23 Mayıs 2011 Pazartesi

TRABZONSPOR, ŞAMPİYONLUĞU NEDEN KAÇIRDI?


“Şampiyonluk gitti, döner mi bilmem.
  Trabzonspor aşkı hiç söner mi bilmem”


Trabzonspor elindeki Lig-2011 Şampiyonluğunu ezeli rakibi Fenerbahçe’ye bıraktı. Bırakmakla da kalmadı, altın tasta sundu.!


Şampiyonluk elden gittikten sonra ağlamanın, mazeret ve kabahatli aramanın, başkalarına çamur atmanın kime ne faydası var.
Çare yine biziz; Zafer için hemen yola koyulmalı, hem de çok daha büyük bir azimle…


Yolun açık olsun..., Bahtın açık olsun TRABZONSPOR…



Ligin İlk Yarısında Fırtınalar Koparan Trabzonspor Şampiyonluğu Nasıl Kaybetti?


(Özden ATMACA’nın Muzura Net’te yayınlanan yazısı)


Sezona çok iyi başlamıştık oysaki. Her şey yolunda gidiyordu. Ligin ilk yarısı için fazla söze gerek yoktu. Çok iyi bir performansla sezonun ilk yarısını en yakın rakibimizin tam 9 puan önünde bitirmiştik. Ama bu yeterlimi idi?


İlk yarının kuşkusuz lideri Trabzonspor’u oyunlarla indirme planları ilk olarak Aykut kocaman tarafından başlatıldı. Trabzon’un penaltılar incelenmeli dedi. Artından Büyük provokatör Aziz Yıldırım ise ligin ikinci yarısında hakemler akıllarını başlarına toplasınlar ikinci yarı onları göreceğim dedi. Bizimkilerde bunlara futbolun sadece bir oyun olduğunu hatırlatmakla yetindi. Ama bu sadece Türkiye’de oyun değil. Bununla baş edemediler. Türkiye Futbol Federasyon, Merkez Hakem Komitesi, Başbakan ve medyanın desteğini arkasına alan Fenerbahçe masa başında da üstün hünerleri sayesinde şampiyonluk ipini göğüslemiş oldu.


Bu olayların bu şeklide gerçekleşeceği herkes tarafından biliniyordu. Trabzonspor takımı yöneticileri buna neden bir çözüm yolu bulamadı. Teofilo’nun gitmesiyle forvet mevki boşaldı. Takımın belli bir şablonu vardı ve Umut Bulut Teofilo'dabn boşalan yeri hesapta doldurmaya çalışıyordu. Onun ne kadar kötü bir forvet olduğunu söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Bu kadar beceriksiz işe yaramaz bir (futbolcu demeyeceğim ona) birini nasıl oynatır Şenol Güneş anlamak elde değil. İş işten geçince atar ancak. Böle atınca da göndermiyorlar onu. Trabzonspor için çile bitmiyor bu yüzden. Devre arası forvet alınıyor ilk 11’de oynadığı maç sayısı 5. Böyle bir saçmalık olamaz. 9 puana göre mi transfer politikasını belirlediler. Bugün ya Pawel Brozek oynatılsaydı ya da başka iyi bir golcü alınsaydı biz 3-4 hafta önceden şampiyonluğu kutluyor olacaktık. Yönetim bu anlayışla yanlış yaptı, Şenol Güneş’te işe yaramaz birini oynattığı için bu yanlışın içinde oldu.


Şampiyonluk sadece Fenerin Sadık adamının takımı olan Eskişehir maçında kaybedilmedi. Ligin ilk yarısındaki Antalyaspor ve Kayseri, keza aynı sekide ikinci yarıda yine Antalya, Kayseri ve Ankaragücü maçlarında kaybedilen puanlar ligin kaderini belirledi. Şike ve masa başı işleriyle hakemleri satın almayı beceremiyoruz. Trabzon’un Delikanlılık raconuna bu uymuyor. Sadri Şener Sadece yumruğunu hissettirseydi biraz olsun maçlar dengeli giderdi.


Şampiyonluğun gitmesindeki suçluları sıralayacak olursak ;


1-Aykut Kocaman
2-Aziz Yıldırım
3-Merkez Hakem Kurulu
4-Medya
5-Beceriksizliği ile Umut Bulut
6-Şenol Güneşin Umut ısrarı
7-Sadri Şener’in olaylar karşısında etkisizliği ve yanlış transfer politikası


Ama biz her şeye rağmen Trabzonsporluyuz. Biz bu takımı çıkarlarımız için değil, karşılıksız sevdik…


Özden ATMACA - www.muzura.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder