14 Eylül 2019 Cumartesi

ATATÜRK'ÜN TRABZON'A İLK GELİŞİNİN 95. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANACAK

TRABZON - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a ilk gelişinin 95. Yıl dönümü 15 Eylül 2019 Pazar günü kutlanacak.

BÜYÜK ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DİYOR Kİ:

"Ben olayım, olmayayım, Türk Milleti bâkidir. Görevinizi bana karşı değil, millete karşı yapacaksınız."

BÜTÜN MAL VARLIĞINI TRABZON'DA BÜYÜK TÜRK MİLLETİ'NE BAĞIŞLAYAN ATATÜRK:

"Mal ve mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime vermekle ferahlık duyuyorum. İnsanın serveti, kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha neler vermek istiyorum.    

Hayatımın hatırlayabildiğim en mutlu dakikalarını yaşıyorum. Yıllarca önce düşündüğüm bu işi Trabzon'da tamamlamak mukaddermiş."


ATATÜRK'ÜN TRABZON'A İLK ZİYARETİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ülkemizin düşman işgalinden kurutuluşunun kesin hamlesi olan Büyük Taarruz ve Dumlupınar Zaferlerinin 2. yıldönümü törenlerini gerçekleştirdikten sonra gemiyle Karadeniz'e açılmış ve başka bir yere uğramadan 15 – 17 Eylül 1924 tarihlerinde Trabzonlularla buluşmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk, ilk ziyaretinde Trabzon halkına yaptığı konuşmada; Sakarya Savaşı başta olmak üzere Milli Mücadele döneminde Trabzonluların inkâr edilemez katkılarını şu sözlerle vurgulamıştır:

"Beş sene evvel ilk defa Samsun'a ayak bastığım zaman bana kuvvet-i kalp veren vatandaşlarımın ilk safında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya melhame-i kübrâsına Üçüncü Fırka ile yetişen Trabzon evlatlarının meydân-ı muharebede gösterdikleri fedakârlıkların kıymetli hatırası daima dimağımda menkûş kalacaktır. 
Bu vatanperver halka, o kahraman evlatlara malik olan bu kıymetli memleketimizin bir Ermenistan mahreci veya muhayyel bir Pontus krallığı ülkesi yapmak talep ve tehditleri ne meş'ûm idi. Şüphesiz o kâbuslar ilelebet hayal olmuştur." 


GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TRABZON'A İLK GELİŞİNİN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI:

15 EYLÜL 2019 PAZAR

- Saat 10.00 Çelenk koyma programı (Yer: Valilik Önü Atatürk Alanı)
- Saat 10.15 Kutlama Programı (Yer: Valilik Önü Atatürk Alanı)

Tüm vatandaşlarımıza duyurulur.  

13.09.2019

(Fotoğraflar: Trabzon Valiliği Haber Sitesi'nden alınmıştır.)

13 Eylül 2019 Cuma

TRABZON ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN OKULLARA KIRTASİYE YARDIMI

TRABZON - Trabzon Ülkü Ocakları 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile birlikte okul çağına gelen çocuklara yardım kampanyası başlattı.


2019-2020 Eğitim-Öğretim yılın ilk haftasında, ilk durak olarak Düzköy İlçesindeki muhtelif okulları ziyaret ederek, kırtasiye malzemesi yardımda bulundu.

Yapılan bu etkinlik Trabzon Düzköy ilçesinde yöre halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Altan ŞAHİN yeni eğitim-öğretim yılının her şeyden önce öğrencilerimize, eğitimcilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diledi.

Geleceğimizin teminatı öğrenci kardeşlerimizin yetişmesinde çok yönlü destek sağlayacaklarını belirterek, Düzköy ilçesinde yapılan bu desteğin, fevkalbeşer bir gayretle diğer ilçelerde de gerçekleştirileceğini duyurdu.

13.09.2019

12 Eylül 2019 Perşembe

BOKS DALINDA AVRUPA 3.SÜ MİLLİ SPORCU AYDEMİR'DEN VALİ USTAOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - Boks Dalında Avrupa 3'üncüsü Olan Trabzonlu Milli Sporcumuz Mehmet Aydemir, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'na Ziyaret etti.


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,3-10 Eylül 2019 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Boks Şampiyonasında Türkiye'yi ve ilimizi temsil ederek Avrupa 3'üncüsü olan Milli Sporcumuz Mehmet Aydemir ile beraberindekileri makamında kabul etti.


Başarısından dolayı sporcuyu tebrik ederek ödüllendiren Vali Ustaoğlu:

"Spor, gençlerimizin başarısını artırdığı gibi sağlığını da koruyor. Eğitimde sporun yeri çok büyüktür. Sizler toplumda birer örnek şahsiyetlersiniz. Ülkemize ve ilimize yaşattığınız gururdan ötürü sizleri tekrar tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum." şeklinde konuştu.


Ziyarette; Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Boks Federasyonu İl Temsilcisi Muzaffer Altuntaş, Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, Milli Takımlar Antrenörü Cengiz Örseloğlu, sporcunun antrenörü Murat Özdemir de hazır bulundu.

12.09.2019

MALİYE İLE MAHSUPLAŞMA SONUCU, BELEDİYENİN VERGİ BORÇLARI SİLİNİYOR

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı üçüncü oturumu Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında toplandı.


Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın başkanlığında icra edilen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Büyükşehir Belediyesine bağlı 6 daire başkanlığının yönetmeliklerindeki değişiklikler ve Belediyenin vergi borcuna karşılık mülkiyeti Trabzon Büyükşehir belediyesine ait taşınmazların Maliye Bakanlığı ile mahsuplaşması kararının yanı sıra İmar ve Bayındırlık komisyonundan gelen iki adet dosya da karara bağlandı.

11.09.2019

TDF GENEL BAŞKANI ŞATIROĞLU'NDAN VALİ USTAOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON – "11. Trabzon Günleri" etkinleri kapsamında, Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail ŞATIROĞLU, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU'nu Ziyaret Etti.


Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail ŞATIROĞLU, 3-6 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek olan 'Trabzon'un Fethi'nin 558. Yıl dönümü kutlamaları ile 11. Trabzon Günleri etkinleri kapsamında Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU'nu ziyaret etti.


Vali Ustaoğlu, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı ŞATIROĞLU ile makamda bir süre görüştü. Görüşmede Federasyon Başkanı İsmail ŞATIROĞLU, düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali USTAOĞLU'na bilgi sundu. 


4 gün boyunca devam edecek olan etkinliklerde ilimizin kültürel zenginliklerin tanıtıldığı stantlar yer alacak.  

12.09.2019

11 Eylül 2019 Çarşamba

TRABZON'UN BÜYÜK DEĞERİNDEN MUSTAFA BAYTAR HOCA EFENDİ'YE SON VEDÂ…

"İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN"



Bismillâhirrahmânirrahîm



"Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. (Onlar; başlarına bir musibet gelince, "Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah'a aidiz ve şüphesiz O'na döndürüleceğiz" derler.) (Bakara Suresi – 156).

TRABZON –Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde bu gün (10 Eylül 2019 Salı günü) öğleden önce saat 9-10 arasında Allah'ın rahmetine kavuşan Trabzon'un İlim ve İrfan ehlinden değerli büyüğümüz Hacı MUSTAFA BAYTAR Hocaefendi'nin (92) cenazesi, bu gün (11.09.2019) son yolculuğuna uğurlandı.


Merhum MUSTAFA BAYTAR (92) (Rh.A.) hocamızın cenazesi, bu gün (11 Eylül 2019 Çarşamba günü) öğle namazına müteakip en son imamlık yaptığı Trabzon Merkez Bahçecik Mahallesi Mehmed Akif Ersoy Camii'nde binlerce seveninin iştirakiyle kılınan cenaze namazının ardından merkeze bağlı Kireçhane Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.  


Allah-u Teâlâ (C.C.) mekânını Cennet, derecesini âli kılsın İnşa'Allah… Allah'tan kederli ailesine, yakınlarına ve Türkiye'nin her yanından gelen on binlerce sevenine sabırlar dileriz.


10.09.2019

(Haber ve Fotoğraflar: Muhammet Yavruoğlu)

VALİ USTAOĞLU, TRABZON'DAKİ TARİHİ BİNALARIN RESTORASYON ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, restorasyon çalışmaları devam eden Trabzon Müzesi, Trabzon Sanatevi, Tarihi Nemlioğlu Konağı, Kundupoğlu Konağı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


İlk olarak Trabzon Müzesini ziyaret eden Vali Ustaoğlu, yetkililerden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Ustaoğlu daha sonra yenileme çalışması devam eden Sanatevi'ni ziyaret edip Sanatevi Müdürü Adnan Taç'la yapılan çalışmalar hakkında sohbet etti.


Tarihi Nemlioğlu, Kundupoğlu Konakları ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Ustaoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu'ndan bilgi aldı.

11.09.2019

10 Eylül 2019 Salı

GAZETECİ-YAZAR AHMET ŞEFİK MOLLAMEHMETOĞLU, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

TRABZON – İlkeli, ilkelerinden asala taviz vermeyen, baskılara boyun eğmeyen, inandığı doğruları hiç çekinmeden haykırabilen, ciddiyetiyle genç gazetecilere örnek olan, Gazeteci Yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu'nun (57) cenazesi, bu gün son yolculuğuna uğurlandı.


KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavisi devam ederken 7 Eylül 2019 Cumartesi günü hayatını kaybeden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin Trabzon Temsilcisi, Gazeteci Yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu'nun (57) cenazesi, bu gün son yolculuğuna uğurlandı.


Merhum Mollamehmetoğlu'nun cenazesi, bu gün (9 Eylül 2019 Pazartesi günü) yıllardır başkanlığını yaptığı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin önüne getirildi. Yapılan konuşmaların ardından cenaze, İskenderpaşa Camii'ne getirildi.


Merhum Mollamehmetoğlu'nun cenazesi, İskenderpaşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından merhumun cenazesi, aynı gün Akçaabat İlçesi Demirkapı Mahallesi Çamlık Mevkii Camii'ne götürüldü. Saat 14.00 civarında bu camide kılınan cenaze namazından sonra Demirkapı Cihanoğlu Mevkii'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.


Allah'tan (C.C.), merhum Mollamehmetoğlu'na rahmet, kederli ailesine, eş, dost ve akrabalarına ve basın camiasına sabırlar dileriz.


AHMET ŞEFİK MOLLAMEHMETOĞLU KİMDİR?

Çevresinde çok sevilen İlköğretim Müfettişi bir babanın 2. oğlu olarak dünyaya gelen Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu 1962'de Trabzon'da doğdu.

Trabzon Merkez 24 Şubat İlkokulu'nda okudu. Trabzon Cumhuriyet Ortaokulu'ndan ve Trabzon Lisesi'nden mezun oldu.

1980 yılında girdiği Ankara Üniversitesi SBF Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. Reha Muhtar, Faruk Bildirici, Hulki Cevizoğlu ve Tayfun Taliboğlu, Ahmet Şefik'in okul arkadaşları arasında idi.

Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu profesyonel olarak gazeteciliği staj yaptığı Nota Dergisi’nde 1982 yılında başladı. Politika Muhabirliği yaptığı bu dergide staj yaptı.

Nota dergisi'nin ardından Newspot gazetesinde görev aldı. Bu gazetedeki meslek hayatı aralıklarla 3 yıl sürdü.

Başbakanlık Basın Yayın Müdürlüğünce İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça çıkarılan Newspot gazetesinde de politika muhabiri olarak görev yaptı. Ardından Zaman Gazetesi'nde 6 ay kadar çalıştı. Buradan Hürses gazetesine geçti. Buradaki görevi de kısa sürdü.

Son görev yeri; Ulusal Basın Ajansı oldu. Aralıklarla 4 yıl sürdürdüğü bu görev onun için gazeteciliğin gelişmesinde çok etkili oldu.

9 yıl Ankara'da çeşitli gazete, dergi ve haber ajanslarında politika muhabiri olarak çalıştı. 1990'da meslek yaşamına Trabzon'da devam etti. Trabzon’a geldiğinde Günaydın Trabzon büro şefliğine atandı. Ardında Y. Günaydın ve Güneş gazetelerinde çalışma fırsatı buldu. Günaydın gazetesinin ekonomik darboğaza girmesi maaşının ödenmemesine rağmen gazetesini habersiz bırakmayarak genç gazetecilere örnek oldu.

1992 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nin Trabzon temsilciliğini üstlendi. Kuzey Expres Gazetesi'nde "Pencere" adlı köşesinde köşe yazarlığı yaptı.

Daha sonra K.T.Ü İletişim Fakültesi'nde "Haber Toplama ve Yazma Teknikleri" dersini vermeye devam etti.  

1992 yılından bu yana Cumhuriyet Gazetesi Trabzon Temsilciliği görevini yürüten Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, 'www.viratrabzon.com' haber sitesinin de yayın yönetmenliğini yürütmekte idi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Yönetimlerinde görevler aldı ve bir dönem de başkanlığı yaptı. Ayrıca, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesiydi.

Mollamehmetoğlu, okuldan arkadaşı ile evli olup bir erkek çocuk babasıydı.

7 Eylül 2019 Cumartesi günü hayatını kaybeden Mollamehmetoğlu'nun "Avrasya'nın Kilidi" (Başak Matbaacılık, Ankara-2010) isimli eseri bir eseri yayınlanmıştır.

09.09.2019

(Fotoğraflar: Muhammet yavruoğlu, Mehmet Birinci)

9 Eylül 2019 Pazartesi

BAŞKAN ZORLUOĞLU, EĞİTİM CAMİASININ İLK DERS HEYECANINA ORTAK OLDU

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Araklı ilçesi Yılmaz Çebi İlk ve Ortaokulu'nda 2019-2020 Eğitim - Öğretim yılı açılışına katıldı.


Yeni eğitim öğretim yılı haftasının kutlandığı okulda incelemelerde bulunan ve düzenlenen programda büyük ilgiyle karşılanan Başkan Zorluoğlu'na, büyükşehir belediyesinin okul bahçesi ve çevre düzenlemesine yönelik çalışmalarından dolayı okul yönetimi ve veliler tarafından teşekkür edildi.
 

"EĞİTİME YAPILAN YATIRIM EN KIYMETLİ YATIRIMDIR"

Programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu:

"Bu gün eğitim öğretim yılının ilk günü ve bu günü sizlerle beraber yaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Eğitim öğretim yılı inşallah velilerimiz, ailelerimiz, çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Eğitime yapılan yatırım şüphesiz en kıymetli yatırımdır. Ve kendini en kısa sürede karşılayan bir yatırımdır. Dolayısıyla; devlet olarak, milli eğitim teşkilatı olarak, valilik olarak, il ve ilçe belediyeleri olarak, sivil toplum örgütleri ve iş adamlarımızla beraber eğitim alanına yatırım yapmaya devam etmek zorundayız. Genç bir nüfusumuz var. Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında belki de bizim en güçlü yanımız genç bir nüfusa sahip olmamız. İşte bu genç nüfusu çağın gereklerine uygun olarak yetiştirebilirsek, erdemli ve faziletli bir nesil olarak yetiştirebilirsek, dünyanın nereye gittiğini, dünyanın yönünü iyi belirleyen bir nesil olarak yetiştirebilirsek, inanıyorum geleceğimiz çok daha müreffeh olacak" dedi.


"ÖĞRETMENLİK FEDAKÂRLIKTIR"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu: 

"21. yüzyıl inanıyorum ki; gerçek anlamda ülkemizin ve milletimizin hâkim güç olduğu bir yüzyıl olacaktır. Bu manada Araklı'da bu gün değerli bir uygulamayı hep beraber gördük. Büyükşehir belediyemizin katkısı oldu.

Kızılay'ımızın ve bir iş adamımızın desteği ile okulumuz geçen yıllara göre fiziki anlamda daha hazır bir şekilde eğitim öğretime başlamış oldu. Bu örnek uygulamanın diğer okullarımız için de gerçekleştirilmesi için çaba göstereceğiz.

Çocuklardaki heyecanı gördüm. İnşallah kısa zamanda öğretmenlerimizin de gayreti ile yeni okula başlayan yavrularımız okuma yazmayı da öğrenecekler. Bütün öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü onlarda da bir heyecan var.

Öğretmenlik mesleği ile ilgili çok fazla söze gerek yok. Hakikaten tam anlamıyla bir fedakârlık ve özveri mesleğidir. Bütün öğretmenlerimize ve idarecilerimize de üstün başarılar diliyorum. Velilerden istirhamımız, okullarla irtibatlarını kesmesinler. Sürekli gidip gelsinler. Öğretmenlerle ve yöneticilerle irtibat halinde olsunlar. Okulumuzun bu sene çok başarılı olacağına inanıyorum. Bu okulu yakından takip edeceğim. Tekrar eğitim öğretim dönemi hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'in, okula katkılarından dolayı plaket takdim ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, törenin ardından Araklı Belediyesi'ne geçerek, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'yi ziyaret etti.

09.09.2019

2019-2020 EĞİTİM–ÖĞRETİM YILI İLK YARI DERS ZİLİ ÇALDI

TRABZON - 2019-2020 Eğitim–Öğretim Yılı, Vali İsmail Ustaoğlu'nun Ders Zilini Çalmasıyla Başladı.


TRABZON'DA 154 BİN 300 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Çarşıbaşı İlçesi Gazi İlkokulu'nda düzenlenen açılış törenine, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğu, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Çarşıbaşı Kaymakam Vekili Mesut Yakuta, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, öğretmenler, okul idarecileri ve veliler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine istinaden şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı. Daha sonra okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine diğer öğrenciler tarafından "Okulumuza Hoş Geldiniz" diyerek çiçekler takdim edildi.


Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velililere hayırlı olmasını dileyerek:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha ulaşmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojinin gerektirdiği şartlar yanında; yüreği insan sevgisi ile dolu; Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan birer birey olarak yetiştirmek en büyük arzumuzdur.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi öğrenci, öğretmen ve velilerimiz arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim ve işbirliği ile bu eğitim -öğretim yılının da verimli ve başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, derse girerek öğrencilerle sohbet etti.

09.09.2019

BAŞKAN ZORLUOĞLU, KİREÇHANE KÖYLÜ PAZARININ 1. KURULUŞ YILINI KUTLADI

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar'ın Kireçhane Mahallesi'nde çoğunluğu kadın pazarcılardan oluşan mahalle sakinleri tarafından kurulan Kireçhane Köylü Pazarı'nı ziyaret etti.

Pazarın 1. kuruluş yıl dönümünü esnafla birlikte pasta keserek kutlayan Başkan Zorluoğlu, benzer organik pazarların sayısını artırmak istediklerini söyledi.


AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu ve Kireçhane Mahallesi Muhtarı Ahmet Altun ile gittiği pazar yerinde, hem alış veriş yapan vatandaşlarla, hem de pazarcı esnafıyla hasbihal eden Başkan Zorluoğlu, pazar yerindeki ihtiyaçlar konusunda iletilen talep ve önerileri dinledi.

1 yıllık geçmişi olmasına rağmen pazarın tanınırlığının yüksek olduğunu ifade eden Başkan Zorluoğlu:

"Pazarımız her geçen gün daha da düzenli hale geliyor. Denetim mekanizması da oluşturulmuş. Burası iyi bir Organik Pazar, Umarım model olur ve sayılarını artırırız. Burada herkesin yüzü gülüyor. Kireçhane Köylü Pazarı kadın pazarcı esnafı için sadece alışveriş yeri değil, aynı zamanda buluşma ve sosyalleşme mekânı olarak da önemli bir işlev görüyor. O bakımdan burayı çok önemsiyoruz. Bu gün de kuruluşunun 1. yılında, buradaki esnafımızla bir araya gelmek istedik. Çok da güzel oldu. İnşallah nice yıllarda, bu pazar daha da büyüyerek, kalitesini artırarak devam eder" dedi.

Kireçhane Köylü Pazarı'nın 1. kuruluş yılını beraberindekiler ve pazarcı esnafıyla pasta keserek kutlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bir süre dolaştığı pazar yerinden organik ürünler de satın aldıktan sonra ayrıldı.

09.09.2019

8 Eylül 2019 Pazar

BAŞKAN ZORLUOĞLU, 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI

TRABZONTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU,  2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı'nın yarın (09.09.2019 Pazartesi günü) başlaması dolaysıyla bir mesaj yayınladı.


TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MURAT ZORLUOĞLU'NUN MESAJI:

"Geleceğe dair en büyük umudumuz çocuklarımız, değerli aileler ve eğitim camiamız, bir eğitim öğretim yılını daha heyecanla karşılamaya hazırlanırken, biz yerel yöneticiler de eğitime katkı sunacak çalışmalarımızla bu heyecana ortak oluyoruz.

Eğitim alanında yapılacak en küçük yatırımın bile gelecekte büyük geri dönüşlerinin olacağı bilinciyle, gerek merkezi idare gerekse bizler, yarınlarımızı daha müreffeh hale getirecek nesillerin yetişmesine dönük adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz.

Eğitime pozitif ayrımcılık yapacağımız yönetim anlayışımızla, devletimizin sağladığı imkânlara ek olarak, eğitim seferberliğinde büyükşehir belediyemizin de özel projelerle üzerine düşeni layığıyla yapacağını ifade ederken, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı'nın eğitim camiamızın her bir ferdine ve kıymetli velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm öğrenci kardeşlerime üstün başarı diliyorum."

08.09.2019

YRP GENEL BAŞKANI ERBAKAN: "BİZİM EĞİTİM SİSTEMİMİZİN PAROLASI; KEŞFETME, UYGULAMA, AHLAK ve MANEVİYAT OLACAKTIR"

TRABZON - Yeniden Refah Partisi Akçaabat ilçe Başkanı Barış SANDIKCI, 2019-2020 eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla bildiri yayınladı.


Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Fatih ERBAKAN: "Bizim ilk işimiz, ülkemizi dünya eğitim kalitesi sıralamasında ilk 30'a getirmek, sonrasında da ilk 10'a sokmak olacaktır" dedi.


YENİDEN REFAH PARTİSİ AKÇAABAT İLÇE BAŞKANI BARIŞ SANDIKCI AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

"Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Fatih ERBAKAN, aslında en güzel açıklamayı yapmıştır. Fatih Erbakan, Türkiye'nin eğitim kalitesi anlamında ilk yüz içerisinde kaldığını belirterek:

“Dünya Ekonomik Forumu'nun yayınladığı 'Eğitim Kalitesi 2018' raporuna göre, Türkiye 137 ülke arasında 99. sırada yer aldı. İsviçre'nin ilk sırada, Yemen'in ise son sırada yer aldığı bu listede, Katar, İran ve Pakistan gibi ülkeler Türkiye'nin önünde yer aldılar" dedi.

Büyük Türkiye hedefine ulaşma yolunun kaliteli eğitimci kadrolarla olacağını söyleyerek;

“Bağımsız değerlendirme kuruluşlarının ortaya koyduğu bu tablo, sınıflarımızı akıllı tahtalarla donatarak, öğrencilerimize tablet dağıtarak, sene içerisinde ara tatiller koyarak ve teneffüsleri 10 dakikadan 15 dakikaya çıkararak bu işlerin olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ezbere dayalı ve sınav geçmeye yönelik eğitim sistemini uygulamış, anlamaya, kavramaya, uygulamaya ve yenilik yapmaya dayalı istikrarlı bir milli eğitim müfredatı geliştirememiştir. Ülkemizin gelişmesi, 'Yeniden Büyük Türkiye' hedefine ulaşması, istikrarlı milli eğitim politikaları ve iyi yetişmiş kaliteli eğitimci kadroları ile mümkündür. Bugün dünyada en büyük güç; nesiller yetiştiren kaliteli eğitim sistemidir. Bizim ilk işimiz, ülkemizi dünya eğitim kalitesi sıralamasında ilk 30'a getirmek, sonrasında da ilk 10'a sokmak olacaktır” dedi ve şöyle devam etti:

Ayrıca biz çok iyi biliyoruz ki; çocuklarımızın ve gençlerimizin ahlaki gelişimini ihmal ederek, onları sadece bilimsel ve teknik alanda eğitmek, toplumumuza ve tüm insanlığa potansiyel birer tehdit yetiştirmek mânâsına gelir. Yeniden Refah Partisi olarak biz, kaliteli insan yetiştirmeye en büyük önemi vereceğiz. Bilimsel ve teknik kalitesi yüksek, aynı zamanda ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesiller yetiştireceğiz. Bizim eğitim sistemimizin parolası; keşfetme, uygulama, ahlak ve maneviyat olacaktır. Yeniden Büyük Türkiye hedefine ancak ve ancak yüksek kalitede insan gücü ile ulaşılabilir.

Bu vesile ile Yeniden Büyük Türkiye'yi birlikte inşa edeceğimiz tüm öğrencilerimize, yeni öğretim yılında kolaylıklar, başarılar ve zihin açıklığı diliyorum."

08.09.2019