2 Ağustos 2011 Salı

14. GELENEKSEL KAYABAŞI KARAABDAL HALK ŞENLİĞİ YAPILDI


14. Geleneksel Işıklar (Visera) Kayabaşı Karaabdal Halk Şenliği 31 Temmuz Pazar günü yapıldı.

GÖZ KAMAŞTIRAN NOSTALJİ


Klasik otomobiller, Varlıbaş AVM önünde sergilendi.

TRABZONLU ÜNLÜ İŞ ADAMI SEFER NUHOĞLU VEFAT ETTİ


Trabzon’un saygın ve sevilen işadamlarından, nakliye sektörünün önde gelen isimlerinden, Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Üyesi, TTSO Meclis üyesi Sefer Nuhoğlu(65), İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

TOKİ'DEN TRABZON'A DEV YATIRIM


Okuldan hastaneye, stadyumdan kütüphaneye, ticaret merkezine kadar pek çok sosyal tesis ve hizmet binası inşaatı üstlenen Toplu Konut İdaresi, Trabzon'da, 2 adet konaklama tesisi ile şifalı bitkiler çay evi yapacak.

İSLAM ÂLEMİNİN MUZDARİP ÇOCUĞU: M. İKBAL


Zaman yazarı Mehmet Niyazi, İslam aleminin muzdarip çocuğu Pakistanlı büyük düşünür Muhammed İkbal'i ve şaheseri Cavidname'yi yazdı:

HAÇKALI HOCA BABA, DUALARLA ANILDI


Trabzonlu Evliyayı Kiram’dan tasavvufun büyüklerinden İslam âlimi Haçkalı Hoca Baba (Hacı Mustafa Tarhan), Trabzon Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Trabzon İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri etkinlikle Düzköy İlçesi Haçka Obası’nda dualarla anıldı.

KARADENİZ HORONUNU GÖRÜNCE NEFESİ KESİLDİ


27 ülkede, 13 bin kişi çalıştırıyor, 5 milyar Euro’yu yönetiyor, ama “Her şey kolay, ama Horon zor” dedi.

UYUŞTURUCUYA EL KONDU


Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir Otobüste yapılan aramada esrar maddesiyle birlikte bir kişi yakalanarak, “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçunun şüphelisi olarak gözaltına alındı.

FINDIK TOPLAMA ve İHRAÇ TARİHLERİ BELLİ OLDU


27.07.2011 Çarşamba günü saat 13.30 da yapılan toplantıda Trabzon İlinin sahil, orta ve yüksek kesimleri için fındık toplama ve ihraç tarihlerini belirlendi.

ALİ OSMAN İLARSLAN, DÜN TOPRAĞA VERİLDİ


Önceki gün akşam hayatını kaybeden Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü emektar şoförü Ali Osman İlarslan(64), 01 Ağustos 2011 Pazartesi Günü öğle namazını müteakip Trabzon Beşirli Mahallesi Eyüp Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra dualar ve gözyaşları arasında aynı yerde toprağa verildi.

1 Ağustos 2011 Pazartesi

İLK TERAVİH NAMAZINDA CAMİLER DOLDU TAŞTI


Dünyada, Türkiye’de ve Güzel Trabzon’umuzda da Müslümanlar tek yürek olmuş, teravih için camilere koştu.

EMEKTAR ŞOFÖR CERYANA KAPILINCA HAYATINI KAYBETTİ


Trabzon Akyazı’da balık tutmaktan dönen Trabzon Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü’nün emektar şoförü Ali Osman İlarslan(60), kayığını kıyıya çekerken elektrik akımına kapılınca hayatını kaybetti.

31 Temmuz 2011 Pazar

ZAĞNOS VADİSİ RAMAZAN'A HAZIR


Trabzon Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Ramazan ayın' da kentin üç ayrı noktasına iftar çadırı kuracak Belediye bin vatandaşa iftar verecek.

GÜMRÜKÇOĞLU, OLİMPİYAT BAYRAĞI'NI TESLİM ETTİ


23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleştirilen ‘EYOF-2011 TRABZON’ 11. Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyatları tamamlandı.

HOŞGELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN


Üç ayların incisi, Onbir Ayın Sultanı Ramazan ayı yarın (1 Ağustos Pazartesi Günü) başlıyor. İlk teravih namazı bu gece yatsı namazıyla birlikte kılınacak.

KAZIM KOLOT; SEBATSPOR’UN BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ


Zor Günler’in adamı 81 Yaşındaki Kazım Kolot; 7. Kez Akçaabat Sebatspor’un Başkanlığına Getirildi.

‘HAÇKALI HOCA BABA’ BUGÜN ANILIYOR


Trabzon'da bu yıl geleneksel olarak düzenlenen 16. Haçkalı Hoca Baba’yı anma etkinlikleri 31 Temmuz Pazar günü yapılıyor.

YENİ GENELKURMAY BAŞKANI ATANDI


Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının emekilik kararlarıyla, Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel, beklenenden iki sene önce Genelkurmay Başkanlığı'na getirildi.

TRABZON’DAKİ ŞUURSUZ DEĞİŞİMLER!


Araştırmacı Yazar Mustafa YAZICI hoca Türk Halkının her daim uyanık olması için, ‘TRABZON’DAKİ ŞUURSUZ DEĞİŞİMLER(!)’ Yazdı..

EYOF-2011’DE GÖRKEMLİ KAPANIŞ


EYOF -2011 TRABZON’ 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları kapanış töreni görkemli şekilde yapıldı.