9 Mart 2019 Cumartesi

UZUN TANZİM SATIŞ KUYRUKLARI'NI AZALTMAK İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SATIŞ YERLERİNİ ARTTIRIYOR!

"YENİ TANZİM SATIŞ REYONLARI PAZARTESİ GÜNÜ HİZMETE GİRİYOR!"


TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Pazartesi gününden itibaren 3 ayrı noktada yeni tanzim satış yerlerinin hizmete gireceğini söyledi.

Meydan, Atapark ve Değirmendere'de tanzim satışların yapılacağını belirten Gümrükçüoğlu, tanzim satış yerlerinin sayılarının daha da arttırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Trabzon'da tanzim satışlara Meydan Parkı'nda başladıklarını hatırlatan Gümrükçüoğlu:

"Meydan Parkı'nın hem üst tarafında kurduğumuz tanzim satış yerimizi Boztepe yokuşu başında bulunan Yavuz Selim İlkokulu'nun bahçesine taşıyoruz. Meydan Parkı'nda yaşanan yoğunluk nedeniyle, tanzim satış yerini yine Meydan Parkı'na yakın bir bölgeye, halkımızın alışverişlerini daha rahat yapacakları bir ortama taşıma kararı aldık. Değirmendere'de, Demirkırlar İş Merkezi'nin karşısındaki belediyemize ait otopark alanında ve Atapark civarında yıkılan SGK binalarının olduğu alanda yeni tanzim satış yerlerimizi Pazartesi sabahından itibaren hizmete açıyoruz. Halkımızın ulaşımı en kolay sağlayabileceği noktalarda tanzim satışlarımız devam edecektir. Tanzim satış yerlerinin sayılarının daha da arttırılması için de çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Tanzim satış yerlerinin haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet vereceğini hatırlatan Gümrükçüoğlu:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile başlatılan enflasyonla topyekun mücadele çalışmaları ve fiyat spekülasyonları ile halkımızın mağdur edilmesine izin vermemek için Trabzon'umuzda başlattığımız tanzim satış uygulamasını daha da genişletiyoruz. Spekülatörlerin halkımızı mağdur etmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tanzim satış noktasında; domates 3 TL, soğan 2 TL, elma 3 TL, patates 2 TL, salatalık 4 TL, patlıcan 4,5 TL ve biber 6 TL'den satılıyor.

09.03.2019

8 Mart 2019 Cuma

TRABZON'DA "8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZON - "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında Trabzon Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Benim Hikâyem Değil Bizim Hikâyemiz" konulu program, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Vali Ustaoğlu: "Kadınlarımızın Yetiştirdiği Nesiller Geleceğimizin Şekillenmesinde Önemli Yere Sahiptir."

Programa; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Kadınların yetiştirdikleri nesillerle ülkenin geleceğinin şekillendiğini ifade eden Vali Ustaoğlu:

"Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel ve nitelikli fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak da o oranda daha güçlü olacağımız aşikâr ve hakikidir.

İnsanlığın teşekkülünden, günümüze kadar ki süreç içerisinde kadınlarımız, tarihimizin her döneminde içtimai hayatımızın, millet ve devlet yapımızın merkezinde yer almıştır. Öyle ki Kurtuluş Savaşı’nda kanını, canını, emeğini,  evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Cumhuriyetimizin ilanı ile kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkı ile ülkemiz baş sıralarda gelmektedir." dedi.

Trabzon sivil platformunda, Trabzon kadınlarının çok aktif bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu:

"Bölgemizin en önemli merkezi olarak görülen ilimizde kadınlarımızın sosyal hayatın her alanında olması bizler için son derece memnun vericidir." şeklinde konuştu.

Vali Ustaoğlu, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, etkinlik çeşitli gösterilerle devam etti.

08.03.2019

ORTAHİSAR'DA TRAFO ve ELEKTRİK KABLOLARI YER ALTINA ALINIYOR

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesinin Ortahisar Mahallesi'nde trafo ve elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmalarına devam ediyor.

Ortahisar Mahallesi'nin, Trabzon’un tarihi mahallelerinden biri olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini kaydetti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

"Trafo ve elektrik kablolarının yer altına alınmasıyla bu tarihi mahallemizin güzelliklerine güzellik katmış olacağız. Söz konusu aksamların yer altına alınması görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağı gibi insan ve çevre sağlığına da ciddi şekilde katkı vermiş olacaktır. 520 bin TL maliyetle gerçekleştirmekte olduğumuz projemizin finansmanını temin eden Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu'na teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ortahisar Mahallesi Muhtarı Süleyman Yaşar Kara ise yapılan çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

Muhtar Süleyman Yaşar Kara:

"Elektrik direklerinin ortadan kaldırılması, kabloların yer altına alınması gayet güzel bir uygulama. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

08.03.2019

AHİ EVRÂN DEDE CAMİİ MÜŞTEMİLATI HİZMETE AÇILDI

TRABZON - Boztepe Ahi Evrân Dede Camii Müştemilatı Vali İsmail Ustaoğlu'nun Katılımıyla Hizmete Açıldı.

Açılışa; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Devlet Eski Bakanı Faruk Nafız Özak, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Müftüsü Osman Aydın, hayırsever iş adamları, vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali İsmail Ustaoğlu, Trabzon insanın hayır işlerinde yarıştığını ifade ederek:

"Bu gün burada çok anlamlı ve güzel bir hayır işinin açılışını yapıyoruz. İlimizin manevi ikliminde çok önemli yeri olan Ahi Evrân Dede Camimizin çevresi ve müştemilatının yapım işi hizmete girdi. Hayırseverlerimizin katkısı ile vatandaşımızın kullanımına sunulan bu güzel mekânda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Devlet Eski Bakanı Faruk Nafız Özak da, müştemilatın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, bu hizmetin diğer hayırseverlere örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Ahi Evrân Dede Cami müştemilatının açılışı, dualarla gerçekleştirildi.

Açılış sonrası katılımcılara ikramda bulunulurken Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da gösterilerini sundu.

08.03.2019

VALİ USTAOĞLU'NDAN VALİLİK KADIN ÇALIŞANLARINA JEST!

USTAOĞLU, "8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ" VALİLİKTE ÇALIŞAN KADIN PERSONELLERE ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle Valilikteki birimleri gezerek, kadın personellere çiçek takdim etti, günlerini kutladı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu:

"Aile müessesesinin temel taşı, değerlerimizin en önemli temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın erkek tüm insanlığın mesuliyetindedir.

Kadınlar, yetiştirdikleri nesillerle ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadırlar. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel ve nitelikli fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda daha güçlü olacağımız aşikâr bir hakikattir. 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun" dedi.

08.03.2019

4-10 MART 'TUZA DİKKAT' HAFTASI

TRABZON - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü: " Müdürlük olarak, aşırı tuz tüketiminin sağlığa zararları konusunda bilinç oluşturmak amacıyla, Mart ayı boyunca, ilçelerimizde stant çalışmaları, okul ve halk eğitimleri yapılacaktır. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir."

TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Aşırı tuz tüketimi değiştirilebilir bir sağlıksız beslenme uygulamasıdır ve birçok kronik hastalığın temelinde yer almaktadır. Özellikle aşırı tuz tüketiminin neden olduğu hipertansiyon, dünya genelinde önlenebilir ölüm nedenleri içerisinde önemli risk faktörüdür. Yüksek kan basıncı, ülkemizde ölümlerin ve hastalık yükünün en önemli nedeni olan kalp hastalıklarının önde gelen risk faktörüdür. Ayrıca aşırı tuz tüketiminin mide kanseri, osteoporoz, böbrek hastalıklarının gelişimiyle de yakından ilişkili olduğu bilinmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü; hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram olarak önermektedir. Tuz tüketiminin 5 gramın altına alınması inme riskinin %23 ve genel olarak kardiyovasküler hastalıkların %17 azaltılmasını sağlamaktadır. Diyetteki tuz miktarının günde 1 gram azaltılması felçleri %5, kalp krizlerini %3; günde 9 gram azaltılması ise felçleri %34, kalp krizlerini %24 azaltacaktır.

Aşırı Tuz Tüketimini Azaltmanın 5 Yolu:

1. Yaptığınız yemeklerde kullandığınız tuz miktarını yavaş yavaş azaltın, ağız tadınız zamanla az tuza alışacaktır.
2. Yemeklerinizi lezzetlendirmek için tuz yerine; çeşitli baharatlar, dereotu ve maydanoz gibi bitkiler, limon ve sarımsak gibi besinler kullanın.
3. Çocuklarınızda yemeklerine tuz ekleme alışkanlığı gelişmemesi için sofranızdan tuzu ve tuzlu sosları kaldırın.
4. Hazır besinleri satın almadan etiketini mutlaka okuyun ve daha az tuz içerenleri tercih edin.
5. Turşu, konserve, salamura yaprak, zeytin ve peynir gibi besinleri tüketmeden önce mutlaka suyla yıkayın/suda bekletin, daha fazla taze sebze ve meyve tüketin.

Her yıl olduğu gibi bu yılda '4-10 Mart Tuza Dikkat Haftası' dünya genelinde aşırı tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik farkındalık oluşturulması ve bilgilendirme yapılması ve aşırı tuz tüketiminin azaltılması amacıyla 'Tuza Dikkat Haftası' olarak kutlanmaktadır.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak, aşırı tuz tüketiminin sağlığa zararları konusunda bilinç oluşturmak amacıyla, Mart ayı boyunca, ilçelerimizde stant çalışmaları, okul ve halk eğitimleri yapılacaktır. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir."

08.03.2019

7 Mart 2019 Perşembe

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN '1-7 MART YEŞİLAY HAFTASI' MESAJI: "SAĞLIKLI TOPLUM, GÜÇLÜ MİLLET"

TRABZON – Trabzon Ülkü Ocakları, "1-7 Mart Yeşilay Haftası" dolaysıyla bir mesaj yayınladı.

TRABZON ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN YAPILAN AÇAILAMA:

"Ülkü Ocakları olarak 1-7 Mart Yeşilay Haftası bizler için çok büyük öneme haizdir. Öyle ki, hayallerini kurduğumuz, uğruna ömrümüzü vakfettiğimiz güçlü Türkiye, mutlu Türk milleti şuurunun muvaffakiyete ulaşmasının olmazsa olmaz şartlarından biri de, tıpkı eğitim, ekonomik refah, güçlü sanayii gibi sağlıklı bir toplumdur. Yeryüzünde sağlık sorunlarının, madde bağımlılıklarının, çevresel kirliliğin yüksek olduğu hiçbir cemiyet mutlu olmamıştır.

Biz de, kendimizi milletimizin ve Türk gençliğinin huzur ve mutluluğuna vakfetmiş bir hareket olarak her türlü bağımlılığa karşı Trabzonlu hemşehrilerimizi bilinçli olmaya ve hassasiyet göstermeye davet ediyoruz.

Yeşilay Haftası münasebetiyle 'Sağlıklı Toplum, Güçlü Millet' sloganıyla başlattığımız duyarlılık oluşturma çalışmalarımızın ilki olarak öncelikle Ülkü Ocaklı kardeşlerimizi ve Trabzonlu bütün genç kardeşlerimizi sigarayı bırakmaya ve bu bağımlılığa karşı çevremizi bilinçlendirmeye davet ediyoruz.

Sigaraya bağımlılığına karşı başlattığımız bu mücadeleyi seminerler, bildiriler ve afişlerle sürdürerek kampanyamızı devam ettireceğiz. 'Bir Nedenim Var!' ismiyle Yeşilay'ın başlattığı faaliyetlere de katkı sağlayarak, ortak faaliyetler gerçekleştirmeye gayret edeceğiz.

Her zaman yinelediğimiz gibi, Trabzon Ülkü Ocakları olarak, Ocaklı kardeşlerimizi ve şehrimizin gençliğini korumak adına her mevzide en önde mücadele etmeye devam edeceğiz."

07.03.2019

VALİ USTAOĞLU'NUN "REGAİP KANDİLİ" ve "MÜBÂREK ÜÇ AYLAR" MESAJI

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali İsmail Ustaoğlu, Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda:

"Mübarek üç ayların manevi iklimine girişimizin habercisi olan Regaip Kandili, bağışlanma feyiz ve bereket gecesidir.

Manevi coşkunun yoğun yaşandığı rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimi olan üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını arttıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel gün ve gecelerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Trabzonlu hemşerilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve İslam âleminin Regaip Kandil'ini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah'tan (C.C.) niyaz ediyorum." dedi.

07.03.2019

VALİ USTAOĞLU: "İNANMAK, BAŞARMANIN YARISIDIR"

TRABZON - Hayırsever İşadamı Dursun Ali Kurt tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde yaptırılan Konferans Salonu hizmete açıldı.

Açılışa; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Trabzon'un ülkemize önemli şahsiyetler kazandıran bir il olduğunu ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu:

"Bundan dolayı gençlerimizin önünde örnek alacakları isimler var. İnanıyorum ki sizlerde mezun olduğunuzda memleketimize çok güzel hizmetler ifa edeceksiniz. Ancak bu hizmetleri ifa ederken çıkmış olduğunuz hayat yolculuğunun çok önemli olduğunu unutmayın. Önünüzde mesafe alacağınız uzun bir yol var. Bu başarı yolculuğunda ilerleyebilmenin önemli noktaları bulunmaktadır. Başarıya gidin yol inanmaktan geçiyor. Her zaman dediğimiz gibi inanmak başarmanın yarısıdır" dedi.

Başarıda en önemli ikinci basamağın büyük düşünmek olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu:

"Kendinizi hafife almayın. Büyük düşündüğünüz an hedeflerinize ulaşmakta ciddi bir mesafe kat etmiş olacaksınız. Geleceğe giden yolda büyük düşünmek son derece önemlidir. Mesleğinizle ilgili kurmuş olduğunuz hayalleriniz rüyalarınızı süslemelidir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve diğer ilgililerle birlikte konferans salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Vali Ustaoğlu, açılış sonrası okul öğrencisi Gül Berin Yılmaz tarafından açılan resim sergisini ziyaret ederek öğrenciyi başarısından dolayı tebrik etti.

07.03.2019

TCG KALKAN (P-331) HÜCUMBOTU KOMUTANI VALİ USTAOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

TRABZON - Mavi Vatan -19 Tatbikat kapsamında Trabzon Limanına aborda olan TCG KALKAN (P-331) Hücumbotu'nun Komutanı Dz. Yrb. Akın Arıdıcı ve Trabzon Deniz Komutanı Kıdemli Albay Bünyamin Dayıoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek:

"Türk donanmasının değerli mensuplarını Trabzon'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk. Türk Deniz Kuvvetleri'nin sahip olduğu yüksek nitelikli insan gücü ve modern deniz kuvvetleri ile Türk halkının her zaman haklı gurur kaynağı olmuştur" dedi.

Buradaki ziyaretin ardından Vali Ustaoğlu, TCG KALKAN (P-331) Hücumbotu’na giderek, Dz. Yrb. Akın Arıdıcı, Trabzon Deniz Komutanı Kıdemli Albay Bünyamin Dayıoğlu ve şehit ailelerimizle bir araya geldi.


Hücumbotunu gezerek, incelemelerde bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, komutan Arıdıcı'dan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

07.03.2019

"COĞRAFİ ÜRÜNLERDE KOOPERATİF STRATEJİSİ PANELİ" DÜZENLENDİ

TRABZON - Trabzon Ticaret Borsası ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın işbirliğinde düzenlenen "Doğu Karadeniz Coğrafi Ürünlerde Kooperatifçilik Stratejisi Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı" Trabzon Ticaret Borsası'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu ve il protokolü katıldı.

Coğrafi işaretlerin, temel olarak bir yöresel ürünün adını ifade ettiğini söyleyen Vali İsmail Ustaoğlu:

"Bu anlamda coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren işarettir.

Son dönemlerde ülkelerin ekonomilerine çok fazla katkı yapan turizm sektörü, kültürel ve geleneksel değerlerin tanıtımına yönelmeye başlamıştır. Bu bağlamda, turizm sektörü açısından hem dünyada hem ülkemizde hem de Trabzon yöremizde önem kazanan mahalli değerler arasındaki karmaşayı önlemek adına hazırlanan kanun ile turistik değer taşıyan ve kendi yörelerine ekonomik anlamda katkı sağlayan ürünlere 'Coğrafi İşaretleme' yapılmaya başlanmıştır.

Tüketiciler söz konusu yöre adıyla satılan ürünleri o yöre adına duydukları güven nedeniyle, diğer yerlerde üretilenlere tercih edebilirler. Bu nedenle bir ürün için belirli bir kalite ve aitlik işareti haline gelmiş yer adlarının coğrafi işaret veya geleneksel ürün adı olarak koruma altına alınmasında o yöre halkının menfaatlerinin korunması açısından büyük bir fayda olduğu aşikârdır. Coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adları ayrıca, ürüne pazarlama gücü katar ve ürünün gerçek üreticilerini koruyan kolektif bir hak olduğundan kırsal kalkınmaya aracılık eder ve yöre ekonomisine katkı sağlar" dedi. 

Coğrafi işaretlerin ve geleneksel ürün adlarının kültürün korunması açısından da yüksek önemli olduğunu vurgulayan Vali Ustaoğlu:

"Bölgelere özgü üretimleri tescil yoluyla korumayı ve yok olmalarını önlemeyi amaçlar. Bir örnekle Trabzon’umuza özgü Sürmene bıçağının bu yöreye ait olduğu tescillenmiştir. Bu ürünün başka bölgeler hatta ülkeler tarafından sahiplenilmesi artık söz konusu değildir. Bu değerimiz, ilimizin kültürel dokusunu oluşturan önemli bir yapıtaşı haline gelmiştir ve kültürel aktarımla nesilden nesle sirayet ederek baki kalacaktır.

Söz konusu coğrafi değerler, tanınmışlıklarını ve kalitelerini bulundukları coğrafyanın kendine özgü doğal koşullarından veya beşeri faktörlere ilişkin, bilgi, beceri, deneyim ve geleneklerinden almaktadırlar. Bu minvalde hali hazırda Trabzon’umuza ait tescillenmiş sekiz adet coğrafi işaret mevcuttur. Umuyoruz ki zamanla bu sayı daha da artacaktır" şeklinde konuştu.

Trabzon olarak uzun vadede 61 coğrafi işaretimizin olmasını hedeflediklerini söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Altmış bir coğrafi işaret, daha çok tanınmışlık, yerli yabancı daha çok misafir ve ekonomik kalkınmışlık anlamlarına gelmektedir. Bu bağlamda gerekli planlamalarımızı ve çalışmalarımızı süratle yürütüyoruz" dedi.

Çalışmaların sonuç vermesinde emeği geçen il genelindeki üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarına, esnaflara ve vatandaşa teşekkür eden Vali İsmail Ustaoğlu:

"Hep birlikte ortak akıl ve enerji oluşturarak Trabzon'umuzun itibarına yakışır çalışmalar yapacağımıza yürekten inanıyor, tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan:

"Ülkeler teknolojik ürünlerin yanında coğrafi işaretli ürünleri de kalkınma aracı olarak kullanıyor. Coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısını artırarak ülkemizin kalkınmasına katkı vereceğimize inanıyorum" dedi.

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman da:

"Bölgemizde 25, ilimizde de 8 tane coğrafi işaretli ürünümüz var. Bu ürünleri uluslararası marka haline nasıl getireceğimizin gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan ise:

"Bu toplantının Trabzon'da coğrafi ürünlerin sayısının artmasına ve bu alanda farkındalık oluşturacağına inanıyorum" dedi.

Toplantı sonunda Sürmene bıçağı ve Hamsiköy sütlacı üreticilerine tescil belgeleri verildi.

3 bölüm halinde gerçekleştirilen toplantıda, "Mevzuat, üretim, pazarlama, işbirliği" konuları işlenerek, görüş ve öneriler alınacaktır.

07.03.2019

6 Mart 2019 Çarşamba

TÜRKİYE AİLE MECLİSİ PLATFORMU'NDAN "8 MART CUMA TÜRKİYE'DEKİ CAMİLERDE "AİLEYİ YIKAN YASALAR KALDIRILSIN" ÇAĞRISI !‼"

Türkiye Aile Meclisi Platformu adına bir çağrı yayınlayan Aktivist Sadi ÖZGÜL: "8 Mart 2019 Cuma günü sizleri de basın açıklamasının yapılacağı size en yakın camiye bekliyoruz."

TÜRKİYE AİLE MECLİSİ PLATFORMU: "İNSANLIĞA SAVAŞ AÇAN YARATILIŞA AYKIRI; ÂİLE YIKAN YASALAR KALKSIN! İSTANBUL SÖZLEŞMESİ 6284 İPTAL EDİLSİN"…

Türkiye Aile Meclisi Platformu adına bir çağrı yayınlayan Aktivist Sadi ÖZGÜL'ün basın açıklaması:

"İnsana aileye şiddeti ve cinayetleri durdurmak için; küresel aile düşmanlarının dayattığı insanlığa savaş açan yaratılışa aykırı; âile yıkan yasalar kalksın! İstanbul sözleşmesi 6284 iptal edilsin toplumsal cinsiyet eşitliği eş cinsellik dayatması insanlığa savaştır!

Bu çağrı; ülkemizin tanınmış aktivistlerinden biri olan, Adem Gerede Çevik'in önderliğinde kurulan Türkiye Aile Meclisi platformuna ait. Platformun başlattığı 'Aileyi Yıkan Yasalar Kaldırılsın' konulu 8 Mart Cuma namazı sonrası basın açıklaması etkinliği Türkiye'nin bazı önemli şehir merkezindeki camiler önünde yapılacak.

TÜRKİYE AİLE MECLİSİ PLATFORMU: "TÜRK AİLESİNİ PARÇALAMAK SİYONİST PROJEDİR!"

Haim Naum doktrinin (!) en önemli hedeflerinden biri de, savaşla Türkleri ve Türkiye Cumhuriyetini yıkamayacaklarını çok iyi bildikleri için, Türk aile yapısını parçalamaktır. Aileler parçalanıp dağıldığında, devletinde yıkılması da mukadder olur. Bunun ön önemli mesafe taşlarından biridir İstanbul Sözleşmesi.

Bu sözleşme ile Ailesiz Toplum projesi başlatmak istenmektedir. Bu sözleşmeye imza koyan hükümetin Muhafazakâr ve dindar olması ise ayrı paradoks.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN SEBEP OLACAĞI KÖTÜLÜKLERİNDEN BAZILARI ŞUNLARDIR !!

- Bir taraftan 'özgür seksi' en dip köşelere yayarken diğer taraftan helalinden evlenen binlerce delikanlıyı tecavüzcüler koğuşuna, hanımlarını ve çocuklarını cezaevi kapılarına mahkûm etmek.
- Sadece ve sadece bir tek senede boşanma oranını %11 artıran, evlenme oranını %4,2 düşüren sosyal politikalar uygulamak.
- En sapkın erkek erkeğe, kadın kadına, toplu ilişkileri serbest bırakırken, 15 gün evli kalan erkeklerin ömür boyu nafaka cezalarına mahkum etmek.
- Hukukun en temel ilkesi "suç ispat edilene kadar suçsuzluk" kaidesini çiğneyip on binlerce suçlu suçsuz babayı 6284'ten sokağa atıp aileleri geri dönülmez yola sokmak.
- Kadının kocasını bir başkasıyla aldattığı ispat edilmesine rağmen, mağdur olan koca ihanetçi eski eşine ömür boyu nafaka ödemeye mahkum eden mahkeme kararları.
- Kadının nikahlı kocasının elindeki mallarına çökmek için, yalan yere "kocam bana tecavüz ediyor" deyip mallarını alıp birde cezaevine attırmak.
- Daha niceleri var....

LGBT ilişkileri Tv'lerden ve medyadan tüm topluma yayıp orta öğretime dair kötü sonuçlu anketleri yayınlayamaz hale gelmek muhafazakâr demokrat ve dindar hükümetin hiç mi hiç fiyakasını bozmazken, Türkiye'de'ki toplam 85 BİN camiden sadece ama sadece 20 yi bulmayan sayıda camide bu durum protesto edilmeye kalkınca hükümetin fiyakası bozuluyormuş, yıpranıyormuş, çok hem de çoook üzülüyormuş.

Sanırım bu üzüntünün nedeni seçim üzeri bu yapılır mıymış hükümet bundan etkileniyor olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Aile Ve Sosyal Politikalardan sorumlu bakan yardımcısı, basın açıklaması etkinliğinden çok rahatsız olmuş ve Adem Gerede Çevik beyi aramış ama İstanbul Sözleşmesi denen sapkınlığı imza attıkları için gurur duyuyor ve geri adım atmıyormuş.

Bu ülkeyi muhafazakâr demokrat dindarlar yönetiyor. Ama onlar bu ülkeyi idare ettikleri için Müslümanların ilave hiç bir talepte bulunmama hakkından başka bir hakka sahip olmadığını düşünüyorlar.

Çünkü bir şey yapılacaksa en iyisini biz yaparız anlayışındalar. kabul etmiyor. Tıpkı şikâyet ettikleri tek parti dönemi Türkiye'sindeki Parti devleti gibi.

Bu ulusal çaptaki etkinlikler için Türkiye'nin diğer illerindeki merkezi camilerde basın açıklaması yapmak suretiyle destek vermek isteyen STK'lar ve Platformlar olmalıdır.

8 Mart günü sizleri de basın açıklamasının yapılacağı size en yakın camiye bekliyoruz.

Selam, sevgi ve hürmetlerimle…"

Sadi ÖZGÜL


Etkinlik Destek Hattı İletişim bilgileri:

- Cep: 0532 203 32 74
- Web: AileMeclisi.org

06.03.2019

AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI TRABZON'DA

TRABZON - 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında toplumda deprem bilincini artırmak amacıyla Türkiye'yi dolaşan AFAD Deprem Simülasyon Tırlarından biri de Trabzon'a geldi.

Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere anlatmak ve afet bilincini geliştirmek üzere Trabzon’a gelen AFAD Deprem Simülasyon Tırında eğitmenler; öğrenci ve vatandaşları deprem konusunda bilgilendirdi.

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Deprem Simülasyon Tırında, öğrenciler ve vatandaşlar için Türkiye'de meydana gelen büyük depremler canlandırıldı.

Simülasyon Tırını ziyaret eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, geçmişte depremlerde yaşanan acı tecrübelerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak doğal afetlerle mücadele yöntemlerinin bilmesinin önemine dikkat çekti.

Afet bilincine sahip bir toplumun en doğru şekilde öğrenebilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Ustaoğlu:

"Burada öğrenilenlerin daha kalıcı olması için AFAD tarafından verilen bu eğitimler çok önemlidir. Yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı nasıl davranmamız gerektiğini anlatarak bu konuda toplumsal bilincin oluşmasına vesile olacak olan bu tırın ilimize getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'de meydana gelen depremlerin canlandırıldığı SİMÜLASYON TIRI'nda, DEPREM ve YANGIN konusunda hem teorik, hem de pratik eğitimler verilmektedir.

06.03.2019

OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE YANGIN EĞİTİMİ VERİLİYOR

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi bünyesinde görev yapan otobüs şoförlerine yangın eğitimi veriliyor. 




Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi tarafından verilen eğitimlerde yangınlara karşı tedbir alınması, yangın anında neler yapılması gerektiği, ilk müdahalenin nasıl yapılacağı, nerelere haber verileceği gibi konular işleniyor.

Periyodik olarak belli zaman aralıkları ile gerçekleştirilen eğitim programları ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan otobüs şoförlerinin bilinç ve kabiliyetlerinin arttırılarak olası durumlar karşısında etkin şekilde müdahale bulunmaları sağlanıyor.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi bünyesinde araçlar ve sürüş teknikleri ile ilgili olarak teknik bilgilendirme semineri düzenlendi.

İlgili araç firmalarından gelen yetkililer, araçların özellikleri ve sürüş teknikleri hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirmede bulundu.

06.03.2019

5 Mart 2019 Salı

ARAKLI 'KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ' CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TELEKONFERANS ÜZERİNDEN KATILIMI İLE AÇILDI

TRABZON - Vali Ustaoğlu, Araklı İlçesini Ziyaret Ederek 'Küçük Sanayi Sitesi'nin Açılışını Gerçekleştirdi.


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Araklı ilçesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.

İlçede ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Ustaoğlu, Kaymakam Mehmet Nuri Çetin'den ilçedeki çalışmalar hakkında brifing aldı.

Vali Ustaoğlu, kaymakamlık ziyaretinin ardından Araklı Belediyesine geçti. Burada Belediye Başkanı Recep Çebi, Vali Ustaoğlu'na ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi sundu.

İlçe ziyaretlerine önem verdiğini söyleyen Vali Ustaoğlu:

"Ziyaretlerimiz ile ilçelerimizi daha yakından tanıyor, öne çıkan yönlerini tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

Vali Ustaoğlu ziyaretlerinin ardından Araklı Küçük Sanayi Sitesinin açılış törenine katıldı.

Vali burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telekonferans üzerinden canlı bağlantı kurdu. İstanbul'da düzenlenen 'Yatay Şehirleşme ile 50 Bin Yeni Sosyal Konut' programı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vali Ustaoğlu eş zamanlı olarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 65 dönüm arazi üzerinde kurulan ve içerisinde 216 dükkânın yer aldığı 'Küçük Sanayi Sitesi'nin açılışını yaptılar.

Araklı Küçük Sanayi Sitesi'nin açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkanı Recep Çebi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

05.03.2019

TRABZON'DA "YENİ TANZİM SATIŞ YERLERİ" AÇILACAK!

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da tanzim satış mağazalarının sayısını arttıracaklarını bildirdi.

Trabzon Meydan Parkı'nda tanzim satış uygulamasını sürdürdüklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, Yenimahalle fuar alanı ve Çömlekçi otopark alanında oluşturacakları tanzim satış yerlerinin önümüzdeki hafta faaliyete başlayacağını söyledi.

Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesinin diğer mahalleleri ve Trabzon'un diğer ilçelerinde de tanzim satış yeri açarak, Trabzonlulara uygun fiyata sebze-meyve satışı yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Meydan Parkı'ndaki tanzim satış yerinin sorunsuz olarak hizmetini sürdürdüğünü belirten Gümrükçüoğlu:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile başlatılan enflasyonla topyekun mücadele çalışmaları ve fiyat spekülasyonları ile halkımızın mağdur edilmesine izin vermemek için Trabzon'umuzda başlattığımız tanzim satış uygulamasını daha da genişleteceğiz.

Yeni tanzim satış yerlerimiz önümüzdeki haftadan itibaren faaliyete başlayacaktır. Haftanın her günü 10.00–18.00 saatleri arasında tanzim satış yerimizde aralıksız olarak satış yapılıyor. 7 ayrı sebze ve meyveyi burada halkımıza uygun fiyata sunuyoruz.

Satışlarımız sürekli olarak halkımıza açıktır. Spekülatörlerin halkımızı mağdur etmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tanzim satış noktasında; domates 3 TL, soğan 2 TL, elma 3 TL, patates 2 TL, salatalık 4 TL, patlıcan 4,5 TL ve biber 6 TL'den satılıyor.

05.03.2019