22 Haziran 2019 Cumartesi

ARAKLI'DA HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Araklı'nın Çamlıktepe Mahallesi'nde oluşturulan Mobil Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı.


Bölgede yaşanan doğal afet sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantıda, ilgili kurum yetkilileriyle birlikte halen süren kayıp arama çalışmaları, zarar tespitine yönelik faaliyetler ve bölgede alınacak diğer tedbirler ele alındı.


AFAD başta olmak üzere, bölgede çalışma yürüten kurum yetkililerinin katılımcılara çalışmaları hakkında detaylı bilgilendirme yaptığı toplantının ardından, Vali Ustaoğlu, Başkan Zorluoğlu ve Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ile diğer yetkililer afet alanında incelemelerde bulundu.

Temasları sırasında karşılaştığı mahalle sakinlerine; geçmiş olsun dileklerini ve yaralarını sarmak adına üzerlerine düşeni yapma gayreti içerisinde olduklarını bildiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sahada çalışmalarını sürdüren büyükşehir belediyesi ve TİSKİ personeliyle de bir araya gelerek son durum hakkında bilgi aldı.

22.06.2019

TİSKİ, YOMRA ÖZDİL'DE TAHRİP OLAN SU ŞEBEKESİNİ YENİLİYOR

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz gün sağanak yağış sonucu sele maruz kalan Yomra'nın Özdil Mahallesi'nde tahrip olan su şebekesini yenilemek için seferber oldu.


Yağışın dinmesi ve suların çekilmesini takiben bölgeye ekiplerini sevk ettiklerini bildiren TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş:

"Özdil Mahallemizde çalışmalarımız dün sabah itibarıyla başladı ve gece geç saatlere kadar devam etti. Bugün itibarıyla da kullanılamaz hale gelen şebekeyi yenileyecek olan ekiplerimiz, 350 mm. çaplı çelik borularımızın kaynak işini bitirmek üzere. Su alma yapısı tamamen yıkılan 400 metrelik kısım için bölgeye boru sevkiyatına başladık" dedi.


Sevk edilen boruların da döşenmesiyle sistemi devreye alacaklarını kaydeden Genel Müdür Tekataş, gece vardiyasıyla da çalışan ekiplerin işini bitirmesini takiben yarın mahalleye su verileceğini sözlerine ekledi.

22.06.2019

21 Haziran 2019 Cuma

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan basın açıklamamsında, ilimizde gök gürültülü sağanak yağış beklentisi nedeniyle vatandaşlarımızın dikkatli ve duyarlı olmaları istendi.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi: "Tüm birimlerimizle muhtemel olumsuzluklara karşı görev başında olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz." şeklinde açıklama yaptı.


TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN KAMUOYUNA DUYURU!

"İlimiz, 20 Haziran 2019 günü akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine dek süren etkili sağanak yağışa maruz kalmıştır.

Özellikle şehir merkezindeki ana arterlerde, Ortahisar ilçemizin bazı mahallelerindeki cadde ve sokaklarda, yine kent merkezinde bazı evlerin zemin ve bodrum katlarında aşırı yağışa bağlı su baskınları gerçekleşmiştir.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığımız 15 personel, 15 motopomp ve 4 aracıyla, Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız 29 personel, 5 motopomp ve 9 aracıyla, TİSKİ Genel Müdürlüğümüz ise 12 iş makinesi ve 39 personeli ile ulaşımın normale dönmesi, cadde ve sokaklarda tıkanan rögarların açılması ve su baskını yaşanan ev ve iş yerlerindeki sıkıntıların giderilmesi için gerekli müdahaleleri ivedilikle yapmıştır.

Meteorolojik veriler, önümüzdeki 3 gün boyunca da ilimizde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirmekte olup, vatandaşlarımızdan oluşması muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını istirham eder, Trabzon Büyükşehir Belediyemizin tüm birimleriyle muhtemel olumsuzluklara karşı görev başında olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz."

21.06.2019

VALİ USTAOĞLU, SEL FELAKETİ YAŞANAN ARAKLI İLÇEMİZDE İNCELEMELERDE BULUNDU

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Araklı'da yaşanan sel dolayısıyla ilçede kurulan kriz masası bünyesindeki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Mobil Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.


Vali Usta yetkililerden arama-kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Vali Ustaoğlu, sel ve heyelan sonrası kapanan Araklı-Bayburt karayolunda incelemelerde bulundu. 


Heyelan olayının yaşandığı Çamlıktepe ve Yeşilyurt Mahallelerine de giden Vali Ustaoğlu burada incelemelerde bulunarak, son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

21.06.2019

20 Haziran 2019 Perşembe

TRABZON'DA SEL, SU BASKINI ve HEYELANLARA KARŞI METEOROLOJİK UYARI..!

TRABZON – Trabzon Valiliği, bu gün yarın Trabzon'da kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden, vatandaşlarımız taşkın, su baskını ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyarıldı.


TRABZON VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN UYARI ŞÖYLE:

"İlimiz genelinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden, vatandaşlarımızın taşkın, su baskını ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayınlanan hava tahmin raporuna göre 20.06.2019 saat 12.00 ile 21.06.2019 saat 12.00 arası Trabzon ve çevresinde; özellikle bu gece yarısından itibaren Trabzon’un batı ilçelerinde (Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı) çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı beklenmektedir.

Meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış vb. meteorolojik olaylara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, dere yatakları ve sel riski taşıyan yerlerde bulunmamaları hususu kamuoyuna önemle duyurulur."

20.06.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SELDEN ZARAR GÖREN ARAKLI ÇAMLIKTEPE'DE HAYATIN NORMALE DÖNMESİ İÇİN ÇALIŞIYOR

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediyenin ilgili tüm birimlerinin, sel ve heyelan afetinin yaşandığı Araklı'nın Çamlıktepe Mahallesi'nde çalışmalarına özverili şekilde devam ettiğini bildirdi.


Bölgede Fen İşleri Dairesine bağlı 50 personel, 10 araç ve 10 makinesiyle, ulaşımı sağlayacak çalışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Zorluoğlu, bunun yanı sıra hafriyat kaldırma, su geçişleri için büz yerleştirme ve yol düzenleme çalışmalarını da ara vermeden sürdürdüklerini söyledi.


İtfaiye Dairesi Başkanlığının da 17 personel ve 3 aracıyla bölgede; JAK, AFAT,
AKUT, Jandarma gibi kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde arama kurtarma faaliyetlerine devam ettiğini belirten Zorluoğlu:

"Büyükşehir Belediyemiz, araç-gereç, personel, elindeki tüm imkânlarıyla, kayıplarımızın bulunması öncelikli olmak üzere, bölgede ne gerekiyorsa yapmaktadır. TİSKİ Genel Müdürlüğümüz, 17 personeli, 5 aracı ve 7 iş makinesiyle, bölgede çalışmaktadır. Ekiplerimiz, sel felaketinin olduğu gün Yüceyurt ve Yeşilyurt mahallelerine içme suyunu vermişti. Bu gün de olayın merkezi olan Çamlıktepe Mahallemize içme suyu temini için geçici isale hattı oluşturdular. Bu süre zarfında halkımızın ve çalışanlarımızın temiz su ihtiyacı da yine belediye ekiplerimizce içme suyu dağıtımı yapılarak aralıksız karşılanmaktadır" dedi.


Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı marifetiyle, mahalle sakinlerinin ve bölgede çalışma yürüten tüm personelin beslenme ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiklerini anlatan Başkan Zorluoğlu:

"Bölgede olay gününden itibaren yemek ikramlarımız devam etmektedir. Günlük 700 kişilik sıcak yemek ikram edilmekte, ihtiyaca göre miktar artırılmaktadır. Yarın mahalle sakinlerine ayrıca kumanya dağıtımı da yapılacaktır. Evde temizlik ekiplerimiz, mahalledeki evleri tek tek inceleyip tespitte bulunmuş olup, talep edenlere temizlik konusunda destek vereceklerdir" diye konuştu.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaşanan felaket sonucu hayatını kaybedenlerin tüm cenaze iş ve işlemlerinin ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığınca aksaklığa meydan verilmeden gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

20.06.2019

TİSKİ, SELDEN ZARAR GÖREN ARAKLI ÇAMLIKTEPE MAHALLESİ İÇİN SEFERBER OLDU

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Araklı'nın Çamlıktepe Mahallesi'nde yaşanan sel afetinin yaralarının bir an önce sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.


Trabzon Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalara tüm imkânları ile katkı sağlayan TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerine sağlıklı içme suyu ulaştırmak için de yoğun gayret gösteriyor. TİSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince, bölgedeki vatandaşlara içme suyu dağıtımı gerçekleştirilirken, geçici içme suyu şebekesi kurulması çalışmaları da süratle devam ettiriliyor.


Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, devletimizin tüm imkânları ile bölgeye müdahale ettiğini söyledi.

TİSKİ'nin bölgedeki vatandaşlarımızın ve arama kurtarma çalışmalarına katılanların su ihtiyaçlarını gidermeye yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden TİSKİ Genel Müdürü Tekataş:

"İnşallah, bu gün (20 Haziran Perşembe günü) geçici olarak içme suyu isale hattımızı döşeyip hizmete almaya çalışacağız. Yaşanan doğal afette hayatını kaybedenlere Allah'tan (C.C.) rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerimize ve şehrimize de başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

20.06.2019

19 Haziran 2019 Çarşamba

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI (İMO) TRABZON ŞUBESİ'NDEN ARAKLI'DA YAŞANAN SEL FELAKETİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

TRABZON - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şubesi'nden Araklı ilçesi Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde meydana gelen sel ve heyelan dolaysıyla bir basın açıklaması yaptı.


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şubesi'nin Basın açıklaması:

"Trabzon ilimizin Araklı ilçesin de meydana gelen ve can ve mal kayıplarına sebep olan afet için ülkemize, Trabzon halkımıza ve tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kaybettiğimiz canlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz.

Afetin sebep olduğu maddi kayıpların da devletimiz tarafından bir an önce telafi edilmesini, mağdur olan vatandaşlarımızın daha fazla sıkıntı yaşamadan bu mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini bekliyoruz.

Dünya var olduğundan bu güne bu tür veya buna benzer şekilde milyonlarca olay meydana gelmiştir. Kısaca «doğa olayı» olarak tanımladığımız bu vakaları ‘Doğal Afet’ haline getiren ne yazık ki biz insanlarız.

Yıllardır, 'Doğa olayları doğal afete dönüşmesin' demekten ve bu olay ve afetlerin hepsinden hemen sonra hassas noktaları içeren açıklamalar yapmaktan bıkmadık ama artık 'DUR' denmelidir.

Kent Planlamalarındaki usulsüz müdahaleler, Plansız Yapılaşma, Kentsel ve Kırsal Alanlarda Projesiz Altyapı Çalışmaları, bölgemizde özellikle Dere ve Havzalara bilimsel ve teknik çalışmalar olmadan müdahaleler ve buna benzer birçok konuda yaptığımız uyarıları yenilemekten de bıkmayacağız.

Trabzon Araklı'da meydana gelen ve afete dönüşen bu olayın ardından, uygulamadaki gibi bilimsel ve teknik bilgi ve donanıma sahip olmadan kamuoyuna açıklamalar yapıldığını üzüntü ile izlemeye başladık!..

Bilim ve Teknik dışında yorum, açıklama yapanların, fikir yürütenlerin bu olayı afete çeviren zihniyetten farkı yoktur. Bilinmelidir ki; 50 yıldan fazla bir süredir bölgemizde bu doğa olayları, doğal afete dönüşmekte ve ilgili, ilgisiz, bilgili, bilgisiz olduğuna bakılmadan herkes konuşmakta, sadece suçlu aramaya odaklanmakta, çoğu kez de yanlış noktalara yönlenmektedir. Yıllardır konuyla ilgili açıklamalarımızda da önemle vurguladığımız birçok hususun göz ardı edildiği ve olaylara bilimsel açılardan yaklaşılması noktasında sorunlar olduğu ortadadır.

Afete dönüşen bu olayın ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü ve İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubemiz birlikte bir heyet oluşturmuştur. Bu heyetin yerinde yapacağı incelemelerin ardından bilimsel bakış açısı ile hazırlayacağı Rapor, tüm kamuoyu ile paylaşılacaktır. Saygılarımızla…"

19.06.2019

ASKON: "SEL FELAKETİNE UĞRAYAN ARAKLI'NIN YARALARI SARILMALI!"

TRABZON - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Trabzon Şubesi Araklı İlçesinde meydana gelen sel felaketi için bir basın bildirisi yayınladı.


Bildiride Şube Başkanı İbrahim Beşir şöyle dedi:

"Maalesef Araklı İlçemizde son yılların en büyük sel felaketi olmuştur. ‘HES’ Borusunun patlaması felaketi daha farklı boyutlara taşımıştır. Öncelikle bu konunun araştırılmasını istiyoruz.

Ayrıca Yetkililerimizden Araklı İlçemizin Afet Bölgesi ilan edilmesini ve bu bölgedeki yerleşimin AFAD tarafından incelenmesini rica ediyoruz.

Bu arada Gerek Trabzon Valiliği, gerekse Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Araklı Belediyesi çalışanlarına ve diğer ilçe Belediyeleri,  AFAD Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na ve burada görev alan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

Özellikle Trabzon valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu fedakarhane bir çalışma yaparak bölgeden ikiyüz'e yakın insanın tahliyesini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiştir.

Bizler de önce şahsımız ASKON olarak ve tüm STK’larında Araklı'daki yaraların sarılmansa duyarlı olduklarına inanıyoruz.

Bu meyanda, STK’ları Araklıda ki yaraların sarılmasına davet ediyoruz. Bu tür afetleri Yüce Rabbim bir daha bizlere yaşatmasın inşallah. Buradan bir kez daha Afet de hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride bırakmış oldukları ailelerine de sabırlar diliyorum."

19.06.2019

29 YIL SONRA TRABZON'DA YİNE SEL, YİNE CAN KAYBI, YİNE ACI ve GÖZYAŞI!

"ARAKLI SEL FELAKETİ İÇİN DEVLETİMİZ TÜM İMKÂNLARINI ARAKLI İÇİN SEFERBER ETTİ!"

TRABZON – 19 Haziran 1990 tarihinde Trabzon'da yaşanan büyük sel felâketinin ardından tam 29 yıl sonra yine aşırı yağmur, yine sel, yine can kaybı, yine acı ve gözyaşı yaşandı!.. Sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu ile yerel yetkililer, Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde dün öğleden sonra etkili olan aşırı yağışın ardından meydana gelen sel felaketinde afetzedelerin yardımına koştu.


Trabzon'a bağlı Araklı ilçesine bağlı Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde dün öğleden sonra etkili olan aşırı yağışın ardından meydana gelen sel felaketini, il dışında bulunduğu sırada haber alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve hükümet yetkilileri, akşam saatlerinde Araklı'daki kriz merkezinde felaketi değerlendirdi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu ile yerel yetkililer, sabah saatlerinde ise, karayoluyla Araklı'da selin tahrip ettiği bölgeye ulaştı ve olay yerinde incelemelerde bulundu.

4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak basına ve kamuoyuna her iki bakan da geniş çaplı açıklamalarda bulunurken, ortak vurgu; olayın sebebinin bazı basın yayın organlarında dile getirildiği gibi hidroelektrik santrali olmadığı, santralin de selden etkilenen unsurlardan biri olduğu yönündeydi.


Aşırı yağış sebebiyle meydana gelen doğal afet sonucu haber alınamayan 6 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü kaydeden başkan Zorluoğlu:

"Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen kayıp vatandaşlarımızı arama çalışmalarına sabah yeniden başlandı. Devletimiz ve hükümetimiz, imkânlarını seferber ederek, hem kayıplarımızın bulunması, hem de sonrasında yaraların süratle sarılması için gerek bakanlarıyla gerek bizlerle olay yerinde süreci yönetmektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ ekiplerinin de aralarında bulunduğu, Trabzon ve Samsun AFAD, jandarma, Rize-Artvin deniz polisi, 112 Acil Sağlık, UMKE, itfaiye, DSİ, AKUT ve Kızılay'dan oluşan yaklaşık 300 kişilik arama kurtarma ekibi çalışmalarına devam ediyor" dedi.


