27 Kasım 2010 Cumartesi

EĞİTİM BİR-SEN TRABZON ŞUBE’NİN 3. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI


MEMUR-SEN’e bağlı Eğitim Bir-Sen Trabzon Şube Başkanlığı’nın
3. Olağan Genel Kurulu, bugün yapıldı. İki liste ile gidilen seçimde Mehmet Kara’nın başını çektiği liste, 98 oyla seçimi kazandı.



MEMUR-SEN’e bağlı Eğitim Bir-Sen Trabzon Şube Başkanlığı’nın
3. Olağan Genel Kurulu, bugün (27.11.2010 Cumartesi Günü) Saat 10.00’da Trabzon (FEN) Lisesi Mehmet Ali Yılmaz Konferans salonunda yapıldı.



Genel Kurula mevcut 150 delegeden 106 kadarı, bazı sendikaların ve partilerin temsilcileri katıldı.



Genel Kurul toplantısı, ebediyete irtihal eden Türk Büyükleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları ve eğitim camiasından ebediyete irtihal edenlerin ruhları için saygı duruşu ve toplu halde söylenen İstiklal Marşı ile başladı.



Genel Kurul Divan Kurulu; Rasim Yaylı’nın başkanlığında, Muhammet Siyah ve Yaşar Şanlı’dan oluştu.



İlk önce Eğitim Bir-Sen Trabzon eski Şube Başkanı Arslan Balta söz aldı. Başkan Balta:


“Sendikal çalışmamızın her aşamasına, Anadolu’da gelinlik kızların çeyizine verdiği emeği ve alın terini verdik, gösterdiği özeni gösterdik. Bundan sonra da aynı özenin gösterileceğine inanıyorum. Zaten bu camia bu özen ve dikkatin yok olmasına müsaade etmeyecektir.


Katılımcı demokrasinin, çoğulculuğun ve çağdaş bir yönetimin vazgeçilmezi olan birlikte yönetmeye talip olduk. Açık, şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla sendikamızı yönetmeye çalıştık” dedi.


Başkan Balta devamla; “İnancımız odur ki, sendikamız, en kritik zamanlarda bu toplumun özü, vicdanı ve sağduyusu olmayı başarmıştır” dedi.


Balta, sendikanın kurucusu merhum başkan Mehmet Akif İnan’ı rahmetle andıktan sonra başkanlık yaptığı süre içerisinde kendilerine ve ekip arkadaşlarına ve değerli eşlerine ve üyelere teşekkür etti.
Başkan Balta:


“Şunu bilmenizi istiyorum. Bu seçkin camiaya başkanlık yapmak, hayat boyu üzerimde taşıyacağım en büyük onur, çocuklarıma bırakacağım en büyük miras olacaktır. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah’a emanet olun. Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyor, saygılar sunuyorum” diyerek, sözlerini bitirdi. Başkan Balta'ya hizmetlerinden ötürü bir şilt takdim edildi.





Bundan sonra söz alan MEMUR-SEN Bölge Başkanı Mehmet kazancı:


Bunalım dönemlerinde değişik insan karakterleri vardır. Bunlardan ‘Sin külahın görünmesin diyenler..’ ya da ‘yüreğini ortaya koyarak, yılmadan, korkmadan kendisini ortaya koyanlar..’. MEMUR-SEN 1995’de kuruldu. Bütün engellemelere rağmen zor şarlarda kuruldu. O tarihlerde çileye talip olmayan nicelerini gördük. Ama Allah’a şükürler olsun, engelleri aştık. Yanlışlığa tavır koyuldu.


Demokratik Toplum, Demokratik Devlet… Devlet, Milletin hizmetinde bir devlet olmalıdır. Atı, at arabasının arkasına değil, önüne bağlamaktır, esas olan. Anayasa’da hala değişecek maddeler var. Bunlar halledildiği zaman atı, arabanın önüne bağlamış oluruz. Bu genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.



Ardından söz almak isteyenlere 5’er dakikalık söz hakkı verildi.


Genel kuruldaki görüşmelerden sonra Divan Heyetine Mehmet Kara’nın başını çektiği beyaz liste ve Hüseyin Yıldırım’ın başını çektiği sarı liste ulaştı. Her iki liste arasında yapılan oylamada Mehmet Kara’nın listesi olan “beyaz liste” 28 oya karşılık, 98 oyla seçimi kazandı.


Bu duruma göre,


ŞUBE YÖNETİM KURULU(Asil Üyeler)

1-Prof. Dr. İlhan Deniz, 2-Mehmet kara, 3-Vedat Uzuner, 4-Tevfik ince, 5-Fatih Karabina, 6-Salim Günaydın, 7-Özgür Demirel


ŞUBE YÖNETİM KURULU(Yedek Üyeler)

1-Zafer Mollahüseyinoğlu, 2-Ahmet Bektaş, 3-Muhammet Ali Danışman, 4-Ahmet yanık, 5-Yavuz Üstündağ, 6-Ayten Kazancı, 7-Sebila Ayhan


ŞUBE DENETLEME KURULU(Asil Üyeler)

1-Süleyman Öztürk, 2-Celal Zihni, 3-Ahmet Bektaş(Mem.), 4-Zekeriya Yüksel, 5-Ergün Yılmaz


ŞUBE DENETLEME KURULU(Yedek Üyeler )

1-Pirağa Cüre, 2-Yaşar bayram, 3-Hatice Yüksel, 4-Serpil altuntaş, 5-Güntaç bayraktar


ŞUBE DİSİPLİN KURULU(Asil Üyeler)

1-Hüseyin Kültür, 2-Yaşar Adıgüzel, 3-Bekir Güngör, 4-Mehmet Yerekapan, 5-Ahmet üçüncü


ŞUBE DİSİPLİN KURULU(Yedek Üyeler)

1-Adem POLAT, 2-Aylin Yaylı, 3-Nuran Yanık, 4-Orhan Karapınar, 5-Zühtü Kalma'dan oluştu.

HABER: Trabzon Haber Ajansı

GENEL KURUL'DAN GÖRÜNTÜLER





























FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder