29 Kasım 2010 Pazartesi

SAVAŞLARIN ve ŞİDDETİN VEZGEÇİLMEZ MİMARI / Şair-Yazar-Nakkaş: Yaşar Bedri ÖZDEMİR


Rotschild Ailesini nasıl tanırsınız, diye sorulduğunda verecek cevabımız var mıdır? Yerküreyi örümcek ağı gibi saran bu Yahudi ailenin etkin soyağacı 16.yüzyılın sonlarına kadar iniyor.


İngiliz Kraliyet Saraylarında kral yaverliği ile ilk siyasi puntosunu yapan aile yetkili bir konumdadır. Kralın izlemesi gereken siyaseti ve dış politika stratejilerini bu aile belirliyor. Kraliyet saraylarındaki tüm ihaleleri yüklenerek büyük bir servetin de sahibi oluyorlar.


Bu Yahudi aile, tarihin ilk bankacıları olarak İngiliz çiftçilerine astronomik faizlerle tarım kredisi verip kısa bir sürede İngiltere devletinden bile daha zengin bir konuma geliyorlar. Ekonomik arenada hızla yükselen Rotschild Ailesi Avrupa`daki tüm imparatorlukların saraylarında söz sahibi oluyor. Sadece İngiltere`de değil, Avrupa`nın dört bir yanında tarımla uğraşan insanlara yüksek faizle kredi vererek, altın ve gümüş komisyonculuğu da yaparak servetlerini büyütüyorlar. Ekonomik gücü, aklın ve mantığın sınırlarını zorlamaya başlayan Rotschild Ailesi, daha da karanlık ve karlı bir işe girişiyor. Savaşa giren devletlere faizle borç vererek kandan para kazanmanın pratiklerini geliştirir.


İngiltere ile Amerika`daki koloni savaşlarında başrol oynarlar. Savaş sırasında Rotschild Ailesi Amerikan kolonilerini desteklemiştir. Amerika`nın İngiltere`ye karşı direnişini yöneten kişilere yüklü miktarda silah yardımı yapılmış, İngiltere`nin bu savaşta yenilmesinin sağlanacağı garanti edilmiş ve karşılığında, kurulacak olan Amerika devletinin resmi parasını basma yetkisi talep edilir. İngiltere ile savaş konusunda çok umutsuz olan başkan Washington ve ekibi bu teklifi kabul etmiştir. Rotschild’ler böylece Amerikan dolarını basma yetkisini elde etmiş oldu. Merkez bankaları değerli taş ve madenlerin muadilinde para basımı yapabilir ancak. Aile bu yolla yılda 12.000 ton altın kazanmış olduğu bilgisini de verelim.


Savaşı Amerikan kolonileri kazanmış ve İngiltere Amerika`dan çekilmek zorunda kalmıştır. Savaştan yenik çıkan İngiltere bu sefer Amerika`ya yardım ettiği için Fransa`ya saldırır. İngiltere, Rotschild Ailesinin kendilerine finansal destekte bulunacağına güvenerek bu savaşa girdiyse de Rotschild Ailesinden umdukları desteği bulamaz. Rotschild Ailesi el altından Fransa`yı destekleyerek, Amerikan kolonilerinin bağımsızlığını garantilemek istemiştir.

Bir taraftan da İngiliz borsası üzerinde spekülasyonlarını sürdürür. İngiltere-Fransa savaşı sırasında borsada müthiş bir hareketlenme olmuş ve borsada oynayan halk, savaşı kazanacaklarını düşünerek girişimlerini arttırmışlardır. Bunu fırsat bilen Rotschild Ailesi "İngilizlerin savaşı kazandığı" iddiasını ortaya atarak, İngiliz halkının her şeyini borsaya koymasını sağlamıştır.


İngiltere`ye savaşa girmesi için faizli 35 ton altın borç verir. İngiltere, Vaterloo savaşında (18 Haziran 1815) Fransa karşısında yenilir ve Rotschild ailesine olan borcuna karşılık, İngiliz Merkez Bankası yani Bank of England Rotschild ailesine devredilir.


Artık İngiliz Sterlinini Rotschild Ailesi basacaktır. Bu da yılda 12 ton altın kâr etme anlamını taşır.


Borsa anormal derecede yükselmesi kağıtları elinde tutan Rotschild ailesi bu ticaretten en karlı çıkan isim olmuştur. İngiliz tarihçilerin "Kara eylül" diye nitelendirdiği bu olay ile Rotschild Ailesi adeta İngiltere devletinin mülkiyetini ele geçirmiştir.


Sermaye imparatorluğunu günden güne büyüten Rotschild Ailesi, Tanrı`nın kendilerine vaat ettiği kutsal İsrail devletini kurmak için start verir.


Vaat edilen topraklar Osmanlı’nın himayesindedir. Aile, Osmanlı Devleti`nin parçalanması için bütün gücünü kullanır. Osmanlı devletine komşu olan ülkeleri finanse ederek Osmanlı`ya karşı savaşmaları için kışkırtır. Bunu da başarır. Rusya, Avusturya ve diğer komşu devletler, Osmanlıyı yıpratarak azınlık unsurların ayaklanması sağlanmıştır.


Osmanlının dış borcunun önemli kısmı Rotschild Ailesinin sahibi olduğu Bank Of England ‘dır. Osmanlı Devleti, borcunu ödeyecek durumda değildir. Rotschild Ailesi bunu fırsat bilmiş, Sultan 2.Abdülhamid ile görüşen Lord Baron, "Kudüs şehrinin, Filistin`in, Suriye`nin ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin, yeni kurulacak olan Yahudi devletine verilmesi karşılığında, Osmanlı devletinin tüm dış borcunu silme ve Balkanlar`da ve Afrika`da kaybettikleri toprakları geri verme" teklifinde bulunur, ancak 2.Abdülhamid teklifi reddeder. 1.Dünya savaşında bu topraklar kaybetmekten kurtulamayız.


1917’de Rusya’da Çar’a karşı Bolşevikleri finanse ederken Hazar petrollerini çıkartma imtiyazını alır. Aynı yıl Balfour bildirisi ile İsrail devletinin kurulması için düğmeye basılır. Ne var ki kıraç ve verimsiz topraklardan ibaret olan İsrail toprakları Avrupa`da rahatlığa alışan Yahudiler için cazip değildir ve bu çorak toprağa dönüp yerleşmek istemiyorlardı.


Rotschild ailesi bu vahim sorunun giderilmesi için radikal kararlar aldı ve yeni bir dünya savaşı için gerekli olan senaryolar hazırlanmaya başlanmıştı. Almanlar birinci dünya savaşından yenik ve borçlu çıkmıştı, Rotschild Ailesi borcuna karşılık Alman Merkez Bankasının kendilerine devredilmesiyle başladı işe.
Zulümle beslenen aile yeni konu mankenini, kukla diktatörünü bulmuştur: Adolf Hitler.


Rotschild Ailesi dünyayı kan gölüne çeviren ve yıkıma boğan 2.Dünya savaşı için Almanya’yı finanse etmeyi taahhüt eder. Fransa, Yugoslavya, Çekoslovakya, Avusturya ve Belçika işgal edilir. Savaş süresince şiddet ve baskıya maruz bırakılan Yahudiler, İsrail’e göçe zorlanır.

Ezberlendiği üzere savaşta öldürülenlerin çoğu Yahudi olmayıp; Ermeni, Çingene ve Polonyalılardır. Zengin Yahudiler Rotschild Ailesinin kurduğu paravan şirketler aracılığı ile ve Amerikan askerlerinin denetiminde, gizlice İsrail`e kaçırılmışlardır. İsrail’e dönmeyi kabul etmeyip kaçmak için girişimlerde bulunanlar ise Tevrat`ın emrettiği bir biçimde idam edilmişlerdir.


John Fitzgerald Kennedy, Amerika’daki ilk Katolik Başkandır. Sigmund Rotschild, Kennedy`ye "Başkan seçildiğinde Ortadoğu`da İsrail tarafını tutan bir politika izlemesi karşılığında, milyonlarca doları bulan seçim kampanyası masraflarını karşılamayı" teklif etmişse de Kennedy bunu reddetmiştir. İsrail`in Dimona Çölü`nde kurduğu nükleer santralinde atom bombası ve nükleer başlıklı füzeler üretmesi Başkan Kennedy`yi çok rahatsız etmiştir. Dolarını basma yetkisini Rotschild Ailesine ait olan Federal Reserve Bank`ın elinden alarak, Amerikan Merkez Bankası`na verir. Bu da genç başkanın 22 Kasım 1963 günü düzenlenen suikast ile sonunu hazırlar. Kennedy’nin ölümüyle Amerikan dolarını basma yetkisi tekrar Rotschild ailesine, Federal Reserve Bank`a geçer.

Amerika yönetimini tekrar ele geçirir. Soğuk savaş dönemi başlarken, Büyük İsrail Projesi önünde engel kalmamıştır. Böylece, Büyük İsrail Devleti Tevrat’ta, Tanrı Yehova’nın Yahudilere vaat ettiği topraklarda ideallerine kavuşmak için önünde engel kalmamıştır.


2007 yılında, servetleri 6-7 trilyon dolar, kontrol ettikleri para ise 12-14 trilyon dolar olarak tahmin edilmektedir. İngiliz Merkez Bankasını yaklaşık 80 yıl boyunca yönetmişlerdir. HSBC Bank, Royal Bank of Scotland, Banco Santander, J.P.Morgan-Chase, De Beers, Rio Tinto, Ing Group ve Aviva en çok tanınan ve bilinen şirketleridir.


Rockefeller ailesinin kurulmasını finanse etmiş, bu sayede de halen Citigroup, Standart Oil, Exxon-Mobil, Chevron gibi şirketleri de dolaylı olarak kontrol etmektedirler.
Dünya elmas ticaretinin %90`ı, altın ticaretinin % 40`ı, kömür-bakır-uranyum-alüminyum ticaretinin de % 15`i bu ailenin kontrolündedir.
Sovyet Rusya ile süren soğuk savaş, Vietnam sendromu, Mossad, bir tek Yahudi’nin ölmediği 11 Eylül suikastları, Irak Savaşları bu sürecin devamıdır.




Yaşar Bedri Özdemir
yasarbedri@hotmail.com
www.takagazete.com 26.11.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder