5 Ocak 2019 Cumartesi

ABDURRAHMAN DİLİPAK, TRABZON'DA KONUŞTU

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Birlik Vakfı Trabzon Şubesi ve Milli Türk Talebe Birliği Trabzon Şubesi'nce organize edilen "Modern Dünya'da Ümmet Olmak" konulu konferans Trabzon'da gerçekleştirildi.


Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde icra edilen konferansta Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Dilipak katılımcılara seslendi.


Konuşmasında önemli açıklamalarda bulunan Dilipak:

"Müslümanlar derinlik kazanmak, kendi aralarında istişare etmek, şûra yapmak, yardımlaşmak zorundadır. Daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Kulaktan dolma bilgilerle din ve tarih öğrenilmiyor" dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kınalı, gecenin sonunda Dilipak'a plaket takdim ederek teşekkür etti.


Yoğun katılımın yaşandığı konferansta؛ 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, kamu kuruluşlarının ve STK'ların yetkilileri, siyasiler ve vatandaşlar hazır bulundu.
05.01.2019

4 Ocak 2019 Cuma

VEREM EĞİTİMİ ve PROPAGANDA HAFTASI

"TÜBERKÜLOZ (VEREM –İNCE HASTALIK), TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIKTIR, ANCAK İHMAL EDİLİRSE ÖLÜME YOL AÇAR!"

VEREM EĞİTİMİ ve PROPAGANDA HAFTASI

TRABZON - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü: "Önemli bir halk sağlığı problemi olan tüberküloz hastalığını düşündüren belirtileri mevcut olan vatandaşlarımızın en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları ve bebek sahibi anne babaların zamanında Aile Hekimlerine başvurarak bebeklerinin aşılarını yaptırmalarını hatırlatır, sağlıklı günler dileriz."



TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

"Tüberküloz tedavi edildiğinde yüzde yüz şifa ile sonuçlanan, tedavi başarısızlığında ise ölüme yol açabilen bir hastalıktır. Tüberküloz çoğunlukla ekonomik olarak üretken yaş grubundaki erişkinleri tutmaktadır. Dünya nüfusunun yaklaşık dörtte biri tüberküloz mikrobu ile enfektedir. Dünya genelinde 2017 yılında 10 milyon yeni tüberküloz hastası ortaya çıkmıştır. Tüberküloz hakkında toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden başlayan haftada “Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir.

Ülkemizde 2017 yılında kayıtlı toplam tüberküloz hasta sayısı 12.046’dir. Bu hastaların % 57,7’si erkek, % 42,3’ü kadındır. Hastaların yaklaşık %66,1’i akciğer tüberkülozudur. Yeni tespit edilen tüberküloz hasta sayısı her yıl ortalama %4-5 oranında azalmaktadır. İlimizde 2017 yılında 110 tüberküloz hastası tespit edilmiş ve tedavi altına alınmıştır.

Tüberküloz, tedavi görmemiş veya düzenli tedavi görmeyen aktif tüberkülozlu kişilerin, öksürme ve hapşırmasıyla ortama yayılan mikrobun solunum ile alınması sonucu bulaşır. Tedavi görmemiş bir tüberküloz hastası yılda 10-15 kişiye bu hastalığı bulaştırır. Bulaştırıcılıkta; karşılaşma süresi, ortamın genişliği ve havalanması önemlidir. En çok hastanın aile bireylerine ve yakın çalışma arkadaşlarına bulaşmaktadır. Tüberküloz mikrobu bulaştığı kişilerde vücutta sessiz durmaktadır. Bu dönem tüberküloz enfeksiyonu olarak adlandırılır. Tüberküloz enfeksiyonu olan insanların yaklaşık %10’unda yaşamlarının bir döneminde tüberküloz hastalığı gelişir. Vücut direncinin düştüğü zamanlarda tüberküloz hastalığına sebep olmaktadır ve klinik belirtiler ortaya çıkar. Tüberküloz Hastalığı en çok Akciğeri tutar, ancak vücudumuzdaki bütün organları tutabilmektedir.

Tüberküloz hastalığının genel belirtileri;

1-Genel Yakınmalar: Halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi, çocuklarda kilo alamama

2-Solunum Sistemi Yakınmaları: Öksürük ( 2-3 haftadan fazla süren ve antibiyotik almasına rağmen yanıt alınamayan öksürük), balgam, öksürükle kan tükürme, göğüs-sırt-yan ağrısı, nefes darlığıdır.

3-Diğer organları tutan verem hastalığında ilgili organa ait bulgular (lenf bezi büyümesi, eklemlerde şişlik, idrarda kan vb.)

İki-üç haftadan uzun süren öksürükte tüberküloz hastalığından şüphelenmek gerekir. Üç haftadan uzun süren öksürüğü olan vatandaşlarımız erken tanı için en yakın sağlık kurumuna başvurmalıdır. İlimizde, tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde
tüberküloz hastalığı belirtileri olan şüpheli vatandaşlarımız ücretsiz muayene
edilmekte ve balgam örnekleri alınarak gerekli tetkikler yapılmaktadır.
Ortahisar İlçe Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı Tüberküloz İzleme Birimimizde
ücretsiz olarak şüpheli bireylerin Akciğer grafileri ve balgam tetkikleri yapılmaktadır.

Tüberküloz teşhisi konulan hastalarımızın tedavileri ücretsiz olarak sağlık
personellerimiz kontrolünde DGT (Doğrudan Gözetimli Tedavi) ile
gerçekleşmektedir.

Tedavi ile basil sayısı çok kısa sürede azalır. Hastaların çoğunda ortalama 2-3 haftada bulaştırıcılık yok olur ve şikâyetleri azalır. Hastanın iyileştiğini düşünerek
ilaçlarını almaması durumunda, hastalığın tedavi süresi çok uzamakta hem de
ciddi maliyetler ortaya çıkmaktadır. Tüberküloz tedavisi doktor gözetiminde
aksatılmadan planlı bir şekilde yapılmalıdır. Yeni tüberküloz hastalarının
standart tedavisinde genellikle ilk 2 ay 4 ilaçla ve daha sonra 4 ay 2 ilaçla
olmak üzere toplamda 6 aylık tedavi uygulanmaktadır.

Tüberküloz birey ve toplumda sağlığın yanı sıra, ekonomik ve psiko-sosyal kayıplara da neden olmaktadır. Tedavi uyumu ve uzun süreli tedavinin sürdürülebilmesi için Bakanlığımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında yapılan protokolle ekonomik ve sosyal güçlükler yaşayan tüberküloz hastalarına 2018 yılı Ocak ayından itibaren nakdi yardım verilmeye başlanmıştır.

Tüberküloz hastalığının tedavisi olduğu gibi, BCG (verem) aşısı özellikle çocuklarda yaygın ve öldürücü tüberküloz hastalığını önlemede çok etkilidir. Tüberkülozla mücadelenin temelini oluşturan BCG aşısı, Aile Sağlığı Merkezlerinde, bebeğin 2. ayının sonunda ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak önemli bir halk sağlığı problemi olan tüberküloz hastalığını düşündüren belirtileri mevcut olan vatandaşlarımızın en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları ve bebek sahibi anne babaların zamanında Aile Hekimlerine başvurarak bebeklerinin aşılarını yaptırmalarını bir kez daha hatırlatır, sağlıklı günler dileriz."

04.01.2019

ATATÜRK KÖŞKÜ ORMANI YENİDEN YEŞİLLENİYOR

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ağaç kurumalarının yaşandığı Atatürk Köşkü Ormanı'nda koruma, rehabilitasyon ve yenileme çalışmalarına hızla devam ediyor.


Çam kabuk böceği zararı nedeniyle kuruyan ağaçlar Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekiplerince kesilerek alandan uzaklaştırılırken kesilen ağaçların yerlerine yenileri dikiliyor.


Hızlı bir şekilde ormanı yeniden ağaçlandıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri karaçam, fıstık çamı, köknar, yapraklı ağaçlardan kayın, gürgen ve ıhlamur ağaçları ile tarihi ormanı donatıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkü Ormanı için yapılması gereken her şeyi ivedilikle gerçekleştirmekte olduklarını ifade ederek: "Bu güzel ormanının en iyi şekilde idamesini sağlayacağız" dedi.


Başkan Gümrükçüoğlu:

"KTÜ'den çok kıymetli hocalarımızla bu güzel bölgenin idame ettirilmesi için oluşturulan ekip çalışmalarını sürdürdüler ve nihai olarak hazırladıkları raporu uygulanması için kurumumuza ilettiler. Bu rapor gereğince başlatmış olduğumuz uygulama çalışmalarına devam ediyoruz. Alandan böcek zararlılarının mutlaka uzaklaştırılması gerekiyor.

Bu nedenle tamamen kurumuş olan ağaçları keserek yerlerine ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz. Bu dikimlerde bölgeye en güzel şekilde uyum sağlayacak ağaç türlerini ve olabildiği kadarıyla büyük fidanları tercih ediyoruz.

Bölgedeki çalışmalarımız sadece kuruyan ağaçların çıkarılması ve yerlerine yenilerinin dikilmesi ile sınırlı değildir. Toprak bakımından diğer rehabilitasyon çalışmalarına kadar pek çok çalışmaya imza atacağız. Bu güzel ormanının en iyi şekilde idamesini sağlayacağız" diye konuştu.

04.01.2019

3 Ocak 2019 Perşembe

İLİMİZDE, YARIN 'AİLE HEKİMLİĞİNE GEÇİŞİN 10. YILI'NI KUTLANIYOR

İLİMİZDE YARIN, 'AİLE HEKİMLİĞİNE GEÇİŞİN10. YILI'NI KUTLANIYOR


TRABZON - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: "04.01.2019 Cuma günü saat 09.30'da, Trabzon ValiliğiA Toplantı Salonunda Aile Hekimliği'ne Geçişimizin 10. Yılını kutlamak üzeretoplanıyoruz." denildi.


TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Ülkemizde bireye ve topluma yönelik koruyucu sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığının öncelikli uygulamalarındanbirisi olmuştur.

Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi/azaltılması, bulaşıcı hastalıklarla ve kronik hastalıkların riskfaktörleriyle mücadele edebilmek, halkımızın sağlık düzeyinin yükseltilmesi,kaynaklarımızı uygun şekilde kullanarak hakkaniyet ilkesi ışığında herkesinsağlık hizmetlerine ihtiyaçları ölçüsünde erişiminin sağlanmasıhedeflenmektedir.

Bu hedeflere ulaşabilmek için Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında birinci basamak sağlık hizmetlerinin Aile HekimliğiSistemi üzerinden sunulmasına karar verilmiştir.

Ülkemizde 24.11.2004 tarihinde çıkarılan 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun ve ikincilmevzuatlar kapsamında 15.09.2005 tarihinde ilk olarak Düzce ilimizde AileHekimliği Pilot Uygulamasına geçilmiştir. Kademeli olarak yaygınlaşan ailehekimliği sistemine ilimizde 05.01.2009 yılında geçilmiş olup, tüm Türkiye'de2010 yılı sonu itibarı ile aile hekimliğine geçiş süreci tamamlanmıştır.

Trabzon ilinde aile hekimliği uygulamasına 212 aile hekimi ile başlanmış olup, bugün itibari ile 257 aile hekimi ilehalkımıza hizmet verilmektedir. Aile hekimliğine geçildiği 2009 yılında ailehekimi başına 3.334 kişi düşerken, Aile hekimi sayısının arttırılmasıylabirlikte bugün itibari ile bu rakam 3.120'ye düşürülmüş olup kademeli olarakAile Hekimi başına düşen nüfusun daha aşağılara çekilmesi için Bakanlığımızdanyeni Aile Hekimliği Birimlerinin açılması oluru alınmış olup, bu birimlerin deOcak ayı içerisinde ek yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

Aile hekimliği sistemine geçilmesiyle Birinci Basamak Sağlık hizmetlerinde önemli başarılar sağlanmıştır. Bu başarıyıkısaca özetlemek istersek:

* Bebek izlem oranı 2009 yılında %88.9’iken 2018 sonu itibarı ile %99,9’lara ulaşmıştır.

* Gebe izlem oranları 2009 yılında % 97.5’iken 2018 sonu itibarı ile % 99,8’lere yükselmiştir.

* Bebeklerimize tüm aşılarının yapılma oranı %90,5 seviyesindeyken bu oran %99 düzeyine ulaşmıştır.

* İlimizde 2018 yılında çocuklarımıza toplam 240.000 doz aşı yapılmıştır.

* İlimizde aile hekimliğine sistemine geçişin yapıldığı 2009 yılında 211 kayıtlı Tüberküloz (Verem) hastası mevcutken2018 yılı sonu itibarı ile bu rakam 102’e gerilemiştir. Halka yönelik yapılanmeme ve serviks kanseri tarama sayısı yıllık 3027 den 37.500’e çıkmış, 2009yılında tarama programında olmayan Kolon Kanseri de tarama programınaalınmıştır.

* Aynı zamanda Bebeklere yönelik Neonatal Tarama Programı, Gelişimsel Kalça Displazisi, Yenidoğan İşitme Taramasıyapılmaktadır.

* Gebelere ve bebeklere D-vitamini ve Demir desteği yapılmaktadır.
Aile Hekimliğine geçişimizin 10. Yılını kutlarken halkımıza yönelik koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetini en iyişekilde sunan Başta Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarına olmak üzere tümAile Sağlığı Merkezi personellerine teşekkür ediyoruz.

04.01.2019 Cuma günü saat 09.30'da, Valilik A Toplantı Salonunda Aile Hekimliğine Geçişimizin 10. Yılını kutlamak üzeretoplanıyoruz.

Siz değerli basın mensuplarını ve halkımızıaramızda görmekten onur duyarız."
03.01.2019

TİSKİ, ŞALPAZARI ve CUMAPAZARI'NDA İÇMESUYU ARITMA TESİSLERİNİN YAPIM İHALELERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Şalpazarı ilçesinin 8 ayrı mahallesi ile Of ilçesinin Cumapazarı Mahallesi'ne hizmet verecek içme suyu arıtma tesislerinin yapım ihalelerini gerçekleştirdi.






Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ihtiyaçlar
doğrultusunda altyapı yatırımlarını sürdürdüklerini kaydetti.




Karakaya İçme Suyu Yeni Arıtma Tesisini tamamlayarak hizmete aldıklarını belirten Gümrükçüoğlu şunları kaydetti:


"Çarşıbaşı ilçemizde 12 ayrı mahalleye hizmet verecek olan yeni içme suyu arıtma tesisinin yapımına da devam ediyoruz. Şalpazarı ilçemizin Çamkiriş, Dereköy, Kalecik, Kireç, Pelitcik, Sugören, Turalıuşağı ve Üzümözü mahalleleri ile Of ilçemizin Cumapazarı Mahallesi'ne hizmet verecek olan içme suyu arıtma tesislerimizin de yapım ihalelerini gerçekleştirdik.


Buradaki mevcut içme suyu arıtma tesisleri küresel ısınmaya bağlı yağış rejimindeki değişikliklerden kaynaklı olarak, bulanıklık 30-40 NTÜ seviyelerine ulaştığında suyu arıtamadıklarından devre dışı bırakılmak durumunda kanlıyor. Bu nedenle su kesintileri yaşanıyor. Ayrıca mevcut tesislerin uygun olmayan yapılarından dolayı toplam organik karbon giderimi ve biyolojik kirliliğe karşı dezenfeksiyon yapılamıyor.


Yeni içme suyu arıtma tesislerimizin tamamlanarak hizmete girmeleriyle bu sorunlar ortadan kalkmış olacak. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşayan bulanıklık sorunu, 3 aşamalı, lamella çöktürmeli, adsorbsiyon durultma üniteli, hızlı kum filtreli içme suyu paket arıtma tesisleri ile giderilerek 400 NTU ve üzerinde yüksek bulanıklığa sahip sular dahi rahatlıkla arıtılarak halkımızın kullanımına sunulacaktır.


Şalpazarı'na kazandıracağımız yeni içme suyu arıtma tesisinin yapım ihalesi 28 Aralık'ta, Cumapazarı'na kazandıracağımız yeni içme suyu arıtma tesisinin yapım ihalesi 2 Ocak'ta gerçekleştirilmiştir.


Yasal ihale süreçlerinin tamamlanmasının ardından yapım çalışmaları başlayacak olup, 2019 yılı sonlarında her iki tesisi de tamamlayarak, hizmete almayı planlıyoruz."


03.01.2019

2 Ocak 2019 Çarşamba

ORTAHİSAR ENTEGRE SU PROJESİ İÇİN GERİ SAYIM DEVAM EDİYOR

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 51 mahallenin içme suyu şebekesini tümüyle yenileyecek olan Ortahisar (Trabzon) Entegre Su Projesinin yapım ihalesini 2019 yılı içinde gerçekleştirmek ve aynı yıl içinde inşa çalışmalarına başlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu uzun yıllardır üzerinde çalıştıkları projenin Ortahisar ilçesi için ciddi önem arz ettiğini söyledi.

Bu projenin sahaya tatbik edilmesiyle içme suyundaki kayıp kaçak oranının minimize edileceğini, sık sık yaşanan arızaların ve su kesintilerinin son bulacağını belirten Gümrükçüoğlu, başta enerji olmak üzere birçok alanda ciddi şekilde tasarruf sağlanacağını dile getirdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hazırladıkları Ortahisar (Trabzon) Entegre Su Projesinin, IPA 2 dönemi kapsamında finanse edilmek üzere Avrupa Komisyonuna finansman başvurusu yapıldığı hatırlatan Gümrükçüoğlu:

"Avrupa Birliği Delegasyonu üyeleri şehrimize gelerek incelemelerde bulundular. Ardından Brüksel’de projemizi ve talebimizi değerlendirdiler. Maliyetin önemli bir kısmını Avrupa Komisyonundan hibe olarak talep ettik. Trabzon tarihinin en büyük bütçeli altyapı yatırımı olan projenin, maliyetinin diğer kısmı ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi ve İLBANK kredisi ile karşılanacaktır" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, Ortahisar (Trabzon) Entegre Su Projesi ile 2014 öncesinde Trabzon il belediyesi mücavir alanında bulunan 45 mahalle ile 6360 sayılı büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşüne 6 eski belde olmak üzere toplamda 51 mahallenin içme suyu şebekesinin yenileceğini ifade ederek:

"765 kilometre içme suyu şebekesi inşası, 26 kilometre isale hattı inşası, depo ve ilgili terfi merkezlerinin inşası ve rehabilitasyonu, pompa istasyonları inşası ve rehabilitasyonu, skada sistemin kurulması, bunun yanında diğer yapıların ve ekipmanların kurlumu olmak üzere ilimiz şehir merkezi Ortahisar ilçesinde 51 mahallenin içme suyu altyapısını çok uzun yıllar sorunsuz olarak hizmet verecek şekilde yenileyeceğiz. 2019 yılı ortalarında yapım ihalesini gerçekleştirerek yine 2019 yılında yapım çalışmalarına başlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

02.01.2019

1 Ocak 2019 Salı

ORTAHİSAR İLÇESİ 51 MAHALLEYE İÇME SUYU TAŞIYAN ANA İSALE HATLARI, 1. DÜZEY İÇME SUYU DEPOLARI ve TERFİ MERKEZLERİ YENİLENİYOR

ORTAHİSAR İLÇESİ 51 MAHALLEYE İÇME SUYU TAŞIYAN ANA İSALE HATLARI, 1. DÜZEY İÇME SUYU DEPOLARI ve TERFİ MERKEZLERİ YENİLENİYOR  

TRABZON - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü adına yapımı sürdürülen Trabzon İçme Suyu İsale Hattı ve 1. Düzey Depolar İnşaatı ile Atasu Barajı'ndan Ortahisar ilçesinin 51 mahallesine içme suyu taşıyan ana isale hatları, 1. düzey içme suyu depoları ve terfi merkezleri yenileniyor.



"92.9 KM ANA İSALE HATTI DÖŞENİYOR"

200 milyon TL maliyetle şehre kazandırılması planlanan Trabzon İçme Suyu İsale Hattı ve 1. Düzey Depolar İnşaatı, yüzde 63 oranında tamamlandı.



2020 yılı içinde bitirilmesi planlanan proje kapsamında 54.7 km çelik boru, 38.2 km duktil boru olmak üzere toplamda 92.9 km ana isale hattı inşa ediliyor.



Bu kapsamda 72.2 km'lik ana isale hattının döşenmesi çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında ayrıca 14 yeni içme suyu deposu ve 8 yeni terfi merkezi inşa
edilirken, 15 mevcut içme suyu deposu ile 3 mevcut terfi merkezi revize
ediliyor.



Yine proje kapsamında servis yolu inşaatları, sanat yapıları, mevcut hatların
katodik koruması, yatay sondaj çalışmaları, fiberoptik kablo ve muhafaza borusu
döşenmesi, şamandıralı su alma yapısı inşaatı ile çalışmalar nedeniyle bozulan
üst yapıların (parke, asfalt vb.) eski haline getirilmesi çalışmaları ivedilikle
sürdürülüyor.



"YENİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ İNŞA EDİLİYOR"

Öte yandan Ortahisar, Akçaabat, Yomra ve Arsin ilçelerine hizmet verecek olan
Akoluk Yeni İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatına da devam ediliyor.



Ortahisar ilçesinin Akoluk Mahallesi'nde 50 milyon maliyetle 240 kotunda
gerçekleştirilmekte olan içme suyu arıtma tesisi inşaatı tamamlandığında Atasu
Barajı'ndan alınan su, bu noktada arıtılarak Ortahisar, Akçaabat, Yomra ve
Arsin ilçe merkezlerine ait, 200 kotuna kadar içme suyu depolarına cazibe ile
verilecek. Böylece büyük bir alan sağlıklı ve yeterli içme suyu ile beslenmiş
olacak. Günde 200 bin m3 su arıtma kapasitesine sahip olacak olan tesis, 582
bin nüfusa rahatlıkla hizmet verebilecek.



"YILDA EN AZ 10 MİLYON TL TASARRUF SAĞLANACAK"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını seferberlik halinde sürdürdüklerini ifade ederek, Ortahisar ilçesinde yüksek maliyetli büyük projeleri sırasıyla sahaya tatbik etmekte olduklarını kaydetti.





Trabzon İçme Suyu İsale Hattı ve 1. Düzey Depolar İnşaatının tamamlandığında Ortahisar'a 35 yıl boyunca nitelikli hizmet vereceğini ifade eden Gümrükçüoğlu:

"Bu önemli yatırıma eşzamanlı olarak Akoluk Yeni İçme Suyu Arıtma Tesisi İnşaatını da DSİ marifetiyle sürdürmekteyiz. Bu iki önemli yatırımın tamamlanmasıyla halkımıza sağlanacak üst düzey içme suyu hizmetinin yanı sıra TİSKİ Genel Müdürlüğümüz bu günkü bedelle yılda en az 10 milyon TL elektrik tasarrufu sağlayacaktır. Bu tasarruf, il genelinde gerçekleştirilecek yeni yatırımlar için önemli bir kaynak teşkil edecektir. TİSKİ Genel Müdürlüğümüz adına DSİ eliyle yapımı gerçekleştirilmekte olan bu yatırımların maliyetleri TİSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından DSİ'ye 30 yılda ödenecektir" diye konuştu.

01.01.2018

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. HAKAN USTA HASTANELERİ ZİYARET ETTİ

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. HAKAN USTA HASTANELERİ ZİYARET ETTİ

TRABZON – Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, 2018'in son dakikalarında; Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fatih Devlet Hastanesi ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü acillerini ziyaret etti.



İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, personellere ve vatandaşlara yeni yılda sağlıklı
ve huzurlu olunması dileklerinde bulundu.

01.01.2019

VALİ USTAOĞLU, TRABZON'DA 2019 YILININ İLK BEBEKLERİNİ ZİYARET ETTİ

VALİ USTAOĞLU, TRABZON'DA 2019 YILININ İLK
BEBEKLERİNİ ZİYARET ETTİ


TRABZON – Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 2018'den
2019'a yılına geçildiği ilk dakikalarda, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsünde doğan Poyraz ve Beyza bebeği ziyaret etti.



Vali Ustaoğlu'na İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Kamu Hastaneleri Başkan Vekili Dr. Oğuz Kara, Sağlık, Acil Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Yavuz Çakıroğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı İlyas Alp, Hastane Başhekim Vekili Uzm. Dr. Erhan Kader, Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin ve diğer yöneticilerde hazır bulundu.



Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler yeni doğan bebeklere çeşitli hediyeler takdim ettiler. 


01.01.2019