekrar Ayasofya Akıllı Kavşağından devam ederek, Cemal Kamacı Spor Merkezimiz önünde bulunan Reşadiye Kavşağından dönülerek bahsettiğimiz yerlerden tekrar geçmek suretiyle eski İpekyolu Fuar Alanı önünde sona erecektir. Yarı Maratonumuz anlaşılacağı üzere iki tur şeklinde yapılacaktır. 10 km koşumuzda bu güzergâhta olacak ancak, o tek tur olarak eski İpekyolu Fuar Alanı’nın önünde sona erecektir. Halk koşumuz Valilik önünden başlayarak, Reşadiye Kavşağından devam ederek, Ayasofya Akıllı Kavşağı’ndan dönerek, Cemal Kamacı Spor Merkezi’nin önünde sona erecektir. Organizasyonumuzun içerisinde, 39’uncu Uluslararası Yarı Maratonda ve 4’üncü 10 km koşusu, 18-39 yaş gurubu bay-bayan ve 40 ila 80 yaş arası veteranlar olmak üzere toplam 30 kategorilerden oluşmaktadır. 24. Halk koşumuz ile 3 farklı kategoride yarışmalar düzenlenecektir" diye konuştu.

Basın toplantısının sonunda Başkan Gümrükçüoğlu, maraton için hazırlanan filmde yer alan Nebahat Atasoy'a söz verdi. Spora profesyonel olarak 2000 yılında başladığını kaydeden ATASOY:

"13 yıl milli takım forması giydim. Ben aslında teknik yürüyüşçüyüm. Maratonlara da katılıyorum. Maraton çok büyük sabır istiyor. 2007 yılından beri Trabzon Yarı Maratonunu koşuyorum. Yaş gurubumda derecelerim var. Yarışmalarda Trabzon’u ve ülkemi temsil etmekten ötürü çok mutluyum. Spora ve sporcuya destek ve katkılarından dolayı da Başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tanıtım filminde yer alan diğer bir sporcu Ömer UZUN ise:

"Bu organizasyonu düzenleyenlere şükranlarımı sunuyorum. Pazar günü herkesi koşmaya davet ediyorum. Koşu çok zevkli bir spor dalıdır. İçine girmeyen bilmez. Sağlığımız için koşu çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

22.02.2019

21 Şubat 2019 Perşembe

BAKAN KURUM, ŞAMPİYON SPORCULARI ÖDÜLLENDİRDİ

TRABZON - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin şampiyon sporcularını altınla ödüllendirdiler. 





Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törende, Danimarka'nın Aalborg şehrinde düzenlenen karate şampiyonasında Genç Bayanlar Ferdi Kata Dalında ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Keyda Nur ÇOLAK ve antrenörü Hasan KILIÇ, İstanbul'da düzenlenen Büyük Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonasında 69 Kg'da Türkiye Şampiyonu olan Busenaz SÜRMENELİ, 48 Kg'da Türkiye ikincisi olan Melek Yamak ve antrenörleri Cahit SÜME ile İstanbul'da düzenlenen Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasında 54 Kg'da birinci olan Ebrar Sıla ÖZTÜRK ile 52 Kg'da ikinci olan Kevser TÜTÜNCÜ ve antrenör Davut ÇINARLAR, Bakan KURUM ve Başkan GÜMRÜKÇÜOĞLU tarafından ödüllendirildi.

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM, Trabzon'un yetiştirdiği şampiyon sporcular ile her dönem öne çıktığını ifade ederken, Başkan GÜMRÜKÇÜOĞLU'na spora olan katkılarından ötürü teşekkür etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU ise sporcuları ile gurur duyduklarını ifade ederek, spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

21.02.2019

ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM, TRABZON'DA

TRABZON - Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM, ilk olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek toplantı yaptı.

Burada Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat HACISALİHOĞLU, Bakan KURUM'a ilimizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM daha sonra Trabzon Valiliğini ziyaret etti.

Valilik önünde mülki idare amirleri tarafından karşılanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM sonrasında Valilik Şeref defterini imzaladı.

Valilik makamında yapılan görüşmenin ardından Bakan Kurum Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Bakan Yardımcısı Fatma VARANK, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GENÇ'in de katılımıyla Trabzon ile ilgili çalışmalar hakkında basın açıklamasında bulundu.

 
"TRABZON'UN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ"

Trabzon'da kentsel dönüşüm noktasında şehrin yaşam kalitesini artırmak adına birçok projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Bakan KURUM:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu manifesto çerçevesinde şehirlerimizde bu projelerin yapılıp yapılmadığının, projelerin aşamalarının ne durumda olduğunu görmek için illerimize ziyaretlerde bulunuyoruz. Trabzon'da kentsel dönüşümle alakalı devam eden Zağanos ve Tabakhane projelerimiz var. Bu bölgenin arasında kalan Pazarkapı Mahallesi'ndeki yaklaşık 3 hektarlık alanında eklenmesiyle birlikte 50 hektarlık alanda dönüşüme uğramamış hiçbir kısım kalmamış olacak.

Yine Çömlekçi Mahallemizde 10 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmamıza başladık. 2019 yılı itibariyle buradaki çalışmalara başlayacağız. Tüm Çömlekçi bölgesinde 2023 yılına kadar da dönüşmemiş hiçbir riskli konutumuz kalmayacaktır. Bu güne kadar Çömlekçi bölgesinde Zağanos ve Tabakhane bölgesinde tam 1 Milyar Liraya yakın kamulaştırma bedeli harcadık. Bunlara yapım bedellerinin eklenmesi suretiyle bu bölge hem Trabzon’umuz hem de bölge için çok önemli bir değer haline gelecektir."

"SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ BAŞLIYOR"

"Bir diğer projemiz Trabzon Meydanı'nda Uzunsokak ve Maraş Caddelerindeki 'Sokak Sağlıklaştırma' projesiydi. Önümüzdeki ay başlayacağımız yaklaşık 6 Milyon Lira bedeli olan bu projenin yarısını bakanlığımız hibe kapsamında Büyükşehir Belediyemize destek olacak. Tarihimizin ve kültürümüzün öne çıkacağı bu proje bizler için çok önemli bir proje.

Yomra Dere ıslahı çalışmamız Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'mız bu bölgede yapmış olduğu konutlar çerçevesinde 'Dere Islahı' projesinin çalışmasına başladı.

Yine Trabzon'umuzun çok önemli bir projesi olan Kanalizasyon İçme ve Atık Su Arıtma Tesisi ile alakalı çalışmalarımızı tamamladık. Projemiz yürütülmeye devam ediyor. Toplam yatırım bedeli 100 Milyon AURO tutarında bir miktar olan projeyi uygulamaya girmek suretiyle önümüzdeki 5 yıllık sürece etaplayarak şehirdeki içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi problemini de çözmüş olacağız."

"MİLLET BAHÇELERİ EN YAKIN ZAMANDA"

"Diğer bir projemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu ve 81 ilimizde yapılacak olan en az bir Millet Bahçesi Projesi. Trabzon'da bu Millet Bahçeleri için üç alanda çalışmalarımız var. Biri 57 bin metre karelik bir alan olan Avni Aker Stadyumumuzun olduğu yer bir diğeri Akçaabat’ta 22 bin 400 metre kare alan ile Vakfıkebir ilçesindeki 22 bin metre karelik alan. Bu alanlara ilişkin çalışmalar süratle tamamlandı. Mart ayı içerisinde ihalelerini de yapıyor olacağız.

Avni Aker Stadyumu'nun olduğu alana yapacağımız Millet Bahçesinin içerisinde Trabzonspor'umuzun tarihini yaşatacak bir tribünü koruyor olacağız. Bunun içinde gezinti alanları, millet kıraathanesi olacaktır."

"DENİZ ÜSSÜ İNŞAATININ ÖNÜNÜ AÇTIK"

"Sürmene'deki Liman Projesi de bizim için son derece önemli olan bir projemizdir. 9'uncu Deniz Üssü'nün inşa edildiği 41 bin metre karelik alanı da Milli Emlak Genel Müdürlüğü'müzce tahsisini Milli Savunma Bakanlığımıza yaptık. Deniz Üssü inşaatının önünü tamamen açtık. Bu projenin hayata geçirilmesi hem bölge, hem de Trabzon için çok önemlidir. Aldığımız Bayrağı daha yukarılara taşımak adına tüm bu projelerimizin takipçisi olacağız."

21.02.2019

20 Şubat 2019 Çarşamba

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ORTAHİSAR, VAKFIKEBİR ve ÇARŞIBAŞI İLÇELERİNDEKİ YANGINLARA MÜDAHALE ETTİ

TRABZON – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon'un Ortahisar Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerindeki yangınlara anında müdahale etti.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen yangın olayı Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından kısa sürede kontrol altına alındı.

2 Nolu Bostancı Mahallesi Kayabaşı Caddesi'nde bulunan açık alanda yangın olayı meydana geldi. Anında olay yerinme intikal eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri yangını büyümeden kontrol altına aldı.

Vakfıkebir ilçesinin Kemaliye Mahallesi'nde meydana gelen olayda ise Hacı Ziya Habipoğlu Caddesi'nde bulunan bir apartmanda baca yangını meydana geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını çatıya sıçramadan kontrol altına almayı başardı.

Çarşıbaşı ilçesi Kaleköy Mevkii Sahil Yolu'nda kontrolden çıkan aracın kaza yapması sonucu sürücü aracın içinde mahsur kaldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yaralı sürücüyü araçtan kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesinin 24 saat esasına dayalı olarak halkın can ve mal güvenliğini korumak için işbaşında olduğunu ifade etti.

20.02.2019

BATUM BAŞKONSOLOSU KOÇAK'TAN VALİ USTAOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - Batum Başkonsolosu Makbule Koçak Valimiz İsmail Ustaoğlu'nu Ziyaret Etti.

Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede Vali Ustaoğlu ile Batum Başkonsolosu Makbule Çolak, Trabzon ile Batum  arasındaki turizm, kültür ve ticaret ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

20.02.2019

19 Şubat 2019 Salı

"BEZ TORBA KULLANALIM DÜNYAMIZI KORUYALIM!"

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, plastik poşet kullanımını en aza indirmek için ülke genelinde başlatılan çalışmalara, Trabzon'da kurulan pazarlarda halka BEZ TORBA dağıtarak destek olmaya devam ediyor.

                                                                               
Bu kapsamda 5 bin adet bez torbanın dağıtımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, son olarak Ortahisar ilçesinin Kireçhane Mahallesi'nde kurulan organik pazarda çalışmalarını sürdürdü.

Halka bez torba dağıtan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, plastik poşetlerin çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında da vatandaşları bilgilendirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakmak için plastik poşet kullanımının mutlaka sınırlandırılması gerektiğini söyledi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

"Plastik poşetler doğaya çok önemli zararlar veriyor. İnsanlık adına bunun önüne geçmek gerekiyor. Plastik poşet yerine bez torba kullanarak dünyamızı bu kirlilikten korumalıyız" dedi.

19.02.2019

KAHRAMANMARAŞ'TA TRABZON RÜZGÂRI ESTİ

KAHRAMANMARAŞ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon'un kardeş şehri Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 99'uncu yıldönümü kutlamalarında hazır bulundu.

Kurtuluş etkinliklerinde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun Kahramanmaraş'taki gösterileri Maraş halkı tarafından ilgi ile takip edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kutlama etkinliklerde gerçekleştirilen tüm programlara katılarak Trabzon halkının selam ve muhabbetlerini Kahramanmaraş halkına iletti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ, Trabzon ile Kahramanmaraş'ın kardeş şehir olduğunu ifade ederek:

"Bu önemli etkinliğimizde Trabzon'u şehrimizde görmek bizleri ziyadesi ile mutlu etti" dedi.

19.02.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DERSHANESİ'NDE EĞİTİME DEVAM EDİLİYOR

TRABZON - 2012 yılında uygulamaya koyulan, üniversite sınavlarına hazırlanan liseyi tamamlamış öğrencilerin ücretsiz olarak faydalandığı Üniversiteye Hazırlık Destekleme ve Yetiştirme Kursu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 2. döneminde 1327 öğrenciye eğitim vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Üniversiteye Hazırlık Destekleme ve Yetiştirme Kursundan yararlanarak üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşmiş olan öğrencilerin başarısı, Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz dershanecilik uygulamasının yoğun talep görmesine neden oluyor.

Mezun durumdaki öğrencilerin yararlanabildiği ücretsiz dershanecilik uygulamasına bu yılda Büyükşehir Belediyesinin Mumhaneönü ve Meydan yerleşkelerinde devam ediliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yıllar önce başlattıkları Üniversiteye Hazırlık Destekleme ve Yetiştirme Kursunun tüm Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

"Bu uygulamayı başlattığımız ilk yıldan itibaren binlerce öğrencimizin üniversiteli oluşuna tanık olduk, sevinçlerini paylaştık.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı 2. döneminde liseden mezun olan 1327 öğrencimiz ücretsiz dershanecilik uygulamamıza devam etmektedir. Üniversite sınavına hazırlanan tüm öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimize üstün başarılar diliyorum" diye konuştu.

19.02.2019

"DOĞUMUNUN 100. YILI'NDA VATANINI KALBİNDE TAŞIYAN ADAM" CENGİZ DAĞCI, TRABZON'DA ANILDI

TRABZON – Kırımlı Ünlü Romancı Cengiz Dağcı anısına hazırlanan "Doğumunun 100. Yılında Vatanını Kalbinde Taşıyan Adam" adlı panel, Trabzon'da gerçekleştirildi.

Kırımlı Ünlü Türk Romancı: Cengiz DAĞCI
Anadolu Mektebim okulları koordinesinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde, Kırımlı Ünlü Romancı Cengiz Dağcı anısına hazırlanan "Doğumunun 100. Yılında Vatanını Kalbinde Taşıyan Adam" adlı panel, Karedeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Programa; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Başdanışmanı Süleyman Bayraktar, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve öğrenciler katıldı.

Yaklaşık 30 şehirde çeşitli liselerde eğitim alan 32 Anadolu Mektebim öğrencisinin 8 farklı merkezde Kırım'ın Ebedi ve Edebi Sesi Cengiz Dağcı'yı Trabzon'daki öğrencilerle ve edebiyatseverlerle buluşturan panelde, Dağcı'nın birçok eseri ve onun hakkında yazılmış belli başlı eserleri okundu.


Programın sonunda öğrencilere katılım belgelerini veren Vali Ustaoğlu, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

ROMANCI CENGİZ DAĞCI KİMDİR?

Kırım Tatar Türklerinden olup ünlü bir roman yazarıdır.
Gurzuf yakınında Kızıltaş (şimdiki adıyla Krasnokamenka) köyünde doğdu. Cengiz Dağcı Türkiye'ye hiç gelmediği halde kitaplarını Türkiye Türkçesi ile yazmış, kitaplarının ilk redaksiyonunu da şair Ziya Osman Saba yapmıştır.
Türkiye'de yayınlanan eserleri sayesinde Türkiye'de birçok insan Kırım'ı ve Kırım Tatarları'nın yaşantılarını öğrenmiş oldu.
İlk ve orta öğrenimini köyünde ve Akmescit'te tamamladı. 1938'de ortaokulu bitirdi. Kırım Pedagoji Enstitüsü ikinci sınıfında iken İkinci Dünya Savaşı çıktı.
1941'de Ukrayna cephesinde Almanlara esir düştü. Almanların yenilmesi üzerine esir kampından kurtularak müttefik devletler safına sığındı. 1946'da Londra'da Wimbledon yakınlarına yerleşti.
Cengiz Dağcı vatanından ayrıldığından bu yana hiç Kırım'a gitmedi.
Eserlerinde Kırım Türkleri'nin Ruslar'ın zulmü altındaki hayatını anlatır. Hüzünlü bir üslûbu vardır.
Pek bilinmemesine rağmen Kırım Tatarca şiirleri de vardır.

Eserleri:

Korkunç Yıllar (2008), Yurdunu Kaybeden Adam (1957), Onlar da İnsandı (1958), O Topraklar Bizimdi (1966), Dönüş (1968), Genç Temuçin (1969), Ölüm ve Korku Günleri (1970), Badem Dalına Asılı Bebekler (1972), Üşüyen Sokak (1972), Anneme Mektuplar (1988), Yoldaşlar (1992), Biz Beraber Geçtik Bu Yolu (1996), Bay Markus Burton'un Köpeği (1998), Bay John Marple'ın Son Yolculuğu (1998)

Hatıraları:

Yansılar (4 cilt, 1990-1993), Ben ve İçimdeki Ben (1994), Hatıralarda Cengiz Dağcı (1998). (Y.Kaynak: www.kimkimdir.net.tr)

19.02.2019

KÜSİ ÇALIŞMA GRUBU 12. KOORDİNASYON TOPLANTISI TRABZON'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZON - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile  Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde, Kamu –Üniversite ve Sanayi işbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu 12. Koordinasyon Toplantısı Trabzon'da yapıldı.


Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KÜSİ Trabzon Temsilcisi Ali Haydar Doğu, farklı illerden 26 kalkınma ajansı, 61 Teknokent ve 81 ilin KÜSİ temsilcileri katıldı.