Meteoroloji yetkililerinden bölge için yeni uyarı da yapılığını anımsatan Başkan Zorluoğlu, hemşehrilerinden; kuvvetli yağışlar sonucu oluşabilecek ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, elim olay sonucu hayatını kaybeden hemşehrilerine Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve Trabzon halkına başsağlığı dileklerini bildirerek, kayıp vatandaşlarımızın bulunması yönünde de umutlu bekleyişlerini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

19.06.2019

18 Haziran 2019 Salı

KÖPRÜBAŞI DAĞ KOŞUSU ŞAMPİYONASI YILDIZLAR, DÜNYA GENÇLER, BÜYÜKLER AVRUPA ŞAMPİYONASI MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ YARIŞMASI TRABZON'DA YAPILDI

TRABZON - Türkiye Atletizm Federasyonu ile Trabzon Gençlik ve  Spor İl Müdürlüğü organizasyonundaki Trabzon Valiliği, Köprübaşı Kaymakamlığı ve Köprübaşı Belediyesi ile İstanbul Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği iş birliğindeki Köprübaşı Dağ Koşusu Şampiyonası Yıldızlar, Dünya Gençler, Büyükler Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Yarışması Trabzon'da gerçekleştirildi.


Köprübaşı ilçesinde düzenlenen organizasyona Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Arkın Eken, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, ilçe kaymakamı Uğur Tutkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, sporcular ve ilgililer katıldı.

Buradaki konuşmasında Trabzon'un kültür ve spor kenti olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Türkiye genelinde 3 kez yapılan, Köprübaşı ilçemizde de 2'ncisi düzenlenen Atletizm Federasyonu Yıldızlar, Dünya Gençler, Büyükler Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinin ilimizde yapılmasından son derece mutluluk duymaktayız.

Sporun ve sanatın her alanında kendini kanıtlamış bir şehirde yaşıyoruz. Köprübaşı  tabiatıyla, güzelliğiyle kendini gösteren bir ilçemiz. İlerleyen yıllarda şehrimizde gerçekleştirilen bu organizasyonu daha da büyütüp bir Avrupa Şampiyonası bir Dünya Şampiyonası yapabilecek güce sahibiz. Daha önceki yıllarda bu seçmelere katılıp başarı gösteren sporcularımız dünya şampiyonasında dereceler almışlardır. Bu da bizim için gurur verici bir tablodur. Böyle anlamlı bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Yarışmanın ardından Vali Ustaoğlu, U 18 ve U 20 erkek ve kız kategorisindeki yarışmada dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.


U20 ve U18 büyükler kategorisinde yapılan seçmelere 300’'n üzerinde atlet katıldı.

18.06.2019

YENİDEN REFAH PARTİSİ (YRP) AKÇAABAT'TA ÜYELİK ve TANITIM STANDI AÇTI

TRABZON - Yeniden Refah Partisi (YRP) Akçaabat ilçe Başkanlığı Akçaabat Fatih Parkı'nda üyelik ve tanıtım standı açtı.


Yeniden Refah Partisi (YRP) Akçaabat ilçe Başkanlığı Tanıtma ve Halkla ilişkiler birim başkanlığının Fatih Parkı'nda açtığı üyelik ve tanıtım standına ilçe başkanı Barış SANDIKCI, Tanıtma Başkanı Güngör ORHAN, Halkla ilişkiler başkanı Ayhan NİŞANCI katıldı.


Yeniden Refah Partisi (YRP) Akçaabat ilçe Başkanı Barış SANDIKCI, yaptığı açıklamada:

"Yeniden Refah Partisi Akçaabat ilçe başkanlığı olarak Türkiye'deki siyasete zarafet ve nezaket katmak için çıktığımız bu hak davayı halkımıza anlatmak için yapılan bu çalışmaların hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Siyaset karşınızdakileri sadece eleştirmek, karşınızdakilerin eksik ve yanlışlarını ortaya çıkarmak olmadığını bizler yaşayarak insanımıza anlatacağız. Kendi projelerimizi ve doğrularımızı ihlas ve samimi olarak yaşayarak, yaparak ve yazarak anlatmaya devam edeceğiz.

Hakk'ı Hak bilip hakkın yanında, batılı batıl bilip batılın karşısında olacağız.

Zamanın firavunlarına boyun eğmeyen zilletle yaşamaktansa izzetle şehadete yürümeyi tercih eden Mısırın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye (Rh. A.) de Allah'tan (C.C.) rahmet diliyorum.

Ve bir kez daha üyelik ve tanıtım standımızın çalışmalarını yapan birim başkanlarıma ve gençlik kolları başkanım Resul ALTIN'a, ayrıca yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

18.06.2019

17 Haziran 2019 Pazartesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI 17 HAZİRAN'DA BAŞLADI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı oturumları, 17 haziran 2019 Pazartesi günü, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumla başladı.


Başkan Zorluoğlu, Meclis oturumunun açılışında Ankara'da gerçekleştirdiği temaslar ve Büyükşehir Belediyesindeki görevlendirmeler hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Trabzon'un genel bütçe vergi gelirlerinin dağıtımında yaşadığı dezavantajın düzeltilmesi için önemli adımlar attıklarını kaydeden Zorluoğlu, bu alanda mesafe kat edildiğini ifade etti.


TBB'nin encümen üyeliğine seçilmesinin, Trabzon için bu anlamda ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Zorluoğlu şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz hafta TBB'nin seçimden sonraki ilk meclis toplantısını gerçekleştirdik. TBB'nin önemi hepimizin malumudur. Merkezi idare ile yerel yönetimlerin ilişkilerinin koordine edildiği, yerel yönetimlerin meselelerinin merkezi idarenin gündeme alınmasında çok önemli rol oynayan ve tüm belediyelerin üyesi olduğu bir ulusal birliktir. Bu birliğin meclis toplantısında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, TBB'nin yönetimine encümen üyesi olarak seçildim. Bilhassa Trabzon'umuzun genel bütçe vergi gelirlerinden pay alma noktasındaki dezavantajı çerçevesinde değerlendirildiğinde, bu dezavantajın ortadan kaldırılması için yapılacak çalışmalarda daha etkin rol alabileceğimizden Trabzon'umuz için çok önemli bir seçim olduğunu değerlendiriyorum. Bu konuda hemen seçimin akabinde Ankara’da bir özel çalışma başlattığımızı, bu çalışmanın ilgili bakanlardan Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar her kademede gündeme getirildiğini ve merkezi düzeyde kanun değişikliği noktasında çalışma başlatıldığını sizlere arz etmiştim. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın verdiği bilgi çerçevesinde epey bir mesafe kat edildi. İnşallah kısa sürede çalışma olgunlaşacak, TBMM gündemine gelerek kabul edilecek. Bu çalışma kabul edildiğinde inşallah Trabzon'un genel bütçe vergi gelirlerinde önemli bir artış olacak."


Başkan Zorluoğlu, açıklamalarının devamında Trabzon'da gerçekleştirecekleri bazı projeler için kredi talebinde bulunduklarını dile getirerek, işlemlerin hızlandırılması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum nezdinde de girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu:

"Meclisimizin kararı ile şahsıma, İller Bankası nezdinde borçlanma konusunda yetki verilmişti. Taleplerimizi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta yine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile özel bir görüşme yaptım. Kredilerin kısa sürede sonuçlanarak Trabzon'a gönderilmesi ve öngördüğümüz projelerde kullanılması konusunda talebimizi sözlü olarak ilettik. Sayın Bakanımız hemen orada İller Bankası Genel Müdürüne talimat verdi. Fatih Parkı’nın yapımı, 17 yeni otobüs alımı, Kadınlar Pazarı’nın yapılması ve mahalle yollarındaki çalışmalarımızda kullanacağımız kaynağı böylece sağlamış olacağız" diye konuştu.

BELEDİYE ÜST YÖNETİMİNE ATAMALAR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve TİSKİ Genel Müdürü atanmalarının da tamamlandığını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Teklifimiz üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı ile TİSKİ Genel Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri için onay süreci tamamlanmış, her iki görev için de önerdiğimiz isimler uygun bulunarak atanmışlardır. Bu manada TİSKİ Genel Müdürlüğüne Ali TEKATAŞ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine Ahmet ADANUR atanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun."

17.06.2019