9 Şubat 2019 Cumartesi

"SİZLER BU TOPLUMUN KAHRAMANLARISINIZ!"

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Otizm Derneği Başkanı Muradiye Dilek ile Yomra Vilayetler Birliği Özel Eğitim Okulu velilerini kabul etti.

Dernek yöneticileri ve velilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Gümrükçüoğlu, veliler ve dernek yetkililerine emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Devletin engelli bireyler için yaptığı hizmetlere değinen Gümrükçüoğlu:

"Engellilerimiz için devletimiz seferberlik ilan etmiş durumdadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde engellilerimiz, hastalarımız, yaşlılarımız, kimsesizlerimiz için çok önemli reformlar yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. İmkânlarımızı zorlayarak sizlerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Eğitim vazgeçilmez bir unsurdur. Sizler de bu uğurda gönlünü ortaya koymuş olan kahramanlarımızsınız. Çalışmalarınız nedeni ile sizlere Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Trabzon Otizm Derneği Başkanı Muradiye Dilek ise, desteklerinden ötürü Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür etti.

09.02.2019

KOCAELİ'NDE "TRABZON RÜZGÂRI" ESİYOR

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile bu yıl 2'incisi gerçekleştirilen "Trabzon Tanıtım Etkinliği" Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde yoğun katılımla devam ediyor.

Etkinliklerin açılışında hazır bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli milletvekilleri Emine Zeybek ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin standını ziyaret ederek, Trabzonlularla bir araya geldiler.

Trabzonluların yanı sıra Kocaeli'nde yaşayan farklı illerden vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdiği Tanıtım Günleri'nde Trabzon'un yöresel ürünleri ve kültürü sergileniyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, fuar alanında kurduğu stant ile Trabzon'un tanıtımını gerçekleştiriyor.

Ziyaretçi akınının yaşandığı Büyükşehir Belediyesi'nin standında Trabzon'u tanıtıcı ürünler ziyaretçilere hediye ediliyor.

09.02.2019

TRABZON ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇEVİK'E ZİYARET

TRABZON - Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Bostan ve yönetim kurulu üyeleri İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik'i ziyaret etti. 

Trabzon Ülkü Ocakları kurum ziyaretlerine devam ediyor. Kurum ziyaretleri kapsamında Emniyet Müdürü Çevik'i ziyaret eden Bostan ve yönetimi Türk gençliğin sorunlarından ve projelerinden bahsetti.

Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanı Bostan:

''Gayemiz tertemiz bir gençlik inşa etmektir '' dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İl Emniyet Müdürü Çevik, Ülkü Ocakları İl Başkanı Bostan'a teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Bostan, İl Emniyet Müdürü Çevik'e, Ziya Gökalp'in "Türk Töresi" kitabını takdim etti.

09.02.2019

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇUKURÇAYIR'DA YENİ YOLLARI ULAŞIMA AÇTI

TRABZON – Bu yolların hizmete alınmasıyla bölge trafiğinde rahatlama sağlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesinin Çukurçayır Mahallesi'nde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için kentin batısına açılan bin 500 metrelik Cephanelik Caddesi eski barınak yolu ile doğuya bağlanan bin metrelik Ormanyolu Caddesi yolu onarılarak, asfalt döküldü.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu:

"Ulaşıma aldığımız Cephanelik Caddesini kullanan vatandaşlarımız direk Bahçecik ve Erdoğdu mahallelerinden Tanjant'a, Ormanyolu'nu kullanan vatandaşlarımız ise Değirmendere'ye ulaşabilmektedirler" dedi

Çukurçayır Mahallesi Muhtarı Temel Sungurlu yapılan çalışmadan ötürü Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür etti.

Muhtar Sunguroğlu:

"Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na bu sorunu ortadan kaldırdığı için mahallemiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

09.02.2019

ZİRAAT ODASI YENİ DÖNEMİN İLK ETKİNLİĞİNİ ÇOCUKLARLA YAPTI

TRABZON - Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığına 05 Şubat 2019'da Yapılan Olağan Genel Kurulda yeniden seçilen Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, yeni dönemin ilk etkinliğini "Toprak Tarım Sevgisi" üzerine Akçaabat Ziraat Odası eğitim serasına marul fidesi diken öğrenciler hasat yaparak gerçekleştirdi.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı eğitim serasındaki hasada; Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan KOZOĞLU, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, Yaylacık Ortaokulu 4. sınıf öğrencileri Sınıf Öğretmeni Besim Erhan ÖZLÜ, Okul Müdürü Hüseyin AKYÜZ ile birlikte, marul hasadı yapıldı.

Hasat yapan öğrenciler son derece mutlu ve heyecanlı oldukları gözlemlendi. Öğrencilere marul hasadını Ziraat Mühendisleri Veysel BAKİ ve Alihan Hikmet BAYRAM tarafından gösterildi.

Öğrenciler kendi diktikleri ve hasat ettikleri Ziraat Odası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu "Toprak Tarım Sevgisi" Protokolü kapsamında öğrenciler toprakla buluşuyor da bahçe 11. etkinliğini gerçekleştirdi.



Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Eyüpoğlu, öğrencilere:

"Amacımız; sizleri tarımsal üretim alanlarına getirerek, burada kendi ellerinizle dikim yapmanızı sağlamaktı. Şimdi dikimini yaptığımız marullarda hasat yapacağız. Bu sayede insan tabiat ilişkisi güçlenecek sizlerin tabiatı sevmesi onu tanımasına bağlıdır, tarımı doğayı ve tarımsal süreçler ile insan tarım arasındaki ilişkiyi kavramanızda sizlere aracı oluyoruz. Seramızın kurulumunun ilk yılında birkaç sebze çeşidini bir arada dikmiştik marul hasadını gerçekleştiriyoruz, görsel amaçlı da olsa üreticilerimize farklı bitki türlerinde, kültürel işlemler başta olmak üzere, mini eğitimler verebileceğiz. Çok üründen ziyade kaliteli ürünün yüksek fiyattan alıcı bulduğu gerçeğini üreticilerimizle müşahede ederek bitkisel üretim anlayışımızı bu temel üzerinde yoğunlaştıracağız" ifadelerini kullandı.

09.02.2019

7 Şubat 2019 Perşembe

IŞIKLAR SUYU, AKÇAABAT'A VERİLMEYE BAŞLANDI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi İnşaatını tamamladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, beraberindeki TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ile birlikte tesislerde incelemelerde bulundu.

İnşaat çalışmalarının ardından deneme sürecinin başarıyla gerçekleştirilmesiyle Işıklar suyu Akçaabat'a verilmeye başlandı.

Beraberindeki TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu:

"Bu proje ile Akçaabat ilçe merkezimize çok uzun yıllar hizmet verecek sağlıklı ve yeterli su temini sağlanmıştır" dedi.

Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi kapsamında 18 bin m2 alan üzerine günde 18 bin m3 su arıtma kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşa edildi.

Giriş yapısı, havalandırma ünitesi, hızlı ve yavaş karıştırıcı ünitesi, durultucu ünitesi, kum filtre ünitesi, çamur yoğunlaştırma ünitesi, filtre pres ünitesi, klor temas ünitesi, geri yıkama ünitesi, kimya binası, klor binası, trafo ve jeneratör ünitesi ile idari binadan oluşan içme suyu arıtma tesisinin inşaat, mekanik ve elektrik işleri ivedilikle gerçekleştirildi.

Arıtma alanı içerisindeki 4 bin m3 hacimli arıtılmış su deposunun inşaat, mekanik ve elektrik işleri tamamlandı. Ham suyun alındığı Işıklar Mahallesi ile Seyrantepe Mevkii’nde inşa edilen içme suyu arıtma tesisi arasında 21 bin 200 metre uzunluğunda, 600 mm çapında düktil boru hattı ve kaptaj yapılarının inşaat, mekanik ve elektrik işleri gerçekleştirildi. Mevcut şehir içi şebeke hattının 49 bin metre uzunluğundaki kısmı yenilendi ve 11 bin 500 metre ek hat inşa edildi.

Mevcut 11 adet şehir içi içme suyu deposu revize edildi. Yaklaşık 14 bin metre uzunluğunda depolar arası isale hattının inşası tamamlandı. 3 adet pompa odasının inşaat, mekanik ve elektrik işleri kapsamında yenilenmesi gerçekleştirildi. Ayrıca proje kapsamında 1 adet boru tamir aracı ve 1 adet kaçak görüntüleme aracı alınarak hizmete sokuldu.

Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi İnşaatının 2018 yılı sonunda tamamlanmasının ardından deneme sürecine başlandı. Deneme sürecinin başarıyla gerçekleştirilmesiyle Işıklar suyu Akçaabat'a verilmeye başlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, beraberindeki TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ile birlikte tesislerde incelemelerde bulundu.

Genel Müdür Köksal'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu, Akçaabat için çok önemli bir çalışmaya imza atıldığını kaydetti.

110 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI

Işıklar suyunun Akçaabat'a verilmesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu, Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi İnşaatının 110 milyon TL maliyetle tamamlandığını ifade ederken, yapım bedelinin yüzde 85’inin AB hibesi, yüzde 6’sının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 9’unun ise TİSKİ Genel Müdürlüğünce karşılandığını ifade etti.

Akçaabat'ın artık Işıklar suyunu içtiğini ifade eden Gümrükçüoğlu:

"Bu önemli yatırımın Akçaabat'ımıza kazandırılmasına katkı veren, gayret gösteren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu proje ile Akçaabat ilçe merkezimize çok uzun yıllar hizmet verecek sağlıklı ve yeterli su temini sağlanmıştır. Akçaabat için çok önemli bir işe imza atılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

AB HEYETİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye Ofisi yetkilileri geçtiğimiz hafta proje kapsamında incelemelerde bulundu. Tesisleri ve sistemi inceleyen yetkililer, çalışmaları takdirle karşıladı. 

07.02.2019

6 Şubat 2019 Çarşamba

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ŞEHİRDE KENT ESTETİĞİ ÇALIŞMASI BAŞLATTI

"ORTAHİSAR MAHALLESİ'NDE TRAFO ve ELEKTRİK KABLOLARI YER ALTINA ALINIYOR"
TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar İlçesi'ne bağlı Ortahisar Mahallesi'nde, görüntü kirliği oluşturan Trafo ve Elektrik Kablolarının yer altına alınması çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Tarihi Ortahisar Mahallesi'nin, Trabzon'un tarihi mahallelerinden biri olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, bölgede gerçekleştirmekte oldukları çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini kaydetti.

520 bin TL maliyetle icra ettikleri çalışmanın kısa sürede bitirileceğini belirten Gümrükçükçüoğlu:

"Trafo ve elektrik kablolarının yer altına alınmasıyla bu tarihi mahallemizin güzelliklerine güzellik katmış olacağız. Söz konusu aksamların yer altına alınması görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağı gibi, insan ve çevre sağlığına da katkı vermiş olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

06.02.2019

AKÇAABAT ZİRAAT ODASI "OLAĞAN GENEL KURULU" YAPILDI

BAŞKAN EYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

TRABZON - Akçaabat Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu, Akçaabat Erol Günaydın Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Genel Kurula; Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir AKTÜRK, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan KOZOĞLU, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit GÜLBAY, Trabzon Meslek yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ömer YÜKSEK sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri İlçe Ziraat odası başkanları siyası partilerin başkan adayları ilçe başkanları ve çiftçiler katıldı.  

Divan Kurulu Başkanlığını Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu yaptı.    


Açılış konuşması yapan Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu:

"Bu görevi; merhum Başkanımız Ali BAYRAM'ın aramızdan ani bir şekilde ayrılışı ile devraldık. Odamıza verdiği hizmetlerden ötürü rahmetli başkanımıza ve odan önceki tüm başkanlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.

Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren çiftçimize ne kadar katkıda bulunabiliriz anlayışı ile çalıştık. Çalışmalarımızı masa başında değil, olması gerektiği gibi bahçelerde yürüttük. Fındık, sera, sebze ve arıcılık hayvancılık konularında üniversite hocaları ve mühendisler ile eğitimler düzenledik.

Mikro klima iklime sahip ilçemiz her türlü meyve sebzeciliğin yapılabileceği toprağa sahip, ama ne yazık ki çiftçilik köylerimizde bitmek üzere tüm kurumların birlikte hareket edeceği çalışmalar ile yeniden tarımı canlandırmak zorundayız. Ziraat Odası olarak her yıl 3.000 çiftçimize ulaşıyoruz.

Halk Eğitim Müdürlüğü'müz ile fındık budama, mantar yetiştiriciliği ve arıcılık kursları düzenledik. Bu kurslarda 360 çiftçimize sertifikalar verdik.

Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü'müz ile yaptığımız çalışmalar ile daha yeşil bir Akçaabat İçin 5.000 meyve fidanını çiftçilerimize öğretmenlerimize ve öğrencilerimize dağıttık.

Ayrıca öğrencilerin toprağı tanıması ve sevmesi için onları seralara ve bahçelere getirdik. İlçemiz Akçaabat Köftesi, tereyağı ve sebze üretiminde marka değeri var, bölgenin sebze deposu olarak biliniyoruz. Bunları yediden canlandırmalıyız.

Bunu yapmak için kırsal mahallelerimizde her türlü altyapı sorunları hızla çözülmelidir." dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen:

"Ziraat Odamızı yaptığı çalışmalar için tebrik ediyorum. Eskiden ilçemizde tütünün ardından başka ürünler dikilirdi. Hayvancılık çok iyi idi. Masa başı çalışması sevdası çiftçiliğin azalmasına yol açtı. İlçemizde yapılacak tarımsal çalışmalar destek vermeye hazırız." dedi.      

Trabzon Orman İşletme Müdürü Savaş Ayvaz:

"Özellikle kırsal alandaki çiftçilerimizin refah düzeyini yükseltmek için hep birlikte atılım yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay:

"Çiftçilik uğraşılan tüm dalların sorumlusuyuz. Tüm kurumlar güçlerimizi birleştirerek, ülkemizin kalkınmasına katkı sunmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

EYÜPOĞLU, YENİDEN BAŞKAN

Tek Liste ile gidilen seçimde; Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeliklerine;

-Mustafa Hikmet Eyüpoğlu,
-İlhan Aydın, Kenan Özdemir,
-Hasan Aktuğ, Yusuf Çiçek,
-Murat Civelek ve
-Aydın Memiş seçildi.

06.02.2019

5 Şubat 2019 Salı

SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

TRABZON - 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerin Trabzon'da güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU başkanlığında 'Seçim Güvenliği Toplantısı' gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Ayhan DURMUŞ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil ŞEN, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı A. Münir Gümüşbaykal, İl Emniyet Müdürü Orhan ÇEVİK, kaymakamlar, ilçe emniyet müdürleri ve jandarma komutanları katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin sunum yaptığı toplantıda, seçimlerle ilgili uygulanacak tedbirler ele alındı.

05.02.2019

TÜRSAB YÖNETİM KURULU, VALİ USTAOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

TRABZON - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Selçuk BOYNUEĞRİ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali İsmail USTAOĞLU'nu Ziyaret Etti.

Bölge toplantısına katılmak için ilimize gelen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Turizmle ilgili görüş alışverişinin bulunulduğu ziyarette Vali Ustaoğlu:

"Turizm hem ilimiz, hem de ülkemiz için yükselen bir değerdir. Turizm rekabeti yüksek olduğu kadar hassas ve kırılgan bir sektör. Son yıllarda turizm alanında güzel gelişmeler yaşanıyor. Turizm açısından potansiyeli çok güçlü yerlerimiz var. Geleceğe daha da umutla bakıyoruz. Trabzon ve bölge açısından da turizm en önemli önceliğimizdir. İlimiz bu konuda altyapısı  güçlü olan bir ildir. Herkesin empati ile bölgede yapacağı çok şey var. Bu alanda hizmet kalitesini artırarak turizmi sürdürebilir kılmaya çalışacağız" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı (TÜRSAB) Selçuk Boynueğri de:

"Son yıllarda ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 40 milyona yaklaştı. Turizm sektöründen ülkemiz 25 milyar dolar bir girdi elde etti.

Amacımız; turizmin önünü daha da açmak, sektör bazındaki rakamları artırmak, tur operatörlerinin pozisyonunu iyileştirmek ve güzel bir sinerji ile 25 milyar dolar olan turizm girdisini daha da yukarılara çıkarmaktır. TURSAB bu alanda önemli çalışmalar yapıyor. Ülke olarak dış ticaret açığımızın yüzde 45'ini turizmden gelen gelirlerle karşılıyoruz" diye konuştu.

05.02.2019

AYGÖREN VADİSİ'NE KANALİZASYON MÜJDESİ

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Ortahisar ilçesinin 7 ayrı mahallesine hizmet verecek olan ana taşıyıcı kollektör hattının yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Ortahisar İlçesi Ayvalı-Yeşilhisar-Yeşilova Mahalleleri Ek Kanalizasyon Projesi kapsamında 9 bin 690 metre ana taşıyıcı kolektör hattı inşa edilecek ve 205 muayene bacası ile 80 adet parsel bacası inşası gerçekleştirilecek. Ana taşıyıcı kolektör hattı inşaatının tamamlanmasının ardından ikinci etapta yapılacak proje ile Ayvalı, Yeşilhisar, Yeşilova mahalleleri ile Fatih Sultan, Gündoğdu, Doğançay ve Ağıllı mahallelerinin kanalizasyonları bu hatta bağlanacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayvalı-Yeşilhisar-Yeşilova Mahalleleri Ek Kanalizasyon Projesi kapsamında 9 bin 690 metrelik ana taşıyıcı kolektör hattının inşasını 3 milyon TL bedelle gerçekleştireceklerini kaydetti.

Yapım ihalesinin sonuçlandığını, yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak, yapım çalışmalarına başlanılacağını kaydeden Gümrükçüoğlu:

"Aygören Vadisi'nde bulunan 7 ayrı mahallemize hizmet verecek olan bu önemli proje 2 yılda tamamlanacak olup ödenekleri TİSKİ Genel Müdürlüğü bütçesinde hazırdır. Bu tür kanalizasyon çalışmaları mahallelerimiz için ciddi önem taşımaktadır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

05.02.2019

4 Şubat 2019 Pazartesi

BELEDİYE DESTEK MERKEZİ (BEDESTEM) FAALİYETİNİ SÜRDÜRÜYOR

TRABZON - Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında belediyelere taahhüt edilen destek merkezleri açılmaya başlandı.

İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Teknik Destek Projesi (İSKEP)'in başarılı pilot belediyelerinden olan Trabzon Büyükşehir Belediyesinde, proje kapsamında oluşturulan ve engelliler başta olmak üzere şiddet mağduru kadınlar, yoksullar ve eski mahkûmlar gibi dezavantajlı grupların sosyal hizmet ve istihdam gibi hizmetlere ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla kurulan Belediye Destek Merkezi (BEDESTEM) faaliyete girdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sosyal hizmet çalışmalarına ivedilikle devam ettiklerini ifade ederken, Zağnos Vadisi’nde faaliyete aldıkları Belediye Destek Merkezi (BEDESTEM) ile bu alanda daha da güçlendiklerini kaydetti.

İSKEP’in Trabzon’a önemli katkıları olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu:

"Bu önemli proje kapsamında belediyemiz bünyesinde Sosyal Destek ve Rehberlik Birimi kuruldu ve personellerine gerekli eğitim verildi. Dezavantajlı bireyler ve bu bireylere hizmet sağlayıcılar için bir veritabanı oluşturuldu. Dezavantajlı bireylerin bu veritabanına kaydı yapıldı. Hizmet sağlayıcıların dâhil edildiği bir kurumsal servis sağlayıcı veritabanı geliştirildi ve faaliyete geçti. Dezavantajlı bireylerimiz İŞKUR ve MEB teknik eğitim programlarına yönlendirilerek oryantasyonları sağlandı. Kent düzeyinde daha etkili ve gerçekçi istihdam politikaları oluşturulabilmesi için 850’den fazla paydaşın ve işverenin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaylar ve araştırmalar ile dezavantajlı bireylere yönelik yerel işgücü piyasası analizleri yapıldı ve ihtiyaç olan meslek alanları belirlendi. Dezavantajlılığın düzeyi ve derinliği ile toplumda dezavantajlılığa yönelik algının anlaşılması için 2 saha araştırması yapıldı. Projenin bireysel rehberlik ve grup danışmanlığı hizmetleri ile 7 binin üzerinde dezavantajlı bireye ulaşıldı. 2 binin üzerinde dezavantajlı birey yürütülen IT eğitimleri, mesleki eğitimler ve oryantasyon programlarıyla istihdama hazır hale getirildi. 281 kişi girişimcilik eğitimlerinden faydalandı, 36.'sı kendi işyerini açtı ve 78 kişiyi istihdam etti. Proje kapsamında 358 kişi iş buldu" ifadelerini kullandı.

Zağnos Vadisi'nde hizmete alınan Sosyal Hizmetler Birimi (BEDESTEM)'in, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmetini sürdürdüğünü dile getiren Gümrükçüoğlu:

"İSKEP'in temel çıktılarından biri olan birimler dezavantajlı bireyler için 'İlk Temas Noktası' olarak planlanmakta ve diğer hizmet sağlayıcılar tarafından sunulan hizmetlere yönlendirme için de bir 'Giriş Kapısı' niteliği taşımaktadır… Engelli bireyler başta olmak üzere, şiddet mağduru kadınlar, çalışan çocukların aileleri, eski tutuklu ve hükümlüler, yoksullar ve yoksulluk sınırı altında olanlar ile madde bağımlısı bireylere hizmet verecek bu birimlerin kurulması yanı sıra proje kapsamında bu bireylerin eğitim ve beceri eksikliklerinin giderilerek istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına ve dezavantajlı bireylerin karşı karşıya olduğu önyargıların kırılmasına yönelik faaliyetler yürütülmektedir" şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sosyal hizmetlerinin de artık Belediye Destek Merkezi (BEDESTEM) bünyesinde sürdürüldüğünü dile belirten Gümrükçüoğlu:

"18 ilçemizde bulunan ihtiyaçlı ailelere Kart 61 gıda yardımı gerçekleştiriyoruz. Sıcak yemek yardımı, evde bakım ve temizlik hizmeti, su indirimi, kıyafet yardımı, eşya yardımı, kırtasiye yardımı, yoksullukla mücadele faaliyetleri, aile-kadın- çocuk danışmanlık hizmetleri, YADES Koordinasyon Merkezi (Yaşlılara Yönelik Evde Bakım ve Destek Hizmetleri), engelli ve yaşlılara yönelik hizmetler, medikal cihaz yardımları, aile eğitim programları, micro kredi faaliyetleri, uyuşturucu ile mücadele eğitimleri gibi faaliyetlerimiz İSKEP kapsamında belediyemiz bünyesine kazandırılan Belediye Destek Merkezi (BEDESTEM)’de gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.

04.02.2019

'TURİZM SEKTÖRÜ İŞBAŞI EĞİTİM KURSLARI SERTİFİKA TÖRENİ' YAPILDI

TRABZON - Turizm Sektöründe İstihdam Edilen Personele Aldıkları Eğitimin Ardından Sertifikaları Verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde düzenlenen 'İşbaşı Eğitim Kursları Sertifika Töreni' yapıldı.

Bir otelde düzenlenen sertifika törenine, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Vural, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacisalihoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ile kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşma yapan Vali İsmail Ustaoğlu:

"Turizm sektörü ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli bir değerdir. Son yıllarda yükselen bir sektör haline geldi. İlimizin turizm potansiyelini sürdürebilmek için hizmet kalitemizi ve standardımızı yüksek tutmak zorundayız. Bu kapsamda hizmet sektöründeki personelin aldığı eğitim çok önemli. Başarılı işletmeler başarılı personelle ayakta durur. Bu sektör kırılgan bir sektördür. Bir anda elimizden uçup gidebilir. Onun için bu tür çalışmalar büyük önem arz ediyor. Bu organizasyonun ilimizde düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş de, turizmin ülkemiz açısından çok önemli bir değer olduğunu söyleyerek:

"Turizm alanında kaliteyi arttırmaya yönelik her türlü çalışmaya destek vereceğiz. Nitelikli insan gücü, ekonomimizde bir lokomotif vazifesi gören turizm sektörünün, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirebilmesinin en önemli şartlarından biridir. Bundan dolayıdır ki iş gücü kalitesinin artırılması turizmin güçlenerek büyümesi için son derece stratejik bir öneme sahiptir" dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen eğitim seminerine katılanlara sertifikaları verildi.

04.02.2019

"KANSER; UZUN SÜRELİ MÜCADELE GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR"

4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ

TRABZON - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, '4 Şubat Dünya Kanser Günü' dolaysıyla bir yazılı açıklama yaptı.

TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI:

"Kanser beraberinde getirdiği sağlık sorunlarının yanı sıra, maddi ve manevi yönden uzun süreli mücadele gerektiren bir hastalıktır.

Ülkemizdeki son kanser verilerimizi genel olarak değerlendirdiğimizde;

- Erkeklerde en sık görülen kanserler akciğer ve prostat kanseri iken, tütüne bağlı kanserler erkeklerde önemini korumaya devam etmektedir.

- Kadınlarda en sık görülen meme kanseri, her 4 kadın kanserinden birisi olmaya devam etmektedir

- Hem erkeklerde hem de kadınlarda bağırsak (kolorektal) kanseri, üçüncü en sık görülen kanser türüdür.

- Çocukluk çağı kanserlerinde ise lösemi en sık görülen kanser türüdür.

'Dünya Kanser Günü'

Her yıl 4 Şubat tarihinde kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde kutlanmaktadır.

Uluslararası Kanser Savaş Örgütü (UICC) tarafından bu yıl yayınlanan bildirgede, kanserle mücadele hususunda dünya genelinde yapılması gerekenler ve bu konudaki önemli noktalar aşağıdaki şekilde vurgulanmıştır;

Kanseri Önleme ve Riski Azaltma

Günümüzde kanserlerin %30-50’si önlenebilir. Bu ancak risk faktörlerinden kaçınma ve mevcut kanıta dayalı önleme stratejilerini uygulama yoluyla başarılabilir. Birçok kanserin iyileşme olasılığı, erken tanı konmuş ve uygun şekilde tedavi edilmişse yüksektir.

Tütün kullanımı, önlenebilir en büyük kanser nedenidir ve sigarayı bırakmak kanser riskimizi azaltmak için yapabileceğimiz en iyi tedbirlerden biridir. Tütün kullanımının; ağız kanserleri, akciğer, karaciğer, mide, bağırsak ve yumurtalık kanserlerinin yanı sıra bazı lösemiler de (kan kanserleri) dâhil olmak üzere yaklaşık 15 farklı kanser türüne neden olduğu bulunmuştur. Hangi yaşta olursa olsun sigarayı bırakmak büyük bir fark yaratır, yaşam süresini uzatır ve yaşam kalitesini yükseltir.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, yaygın kanserlerin en az üçte biri sağlıklı diyetle, sağlıklı kiloyu korumak ve fiziksel olarak aktif olmakla önlenebilir. Sağlıklı beslenmek sağlıklı kilonun sürdürülmesi ve fiziksel aktivitenin (her gün 30-40 dakika yürüyüş) günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi, bağırsak, meme, rahim, yumurtalık, pankreas, yemek borusu, böbrek, karaciğer, ileri prostat ve safra kesesi kanserleri gibi on kanser riskini azaltmanıza yardımcı olur.

Alkol kullanımı, ağız, yutak, gırtlak, yemek borusu, bağırsak, meme, karaciğer ve bağırsak kanser riskinde artışa neden olur. Alkolün tüketim miktarının artmasıyla tüm bu risklerde artış doğru orantılıdır, ancak alkol kullanımı ile ilgili güvenli eşik yoktur. Dolayısıyla alkollü içecekleri hiç tüketmemek en sağlıklı yoldur.

04.02.2019

3 Şubat 2019 Pazar

ŞEHRİMİZE ZARAR VEREN UNSURLARDAN TRABZON'UMUZU KORUYALIM

TRABZON – Şehrimizin Park, Bahçe, Piknik Alanları, Çöp Kutu ve Bidonları ve Tarihi Mezarlık Başlıkları, Halkın Ortak Kullanımına açılmış alanlarda olduğu gibi Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin belirli noktalarına yerleştirilen Bilet Dolum Cihazları, bazı kişi ya da kişiler tarafından tahrip edilip şehrimiz zarara uğratılıyor!..


Magandalar, Trabzon halkına kolaylık sağlamak için kurulan bu cihazlara karta benzetilmiş karton ya da metaller sokarak cihazların bozulmasına sebebiyet veriyor. Maddi değeri yüksek olan bu cihazların arızalanması ile kamu zararı yaşandığı gibi bilet dolumu yapmak isteyen vatandaşlar da mağduriyet yaşıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak, Kentimiz İnsanlarına hizmet veren Kent Mobilyalarının ve Tarihi ve Kültürel Değerlerin halkın ortak malı olduğunu, bunlara zarar verenlerin tespit edilerek haklarında yasal işlem başlatılacaklarını, bu çirkin olaya sebebiyet verenleri kınadıklarını ifade etti.

03.02.2019

GÜMRÜKÇÜOĞLU'NUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE TRABZON'A 53.500 M İMAR YOLU KAZANDIRILMIŞ!

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'a 5 yılda 53 bin 600 metre imar yolu kazandırdıklarını bildirdi.

İmar Uygulama Planları'nda öngörülen yolların standartlara uygun olarak şehre kazandırılmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Gümrükçüoğlu:

"Bu kapsamda 2014-2019 döneminde Akçaabat, Araklı, Arsin, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Ortahisar, Sürmene, Şalpazarı ve Yomra ilçelerimizde 51 ayrı imar yolunu şehrimize kazandırdık. İmar planlarında öngörülen bu yolların kazanımı mahallelerimize ciddi şekilde avantajlar sağlayacak, şehrimizi daha yaşanılabilir kılacaktır" diye konuştu!...

03.02.2019