23 Kasım 2019 Cumartesi

KARİKATÜRİST HARUN YAVRUOĞLU'NUN, KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKEN 38 ESERİ SERGİLENİYOR…

TRABZON - Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi tarafından "25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddeti Önleme ve Dayanışma Günü" dolaysıyla Karikatürist Harun YAVRUOĞLU'nun, kadına yönelik şiddete dikkat çeken 38 eseri Trabzon Forum AVM'de sanatsever halkımızla buluşuyor.


Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi, farkındalık oluşturan projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Projeleri kapsamında, "25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddeti Önleme ve Dayanışma Günü" nedeniyle 'Farkında mıyız?' konulu karikatür sergisi düzenliyor.

Trabzon Forum AVM'de gerçekleşecek sergide Karikatürist Harun Yavruoğlu'nun kadına yönelik şiddete dikkat çeken 38 eseri yer alacak.


Sergi ile ilgili açıklama yapan Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Canan Nehbit:

"Şube olarak Harun Yavruoğlu'nun 38 Karikatüründen oluşan Farkında mıyız? Sergisi ile kadının yaşamın içinde maruz kaldığı sözel, cinsel, ekonomik, fiziksel her türlü şiddete dikkat çekmeyi amaçladık." dedi.

SERGİNİN GELİRİ ÖĞRENCİ BURSU İÇİN KAYNAK OLUŞTURACAK

"Her biri 250 TL'ye satışa sunulan eserlerin dernek giderleri ve öğrenci burslarına kaynak oluşturmasını amaçladık" diyen Nehbit şunları kaydetti:

"Ayrıca devletimizden, şiddet faillerine caydırıcılık açısından CEDAW ve ev içi şiddetin önlenmesinde İstanbul Sözleşmesi'nin tam olarak uygulanmasını talep ediyoruz. Eserlerini derneğimize bağışlayarak, derneğimizin amaçlarına katkı sunan Sayın Harun Yavruoğlu'na ve derneğimizin sergi etkinliğine destek sağlayan Trabzon Forum AVM Yönetimi adına Sayın Esma Sezeroğlu'na teşekkür ederiz."

Karikatürist Harun Yavruoğlu'nun farkındalık oluşturan eserlerinin Trabzon ile buluşacak olduğu, 'Farkında mıyız?' konulu sergi 25-29 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ajansımız adına, bizler de serginin hayırlara vesile olmasını temenni eder, tedavi için Malatya'da bulunan Sayın Harun Yavruoğlu'na, Allah'tan (C.C.) acil şifalar dileriz.

(Y.Kaynak: Taka)

23.11.2019