2 Nisan 2019 Salı

VALİ USTAOĞLU'DAN MİRAC KANDİLİ MESAJI

TRABZON - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 2 Nisan 2019 Salı gününü, 3 Nisan 2019 Çarşamba gününe bağlayan bu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed'in  (S.A.V.) Cebrail Aleyhi Selâm ile birlikte Mescid-i Aksa'dan gökyüzüne yükseldiği Mübârek Gece olan Mirac Gecesi, dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 

TRABZON VALİSİ İSMAİL USTAOĞLU'NUN MİRAC GECESİ, DOLAYSIYLA YAYINLADIĞI MESAJ:

"Bu akşam, içerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylar ikliminin önemli bir zaman dilimi olan Miraç Gecesini idrak ediyoruz.

Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu geceler, dua, ibadet ve tefekkürle Rabbimize olan imanımızı, Peygamberimize olan bağlılığımızı, kulluğa olan muhabbetimizi tazelemek ve güçlendirmek için yeni bir fırsattır. 

Yüce Rabbimizden kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesinin Müslümanların birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve hidayetine, şehrimiz için huzur ve emniyet atmosferinin devamına vesile olmasını diliyor, aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyorum."

02.04.2019

EN ÖZEL ÇOCUKLARDAN VALİ USTAOĞLU'NA "2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ" ZİYARETİ

TRABZON - '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' dolayısıyla Zihinsel Engelli ve Otistik Çocukları Koruma Derneği Başkanı Esra İhtiyaroğlu, özel gereksinime sahip çocuklar ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret ettiler.

Ziyarette; Dernek Başkanı İhtiyaroğlu, ilimizdeki otistik öğrenciler ve eğitim süreçleri ile ilgili olarak Vali Ustaoğlu'na bilgi sundu.

Çocuklarla yakından ilgilenen ve onları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ustaoğlu:

"2 Nisan Dünya Otizm Günü, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve yaşanan sorunlara çözüm bulmak için ilan edilmiş önemli bir gündür. Bizler otizmi bir engel yâda eksiklik olarak değil farklılık olarak değerlendiriyoruz. Bundan dolayı çocuklarımızın eğitimleri, sağlıklı gelişmeleri ve sosyal hayata entegrasyonları adına çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

02.04.2019

TTSO BÜNYESİNDEKİ KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU'NDAN VALİ USTAOĞLU'NA ZİYARET

TRABZON - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası TTSO) bünyesinde 2009 yılında kurulan İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nurcan GÖÇ ve komite üyeleri Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU'nu ziyaret etti.

Ziyarette; Komite Başkanı Nurcan GÖÇ ve komite üyeleri, Vali USTAOĞLU'na yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi sundular.

Kadınların iş hayatına katılmasının önemine değinen Vali USTAOĞLU:

"Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesinin, kadınların girişimcilik potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ile daha donanımlı hale getirilmesi açısından önemli bir kuruluştur. Kurul, kadınlarımızın iş hayatında ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için önemli çalışmalar yapmaktadır. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

02.04.2019

1 Nisan 2019 Pazartesi

TRABZON'DA 31 MART YEREL GENEL SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

TRABZON - 31 Mart Yerel Genel Seçimleri'nde yeni Büyükşehir ve belediye başkanlarını, Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarını belirlemek için sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi saat 07.00 de başlayıp 16.00'da sona erdi ve ardından sayım işlemlerine geçildi.

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, oyunu eşi Sevcan Zorluoğlu ve oğulları İlker ve Oğuzhan Zorluoğlu ile birlikte Ortahisar ilçesi Karşıyaka mahallesinde bulunan Piri Reis İlk ve Ortaokulu'nda kullandı.

Trabzon Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, oyunu Ortahisar ilçesinin Soğuksu Mahallesi'ndeki İstiklal İlkokulu'nda kullandı.

31 MART 2019 TRABZON YEREL GENEL SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLDU

Trabzon'da yapılan sayımda resmi olmayan seçim sonuçlarına göre; yeni büyükşehir belediye başkanı AK Partili Murat Zorluoğlu oldu. Zorluoğlu 274 bin 490 oy alarak yüzde 64'lük oy oranı elde etti. Zorluoğlu'nu 127 bin 356 oy alarak yüzde 29 ile İYİ Parti'li Atakan Aksoy takip etti.

Resmi Olmayan Seçim Sonuçlarına Göre Trabzon'daki İlçelerin Durumu:

Ortahisar (Merkez İlçe): AK Parti / Ahmet Metin Genç ( 82 bin 933 - Yüzde 58

Akçaabat: AK Parti / Osman Nuri Ekim ( 42 bin 26 oy - Yüzde 59 )
Araklı: AK Parti / Recep Çebi ( 13 bin 295 -  Yüzde 52 )
Arsin: AK Parti / Muhammet Sait Gürsoy ( 11 bin 662 - Yüzde 55 oy)
Beşikdüzü: CHP / Ramis Uzun ( 8 bin 291 - Yüzde 59)
Çarşıbaşı: MHP / Mümin Nuhoğlu ( 5 bin 860 - Yüzde 53)
Çaykara: AK Parti / Hanefi Tok ( 7 bin 267 - Yüzde 67 oy)
Dernekpazarı: AK Parti / Mehmet Aşık ( 2 bin 156 - Yüzde 72)
Düzköy: AK Parti / Yılmaz Ankara ( 5 bin 706 - Yüzde 58)
Hayrat: Bağımsız / Mehmet Nuhoğlu ( 2 bin 861 - Yüzde 55)
Köprübaşı: AK Parti / Ali Aydın ( 2 bin 52 - Yüzde 50)
Maçka: AK Parti / Koray Koçhan ( 9 bin 962 - Yüzde 59 oy)
Of: AK Parti / Salim Salih Sarıalioğlu ( 13 bin 400 - Yüzde 57 oy)
Sürmene: AK Parti / Rahmi Üstün ( 8 bin 911 - Yüzde 54 oy)
Şalpazarı: MHP / Refik Kurukız (4 bin 940 - Yüzde 57)
Tonya: AK Parti / Osman Beşel ( 5 bin 937 - Yüzde 60 oy)
Vakfıkebir: AK Parti / Muhammet Balta ( 10 bin 372 - Yüzde 62)
Yomra: İYİ Parti / Mustafa Bıyık ( 11 bin 45 - Yüzde 52)

01.04.2019

31 Mart 2019 Pazar

GÜMRÜKÇÜOĞLU: "İYİ Kİ DEMOKRASİ VAR!"

TRABZON - 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri bu gün Türkiye genelinde yapıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, oyunu Ortahisar ilçesinin Soğuksu Mahallesi'ndeki İstiklal İlkokulu'nda kullandı.

Gümrükçüoğlu: "Sonuçlar, İslam âlemi, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlı olsun, iyi ki demokrasi var!" dedi.

Oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, seçimlerin demokrasinin en güzel tezahürü olduğunu söyledi.

Yurt genelinde olduğu gibi Trabzon'da da insanların özgürce sandık başına gittiğini ifade eden Gümrükçüoğlu:

"31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde tüm ülkemizde ve Trabzon'umuzda belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, muhtar ve ihtiyar heyetleri seçimini gerçekleştirmekteyiz. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Trabzon’umuzda da tam demokratik bir ortam içinde insanlarımız siyasi tercihlerini yapmaktalar. Demokrasinin en güzel tezahürü olan seçimlerin İslam âlemine, ülkemize, Trabzon'umuza, aziz milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor; devletimizin, milletimizin, bayrak ve vatanımızın bu güzel demokratik tezahür ile birlikte çok daha ileriye, çok daha güzel günlere yürüyeceğine inanıyorum. Sonuçlar ‘Hayırlı Olsun’ diyorum. İyi ki demokrasi var" şeklinde konuştu.

31.03.2019