27 Kasım 2010 Cumartesi

EĞİTİM BİR-SEN TRABZON ŞUBE’NİN 3. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI


MEMUR-SEN’e bağlı Eğitim Bir-Sen Trabzon Şube Başkanlığı’nın
3. Olağan Genel Kurulu, bugün yapıldı. İki liste ile gidilen seçimde Mehmet Kara’nın başını çektiği liste, 98 oyla seçimi kazandı.



MEMUR-SEN’e bağlı Eğitim Bir-Sen Trabzon Şube Başkanlığı’nın
3. Olağan Genel Kurulu, bugün (27.11.2010 Cumartesi Günü) Saat 10.00’da Trabzon (FEN) Lisesi Mehmet Ali Yılmaz Konferans salonunda yapıldı.



Genel Kurula mevcut 150 delegeden 106 kadarı, bazı sendikaların ve partilerin temsilcileri katıldı.



Genel Kurul toplantısı, ebediyete irtihal eden Türk Büyükleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları ve eğitim camiasından ebediyete irtihal edenlerin ruhları için saygı duruşu ve toplu halde söylenen İstiklal Marşı ile başladı.



Genel Kurul Divan Kurulu; Rasim Yaylı’nın başkanlığında, Muhammet Siyah ve Yaşar Şanlı’dan oluştu.



İlk önce Eğitim Bir-Sen Trabzon eski Şube Başkanı Arslan Balta söz aldı. Başkan Balta:


“Sendikal çalışmamızın her aşamasına, Anadolu’da gelinlik kızların çeyizine verdiği emeği ve alın terini verdik, gösterdiği özeni gösterdik. Bundan sonra da aynı özenin gösterileceğine inanıyorum. Zaten bu camia bu özen ve dikkatin yok olmasına müsaade etmeyecektir.


Katılımcı demokrasinin, çoğulculuğun ve çağdaş bir yönetimin vazgeçilmezi olan birlikte yönetmeye talip olduk. Açık, şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla sendikamızı yönetmeye çalıştık” dedi.


Başkan Balta devamla; “İnancımız odur ki, sendikamız, en kritik zamanlarda bu toplumun özü, vicdanı ve sağduyusu olmayı başarmıştır” dedi.


Balta, sendikanın kurucusu merhum başkan Mehmet Akif İnan’ı rahmetle andıktan sonra başkanlık yaptığı süre içerisinde kendilerine ve ekip arkadaşlarına ve değerli eşlerine ve üyelere teşekkür etti.
Başkan Balta:


“Şunu bilmenizi istiyorum. Bu seçkin camiaya başkanlık yapmak, hayat boyu üzerimde taşıyacağım en büyük onur, çocuklarıma bırakacağım en büyük miras olacaktır. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah’a emanet olun. Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyor, saygılar sunuyorum” diyerek, sözlerini bitirdi. Başkan Balta'ya hizmetlerinden ötürü bir şilt takdim edildi.





Bundan sonra söz alan MEMUR-SEN Bölge Başkanı Mehmet kazancı:


Bunalım dönemlerinde değişik insan karakterleri vardır. Bunlardan ‘Sin külahın görünmesin diyenler..’ ya da ‘yüreğini ortaya koyarak, yılmadan, korkmadan kendisini ortaya koyanlar..’. MEMUR-SEN 1995’de kuruldu. Bütün engellemelere rağmen zor şarlarda kuruldu. O tarihlerde çileye talip olmayan nicelerini gördük. Ama Allah’a şükürler olsun, engelleri aştık. Yanlışlığa tavır koyuldu.


Demokratik Toplum, Demokratik Devlet… Devlet, Milletin hizmetinde bir devlet olmalıdır. Atı, at arabasının arkasına değil, önüne bağlamaktır, esas olan. Anayasa’da hala değişecek maddeler var. Bunlar halledildiği zaman atı, arabanın önüne bağlamış oluruz. Bu genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.



Ardından söz almak isteyenlere 5’er dakikalık söz hakkı verildi.


Genel kuruldaki görüşmelerden sonra Divan Heyetine Mehmet Kara’nın başını çektiği beyaz liste ve Hüseyin Yıldırım’ın başını çektiği sarı liste ulaştı. Her iki liste arasında yapılan oylamada Mehmet Kara’nın listesi olan “beyaz liste” 28 oya karşılık, 98 oyla seçimi kazandı.


Bu duruma göre,


ŞUBE YÖNETİM KURULU(Asil Üyeler)

1-Prof. Dr. İlhan Deniz, 2-Mehmet kara, 3-Vedat Uzuner, 4-Tevfik ince, 5-Fatih Karabina, 6-Salim Günaydın, 7-Özgür Demirel


ŞUBE YÖNETİM KURULU(Yedek Üyeler)

1-Zafer Mollahüseyinoğlu, 2-Ahmet Bektaş, 3-Muhammet Ali Danışman, 4-Ahmet yanık, 5-Yavuz Üstündağ, 6-Ayten Kazancı, 7-Sebila Ayhan


ŞUBE DENETLEME KURULU(Asil Üyeler)

1-Süleyman Öztürk, 2-Celal Zihni, 3-Ahmet Bektaş(Mem.), 4-Zekeriya Yüksel, 5-Ergün Yılmaz


ŞUBE DENETLEME KURULU(Yedek Üyeler )

1-Pirağa Cüre, 2-Yaşar bayram, 3-Hatice Yüksel, 4-Serpil altuntaş, 5-Güntaç bayraktar


ŞUBE DİSİPLİN KURULU(Asil Üyeler)

1-Hüseyin Kültür, 2-Yaşar Adıgüzel, 3-Bekir Güngör, 4-Mehmet Yerekapan, 5-Ahmet üçüncü


ŞUBE DİSİPLİN KURULU(Yedek Üyeler)

1-Adem POLAT, 2-Aylin Yaylı, 3-Nuran Yanık, 4-Orhan Karapınar, 5-Zühtü Kalma'dan oluştu.

HABER: Trabzon Haber Ajansı

GENEL KURUL'DAN GÖRÜNTÜLER





























FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU

TÜRKMEN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in Halasının oğlu, Elektrik Mühendisi Alaattin Türkmen(60), Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi yarın ikindi namazına müteakip, Akçaabat Çınarlı(Lefka) Köyünde toprağa verilecek...
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in halasının oğlu, Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği ve TEMA Vakfı Trabzon Temsilciliği üyesi Sedat Türkmen'in ağabeyi Elektrik Mühendisi ALAATTİN TÜRKMEN(60), lösemi rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat etmiştir.


Merhum Türkmen’in cenazesi yarın (27 Kasım 2010 Cumartesi), ikindi namazını müteakip Akçaabat-Düzköy Karayolu üzerindeki Akçaabat İlçesine bağlı Çınarlık(Lefka) Köyü Cami’inde kılınacak cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile kabristanlığında toprağa verilecektir.


Merhum Alaattin Türkmen’e Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine ve Akçaabat Belediye Başkanımız Sayın Şefik Türkmen’e Sabr-ı Cemil Niyaz Ederiz.

HABER: Trabzon Haber Ajansı

26 Kasım 2010 Cuma

36. GELENEKSEL TRABZON SANATÇILARI PLASTİK SANATLAR SERGİSİ AÇILDI


36. Geleneksel Trabzon Sanatçıları Plastik Sanatlar Sergisi, 25 Kasım Günü Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sanat galerisinde açıldı


Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün düzenlediği, Trabzonlu Sanatçılara ait 88 eserin sergilendiği “36. Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi” 25 Kasım Perşembe Günü Saat 17.30’ da Trabzon İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Sergi, Trabzonlu Sanatseverler tarafından 25 Kasım – 08 Aralık 2010 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.



Serginin açılışında Vali Dr. Recep Kızılcık, yaptığı konuşmasında; Trabzon’daki pek çok sanatçının katıldığı “36. Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi”nin açılışı, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın açılış konuşması ile başladı.



Vali Kızılcık: Trabzon ilinin, tarihin her döneminde üstün niteliklere sahip devlet adamı ve sanatın her dalında kıymetli sanatçılar yetiştiren tarihi bir kent olduğunu belirterek; Trabzon’un kültürel gelişiminde, sanatın etkinliğine inanan insanların yaşadığı bir kent olduğunu ve bu niteliğiyle hem bireysel hem de evrensel anlamda kültürel gelişmeyi de sağlamaktadır” dedi.



Vali Kızılcık, Trabzonlu ressamların düzenlediği bu serginin geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sanata karşı ilgisini arttıracağını belirterek, serginin açılışını yapmanın kıvancını yaşamakta olduğunu belirterek, eserleriyle sergiye katılan, katkı veren sanatçılara, emeği geçen Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız’a, Şübe Müdürü Mustafa Sezgin’e, seçici kurul olarak ressam Ceyhan Murathanoğlu ve Mustafa Beşgen’e teşekkür etti.




Bu konuşmanın ardından davetliler ve sanatçılar hep birlikte sergiyi gezdi. Ardından misafirlere ikramda bulunuldu.



Serginin açılışına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızıcık ve eşi Sema Kızılcık ve Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Matematik Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Adnan Baki, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.




HABER- FOTO: Mehmet BİRİNCİ
KAYNAK: TRABZON HABER AJANSI

ÖĞRETMENLER İÇİN KUR’AN-I KERİM ve MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU


Öğretmenler Günü’nde; ebediyete göçen tüm öğretmelerin ruhları için Trabzon İskenderpaşa Cami’inde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.



25 Kasım 2010 Perşembe günü akşam namazına müteakip Trabzon İskenderpaşa Camisinde, Milli Eğitim camiasından ahrete göçen öğretmenlerin ruhlarına atfen Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde mevlithanlık yaptılar.



Ahirete göçen vefakâr öğretmenlerimiz için okunan Kur’an ve Mevlid ziyafetine Trabzon Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Trabzon Öğretmenevi Müdürü Cemal Gedikli, Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi Müdürlüğü öğretmenleri ve çok sayıda emekli öğretmen ve Milli Eğitim personeli ile halktan kalabalık bir cemaat katıldı.



Trabzon İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünden bir yetkili, cemaate etkili bir konuşma yaptı. Taşan konuşmasında, iyi ve güzel bir geleceğe yönelik hatip yetiştirmek istiyorsanız çocukların Anadolu İmam Hatip Lisesine yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Öğrencilerden oluşan ilahi gurubunca Okunan Kur’an-ı Kerimler ve ilahilerden sonra ilahi grubundan bir öğrenci kürsüde duayı yaptı. ÂMİN, ÂMİNNN SESLERİ ile Tarihi İskenderpaşa Camii inledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bu vatan için üstün gayret gösterenlere, bize bu cennet vatanı bırakanlara, gençlerimizin yetişmesi ve yetiştirilmesinde büyük fedakarlık gösteren öğretmenlerimize minnettarlığımızı dile getiren öğrenci, çok güzel bir dua ve camii cemaatinin âmin sesleri ile ebediyete irtihal edenlerin ruhlarını şad edildi.


Büyük Türkiye İdealinin yılmaz savunucuları, ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, halen hayatta olan öğretmenlerimize ömür boyu sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.


HABER ve FOTOĞRAF: Mehmet BİRİNCİ



TRABZON HABER AJANSI