13 Temmuz 2019 Cumartesi

VAİZ OSMAN ÖZTÜRK, VAKFIKEBİR'E VEDA ETTİ

TRABZON - Vakfıkebir'e veda eden Vaiz Osman Öztürk, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından plaket ve çiçek takdim edilerek uğurlandı.


31.03.2011 - 26.06.2019 tarihleri arasında Vakfıkebir'de ilçe vaizi olarak görev yapan, Vakfıkebir İlçe Vaizi iken, rotasyon (zorunlu yer değişikliği) nedeniyle Giresun Görele İlçe Müftülüğüne vaiz olarak atanan ve buradaki görevine başlayan Vaiz Osman Öztürk, 8 yıl 3 ay birlikte görev yaptığı Vakfıkebir İlçe Müftülüğü personeliyle vedalaşmak üzere aylık mutat din görevlileri toplantına iştirak etti.

Toplantıda, arkadaşlarının alkışlarıyla duygu dolu anlar yaşayan Vaiz Osman Öztürk, ilçe müftülüğü tarafından plaket ve çiçek takdim edilerek onurlandırıldı.

MÜFTÜ KÖKSAL: "OSMAN HOCA BİR DANIŞMAN GİBİYDİ"

Vaiz Osman Öztürk'ün, Vakfıkebir'de ilçe vaizi olarak oldukça başarılı çalışma ve hizmetlerde bulunduğunu belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal;

"Osman hocamız, camilerdeki vaaz ve irşad görevinin yanısıra ilçe müftülüğü bünyesinde gerçekleştirilen dini, sosyal ve kültürel faaliyetlerde de aktif rol alarak etkin ve faydalı hizmetlerde bulundu. 6 yıla yakın beraber çalıştık. Kendisi bir danışman gibiydi. Mesai mecburiyeti olmamasına rağmen erkenden daireye gelir, akşam saat 5'e kadar ayrılmazdı. Benim olmadığım zamanlarda da yokluğumu hissettirmez, görevi olmamasına rağmen inisiyatif alarak çözülmesi gereken meselelerde hiç bir zaman sorunları ertelemez, çözümü için çaba gösterirdi." ifadelerini kullandı.

İlçeye ve ilçe müftülüğüne katkıları ve başarılı çalışmaları dolayısıyla Vaiz Öztürk'e teşekkür eden Müftü Köksal, yeni görev yerinin hayırlı olması dilek ve temennisiyle çalışmalarında kendisine muvaffakıyetler diledi.

VAİZ OSMAN ÖZTÜRK: "HİÇ BİR ARKADAŞIMLA, ARAMIZDA EN UFAK BİR HUSÛMET OLMADI"

Arkadaşlarının coşkulu alkışlarıyla duygulandığını ifade eden Vaiz Osman Öztürk ise yaptığı konuşmada:

"Vedalar her zaman zordur. Alkışlarınız beni çok duygulandırdı. İlçe müftümüz, daire personelimiz ve sizlerle güzel günlerimiz geçti. Faydalı hizmetlerde bulunmaya çalıştık. Vakfıkebir'in, meslek hayatıma ve şahsi hayatıma çok şey kattığını burada ifade etmek isterim. Müftü beyin, ilçede farkındalık ortaya koyan proje ve hizmetlerinde hep birlikle görev aldık, beraber çalıştık. Müftü beye faaliyet ve etkinliklerle ilgili neyi teklif ettiysem, hiç düşünmeden 'olsun hocam' demesi bana olan güveninin ve aramızdaki  samimiyetin ifadesiydi. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Siz arkadaşlarımız da, müftülüğümüzün faaliyet ve etkinliklerinde her zaman yanımızda oldunuz, yardımcı oldunuz ve bana güven verdiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerle 8 yılı aşkın birlikte çalıştık; hiçbir arkadaşımla, aramızda en ufak bir husûmet olmadı. Ben herkese hakkımı helal ediyorum, sizlerin de haklarınızı helal etmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından tüm personelin coşkuyla alkışladığı Vaiz Osman Öztürk'e, hizmetlerinden dolayı ilçe müftülüğü adına, en yaşlı din görevlisi sıfatıyla Emekli Kur'an Kursu Öğreticisi Ahmet Ertürk plaket, ilçe müftüsü Hüseyin Köksal da çiçek takdim etti.

VAİZ OSMAN ÖZTÜRK KİMDİR?

Vaiz Osman Öztürk; 01.01.1972 yılında Giresun'un Çanakçı ilçesinde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Çanakçı'da okudu. Çanakçı Kur'an Kursu'nda 1 yıl eğitim gördü.

1998 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1998-2000 yılları arasında Çanakçı'ya bağlı köylerde vekil öğretmenlik yaptı.

2001 yılında İmam-Hatip olarak Trabzon Beşikdüzü ilçesi Dolanlı Mahallesi Yeşiltepe Camii'ne atandı.

2003-2006 yılları arasında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezinde uzmanlık eğitimi aldı.

2006 yılında Kırklareli Vize ilçe vaizliğine atandı. 2008 yılında Artvin Hopa vaizliğine atandı.

2011 yılında atandığı Trabzon Vakfıkebir ilçe Müftülüğünde ilçe vaizi olarak 31.03.2011 - 26.06.2019 tarihleri arasında 8 yıl 3 ay görev yapan Osman Öztürk, evli olup bir, kız iki erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Haber-Fotoğraf: Mithat Güdü - 13.07.2019

ASKON AYLIK EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI, TRABZON'DA YAPILDI

TRABZON - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON)'un her ay bir ilde açıkladığı Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nın 6.' Sı, Vali Ustaoğlu'nun katılımıyla Trabzon'da gerçekleştirildi.


ASKON Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'na; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ve iş adamları katıldı.


Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, Karadeniz'in incisi Trabzon'un bölgenin en önemli çekim merkezi olan illerin başında geldiğini söyleyerek:

"Bu anlamda böyle bir şehrin valisi olmak, güzel insanlara hizmet etmek bizler içinde son derece onur vericidir.

Sizlerle birlikte bu şehrin geleceğine katkıda bulunmak adına ne gerekiyorsa tüm yerel dinamiklerimizle birlikte el birliğiyle içerisinde yapmaya gayret göstereceğiz. Bu şehri yeniden keşfetmeye gerek yok. Asya ile Avrupa'nın birleştiği Tarihi İpek Yolu güzergâhı üzerinde yer alan Trabzon doğal güzellikleri, tarihi misyonuyla ve liman şehri olması münasebetiyle önemli bir misyona sahiptir.  Burada önemli olan şehir adına bu vizyona uygun neler yapmak gerekiyorsa hep birlikte onu yapmaktır.

Hedeflerini 2023 olarak belirleyen ve dünyanın ilk on büyük ekonomisi içerisine girmeyi amaçlayan ülkemiz bunun yanında vizyonunu da 2053–2071 olarak belirlemiştir.

Bu manada Trabzon'un girişimcilerine de çok ciddi ihtiyaç olduğunu belirtmek isterim. İlimiz farklı alanlarda yetiştirdiği kıymetli şahsiyetleriyle ülkemizin birçok yerinde söz sahibi olmuş, yönetiminde, ekonomisinde ve yönetiminde bulunmuştur.

Bilindiği gibi Trabzon istihdama, ekonomiye ciddi katkıları olan iş adamlarımızın daha güzel işler yapması ve destek olma adına cazibe merkezi olma programı içerisine alınmıştır. Bu noktada Sanayi ve Teknolojisi Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu program iş adamlarımızın, girişimcilerimizin ortak kültürlerini ve fikirlerini birleştirmek adına çok önemlidir" dedi.

13.07.2019

11 Temmuz 2019 Perşembe

AKÇAABATLI DENİZCİ MEHMET EKİCİ, HER SABAH DENİZİ ve DENİZ KIYISINI TEMİZLİYOR…

TRABZON - Köyünün çocuklarına yelken sporunu sevdiriyor. Akçaabat Darıca’daki minik koyu her gün gönüllü olarak temizleyip çevreciliği ile de dikkat çekiyor..


ÖRNEK ADAM MEHMET EKİCİ: "AKÇAABAT BELEDİYESİ, YELKEN KULÜBÜNE DESTEK OLSUN"

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Darıca mahallesinde yaşayan Mehmet Ekici bir deniz aşığı… Darıca'daki minik koyda köyünün çocuklarına yüzme öğretiyor. Daha da ileri giderek yelken faaliyetleri için de miniklerle her gün beraber oluyor.


Tamamen kendi imkânları ile oluşturduğu yelken kulübünün faaliyet gösterdiği Darıca koyunun da günlük temizliğini yapıyor… Sabah saatlerinde denizi ve kıyısını temizleyen Ekici'nin bu örnek çevreci özelliği veliler, çocuklar ve çevre sakinleri tarağından da takdirle karşılanıyor.

Yelken çalışmalarının haricinde, denize girmek isteyenlerin de uğrak yeri olan Darıca koyunda denizin temizliği ise dört dörtlük.. Mehmet Ekici, deniz kıyısını kumsalları ve çevreyi temizleyerek gönüllü bir kamu hizmeti de yapıyor.


Hem yerli halkın, hem de Trabzon'un ve şehre gelen yerli yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği koyda Mehmet Ekici:

"Ben deniz çocuğu olarak büyüdüm. İstiyorum ki şimdinin çocukları da denizi sevsin. Artık kıyılar yok oldu. Burasını koruyabildik.. Bu koy herkese açık, denizi seven herkes gelebilir" dedi.

Mehmet Ekici, özellikle Akçaabat belediyesinin yelken kulübüne destek olmasını da istedi.

Ekici, aynı zamanda köyün çocuklarına da yüzme öğretiyor.

11.07.2019

TRABZON ÜLKÜ OCAKLARINDAN ANLAMLI ETKİNLİK

TRABZON -  Ülkü Ocakları Genel Merkezinin talimatı ile her ilde olduğu gibi Trabzon'da da bu etkinliği Trabzon Ülkü Ocakları gerçekleştirdi.


Havaların ısınması ile birlikte Trabzon Ülkü Ocakları susuz ve aç kalma ihtimali olan sokak hayvanlarına "Kaba Can Kat" sloganı ile bölgenin muhtelif yerlerine su ve mama bırakıyor. Yapılan bu etkinliğin Trabzon halkı tarafından da olumlu karşılandığı gözlemleniyor.


Ayrıca bu konu hakkında bir açıklama yapan Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Bostan:

"Bizler Ülkü Ocaklarının hayvan dostu olduğunu göstermek adına Genel Merkezimizin 'Kaba Can Kat’ sloganı ile başlatmış olduğu bu seferberliğe yaz mevsimi boyunca devam edeceğiz. Bununla birlikte değişken mevsim şartlarına göre sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına çeşitler çözümler sunacağız. Bu vesileyle hemşehrilerimizi sosyal sorumluluk projemize katılmaya davet ediyoruz." dedi.


Trabzon Ülkü Ocaklarından alınan bilgiye göre, bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edileceği öğrenildi.

11.07.2019

TRABZON'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ve MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

TRABZON – Trabzon Valiliği, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri programını açıkladı.


15 Temmuz'da hafta boyunca şehit aileleri ve gaziler ziyaret edilecek.

12 TEMMUZ CUMA GÜNÜ

SAAT 14.00: "15 Temmuz ve Milli İrade – 3" konulu panel

Yer: KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi

15 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ

SAAT 11.00: Şehitlikte anma programı

Yer: Sülüklü Şehitliği

SAAT 11.00: Akçaabat ve Yomra'da 15 Temmuz demokrasi şehitlerimiz Samet USLU ve Sedat KAPLAN'ın kabirlerinin ziyaret edilmesi.

GÜN BOYUNCA: TRT Trabzon Radyosu 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri.

SAAT 11.30: Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif Okunması ile okunan Hatm-i Şeriflerin Duasının yapılması

Yer: Trabzon İskender paşa Camii

SAAT 17.00: "Türkiye'de Darbelerin Anatomisi 15 Temmuz" konulu konferans

Prof. Dr. Bünyamin BEZCİ (Sakarya Üniversitesi Öğretim üyesi)

Yer: Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi

SAAT 19.30: 15 Temmuz konulu Fotoğraf Sergisinin açılışı ve Spor gösterileri

Yer: Meydan Parkı (15 Temmuz ve Hürriyet Parkı)


SAAT 20.30:

-Açılış,
-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,
-Kur'an-ı Kerim Tilaveti,
-Protokol Konuşmaları,
-Arif Nihat ASYA'nın BAYRAK isimli şiirinin bir öğrenci tarafından okunması,
-Sinevizyon Gösterisi,
-Mehter takımı Konseri,
-Konser.

16 TEMMUZ SALI GÜNÜ

SAAT 0.13: Tüm Camilerde salâ okunması.

11.07.2019

10 Temmuz 2019 Çarşamba

BAŞKAN ZORLUOĞLU'NDAN BİR GAZETEDE YAYINLANAN "CHP'Lİ BAŞKAN KAYINBİRADERE ÜÇ GÖREV VERSE..!" HABERİNE TEPKİ!

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bu gün yaygın dağıtımı yapılan bir gazetede ve aynı gazetenin internet sitesinde; büyükşehir belediyesini, şahsını ve yaptığı atamaları konu alan bir köşe yazısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.


"CHP'li başkan, kayınbiradere üç görev verse…!" başlığıyla bir gazete ve haber sitesinde yayınlanan köşe yazısında yer verilen iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Zorluoğlu:

"Bahse konu köşe yazısında adı geçen Zülfü Turan, Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yapmaktayken, tayinle (naklen geçiş) belediyemiz personeli olmuştur. Turan, belediyemizde daire başkanı kadrosundadır ve özel kalem müdürlüğü görevini, asaleten yeni bir özel kalem müdürü atanana kadar vekâleten yürütmektedir. Ayrıca Turan, mevzuat gereği özel kalem müdür vekilliği görevinden ilave bir ücret almamaktadır" dedi.

Zülfü Turan'ın belediyenin Turkuaz ya da başka şirketinde kesinlikle yönetim kurulu üyeliği bulunmadığının altını çizen Başkan Zorluoğlu, daire başkanı Turan'ın belediyeden ya da bağlı her hangi bir kurumundan da her hangi bir ad altında herhangi bir ödeme almadığını kaydetti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zülfü Turan'a, belediyede 3 görev birden verildiği iddiasının kesinlikle doğru olmadığını belirterek:

"Yazıda adı geçen personelimiz sadece daire başkanlığı maaşını almakta ve her hangi bir yönetim kurulu üyeliği de bulunmamaktadır. Öte yandan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinde, yönetim kurulu üyelerine, Yüksek Planlama Kurulu'nca belirlenen sınır içerisinde ücret ödenmektedir" ifadelerini kullandı.

10.07.2019

TRABZON'DA TURİZM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZON - Trabzon turizminin değerlendirildiği toplantı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında turizm paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.


Valilik yapılan toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacisalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ile diğer ilgililer katıldı.

Vali İsmail Ustaoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; turizmin geçmişi, mevcut durumu ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda ayrıca turizmin daha ileri seviyelere taşınması için nelerin yapılması gerektiği üzerinde duruldu.


Turizmin her açıdan geliştirilmesi için hep birlikte gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Ustaoğlu:

"Turizm; hem ilimiz, hem bölgemiz, hem de ülkemiz açısında önemli bir değerdir. Özellikle son yıllarda turizmde önemli mesafeler alındı. İlimiz kültürel değerler ve doğal zenginlikler bakımından son derece önemli bir potansiyele sahip bir ildir. Bu bakımdan ilimize körfez ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde misafirler geliyor. Yerli ve yabancı turist sayısında önemli artışlar var. Gerek turizm altyapısı gerekse konaklama ve ağırlama konularında misafirlerimizin memnuniyeti bizim önceliğimizdir" dedi.

Toplantıda; İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, ilimizin turizm alanlarıyla ilgili bir sunum yaptı.

10.07.2019

ORTAHİSAR'IN İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENECEK

TRABZON - Trabzon'un kadim ilçesi Ortahisar'ın artık ihtiyaca cevap veremez hale gelen içme suyu şebekesi, Avrupa Birliğinin, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre-accession Assistance 2 – IPA 2) fonları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu TİSKİ tarafından sağlanacak toplam 30 milyon euroluk kaynakla yenilenecek.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 'Ortahisar Entegre Su Projesi' adı altındaki projeyle, ilçenin Devlet Su İşleri (DSİ) projesinin ulaştığı 190 kot üzerinde ve altında kalan bölgesindeki tüm içme suyu şebekesinin yenileneceğini açıkladı.

Yapım ihalesine çıkılan projenin yapımına 2020 yılında başlanacağını aktaran Başkan Zorluoğlu, proje kapsamında, ilçedeki 565 Km'lik içme suyu hattının yenileneceğini ve işin 4 yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.


Trabzon'un nüfusu en kalabalık ilçesi olan Ortahisar'ın içme suyu şebekesini büyük oranda yenilemek amacıyla önemli bir yatırımı şehre kazandırmaya hazırlandıklarını kaydeden Başkan Zorluoğlu:

"Şehrimizin kalbinde, artık ihtiyaçları karşılayamaz hale gelme noktasındaki içme suyu şebekesini bu büyük projeyle, inşallah uzun yıllar hemşehrilerimize hizmet edecek şekilde yeniliyoruz. Projenin 30 milyon Euroluk finansmanının; % 15’ini hibe şeklinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, % 20’sini belediyemizin bağlı kuruluşu TİSKİ, kalan % 65’lik kısmını ise IPA 2 fonundan yine hibe olarak karşılayacağız. 20 Ağustos 2019 tarihinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TİSKİ Genel Müdürlüğü nezaretinde, işin yapımını üstlenmek için teklif verecek firmalara yönelik saha gezisi de planlanmış durumdadır" diye konuştu.

Projedeki üst ve alt yapı yatırımlarının işi üstlenecek firmaya ait olduğunu da belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, depo modernizasyonu ve otomasyon sisteminin ise TİSKİ tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.

'Ortahisar Entegre Su Projesi' ile ilçede; 565 km. şebeke hattı, 25 bin 900 abone bağlantısı, 16 Bölge Ölçüm Alanı, 96 Basınç Düşürme Vanası Odası ve 7 Klor Ölçüm Odası proje dâhilinde inşa edilecek. Proje kapsamında, sistemi yönetecek belediye personelinin eğitilmesi, sistemin test edilmesi ve devreye alınması işleri de yer alıyor.

10.07.2019

9 Temmuz 2019 Salı

TRABZON'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ve MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ TOPLANTISI

TRABZON - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Başkanlığında Gerçekleştirildi.


Valilikte düzenlenen toplantıya; Vali İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Toplantıda Türk Milleti'nin Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir destanı 15 Temmuz 2016'da yazdığını belirten Vali Ustaoğlu:

"15 Temmuz dünya demokrasi tarihine eşi, benzeri bulunmayan bir dik duruş olarak kayıtlara geçmiştir. Milletimizin tek yürek, tek vücut olarak bu darbeye karşı nasıl meydan okuduğunu tüm dünya görmüştür. Milletimize tarihinde, geriye dönük geçmişinde bu tip teşebbüsler her zaman olmuştur. Ancak Milletimiz topyekûn yaşlısından, gencine, kadınından erkeğine tek yürek olarak bu meydanı okumuştur" dedi.


15 Temmuz'un Demokrasi tarihimizdeki yerini benliklere ve belleğe kazımak için Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildiğini ifade eden Vali Ustaoğlu:

"Bu ülkenin geleceğine kastetmek isteyenlere karşı Milletimizin direniş destanını unutmamak, unutturmamak adına gelecek kuşaklara her zaman hatırlatmamız gerek. Üçüncü yılında bu direnişin anılması adına toplumun tüm kesimleriyle bir araya geleceğiz.

Etkinlik kapsamında Valiliğimiz koordinesinde Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile STK'larımızın öngörüsüyle bir taslak oluşturduk. Yapılacak tüm faaliyetler Valiliğimiz himayelerinde bütün paydaşların katılımıyla gerçekleşecek. 15 Temmuz'un anılması ve yâd edilmesi, mahsusen şehitlerimizin manevi huzurlarında ve gazilerimizin aileleriyle birlikte anılarak program icra edilecektir" şeklinde konuştu.

09.07.2019

8 Temmuz 2019 Pazartesi

THY'NİN "MAÇKA UÇAĞI" ŞEHİT EREN BÜLBÜL ANISINA İLK SEFERİNİ TRABZON'A YAPTI

TRABZON - Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz günlerde filosuna katılan ilk Boing 787-9 Dreamliner tipi uçağı olan ve Şehit Eren Bülbül'ün anısına 'Maçka' ismi verilen uçak, ilk seferini anlamlı bir uçuşla gerçekleştirdi.


MAÇKA UÇAĞI'NI KARŞILAYANLAR ARASINDA YER ALAN TÜRK HAVA KUVVETLERİ'NİN AKROBASİ TİMİ TÜRK YILDIZLARI BÜTÜN TRABZON'LULARI BÜYÜLEDİ!

İstanbul Havalimanı'ndan Trabzon Havalimanı'na gerçekleştirilen TK-4900 sefer sayılı uçuşa başta Eren Bülbül'ün aile, şehit aileleri, Trabzon Milletvekillerinin ve iş adamlarının da aralarında olduğu yaklaşık 300 yolcu katıldı.


Sosyal medyada kampanyaya destek olan vatandaşların da yolcuları arasında yer aldığı anlamlı uçuşu gerçekleştirilen THY uçağı saat 10.20 sıralarında İstanbul'dan Trabzon'a ilk seferi için havalandı.


Türk Hava Yolları'na (THY) ait Maçka uçağını; Trabzon Havalimanı'nda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve il protokolünün yanı sıra uçağı selamlama gösterisiyle Türk Hava Kuvvetleri'nin Akrobasi Timi TÜRK YILDIZLARI karşıladı.

08.07.2019

EMEKLİ PİLOT KURMAY YARBAY AHMET İSPİ VEFAT ETTİ

İSTANBUL - Türk Hava Kuvvetleri'nde ve Türk Hava Yolları'nda uzun yıllar uçan Emekli Hava Pilot Kurmay Yarbay Ahmet İSPİ, 8 Temmuz 2019 Pazartesi günü Allah'ın rahmetine kavuştu.


THY EMEKLİ PİLOTU EMEKLİ HAVA PİLOT KURMAY YARBAY AHMET İSPİ KAPTAN VEFAT ETTİ

Emekli Hava Pilot Ahmet İSPİ bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Kızı ve damadı da pilot olan Ahmet İSPİ'nin cenazesi, yarın (9 Temmuz 2019) İstanbul Ataköy Camii'nden öğlen namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.


Geçen yıl Türk Hava Yolları'ndan emekli olan İSPi Kaptan, Kokpit.aero'ya özel bir fotoğraf paylaşmış, filo komutanlığı yapan ve daha sonra söndürülen 172. Filo'nun özel boyamalı F-4E uçağının önünde Kaptan Pilot üniforması ile poz vermişti.


"BEN TÜRK'ÜM....... HEM DE SELANİK SEREZ'LİYİM"

Her zaman "Ben Türk'üm....... hem de Selanik Serez'liyim" diyerek Müslüman Türk olmaktan büyük onur duyan ve son uçuşlarından birini İstanbul'dan Malatya'ya yapan ve Emekli Hava Pilot Kurmay Yarbay İSPİ Kaptan:  

"Bu gün veda günüydü. Çok sevdiğim pilotluk mesleğime, arkadaşlarıma ve gökyüzüne veda ettim… 1976 yılından bu yana pilot olarak 24 bin saate yakın uçtum. Büyük Türk Milleti'ni korudum ve kolladım. Öğrenciler yetiştirdim. Önce ben yaşadım, sonra da yaşattım. Türk ekonomisine katkıda bulundum. 10 binlerce insanın bazılarını sevince, bazılarını hüzne, bazılarını da başarıya taşıdım. Şimdi vedâ zamanı… İşte geldim, gidiyorum… Şen olasın Sevgili THY arkadaşlarım ve gökyüzü…" satırlarını yazmıştı. 

Liseden okul arkadaşım olan merhum Ahmet İSPİ kardeşime, Allah'tan (C.C.) rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve dostlarına sabırlar dilerim.  


08.07.2019