26 Mayıs 2011 Perşembe

UÇAK KAZASINDA ÖLEN İSPANYOL ASKERLERİ MAÇKA'DA ANILDI

Trabzon'da 26.05.2003 tarihinde Maçka’nın Pilav Dağında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri, İspanya Büyükelçisi Cristobal Gonzales ve 6 kişiden oluşan heyetin de katılımı ile törenle anıldı.




İspanyol Barış Gücü askerleri için ilk tören, uçağın düştüğü Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Pilav Dağı mevkisinde yapıldı.


Törene, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Cristobal Gonzales ve 6 kişilik askeri heyet ile kazada hayatını kaybeden bazı askerlerin yakınları, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Belediye Başkanı Ertuğrul Genç katıldı.


Pilav Dağındaki Törende, büyükelçi Gonzales, kazada ölen İspanyol askerler için yaptırılan Türk-İspanyol Dostluk Anıtı'na çelenk koydu.


Kazada hayatını kaybeden bazı askerlerin yakınları, uçağın düştüğü yere çiçek bıraktı. Bu sırada bazı asker yakınları gözyaşlarını tutamadı. Bazı aileler ise olay yerinden toprak aldı.


İspanyol heyet, daha sonra Maçka İlçe merkezine gelerek, 100. Yıl Atatürk Parkı'ndaki Türk-İspanyol Dostluk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından Gonzales, Şeref Defteri'ni imzaladı. Tören, İspanyollara ait Şehitler Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.


Daha sonra Maçka Belediye başkanlığına gerçekleştirilen ziyaretin ardından Sümela (Meryemana) Manastırı gezildi. Gezinin ardından Ankara'ya dönüldü.


Afganistan'ın başkenti Kabil'de görev yapan İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan Ukrayna uçağı, 26 Mayıs 2003'te Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Pilav Dağı'nda kötü hava şartları nedeniyle düşmüş ve kazada 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile biri Belarus, 12'si Ukraynalı 13 mürettebat hayatını kaybetmişti.

THA-26.05.2011 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder