18 Şubat 2011 Cuma

İMAM’IN HAKLI İSYANINA: ŞORUŞTURMA !?!

Edirne'de, ilköğretim okulu 2'nci sınıf öğrencisi Hasret Karakoç, geçen salı günü komşusunun 17 yaşındaki oğlu S.Ş. tarafından toprağa diri diri gömülünce boğulup hayatını kaybedince; Cenazede İmam, bu haksızlığa isyan ederek, yaptığı konuşma bazı basın tarafından 'ŞERİAT' diye yaygaraya dönüştürülünce Müftülük, imam hakkında soruşturma başlatmış.


BASINDA YER ALAN HABER İÇERİĞİ ŞÖYLE (!):

'Şeriat' isteyen imama soruşturma!


Edirne'de, Hasret'in cenazesi sırasında yaşananlar Müftülüğü harekete geçirdi.

Mesut HAN / EDİRNE (AHT)
Edirne'nin Havsa İlçesi'ne bağlı Şerbettar Köyü'nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Emine ve İlkay Karakoç çiftinin 3 çocuğunun en büyüğü olan ilköğretim okulu 2'nci sınıf öğrencisi Hasret Karakoç, geçen salı günü komşusunun 17 yaşındaki oğlu S.Ş. tarafından toprağa diri diri gömülünce boğularak hayatını kaybetti. Olayla ilgili S.Ş. ve annesi 55 yaşındaki S.Ş. tutuklandı. Dün, Karakoç ailesinin evinin önünde düzenlenen cenaze töreninde, ailenin isteği üzerine köy imamı Eşref Sevimli, tabutun içinde kefene sarılı olan Hasret'in yüzünü açarak ailesine gösterdi. Burada imam Sevimli ile bazı vatandaşlar, 'hatıra' kalması için cep telefonları ile Hasret'in yüzünü görüntüledi.


"BAĞIMSIZLIKTIR, DEMOKRASİDİR DİYE HERKES CANİLERİN YANINDA OLURSA..."

Ardından da dua okutmak isteyen imam Eşref Sevilmiş, cemaate hitaben şunları söyledi:

"Kızımız hem şehit hem de melektir. Bu yavrumuz boğularak zulümle öldüğünden şehit olduğunu unutmayalım.

Dolayısıyla biz bu yavrumuzu hayır duamız ile yad etmenin yanı sıra, içimiz yanıyor, yakınıyoruz. Yara hepimizin, bunları hep birlikte paylaşıyoruz.

Toplumda yaşadığımız müddetçe dinimizden ne kadar uzaklaşıyorsak, yaptığımız hareketlerimiz ve kötülüklerde o kadar aşırılık meydana geliyor.
Bu yavruya kıyıp da bu hale sokanların cezası ne olabilir. Her birinize sorsak, her biriniz lime lime ederiz. Ama dinin emirleri ile emredilse, Edirne meydanında öyle bir kişi öldürülse, acaba bu ülkede kaç tane cani meydana çıkar, çıkamaz.

Ama ‘kanunlarımız veya insan haklarıdır, bağımsızlıktır, demokrasidir’ diye herkes canilerin yanında olursa, onlar o hakların arkasına sığınırsa, bizlerde yavrularımız, biz olmasa da ülkemizde birilerine böyle ateş düşer ve ağlar."


MÜFTÜLÜK SORUŞTURMA BAŞLATTI (!)

Televizyonların haber bültenlerinde imam Sevimli'nin Hasret'in cansız yüzünü cep telefonu ile görüntülemesi ve yaptığı konuşması yer alınca Edirne Müftülüğü'nü harekete geçti. Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, bu konuşma ve ortaya çıkan görüntü nedeniyle köy imamı hakkında idari soruşturma başlattı.

www.haberturk.com - 18 Şubat 2011 Cuma, 20:26:11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder