1 Ekim 2011 Cumartesi

KÜÇÜK METEHAN'A SON GÖREV


Trabzon Akçaabat'ta üzerine kale direğinin devrilmesi üzerine hayatını kaybeden ilköğretim okulu öğrencisi Metehan Altındaş (11), bugün toprağa verildi.

RUSYA İLE DOĞALGAZ ANLAŞMASI FESHEDİLDİ


Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın doğalgazda istenilen indirimi yapmadığı gerekçesiyle süresi Aralık 2011 de dolacak olan anlaşmanın tek taraflı olarak bitirildiğini açıkladı.

ASIRLIK FATİME NİNE DUALARLA HAKK’A UĞURLANDI


Dün akşam üzeri hayatını kaybeden Trabzon’un en yaşlılarından olan Fatime (Civelek) Nine (107), bugün Doğanköy Beldesinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

BAYAN KIZILCIK, HASTA ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Trabzon Merkez ve İlçelerinde gerçekleştirdiği ev ziyaretlerine devam ediyor.

“AHİLİK; ADALETLİ YÖNETİMİN SİMGESİDİR”


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Mehmet Siyambaş’ı makamında kabul etti.

30 Eylül 2011 Cuma

BAKAN YARDIMCISI BALTA, VALİ KIZICIK’I ZİYARET ETTİ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret etti.

TRABZON'DA ÖĞRENCİNİN FECİ ÖLÜMÜ!


Trabzon Akçaabat’a bağlı Alsancak Köyü’nde babaannesinin cenazesinde üzerine kale direğinin düşmesi sonucu ilköğretim öğrencisi hayatını kaybetti.

SÜMELA MÜZESİ’NİN ZİYARET SAATLERİ DEĞİŞTİ


Trabzon Maçka İlçesi Coşandere Köyü sınırları içerisinde bulunan Turistik Sümela Müzesi’nin ziyaret saatleri günlerin kısalması nedeniyle Trabzon Valiliği’nce değiştirildi.

EROĞLU VE HRİSTOFYAS BİR ARAYA GELDİ


KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakereleri kapsamında Lefkoşa ara bölgede bir araya geldi.

KARADENİZ'DE BALIK TÜRLERİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN YAPAY RESİFLER YERLEŞTİRİLİYOR


Düzce'nin Akçakoca ilçesi açıklarında yapay resif çalışmaları başladı.

ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİLER BÜYÜYOR!


Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, döviz kurunun yükselmesiyle vatandaşın gelirinde bir artış olmazken elektrikte yüzde 9,57 oranında zam yapıldığını bildirdi.

YİNE KAHPE PUSU: 2 ŞEHİT, 3 YARALI!


Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ile Hakkari arasındaki karayolunun 10. kilometresinde terörist hainler askerlere pusu kurdu.

ERZİNCAN KEMAH, BU SABAH DEPREMLE UYANDI


Erzincan Kemah güne depremle uyandı. Kemah ilçesinde bu sabah saat 7.27'de Richter ölçeğine göre; 4.5 şiddetinde deprem meydana geldi.

ÜNLÜ SEYYAH EVLİYA ÇELEBİ, 400. YILDA ANILDI..


Ünlü Türk Seyyah Evliya Çelebi, doğumunun 400. yıl dönümü nedeniyle Bursa'da çeşitli etkinliklerle anıldı.

 
Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bursa'da değişik yerlerde yaptırılan 50 çeşmeden biri olan, ''Evliya Çelebi Yılı Cumalıkızık Köyü Anıtsal Çeşmesi'' Vali Şahabettin Harput tarafından hizmete açıldı.

Harput, törende yaptığı konuşmada,

''Evliya Çelebi gibi bir insanın, bizim içimizden çıkmasının iftihar vesilesi olduğunu'' belirterek, ''Onun isminin sonsuza kadar yaşaması, ilk önce onun ne kadar büyük bir değer olduğunun bizim tarafımızdan bilinmesine bağlı. Biz değerlerimize sahip çıkarsak, o değerler sonsuza kadar yaşayacak demektir. Kaldı ki o değer, Evliya Çelebi gibi dünyanın kabul ettiği büyük bir isim olmuştur'' diye konuştu.



Ünlü seyyahın, ''Hasılı Bursa sudan ibarettir'' sözünü hatırlatan Harput,

''Bu böyle midir diye araştırdım. Türkiye'deki mineralli suların yüzde 70'i Bursa'dan çıkıyor. Yani Evliya Çelebi bir ilim insanı değildi, ama bir arif insandı ve bu sözü tesadüfen değil, bu özelliği bilerek kullandı. O zaman biz de dedik ki, Bursa'nın köylerinde Evliya Çelebi'nin adını taşıyan çeşmeler yapalım. Bu çeşme tamamen Osmanlı mimarisine uygun olarak, taştan yapılmış bir çeşmedir. İstedik ki insanlar sebil olarak gelsin bu çeşmeden su alarak, ihtiyacını gidersin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

AA

TİMETURK - 29 Eylül 2011 Perşembe - 21:40

ZAMLAR BEZDİRDİ: ELEKTRİĞE YİNE ZAM!


Zam, zam, zam üstüne zam! Geçim sıkıntısı had safhada olan halk, emekli, asgari ücretli, memur, çiftçi ve esnaf zamlar nedeniyle şaşkına döndü. Elektriğe %9.57 oranında zam yapıldı.

ASİLTÜRK: “SADECE ABD KARŞITI ASKERLER TUTUKLU!”


Belgesiz konuşmaması ve ciddiyeti ile tanınan eski İçişleri Bakanlarından Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk itham ediyor…

BAŞBAKAN ERDOĞAN, YENİ ANAYASA İÇİN TARİH VERDİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa çalışmalarının, gelecek yılın ilk yarısı içinde tamamlanmasını istediklerini söyledi.

İLK HAC KAFİLESİ YOLA ÇIKTI..


Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Suudi Arabistan'a giden ilk Hac Kafilesi Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan uğurlandı.

İL GENEL MECLİSİ’NDEN BAŞSAVCI KUL’A ZİYARET


Trabzon İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı iken Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Adem Kul’u makamında ziyaret ettiler.