2 Aralık 2010 Perşembe

Vali Kızılcık’tan Dedikoduculara UYARI..!

Vali Kızılcık: “Küçük hesap peşinde koşanları Trabzonluların vicdanına havale ediyorum” dedi.


Vali Kızılcık, afet kapsamında Trabzon’a gelen son yılların en büyük ödeneğinin ilçelere paylaşımında haksızlık yapıldığına dair dedikoduları il genel meclisi üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda cevaplandırdı.. Vali Kızılcık; “Kılı kırk yardık. Bu dedikoduları ürütenler küçük iş peşindeler” dedi..


İl Genel Meclisi’nin aralık ayı toplantılarının sona ermesi nedeniyle Vali Dr. Recep Kızılcık, İl Genel Meclisi üyelerine Akçaabat’ta bir yemek verdi.
Yemeğe İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ile İl Genel Meclisi üyelerinin yanı sıra Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul da katıldı.


Vali Kızılcık yemekte yaptığı değerlendirmede İl Özel İdarelerinin güçlendirilmesi gerektiğine değinerek, bunu yapmanın ancak kendilerine verilen yetkiyi daha etkin ve sorumluluk duygusu içinde kullandıkları sürece mümkün olabileceğini söyledi.


İl Özel İdaresi olarak sadece Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü mantığı ile Özel İdarenin yönetilemeyeceğinin de ifade etti..


Küçük Hesaplar Peşinde Olmamalıyız


Vali Kızılcık, özellikle Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nün Türkiye’de örnek bir konuma gelme aşamasında olduğunu belirtti. Bu fasıldan Trabzon’a gelen 7 milyon ek bütçe ödeneğinin ilçelere ve afete maruz kalan bölgelere dağıtımında haksızlık yapıldığı kayırma olduğu yönündeki değerlendirmelere de cevap verdi. Kızılcık


“Bu dedikoduları üretenleri Trabzon halkının vicdanına havale ediyorum. Kılı kırk yardık. Trabzon’un bütün köyleri ilçeleri bizim için aynı değerde aynı özellikte ve aynı hassasiyettedir” dedi.


Kızılcık, “Küçük hesaplar ve bugünü kurtarma peşinde olmayalım. Aldığımız her kararda bölgemizin tamamına hitap edebilecek düşüncede olmalıyız belki kaynak ayırarak değil ama büyük oranda fikri bazda bölgemize örnek olma şansına şansına sahibiz” şeklinde konuştu.


İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Kasım ayının bütçe ayı olduğunu ve bu nedenle oldukça yoğun bir ay geçirdiklerini belirterek,

“Stratejik plana uygun olarak bütçe görüşmelerini tamamladık. 38 milyonluk bir bütçe yaptık. Bu yoğun çalışmalardan dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Valimize de böyle yoğun geçen bir ayın ardından bizleri bir araya getirdiği ve verdiği bu yemekten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.


HABER ve FOTO: Erdoğan TAFLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder