2 Mayıs 2011 Pazartesi

İLESAM’IN 25. YIL KUTLAMASI, GÖRKEMLİ GEÇTİ


İLESAM 25. YILINI EDEBİYAT VE BİLİM DÜNYASININ DUAYENLERİNE VERDİĞİ ÜSTÜN HİZMET VE BAŞARI ÖDÜLLERİYLE KUTLADI.







İlesam Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve 25. yıl kutlamaları çerçevesinde edebiyat ve bilim alanında yaptıkları hizmetlerden dolayı ödüle layık görülen 32 sanatçımız ve bilim adamımızı üyelerimizle buluşturan ve Yenimahalle Belediyesinin sponsorluğunda gerçekleştirilen kutlamalar büyük ilgi gördü.



Ankara’dan ve çeşitli illerden Yenimahalle Belediyesinin "Dört Mevsim" salonuna akın akın gelen İLESAM üyeleri, bu nezih atmosfer içerisinde birbirleriyle buluşup hasret giderdiler.



Düzenlenen resepsiyonla başlayan kutlamalarda İLESAM’ın üyeleri, davetli konuklar ve ödül alacak sanatçılar koyu ve keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Çeşitli nedenlerden veya sağlık sorunlarından dolayı uzun zamandır İLESAM’ın çalışmalarına katılamayan birçok üyemiz 25. yıl kutlamalarında özellikle bulunmak istediklerini belirterek, duydukları mutluluğu dile getirdiler.



Her köşeden tanıdık simaların mutlu gülümsemeleriyle anlam kazanan gecede, katılımın yoğunluğu dikkati çekerken, Yenimahalle belediyesinin eşsiz misafirperverliği de göz doldurdu.


Resepsiyondan sonra ödül törenini gerçekleştirmek için salona geçen konuklar yerlerini alırken yaklaşık 650 kişilik salonun tamamının dolu olduğu ayakta kalanlar için sandalye ve koltuk ilavesi yapıldığı göze çarptı.


 İLESAM’ın üyeleri tarafından büyük ilgiye mazhar olan tören önce İlesam Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ın açılış konuşmasıyla başladı.



İLESAM’ın ne olduğundan ve neler yaptığından bahseden Parmaksız, yönetimi devraldıklarından bu yana geçen 13 ayda hangi çalışmalara imza attıklarını kısa başlıklar altında anlattı. İLESAM Genel Başkanı kendi dönemlerinde faaliyete geçen İstanbul ve Gaziantep Şubesi'nin, 54 İl de kurulan temsilciliklerin ve 41 üniversite temsilciliğinin çalışmalarından da bahsetti büyük bir kuruluş olan İLESAM’ın gittikçe daha fazla güçlendiğini ve 24 yılda 1500 olan üye sayısının yeni yönetimle beraber 13 ayda 2000’lere ulaştığıını bildiren Mêhmet Nuri Parmaksız, tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerini noktaladı.



Daha sonra kürsüye gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sanatın ve sanatçının toplumdaki değerinden ve öneminden bahsederek, sanatçılarımızın gereken telif haklarını alması konusunda İLESAM’ın faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğu konusuna dikkat çekti.



Okuduğu şiirlerle ve etkileyici konuşmasıyla geceye renk katan Fethi Yaşar’ın konuşmasının ardından Zeynel Yeşilay’ın İlesam’ın 25. yılı kutlamalarına hediye olarak hazırladığı Mutivizyon Gösterisi sunuldu. Gösteride geçmişten bu yana İLESAM nostaljileri ve yeni yönetimle İLESAM üyelerinin çalışmalarına yer verildi ayrıca İstanbul ve Gaziantep şubelerinin çalışmalarından örnekler sunuldu.




Ödül töreni bölümünde sahneye gelerek ödüllerini alan sanatçılar ve bilim adamları duygularını dile getirirken İLESAM’ın başarılı çalışmalarından övgüyle bahsederek unutamadıkları anılarını da dile getirdiler.



Zaman zaman duygulu, zaman zaman esprilerle geçen ödül töreninde ünlü şairler Cemal Safi ve Semih Sergen’de mini bir şiir resitali sundular.




Ödül töreninden sonra sahneye gelen Türk Sanat Musikisi sanatçıları İlesam’lı şairlerin şiirlerinden bestelenen eserlerle muhteşem bir konser verdi. Konserin ardından son bulan 25. yıl kutlamaları programından hafızalarda hoş sedalar kaldı.

KAYNAK: www.ilesam.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder