4 Mayıs 2011 Çarşamba

AB UZMANINA KUZİNE SOBA..!


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, yeni bir gelenek başlatarak, AB Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı Gaye Doğanoğlu’na kuzine soba hediye etti.


Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı Gaye Doğanoğlu, Trabzon İl Genel Meclisinde AB ile ilgili geniş bir sunum yaptı. Doğanoğlu, "Türkiye AB’ye tam üye olmadığı sürece AB, AB olmaz" dedi.


Trabzon İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı çalışmaları devam ediyor. Mayıs ayındaki toplantıların en önemlisi de yapıldı.


Meclis toplantısının konuğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kalkınma Komitesi Başkanı Gaye Doğanoğlu oldu. Doğanoğlu, Antalya Belediye Meclis üyeliği de yapıyor. Konseyin yedek üyesi Trabzon İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Aydın’ın girişimi ile Trabzon’a gelen Doğanoğlu;


"AB öcü değil. Ancak AB, Türkiye’ye öcü gibi bakıyor. AB’nin Avrupa Konseyi diye çok geniş kapsamlı bir kurumu var. Burası yerelden ve yerinden yönetimin demokrasinin en önemli kuralı olduğunu kabullenen bir kurum. Bu kurumda Türkiye olarak çok ciddi komisyonlarda görev alıyoruz. Konsey başkanının Türkiye Parlamenteri olması da bunun bir göstergesi" dedi.


Doğanoğlu, “AB, Türkiye’yi bünyesine tam üye yapmadan AB’liğinin evrensel mantığına kavuşmamış olacak” dedi.


KUZİNE SOBA, HEDİYELİK OLDU


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, meclisin bundan sonraki toplantılarına AB ile ilgili bilgi edinme toplantılarının sık sık gerçekleştireceklerini belirtti. Revi, önümüzdeki aylarda da benzer toplantılar yapacağını ifade etti.


Bu arada Haydar Revi, ilk kez Trabzon’un kültürü ile özdeşleşen hediyelik kuzine sobayı da Gaye Doğanoğlu’na verdi. Böylelikle kuzine soba da hediyelik eşyalar arasına girmiş oldu. Bilindiği gibi AB özellikle yerel anlamda kültürlerin yaşaması için özel çapa sarf ediyor. Revi, bir AB uzmanına kuzine sobayı bu anlamda hediye ederek, önemli bir mesaj da vermiş oldu.


HABER-FOTO: Ali Salih SAVAŞ – 04.05.2011 Çarşamba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder