1 Mayıs 2019 Çarşamba

TRABZON'DA "1 MAYIS EMEK ve DAYANIŞMA BAYRAMI" COŞKUSU

TRABZON - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, sendika ve siyasi partilerin öncülüğünde tüm Dünya'da, Tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon Atatürk Alanı'nda da büyük coşkuyla kutlandı.

Trabzon'da 1 Mayıs kutlamaları, TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar, Birleşik Kamu-İş, KESK, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri, sendikalı ve sendikasız emekçiler, katılımı ile saat:12.30 da Cumhuriyet Caddesi (Eski TEDAŞ Önü)'den başladı.

Emekçiler, buradan ellerinde pankartlar ve çeşitli sloganlarla Meydan Parkı Atatürk Alanı'na yürüdü. Kutlamaların yapılacağı Meydan Parkı ve Atatürk alanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kutlamalara bayanların bir kısmı yöresel kıyafetleriyle katıldı, renkli görüntüler oluştu.

Meydan Parkı'nda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sendika başkanları konuşmalarını yaptı. Konuşmalarda, Kıdem Tazminatı, Taşeron İşçilerinin yaşadığı sorunlar ve Ülke genelinde yaşanan ve büyük bunalımlara sebep olan İşsizlik sorununa vurgu yaptılar.
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli yaptığı açıklamada:

"1 Mayıs Kutlamalarına katılmak üzere Elbistan'dan Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan otobüs kaza yaptı ve ilk belirlemelere göre 5 işçi arkadaşımız, kardeşimiz vefat etti. 14 işçi arkadaşımız ise yaralı, bu anlamda ölen işçi arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, işçi sınıfına ve emek sınıfına başsağlığı diliyorum. Üzücü olay üzerine konuşmalar sonunda yapacağımız eğlenceyi iptal ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından yapılması beklenen halay ve horonlu kutlamalar, bu ölümlü talihsiz kaza nedeniyle iptal edildiği açıklandığından meydanı dolduran kalabalık, sessizce alandan ayrıldı.

01.05.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder