16 Şubat 2019 Cumartesi

SOĞUKSU AHİ EVRÂN CAMİ ve BELEDİYE OTOPARKI İNŞAATI TAMAMLANDI

TRABZON - Ortahisar ilçesinin Soğuksu Mahallesi'nde, Ahi Evrân Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanında yapımına başlanan Cami ve Otopark inşaatını tamamlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cami ve Otoparkı önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını ifade ederek:

"Halkımıza vermiş olduğumuz bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böylece bölgenin önemli iki eksikliğini gidermiş olduk" diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

"Soğuksu Mahallesi'ne kazandırdığımız cami ve otopark ile bu güzide mahallemizin ve bölgemize hizmet veren hastanemizin iki önemli ihtiyacını karşılanmış olacağız. 600 kişilik caminin yanı sıra, camiinin altında bölgeye otopark da kazandırmış olduk.

İnşaat ve tefrişat çalışmalarımız tamamlanmıştır. Camimiz şu an ibadete hazır durumdadır. Otoparkımızda tamamlanmıştır. Bölgede kısa sürede tamamlanacak olan çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Kısa sürede cami ve otoparkımızı hizmete açacağız. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

16.02.2019

15 Şubat 2019 Cuma

'FINDIK VERİM ve KALİTE İÇİN HASTALIK ve ZARARLILARLA MÜCADELE TOPLANTISI' YAPILDI

TRABZON - Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından düzenlenen  'Fındık Verim ve Kalite İçin Hastalık ve Zararlılarla Mücadele Toplantısı' Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Trabzon Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıya;

Vali Ustaoğlu'nun yanı sıra Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay ve Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren Ticaret Borsası ve Ziraat Odası yetkilileri katıldı.

Fındık bahçelerinde verim ve kaliteyi düşüren zararlı Kahverengi Kokarca böceği ile mücadele yöntemlerinin değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yaptı.

Vali Ustaoğlu, fındığın ülkemizin en önemli ihracat kaynaklarından bir tanesi olduğunu ifade ederek:

"Bundan dolayı fındık dış ticaret hacmimizde önemli yer tutuyor. Fındıkta meydana gelen bu tür zararlı olaylara karşı önleyici her türlü tedbiri almaya yönelik çalışmalar yapacağız. Bu bakımdan bugün burada bilgilendirmek amacıyla yapmış olduğumuz toplantı son derece önemlidir" dedi.

15.02.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GİRMEYİ BAŞARAN İTFAİYE ERLERİ YEMİN ETTİ!

TRABZON – 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu Trabzon Büyükşehir Belediyesine girebilmeyi başaran 82 itfaiye eri yemin ederek, göreve başladı.

İtfaiye erlerinin yemin ve dua törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: "Halka Hizmet Hakk'a Hizmettir!.. Belediyecilik hizmetini en güzel anlatan ifade budur. Belediyecilik hizmeti, halka hizmet ederek, Allah'ın rızasını kazanmaktır!" dedi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre; Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam edilen 82 itfaiye erinin yemin töreni ile itfaiye teşkilatının dua merasimi Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Törende İtfaiye erlerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu:

"Bu kutsal görevi yıllardır sürdürmekte olan en tecrübelisinden yakın geçmişte KPSS imtihan sonuçları ile birlikte aramıza katılıp bu mükemmel yemin törenini yapmış olan genç arkadaşlarıma kadar tüm itfaiye teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.  

İtfaiye teşkilatının toplum için canını ortaya koyduğuna değinen Gümrükçüoğlu:

"Genç kardeşlerim, sizin yanınızda tecrübeli arkadaşlarınız var. 82 yeni arkadaşımız, Trabzon’umuzun 18 ilçesine, 693 muhtarlığımıza büyük bir fedakârlıkla hizmet etmiş olan bu güzel orduya katılmış olmanızı tebrik ediyorum.

Hepimizin bildiği gibi ülkemiz genelinde yapılan KPSS imtihanının neticesinde, tamamen kendi bilginiz ve yetenekleriniz neticesinde hak edeni hak ettiği yere getirmeye gayret ettik.

Bu durum, Türkiye'de adaletin, hakkın, hukukun nasıl korunduğunun güzel bir örneğidir!.. Sizlerin de görev süreniz, bütün ömrünüz boyunca aynı Hakk'a ve Hukuk’a, Adalet’e ve en başta da Yaşama Hakkı'na vereceğiniz hizmetlerde bunu hiç unutmayacağınıza eminim!

Yemininizde de işaret edildiği gibi 'Halka Hizmet Hakk'a Hizmet!'tir. Belediyecilik hizmetini en güzel anlatan ifade budur!

Belediyecilik hizmeti, halka hizmet ederek 'Allah'ın rızasını kazanmaktır!. Gereğinde hayatınızı ortaya koyarak çocuğu, bebeği, yaşlımızı kurtarmak için hayatını ortaya koyan sizlersiniz. Allah'ın muhafazası altında olmanız için hepimiz dua ediyoruz.

Bütün dünyada itfaiye hizmeti çok farklı bir hizmettir. Sadece yangınlarda değil, bir depremde, bina göçmesinde, trafik kazasında, denizde hep varsınız. Ben itfaiyeci arkadaşlarımla yıllarca çalıştım. Hep en önde onlardı. Vazifenizin yanı sıra bu çalışmaların sevabının ne kadar büyük olduğunu yaşayıp göreceksiniz.

Benim özellikle itfaiye teşkilatına katılan genç arkadaşlarımdan ricam şudur: Her zamanki gibi saygıda kusur etmeyin. Saygı, sevgi, kardeşlik içinde çalışma hayatınızı sürdürün" şeklinde konuştu.  

15.02.2019

14 Şubat 2019 Perşembe

VAKFIKEBİR'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

TRABZON - Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü ilçede düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tören; 14 Şubat Kurtuluş Caddesi boyunca Mehteran eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başlarken, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde devam etti.

Burada Muharip Gaziler tarafından Türk bayrağı göndere çekilirken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada:

"Hiç bir millet yoktur ki, geçmişini bilmeden geleceğini sağlan temeller üzerine inşa edebilsin. Kurtuluş günleri bizlere geçmişimizi hatırlatıp tarih bilincini oluşturmalı ki amacına ulaşsın. O zaman biz tarihimizi çok iyi okumak ve anlamak ve o tarih üzerine bu vatanı daha yaşanabilir daha gelişmiş yurt haline getirebilelim.

Dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yaşandığı Birinci Dünya Savaşının başladığı 1914 yılından itibaren Vakfıkebir ve Büyükliman yöresi harbin olumsuzluklarını derinden yaşamış bir vatan parçasıdır. Harbin başından itibaren düşman donanmasınca denizden bombalanan, denizine mayınlar döşenen, eli silâh tutan mensuplarını vatan savunmasına cephelere gönderen Vakfıkebir, bütün imkânsızlıklarına rağmen, Rus istilâsından kaçarak muhacir çıkanlara da bir sığınak olmuş, ekmeğini onlarla paylaşmış, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmıştı.

Ancak, güneyimizde bulunan Bayburt, Gümüşhane ve Erzincan'ın işgal edilmesi birliklerimizin Sisdağı, Çavuşlu Deresi, Çanakçı hattına çekilmesine sebep oldu. Askerimizin çekilmesiyle de Vakfıkebir'imiz 22 Temmuz 1916 tarihinde işgal edildi.

Sevgili Vakfıkebirliler; gerek ilçemizde gerekse yurdumuzda birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Millî şuurunu, benliğini kaybeden milletlerin, maddî sahada kalkınsalar dahi bağımsızlıklarını koruyamadıkları tarihin kaydettiği gerçeklerdendir.

Bu gerçekten hareketle; Vakfıkebir Belediyesi olarak, ilçemize yaptığımız çok önemli hizmetlerimizin yanında, sorumluluğunu üstlendiğimiz Vakfıkebir'in, Vakfıkebir'in kurumlarının tarihini ortaya çıkarmak, kaybolan hafızasını tekrar oluşturmak için çeşitli faaliyetler yürütüyoruz.

Sevgili gençler; kendi iradesi olmayan bir millet başka milletlerin oyuncağı olur. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkın. Tarihimizi ve kültürümüzü çok iyi bilin. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla, canlarıyla bu güzel coğrafyayı bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

Sevgili Vakfıkebir'liler; gerek ilçemizde gerekse yurdumuzda birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Millî şuurunu, benliğini kaybeden milletlerin, maddî sahada kalkınsalar dahi bağımsızlıklarını koruyamadıkları tarihin kaydettiği gerçeklerdendir.

Bu gerçekten hareketle; Vakfıkebir Belediyesi olarak, ilçemize yaptığımız çok önemli hizmetlerimizin yanında, sorumluluğunu üstlendiğimiz Vakfıkebir’in, Vakfıkebir’in kurumlarının tarihini ortaya çıkarmak, kaybolan hafızasını tekrar oluşturmak için çeşitli faaliyetler yürütüyoruz.

Sevgili gençler; kendi iradesi olmayan bir millet başka milletlerin oyuncağı olur. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkın. Tarihimizi ve kültürümüzü çok iyi bilin. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla, canlarıyla bu güzel coğrafyayı bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum" dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halkoyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımının konserini sundu.

Törene; Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Orhan Kaya, Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullaoğlu, daire amirleri, siyasiler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama programında ayrıca Sabri Bahadır Kültür Merkezi'nde Kukla Show programı yapıldı, gençlik merkezinde resim sergisi açıldı ve Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde KTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Veysel Usta tarafından konferans verildi.

Konferansın ardından satranç, dart, masa tenisi, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

14.02.2019

BEDENSEL ENGELLİLER ŞAMPİYON YÜZÜCÜLERDEN VALİ USTAOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - Trabzon Olimpiyat Spor Kulübü Başkanı Ozan SAĞLAM ve Beraberindeki Sporcularımız Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU'nu Ziyaret Ettiler.

Bedensel Engelliler Yüzme Branşında Türkiye üçüncüsü olan Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi Öğrencisi Metehan Ender ULAŞ ve aynı yarışmada Türkiye dördüncüsü olan Samet SEZER, antrenörleri Ozan SAĞLAM ile birlikte Vali USTAOĞLU'nu ziyaret ettiler.

Vali Ustaoğlu, Aksaray'da 25-27 Ocak 2019 tarihinde yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri Müsabakasında Trabzon'dan Türkiye üçüncülüğü ve dördüncülüğü elde eden sporcularımızı tebrik ederek başarıların devamını diledi.

Vali İsmail USTAOĞLU, Trabzon'un bir spor şehri olduğunu ifade ederek:

"Trabzon sporun her dalının en başarılı şekilde icra edildiği bir ildir. Sporun her alanında önemli başarılar ve şampiyonluklar yaşamış çok başarılı sporcularımız var. Bu sporcuların yetişmesinde ailelerinin yanında antrenörleri ve kulüpleri de çok büyük gayret sarf ediyor. Bu başarılarda emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum" dedi.

14.02.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YOMRA KAŞÜSTÜ'NDE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

TRABZON -  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri tarafından altyapı çalışmaları tamamlanan Yomra ilçesinin Kaşüstü Mahallesi Merkez Caddesi'nde 4 Km'lik yol ağı asfaltlanıyor.

Toplamda 8 bin ton asfalt serilecek olan yol, çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete açılacak.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kaşüstü'nde altyapı hamlesi gerçekleştirmekte olduklarını kaydetti.

Kaşüstü Mahallesi'nde altyapı alanında ciddi eksikliklerin bulunduğunu belirten Gümrükçüoğlu şunları kaydetti:

"Mahallede birçok noktada içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri yetersiz durumda. Yapılan koca koca binalara hizmet verebilecek bir şebeke sistemi bulunmuyor. Ayrıca önceki yıllarda yapılan şebeke çalışmalarının da tamamen geçici çözümler üretmek amacıyla, yetersiz ve çağın şartlarına uygun olmayan boru tipleri ile sahaya tatbik edilmiş. Tüm bu sorunlar mahallemizde yaşam kalitesinin ciddi şekilde düşmesine neden olduğu gibi çevre ve insan sağlığını tehdit eden durumlar ortaya çıkabiliyor. İşte tüm bu sorunların çözüme kavuşturulması için büyükşehir yapılanmasının ardından proje çalışmalarımızı yürüttük ve başladığımız yapım çalışmalarına süratle devam ediyoruz. Şimdi de altyapı çalışmalarını tamamladığımız alanlarda asfaltlama çalışmalarını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

14.02.2019

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI SİNAN ATEŞ, TRABZON ÜLKÜ OCAKLARI'NI ZİYARET ETTİ

MHP GENEL BAŞKANI SN. BAHÇELİ TÜM ÜLKÜCÜLERE "YUVAYA DÖNÜN!" ÇAĞRISI YAPARKEN, ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI SN. ATEŞ İSE KAPILARI KAPATTI!


TRABZON - Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Trabzon Ülkü Ocakları'nı ziyaret etti.

Giresun Ülkü Ocaklarında devir teslim merasimi gerçekleştirmek için Karadeniz bölgesine gelen Sinan Ateş, Trabzon Ülkü Ocaklarına ziyaret gerçekleştirdi.

Yoğun kalabalıkla karşılaşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş'in memnuniyeti dikkatlerden kaçmazken, Ateş:

"50 yıllık bir hareketiz. Bizim Hareketimizde 49 yılını vermiş çilesini çekmiş ağabeylerimiz var. Hepsinden Allah (C.C.) razı olsun. Ama 49 senesini verdikten sonra başka bir yerin yenisi olduysa o vatandaşlarımızı bir daha ocağa sokmayacaksınız!" dedi.

Ziyaret sonrasında Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Bostan, Genel Başkan Sinan Ateş'e isminin yazdığı 61 numaralı Trabzonspor formasını hediye etti.

14.02.2019

13 Şubat 2019 Çarşamba

ÜLKÜCÜ OZAN ARİF ŞİRİN: "AHA GELDİM, GİDİYORUM!" DEMİŞTİ ve HAK VÂKİ OLDU

AĞLAYALIM OZAN ARİF'E, O; ÖMÜR BOYU KAN AĞLADI…


SAMSUN - Türkiye'nin ünlü simalarından Türk-İslam Davası'nın tanınmış savunucularından olan Ozan Arif Şirin, gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu gün saat 04.50'de Hakk'ın rahmetine kavuştu. 

Ozan Arif ŞİRİN'in cenazesi, 16 Şubat 2019 Cumartesi günü Samsun Büyük Camii'de öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, tüm Ülkücü camiaya ve Büyük Türk Milleti'ne sabırlar dileriz.

OZAN ARİF: "Ben BAŞBUĞ TÜRKEŞ'in elinden başka el öpmedim öpmem de!"

AHA GELDİM GİDİYORUM

Yalan dünya işte senden,
Aha geldim, gidiyorum.
Kalanlara selam benden,
Aha geldim, gidiyorum.
Var mı sana gelip kalan,
Baştan başa murad alan,
Varın yoğun hepsi yalan
Aha geldim, gidiyorum.
Dereyi aş, tepeyi aş,
Sonu yoktur dolaş dolaş,
Günden güne yavaş yavaş,
Aha geldim, gidiyorum.
Yalan dünya sana böyle
Kimler konup göçtü söyle,
Ben de işte aynen öyle
Aha geldim, gidiyorum.
Gülemedim şöyle bir gün,
Senelerim geçti sürgün
Gönül sevdiğine dargın,
Aha geldim, gidiyorum.
Arif der ki: bunca yıl ay
Geldi geçti vay dünya vay!
Yaşamaksa yaşadım say,
Aha geldim, gidiyorum. 

(Ozan Arif - 7.2.2002)

OZAN ARİF ŞİRİN KİMDİR?

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen (Hapu) köyünde 10 Haziran 1949'da Dünya'ya geldi.

Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun'da bitirdi.

1970'de başladığı öğretmenlik mesleğinde Samsun'un Devgeriş köyünde beş yıl öğretmenlik, dört yıl ise okul müdürlüğü görevi olmak üzere dokuz yıl hizmet verdi.

24 Eylül 1980 ve 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya'da yaşadı.

Şarkılarındaki milliyetçi vurgular nedeniyle özellikle ülkücü camiada popüler oldu.

13.02.2019

GAZETECİ-YAZAR MUSTAFA NECATİ ÖZFATURA, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İSTANBUL - Yeşilay Onursal Başkanı, Büyük Fikir ve Gönül Adamı, Türk - İslam davasının güçlü kalemi Gazeteci-Yazar, Mustafa Necati ÖZFATURA (89), bu gün ikinci namazını müteakip İstanbul Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuşan Yeşilay Onursal Başkanı, Büyük Fikir ve Gönül Adamı, Türk - İslam davasının güçlü kalemi Gazeteci-Yazar Emekli Albay Mustafa Necati ÖZFATURA, bu gün (13.02.2019 Çarşamba günü) ikinci namazını müteakip İstanbul Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Mustafa Necati ÖZFATURA'nın cenazesinde, oğulları İrfan, Murat ve Mehmet Özfatura taziyeleri kabul etti.

Cenaze töreninde helallik Prof. Dr. Ramazan AYVALLI tarafından alındı. Cenaze namazı, bu gün ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camii'nde Seyyid Abdülcelil ARVAS Hocanın imametinde kılındı. Ardından merhumun cenazesi, dualarla Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Büyük Türk Milleti'ne sabırlar dileriz.

MUSTAFA NECATİ ÖZFATURA (17.05.1930 - 12.02.2019) KİMDİR?

Gazeteci, yazar, emekli albay, Yeşilay Onursal Başkanı Özfatura, 17 Mayıs 1930 tarihinde Bursa'da doğdu.

Özfatura, 1950 yılında Harp Okulu'ndan topçu subayı olarak mezun oldu.
1960'da ABD'de füze okulunda eğitim gördü.
1962'den 1976 yılına kadar Hava Kuvvetleri'nde füze subayı olarak görev yaptı.

Ordudan Hava Albay olarak emekli olduktan sonra dış politikaları yazan Mustafa Necati Özfatura, aynı zamanda İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini de icra etti.

Rusça, İngilizce ve Fransızca bilen Özfatura'nın ömrü boyunca çeşitli dergilerde çoğu dış politikaya yönelik olarak 12 binden fazla makalesi yayınlandı.

Kurtlar Sofrasında Ortadoğu 1-2, Afganistan Destanı, Defacto Cezayir, Ah Bosna isimli eserleri bulunan Mustafa Necati Özfatura, ayrıca Yeşilay'ın Onursal Başkanlığını yapıyordu.

13.02.2019

'BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOORDİNASYON KURULU' YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

TRABZON - Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu'nun 2019 Yılı İlk Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Başkanlığında Yapıldı.

Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun Başkanlığında Valiliğimizde 81 ilin Aynı Anda Kurul Üyelerinin Katımıyla Gerçekleştirildi

Toplantıya; Vali İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, bağımlılıkla mücadelede görevli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Trabzon'da bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Ustaoğlu:

"Yapılan sunumlarda kurumlarımızın uyuşturucu ile mücadele kapsamında önemli çalışmalar yaptığını görüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bu uyuşturucu illetine karşı mutlaka eğitmemiz gerekiyor. Bundan sonra da gençlerimizin ve çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan, bağımlılık yapıcı maddelerden korunması amacıyla uyuşturucu kullanımı tamamıyla bitirene kadar mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda uyuşturucu ile mücadele kapsamında ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının 2018 yılı yaptıkları çalışmaları içeren bir sunum yapılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

13.02.2019

AKÇAABAT'TA ARICILIK KURSU BAŞLADI

TRABZON - Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı Akçaabat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortak girişimi ile düzenlenen arıcılık kursu eğitimleri, Akçaabat Ziraat Odası Eğitim Salonunda başladı.

Kurs için kurumlara başvuru yapan 45 üreticiden katıldığı 2019'un 1. Arıcık kursu Akçaabat Ziraat Odası eğitim salonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli Abdulkadir ŞEN eğitiminde başladı.

Gelen yoğun talepler üzerine ikinci arıcılık kursu üreticilerin talebine göre Akçaabat Ziraat Odası eğitim salonunda yapılacak olan 2. Arıcılık kursuna katılmak isteyen üreticilerin Akçaabat Ziraat Odası ve Akçaabat Halk eğitim Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu:

"Tarımsal ve hayvansal üretimin tüm dallarında eğitimler düzenleyerek üretimimizi bilimsel temeller doğrultusunda yaparak tüketicileri sağlıklı gıda sunmayı hedeflerken doğru yöntemlerle daha fazla üreterek üreticilerimizin gelir ve refah seviyelerini yükseltmeyi hedefliyoruz." dedi.

13.02.2019

BİTKİ KÜTÜPHANESİ ve KÖK MÜZESİ AÇILIŞA HAZIR

TRABZON - Trabzon Botanik Bahçesi bünyesinde Trabzon'a kazandırılan 'Bitki Kütüphanesi ve Kök Müzesi' gelecek hafta hizmete açılıyor…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Bitki Kütüphanesi ve Kök Müzesini gelecek hafta hizmete açacaklarını kaydederek:

"Karadeniz'de ilk ve tek olan Trabzon Botanik'i zenginleştirmeye devam ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle şehre kazandırdıkları Trabzon Botanik'in her yönüyle Trabzon'a değer kattığını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu:

"Trabzon Botanik bünyesinde ihtisas kütüphanesi olarak bitki kütüphanesi oluşturduk. Bitki ile alakalı tüm konuları içeren kütüphanemiz bin 500 kitapla açılışa hazırlandı.
Kütüphanemizde genel botanik, orman, bitki, toprak, bitki besleme, bitki hastalık ve zararlıları, şifalı bitkiler ile tarım ve hayvancılık konulu bölümler bulunmaktadır.
Kütüphanemiz öğrencilere, araştırmacılara ve meraklılara sıcak ve huzurlu bir ortam sunmaktadır. Trabzon Botanik bünyesinde ayrıca Kök Müzesi oluşturduk.
Doğada doğal olarak bulunan çok değişik kökler burada sergilenecektir. Gelecek hafta içinde bu iki önemli alanı hizmete açacağız. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

13.02.2019

12 Şubat 2019 Salı

"ÜLKÜCÜ HAREKETİN 50. YILI DOLAYSIYLA KUR'AN ve MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULACAK"

TRABZON - Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah Atasoy, "Ülkücü Hareketin 50. yıl dönümü" dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Ülkücü Hareket'in 50. yılı dolayısı ile Akçaabat Ülkü Ocakları, Şehit Osman Gedikli Konferans Salonu'nda 14 Şubat 2019 Perşembe günü akşamı saat 17.00'de Kur'an Tilâveti ve Mevlid-i Şerif okunacaktır.

AKÇAABAT ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI MELİKŞAH ATASOY'UN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

"Kıymetli Hemşerilerim,

9 Şubat 2019 tarihi; Türk siyasi hayatında bir güneş gibi doğan Türk-İslam Ülkücülerinin siyasi öncüsü, her türlü zorluklara rağmen Türk siyasi ortamı içerisinde necip milletimizin desteğiyle varlığını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Ülkü Ocakları'nın 50. yıl dönümüdür. Bu tarih, bizim için bir isim alma resmiyetidir.

Ülkücü - Milliyetçi Hareketi'n özüne ve fikirlerine baktığımızda mücadele ruhunu 1944 Türkçülük-Turancılık Davası'ndan, Milli Mücadele Dönemi'nden, Türk Ocakları'ndan, İstanbul'u fetheden Fatih'ten, Malazgirt'te Alparslan'dan ve İlk Türk yazıtları olan Orhun Kitabeleri'nden alır.

Hareketimizin 50. yılı, Türk siyasi hayatı için önem arz eden zorluklar ve imkânsızlıklar içerisinde uğruna binlerce Şehit verdiğimiz ve hala vermeye devam ettiğimiz İlâh-i Kelimetullah için Nizam-ı Âlem ülküsünün Ülkücü Hareket ile yarım asırdır hayatta olduğunun ve olmaya devam edeceğinin göstergesidir.

50 yıl önce gerçekleşen tarihi Adana Kongresinde partimizin bu gün kullanmaya devam ettiği 'üç hilal' ve Ülkü Ocakları'nın kullandığı ‘Hilal İçerisinde Bozkurt’ amblemlerinin kullanımı kabul edilmiştir. 

Hareketimizin kurucusu Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ, kongre konuşmasında; 'İçimizde Tanrı Dağı'ndan taşıdığımız Ergenekon seddini eriten ateş; gönlümüzde, zihnimizde Hira Dağı'ndan doğan güneşin ışığı var. Biz, Müslüman Türk'ün öz nizamını; milli nizamı temsil eden bir hareketiz.' demiştir.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in 50 yıl önce söylediği bu sözler, uğruna binlerce Şehit vererek korumaya çalıştığımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin inancı ve kültürüyle birleşmiş, sadece Anadolu coğrafyası ile sınırlı kalmayıp Turan coğrafyasındaki kardeşlerimiz tarafından da idrak edilmiş, Ülkücü-Milliyetçi Hareket'in fikriyatını oluşturan bir açılış kapısıdır.

50 yıl içerisinde Başbuğumuzun fikirlerini benimseyememiş 'Önce Ülkem ve Milletim sonra partim ve ben' ilkesini şahsi menfaatlerinin gerisinde bırakmış bazı insanlar kervanımızdan ayrılmıştır. Ülkücü hareket çok yıkım yemiş ama hiç bir zaman yıkılmamış her defasında küllerinden yeniden doğmuştur. 1980 darbecilerinin, Türklük düşmanı savcıların yıkamadığı Ülkücü Hareketi Allah'ın (C.C.) izni ile kimse yıkamaz, Dünya döndükçe hak ve hakikat davası var olacaktır.

Milli Ülküleri uğrunda birleştiğimiz gün, Ülkücü iradenin ne anlama geldiğini ve nelere muktedir olduğunu kanıtladığımız gün, güçlü ve etkin Lider Türkiye'ye giden yolu da açmış olacağız.

Bunun için temel hedefimiz, Milliyetçi Hareket Partisi'nin gök kubbeye değen çatısı altında bir olup, daha sonra da Lider Ülke Türkiye hedefine adım adım koşmaktır.

Türk Milliyetçileri olarak, her türlü zorluğu aşarak bu kutlu hedefe de ulaşacağız.

Kaşgar'dan Saray Bosna'ya, Ümidi Türkiye olan coğrafyamızın ümidini, ülkülerini Ülkücü Hareket Allah'ın izni ile azim ve kararlılıkla mücadele ederek yerine getirmek zorundadır.

Cenab-ı Allah (C.C.) Hak ve Hakikat yolunda vefat eden ülkü erlerine rahmet eylesin. Ülkü erlerinin sayısını arttırsın. Türk Milletinin yar ve yardımcısı olsun.

Ülkücü Hareketin 50. yılı dolayısı ile Akçaabat Ülkü Ocakları Şehit Osman Gedikli Konferans Salonunda Perşembe Akşamı saat 17.00'de Mevlid-i Şerif okunacaktır.

Tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum."

12.02.2019

"AKÇAABAT'TAKİ 'DAĞ ve YAYLA TURİZMİ GÜZERGÂHI PROJESİ' BÖLGE TURİZMİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK"

TRABZON - Akçaabat Dağ ve Yayla Turizmi Güzergâhı Projesi, Hıdırnebi Yaylası ve Yakın Çevresinin Turizm Amaçlı Planlanması Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hamam Çimeni Çarşısı'nda yapılan toplantıya; Kaymakam Soner Şenel, İlçe Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda turizmin bölge ve ülkemiz açısından önemine değinen Vali İsmail Ustaoğlu:

"Her zaman söylüyoruz Trabzon; Doğal güzellikleriyle, kültürel zenginlikleriyle ve tarihi birikimiyle ülkemizin en önemli çekim merkezlerinden birisidir.

Bölge turizmini sürdürülebilir kılacak önemli projeler yapılıyor. Bu gün de burada yine bölgemiz ve ülkemiz turizmi açısından çok anlamlı bir projenin uygulama aşamasındayız.  

Önümüzdeki dönem içerisinde yapacağımız uygulama ile bu projeyi hayata geçirdiğimizde Karadeniz Bölgesi, diğer bölgelere örnek olabilecek en önemli turizm merkez haline gelecektir. Bu çalışma; hem ilimiz, hem bölgemiz ve hem de ülkemiz açısından birçok projenin de önünü açacaktır" dedi.

Bu çalışmayı vizyon proje olarak nitelendiren Vali Ustaoğlu, projenin örnek teşkil edeceğini ifade ederek:

"Bölgemizde turizmin önünü daha da açacağına inandığımız bu projeye katkı veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Şefik Türkmen de, başta Sera Gölü olmak üzere ilçesindeki diğer turizmle ilgili çalışmalara yönelik sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda Akçaabat Dağ ve Yayla Turizmi Güzergâhı Projesi, Hıdırnebi Yaylası ve Yakın Çevresinin Turizm Amaçlı Planlanması ile ilgili sunum yapıldı.

Vali İsmail Ustaoğlu, toplantı sonrası tarihi Hamam Çimeni Çarşısı'nı gezerek, Belediye Başkanı Şefik Türkmen'den bilgi aldı.

12.02.2019

TRABZON HALKININ YARDIMLARI YEMEN'E ULAŞTI

EN FECİ İNSANLIK FELAKETİ: YEMEN ÖLÜYOR..! YEMEN'DE SAVAŞIN KURBANI YİNE ÇOCUKLAR!..

TRABZON - Hayrat Yardım Vakfı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Katkılarıyla Trabzon Halkının Yardımlarını Yemen'e Ulaştırdı.

Dünyanın en feci insanlık felaketlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yaklaşık dörtte üçüne tekabül eden 22 milyon insan, acil insani yardım ve korumaya muhtaç.

Birleşmiş Milletler (BM), her 10 dakikada 5 yaş altı bir çocuk önlenebilir bir ölüme kurban gittiğini ifade ediyor. BM İnsan Hakları Ofisi'nin 2017 yılındaki açıklamasına göre, en az 10 bin insan can verdi.

Yemen, 2014'te Husi milisleri ve müttefiklerinin ülkede silah zoruyla hâkimiyetini arttırması ve başkent Sana'da meşru hükümete darbe yapmasıyla şiddet sarmalına girdi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun da meşru hükümeti yeniden tesis etmek için Husilere yönelik Mart 2015'te operasyon başlatmasıyla ülkedeki gerilim giderek arttı.

Dördüncü yılındaki savaş, Yemen'in zayıf ekonomisini ve altyapısını yıkım seviyesine getirdi ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "Dünya'nın En Büyük İnsani Felâketi" şeklinde tanımlanan drama dönüştü.

Yemen, 30 milyon civarındaki nüfusuyla dünyanın en fakir ülkeleri arasında. Savaşın ağırlığını da yüklenen Yemen; açlık, kolera, çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği insanlık dramına sahne oluyor.

YEMEN'DE SAVAŞIN KURBANI ÇOCUKLAR..

Dünyanın en feci insanlık felaketlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, BM verilerine göre, her on dakikada beş yaş altı bir çocuk önlenebilir bir ölüme kurban gidiyor.

Hayrat İnsani Yardım olarak Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla Trabzon halkının yardımlarını Yemen'deki mağdur mazlum açlıktan ölmeye yüz tutmuş çocuklara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

12.02.2019

TRABZON ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI EMİRHAN BOSTAN EVLİLİĞE İLK ADIMI ATTI

ADANA - Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Bostan, Adana'nın sevilen ailelerinden Ahmet ve Zeliha İneci ailesinin kızları Melek ile evlilik yolunda ilk adımını attı.

Milliyetçi Hareket Partisinin kuruluşunun 50. yılı olan 9 Şubat tarihinde Adana'da nişan merasimini gerçekleştiren Emirhan Bostan'ın nişan yüzüklerini Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş taktı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş:

"Emirhan ve Melek kardeşlerimin nişan yüzüklerini takmaktan ve burada sizlerle olmamdan dolayı mutluluğumu dile getirmek istiyor, bu ilk adımının çiftimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah tamamına erdirsin" dedi.

Kalabalık geçen nişan merasimine ayrıca MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, çevre illerin Parti ve Ocak Başkanları da katılım sağladı.

12.02.2019