 
2018 yılındaki çalışmalar değerlendirilirken, 2019 yılının planlamasının yapıldığı toplantıda konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez: 

"Ülkemizin kalkınmasında çok önemli etkisi olduğunu düşündüğüm iletişim konusunda neler yapabileceğimizi bu etkileşimi nasıl artırabileceğimizi konuşacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu konuyu son derece önemli bir hedef olarak görmekteyiz. Bu noktada üniversitelerimiz ve sanayicilerimizin bir birini anlaması gerekmektedir. Kamu sanayicinin derdinden anlıyor olması gerekmektedir. Üniversiteler bilgi ve bilim üretiyor. Dolayısıyla yeni ürün geliştirme de üniversitelerin önemi çok büyük. Ve bu bilgi birikiminden zaman zaman sanayicinin ihtiyaç duyduğunda faydalanması lazım. Bundan dolayıdır ki üniversiteler bizim için gerek yeni ürün geliştirmede gerekse bu ürünün ticari hale getirilmesinde ve sanayinin gelişmesinde büyük bir etkisi vardır.

Üniversiteleri sanayi ile işbirliği aşamasında bu eko sistemi daha iyiye taşımak için ellerinden gelen tüm gayreti göstermeleri gerekmektedir. Bizim açımızdan her yeni toplantıda getirdiğimiz yeni uygulamaların etkilerini sanayide görmemiz lazım ki yapılan bu çalışmaların faydalı olduğunu görelim" dedi.

Sanayi ve üniversite tarafından önemli bir bakış açısının olması gerektiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Dönmez:

"Kamu kaynakları yetersiz değildir. Devlet desteklerine yaklaşırken de sanayimizin ve üniversitemizin tüm paydaşlarımızın bu gözle bakması lazım ve sahip olduğumuz bu kaynağı etkin kullanmamız lazım. Yerelde kalkınma ajansları, KOSGEB, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri her daim sahadalar" dedi.

Vali Ustaoğlu  ise konuşmasında, Ülkemizin 2023 yılında en büyük on ekonomi arasında yer almayı hedeflediğini ifade ederek:

"Ar-Ge ve yenilik ekosistemimizin geliştirilmesi önem taşımaktadır. 2014 yılında başlatılan Kamu- Üniversite ve Sanayi İşbirliği koordinasyonu kurulu ortak bir hafıza etrafında toplanma noktasında bizlere çok önemli hususlar katacaktır. Burada biraz daha gayret göstermemiz gereken olay işbirliği kültürümüzü ve dayanışmamızı ileriye taşımaktır" dedi.

2023-2071 hedefleri doğrultusunda hızlı ve yılmaz adımlarla ilerleyen ülkemizin, amaçlarını gerçekleştirmedeki en önemli enstrümanlarından olan Kamu-Üniversite-Sanayi unsurlarının işbirliği içerisinde hareket etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Ustaoğlu:

"Bu işbirliğinin niteliği hedeflerimize ulaşmadaki hızımıza ve nihayetinde milli iktisabımıza doğrudan etki edecektir. Çalışmalarımıza bu şuurla yön vermeliyiz" diye konuştu. 

Böyle anlamlı bir toplantının ilimizde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ustaoğlu, İlimizde sanayi ve ticaret kültürünün olduğunu söyleyerek:

"Trabzon yüzyıllardır bölgenin en önemli ticaret merkezi olarak görev yapmıştır. Diğer yandan üniversitemizin köklü bir üniversite olması ve bünyesinde barındırdığı başarılı akademisyenlerle birlikte yapacakları çalışmalarla ilimize çok önemli fırsatlar katacağına inanıyorum. Geldiğim günden beri yapmış olduğum ziyaretlerde ve incelemelerde başta Karadeniz Teknik Üniversitemiz olmak üzere organize sanayi bölgelerimizde yaptığımız çalışmalarla güzel bir işbirliğini yerinde müşahede etmiş bulunmaktayım. Bugün Organize Sanayi Bölgelerimizde faaliyet gösteren bazı firmalarımızın üniversite bünyesindeki Teknoparklarda faaliyet göstermektedir. Bu konu bizim için çok önemli bir husustur. Kaynaklarımızı iyi bir şekilde etkin kullanmak çok önemli. Böyle bir fırsatımız varken önümüzdeki dönem içerisinde yakalamış olduğumuz bu avantajı daha ileriye taşımak adına başarılı olacağımıza sonuna kadar inancım tamdır" şeklinde konuştu. 

Kamu-üniversite-sanayi işbirliği ile ilgili paydaşların önemli bir kısmının katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını dileyen Vali Ustaoğlu, toplantıda emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve Vali Ustaoğlu, KÜSİ Başarı Ödüllerini sahiplerine takdim etti.

Toplantının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi içerisinde bulunan KÜSİ Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi.

19.02.2019