26 Kasım 2010 Cuma

ÖĞRETMENLER İÇİN KUR’AN-I KERİM ve MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU


Öğretmenler Günü’nde; ebediyete göçen tüm öğretmelerin ruhları için Trabzon İskenderpaşa Cami’inde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.



25 Kasım 2010 Perşembe günü akşam namazına müteakip Trabzon İskenderpaşa Camisinde, Milli Eğitim camiasından ahrete göçen öğretmenlerin ruhlarına atfen Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde mevlithanlık yaptılar.



Ahirete göçen vefakâr öğretmenlerimiz için okunan Kur’an ve Mevlid ziyafetine Trabzon Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Trabzon Öğretmenevi Müdürü Cemal Gedikli, Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi Müdürlüğü öğretmenleri ve çok sayıda emekli öğretmen ve Milli Eğitim personeli ile halktan kalabalık bir cemaat katıldı.



Trabzon İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünden bir yetkili, cemaate etkili bir konuşma yaptı. Taşan konuşmasında, iyi ve güzel bir geleceğe yönelik hatip yetiştirmek istiyorsanız çocukların Anadolu İmam Hatip Lisesine yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Öğrencilerden oluşan ilahi gurubunca Okunan Kur’an-ı Kerimler ve ilahilerden sonra ilahi grubundan bir öğrenci kürsüde duayı yaptı. ÂMİN, ÂMİNNN SESLERİ ile Tarihi İskenderpaşa Camii inledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bu vatan için üstün gayret gösterenlere, bize bu cennet vatanı bırakanlara, gençlerimizin yetişmesi ve yetiştirilmesinde büyük fedakarlık gösteren öğretmenlerimize minnettarlığımızı dile getiren öğrenci, çok güzel bir dua ve camii cemaatinin âmin sesleri ile ebediyete irtihal edenlerin ruhlarını şad edildi.


Büyük Türkiye İdealinin yılmaz savunucuları, ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, halen hayatta olan öğretmenlerimize ömür boyu sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.


HABER ve FOTOĞRAF: Mehmet BİRİNCİ



TRABZON HABER AJANSI





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder