20 Ağustos 2011 Cumartesi

BIYIKLIOĞLU, AYDIN KÖYÜ HALKIYLA İFTARINI AÇTI



AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, doğum yeri olan Akçaabat’a bağlı Aydın Köyü’nde köy halkıyla birlikte iftarını açtı.

TÜRKİYE'NİN TAPUSU HANGİ BAKANLIK’TA…?


Türkiye tatildeyken tüm ülkenin tapusunu istediği gibi kullanma yetkisini alan bakan kim?

19 Ağustos 2011 Cuma

“SPORUN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkanlığı’na yeni seçilen Mehmet Yiğit Alp ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

BLACKSEAFOR İLK KEZ TRABZON’DA


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık; Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu’nun (BLACKSEAFOR) Komutanı Deniz Albayı Yuriy Zemsky, Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Rusya Fedarasyonu ve Ukrayna ülkelerinden gelen askeri gemi komutanlarını kabul etti.

VALİLİKTEN ARACINA EL KONULANA KOLAYLIK!

Trabzon Valiliği Trafikten men edilen ve muhafaza altına alınan araçlar için İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yeni bir uygulama başlattı.

UYUŞTURUCU OPERASYONU


Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince yapılan baskında yakalanan uyuşturucuya el konularak, suçüstü yapılan şahıs tutuklandı.

‘AYDIN YAVUZ’ HOCAEFENDİ VEFAT ETTİ, CENAZESİ BUGÜN…


Trabzon’un yetiştirdiği manevi değerlerden olan Aydın Yavuz hocaefendi Hakk’ın rahmetine kavuştu. Cenazesi bugün ikindi namazından sonra Arsin’de toprağa verilecek.

BU NASIL OKUL, BU NASIL İDARECİLİK?


Trabzon Ticaret Meslek Lisesi’nde eğitim gördüğü sırada okulun futbol takımına seçilen 10. sınıf öğrencisi Gökhan Yavruoğlu, oynadığı okul müsabakasında sol diz kapağının çapraz bağlarını kopardı. İki ameliyat geçiren Okulun Futbol Takım oyuncusu Gökhan, devamsızlık gerekçesiyle okuldan atıldı.!.

GÜMÜŞHANE ŞOKTA: TAKDİRLİK VALİ KIZAĞA ALINDI!


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nun merkeze alınması kentte ve bölgede büyük şaşkınlığa neden oldu.


LOJİSTİK MERKEZ SAMSUNA KAYIYOR


Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’un her geçen gün uluslararası ticarette önemini kaybettiğini dikkat çekerek son olarak Rus Hükümeti’nin Trabzon’u aradan çıkarıp Samsun’u lojistik merkez yaparak Kavkaz Limanı’nı pazarlamaya çalıştığını söyledi.

KÜLTÜR ADAMI OLMAK


Araştırmacı Yazar HÜSEYİN ALBAYRAK yazdı…

‘KARADENİZ DENİZ İŞBİRLİĞİ GÖREV GRUBU’ TRABZON’U ZİYARET EDECEK


‘Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu’ (BLACKSEAFOR) 19-23 Ağustos tarihleri arasında Trabzon’u ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret edecek.

HAYRETTİN KARACA'NIN ORMAN VE SU BAKANINA MEKTUBU‏


TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca; HES 'ler konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na karşı çıktığı bir yanlışı bir mektupla Bakana iletti.

18 Ağustos 2011 Perşembe

‘T-129’ HELİKOPTERİ İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ


Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen ilk T129 helikopterinin 1. Prototipinin ilk uçuşu bugün başarıyla gerçekleştirildi.

YAZIK! NADİDE ‘EL YAZMASI’ ESERLER KOLİLERDE ÇÜRÜYOR


Topkapı Sarayı Yazma Eser Kütüphanesi'nin restorasyon nedeniyle kapalı tutulduğu ve eserlerin kolilerde saklandığı belirtildi. Araştırmacılar, 2007'den bu yana süren restorasyon nedeniyle hem eserlerden istifade edemediklerini hem de eserlerin zarar gördüğünü söylüyorlar.

İLESAM ve DÜNYA YAŞLILIK DERNEĞİ, ENSEV’İ ZİYARET ETTİ


İLESAM ve Dünya Yaşlılık Derneği; ENSEV (Fiziksel Engelli Çocuklar Eğitim ve Sağlık Vakfı) İşbirliği Ses Getirecek.

ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMAYACAK: KANDİL ve ZAP'A HAVA HAREKÂTI


Türk Savaş Uçakları, Kandil ve Zap'taki terör örgütü PKK hedeflerini vuruyor.

ŞEHİT SAYISI 12'YE YÜKSELDİ


Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 12'e yükseldi.

CHP'DE YENİ MYK BELİRLENDİ


CHP'de yeni MYK açıklandı. Gürsel Tekin için tenzili rütbe yapılarak Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına eski Bakan Nihat Matkap getirildi. 

17 Ağustos 2011 Çarşamba

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİNİN 12. YILDÖNÜMÜ


RAHMETLE ANIYORUZ…

115 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ


Ordu'nun Fatsa ilçesinde 115 yaşında vefat eden Fatma Maden, son yolculuğuna dualarla
uğurlandı.

“ORASI YURT MU, TİCARİ OTEL Mİ?”


Sümela Manastırı’nda önceki gün gerçekleştirilen ayin için Trabzon’a gelen 350 turistin Yomra’daki öğrenci yurdunda barındırılmasına iş dünyası sert tepki gösterdi.

TÜRKİYE’NİN YERLİ UYDUSU ‘RASAT’ UZAYA FIRLATILIYOR!


Tamamen Türk mühendisler ve teknisyenler tarafınan hiçbir yabancı ortak ya da danışman kullanılmadan yapılan ilk yerli gözlem uydusu RASAT yarın fırlatılıyor.

GERİYE DÖNÜŞ: TERÖRE KARŞI 'SÜPER VALİ' !


Başbakan, 'Ramazan diye sabrediyoruz, artık bıçak kemiğe dayandı' uyarısının ardından, terörle daha farklı mücadelenin düğmesine bastı. 

KUR'AN KURSLARINA YENİ BİR VİZYON TASARLANIYOR


Diyanet, hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarında önemli atılımlar yapmaya hazırlanıyor. Kursların fiziki şartları iyileştirilecek ve kalite belgeli kurslar haline getirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, kurslara PDR uzmanı istihdam edeceklerini ve hafız olmuş 15 bin kişiye Diyanet'e gelin çağrısı yapacaklarını söyledi.

28 Şubat sürecinden sonra öğrenci sayısında büyük düşüş gösteren hafızlık müessesesi tekrar canlanmaya başladı. 2000'li yıllarda hafızlığı bitiren öğrenci sayısı binlere kadar düşmüştü. Birkaç yıllık 'fetret'ten sonra son yıllarda hafız sayısında büyük bir artış gözleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) verilerine göre 2011 yılında 4 bin 76 öğrenci hafızlık belgesi almaya hak kazandı. Kur'an kurslarında halen hafızlık eğitimi alanların sayısı ise 20 binin üzerinde.

Türkiye dünyada en çok hafız yetiştiren ülkelerin başında geliyor. Ülke genelinde hafızlık eğitimi veren 941 Kur'an kursu bulunuyor. 1975'ten itibaren belge almaya hak kazanan hafız sayısı ise 100 bin. Halkın büyük ilgi gösterdiği hafızlık kursları 28 Şubat süreci ile birlikte durgunluk dönemine girmişti. Bu dönemi 'fetret devri' olarak niteleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş,

"Daha önce yıllık 5 bin civarında öğrencimiz hafızlık belgesi alırken bu sayı 2000'li yıllarda binlere kadar düştü. Ancak 2005 yılından itibaren rakamlarda düzenli bir artış ve düzelme oldu" diyor.

Diyanet'in hafızlık müessesesini ayağa kaldıracak önemli çalışmalarının olduğunu söyleyen Erbaş, ilk olarak kursların fiziki yapısının iyileştirileceğini belirtiyor.

Türkiye'deki 11 bin Kur'an kursunun 941'inde hafızlık eğitiminin verildiğini aktaran Erbaş,

"Aslında içerisinde oyun ve yüzme alanlarının bulunduğu hatta ISO9001 kalite belgesi almış kurslarımız var. Ancak bunların sayısı azınlıkta. Amacımız ülke genelinde kursların fiziki şartlarını daha da yükseltmek" şeklinde konuşuyor.

Diyanet, her ilde PDR uzmanı istihdam edecek

Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencilerin rehberlik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla her ilde PDR mezunlarının istihdam edileceğini söylüyor. İki ay önce Devlet Personel Müdürlüğü'nden PDR kadrosu istediklerini belirten Erbaş şimdilik 8 kadronun çıktığını ve atamaların yıl sonuna kadar yapılacağını aktarıyor. "Önümüzdeki dönemde bütün illerde bir adet PDR uzmanı istihdam edeceğiz."

Erbaş, bu sayede kurslarda hafızlık eğitimi alan öğrencilerin moral seviyesinin yüksek tutulacağını dile getiriyor. Türkiye'de hafızlık süresinin ortalama iki yıl sürdüğünü belirten Erbaş, klasik yönteme alternatif yeni bir metodu uygulamaya geçirdiklerini aktarıyor. Böylelikle hafızlık daha kısa sürede bitirilebilecek.

Hafızlara 'Diyanet'e gelin' çağrısı

2000 yılından sonra hafız olup da başka alanlarda çalışanların Diyanet bünyesinde istihdam edilmesi için çalışma yapılacak.

Erbaş, bu kapsamda müftülüklerin isim tespit çalışması yaptıklarını ve kendilerine ilettiklerini söylüyor. Erbaş,

"Bize 15 bin isim ulaştı. Biz uzun süre emek verilerek kazanılan hafızlık payesinin çürümemesi ve canlı tutulması için bu kardeşlerimize mektup yazacağız. Onları Diyanet bünyesinde istihdam etmek için yönlendirmelerde bulunacağız" diyor.

Zaman

Timetürk- 16 Ağustos 2011 Salı - 06:18

ORDU’DA KRAL 6. MİTRİDAT DÖNEMİNİ AYDINLATACAK KAZI


Doğu Karadeniz’de tarihe ışık: Ordu’da yapılan ilk bilimsel kazı meyvelerini vermeye başladı.

Ordu il merkezine 20 km. uzaklıktaki Bayadı köyü sınırları içinde yer alan ve antik bir yerleşim alanı olan “Kurul Kayası Yerleşmesi”ndeki kazı çalışmalarında kalıntılar yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Yapılan kazılarda ortaya çıkan kalıntıları inceleyen arkeologlar, Kurul’un 2.500 yıl önce bir garnizon olduğunu belirlediler.

Ordu Valiliği’nin desteğinde Ordu Müze Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt başkanlığında yürütülen ve Doğu Karadeniz’de ilk bilimsel kazı olma özelliğini taşıyan kazı çalışmalarında bölgenin tarihine ışık tutan kalıntılar ortaya çıktı.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, kazılarda günümüzden 2500 yıl öncesine kadar uzanan arkeolojik buluntulara rastladıklarını belirterek,

“Burasının M.Ö. 1. yy başlarında Kral 6. Mitridat döneminde bir yerleşim birimi olduğu ortaya çıktı.

Şu anda açığa çıkardığımız mimari kalıntılara baktığımız zaman 6. Mitridat döneminin burada yaşanmış olduğunu biliyoruz. 6. Mitridat, Amasya merkezli bir krallığın hâkim hükümdarı ve Kırım’dan Yunanistan’a kadar Anadolu’nun büyük bir kısmını kapsayacak şekilde büyük bir imparatorluğa sahipti. Burası büyük bir garnizondu” dedi.

Taka Gazetesi -16 Ağustos 2011 Salı

16 Ağustos 2011 Salı

ÖKTEN: İÇİ BOŞ BİR DİNDARLIK YÜKSELİYOR !


İçi boş bir dindarlığın yükseldiğini söyleyen Prof. Sadettin Ökten, 'Hayata yön veren bu çağdaki medeniyet telakkisini İslam'a yamamaya çalışıyorsanız olmaz' dedi.

KAMALAK’TAN VALİ KIZILCIK’A ZİYARET


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. 

15 Ağustos 2011 Pazartesi

ESAD ÇILDIRDI: FİLİSTİN MÜLTECİ KAMPINI BOMBALIYOR !

Esad rejimi katliama Lazkiye'de devam ediyor. Dünden bugüne Lazikiye'de ölenlerin sayısının 42'yi aştığı belirtildi.

TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI TEKİN KÜÇÜKALİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ


Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti.

İKİ BAKAN YARIN TRABZON’A GELİYOR


 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, incelemelerde bulunmak üzere yarın (16 Ağustos Salı) Trabzon’da olacaklar.

NORMALLEŞİYORUZ !


Oktay Ekinci Yazdı..

SÜMELA MÜZESİ’NDE İKİNCİ AYİN !


Trabzon'un Maçka ilçesinde dağın yamacındaki kayalıkta yer alan tarihi Sümela Açık Hava Kaya Müzesi’nde ilki geçtiğimiz yıl 15 Ağustos tarihinde yapılan ayinin 2.'si bugün yapıldı.

TRABZON AA BÖLGE MÜDÜRÜ KABAN’IN ACI GÜNÜ


Anadolu Ajansı (AA) Trabzon Bölge Müdürü Murat Kaban'ın babası Ahmet Hamdi Kaban, vefat etti.


Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybeden 79 yaşındaki Ahmet Hamdi Kaban için Dernekpazarı ilçesindeki Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Dernekpazarı Müftüsü Abdullah Aksoy'un kıldırdığı cenaze namazına, Kaban'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Dernekpazarı Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız ve vatandaşlar katıldı.


Ahmet Hamdi Kaban'ın cenazesi, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Zincirlitaş köyündeki aile mezarlığına defnedildi.


Haber61- 15 Ağustos 2011 14:29

TRABZON TANJANTTA KAZA...1 AĞIR YARALI


Tehlikeli kavşakta yine kaza...

KAMALAK; TRABZON’DA "İSLAM KÜLTÜR TEŞKİLATI ZORUNLU" DEDİ


"Müslümanları hak çizgide yürütebilmek için İslam Kültür Teşkilatını kurmak zorundayız" dedi.

DEV HIZLI TREN PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI!


Merak ve heyecanla beklenilen ve ulaşım alanında ülkemizde önemli bir yere sahip olacak olan hızlı tren hattı inşaatının çalışmaları son sürat devam ediyor. Proje tamamlandığında Eskişehir-İstanbul arasındaki mesafe sadece 1,5 saatte kat edilebilecek.

SADAKA TAŞLARI GİBİ ‘İHTİYAÇ DOLABI’DA BİR VAKIF GELENEĞİ



Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki Abbasların Konağı'nda bulunan ihtiyaç dolabı ve kapısı geleneği, geçmişten bugüne zenginle fakir arasında köprü olmayı sürdürüyor. Konak, restore edildikten sonra Yaşayan Müze olarak hizmet veriyor.

14 Ağustos 2011 Pazar

VALİLİK'TEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR YEMEĞİ


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık şehit aileleri ve gaziler ile Saray Köfte Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. 

KARAYILAN YAKALANDI!


İran Güvenlik Makamları, terör örgütü PKK'nin elebaşı terörist Karayılan’nın yakalandığını duyurdu.