18 Haziran 2011 Cumartesi

UZM. DR. MEVLÜT KARATAŞ’IN OĞLU TALHA KADİR, SÜNNET OLDU


Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp-Damar Cerrahi Hastanesinin sevilen doktorlarından Uzm. Dr. Mevlüt Karataş’ın oğlu Talha Kadir sade bir törenle sünnet oldu.

TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI OKUL ve YAVRU-TEMA EKİBİ SEÇİLDİ


Araklı Pervane Köyü 25 Şubat İlköğretim Okulu Yavru-TEMA ekibi, 2008/09 ve 2009/10 eğitim ve öğretim dönemlerinde yürüttüğü çevre etkinlikleri ile, köy okulu olarak Türkiye’nin üstün başarılı ekibi olarak seçildi ve  Karadeniz Bölgesinin tamamında, başarı plaketi almaya hak kazanan tek Yavru-TEMA ekibi oldu.

17 Haziran 2011 Cuma

'MAVİ KARADENİZ' GEMİSİ, TRABZON’DA MAVİ TURLARA BAŞLADI


Trabzon Belediyesine ait 750 yolcu kapasiteli ‘Mavi Karadeniz’ Gemisiyle Karadeniz sahil turları (MAVİ TUR) başladı.

GENÇLİK MECLİSİ ÜYELERİ, FIRTINA VADİSİNDE RAFTİNGLE STRES ATTI


Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi ile Ruba Rafting Kulübü üyeleri, Rize'nin Fırtına Vadisi'nde düzenledikleri rafting etkinliği ile stres attı.

BİTKİ CASUSLARINA HUDUTTA GÖZALTI

Artvin’de başlayan bitki kaçakçılığı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan sona erdi! Kafkasör Yaylası’ndaki gezileri sırasında ormanlık alanda fotoğraf makineleriyle çekim yaparken durumlarından şüphelenilen Hollanda uyruklu F. L. ile S. V. takibe alındı.

PAPAZLAR KARADENİZ’İ GEZİYOR !


Yunanistan'ın Selanik kentinden Samsun'a gelen, aralarında papaz ve rahibelerin de bulunduğu 25 kişilik grup, Ordu ve Giresun'a geldikten sonra Trabzon'a geçerek Sümela Manastırı'nı ziyaret edeceğini söyledi.

KARNE TATİLİ BUGÜN BAŞLADI!


Bugün bütün Türkiye’de İlk ve ortaöğretim öğrencileri; yaklaşık 3 ay kadar sürecek olan yaz tatiline çıktılar.

AMACI BELİRSİZ ‘ABANT PLATFORM'UNDAN ‘UZLAŞMA’ ÇAĞRISI!


Abant Platformu, 12 Haziran seçimlerini bir grup gazeteci ve aydınla değerlendirdi.

EZAN’IN ASLINA İADESİNİN 61. YILI: “EZAN DAİMA ASLINA UYGUN OKUNACAK”


“Ezanın Aslına İadesi’nin 61. Yılı” Anma Programı, Eski Başbakanlarımızdan Merhum Adnan Menderes’in naşının yer aldığı Anıt Mezar’da aralarında yazar Abdurrahman Dilipak, tarihçi Mustafa Armağan, TGTV Başkanı Necati Ceylan ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

‘TARAF GAZETESİ'Nİ CANLI YAYINDA YIRTTI


Taraf Gazetesi'nde yer alan "Türkiye Türklerindir Saçmalığı (!)” şeklindeki bölücü spota sinirlenerek, Taraf Gazetesi'ni Canlı yayında yırtarak tepkisini gösterdi.

KÜTAHYA'DA SİYANÜR KRİZİ BÜYÜYOR


Yetkililerin hiçbir tehlike yok açıklamalarına karşın Kütahya'da siyanür karışan şebeke suyundan etkilenerek hastaneye kaldırılanların sayısı sekize yükseldi.

HAVA LİMANINDA ARTIK İŞKENCEYE SON!


Atatürk Havalimanı'nda terminal girişlerindeki güvenlik noktalarından geçişte yolcular kemer ve ayakkabılarını çıkarmadan geçebilecek.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NDA MUHTEŞEM GÖSTERİ


Asya'dan Avrupa'ya, Amerika'dan Afrika'ya 130 ülkeden bin genci bir araya getiren 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, dün akşam Dolmabahçe Sarayı'ndaki muhteşem gösteriyle başladı.

ATALAY’DAN ŞOK EDEN SÜRPRİZ!


Mehmet Atalay, aday olmayacağını açıkladı.

NİHAT ÜÇÜNCÜ, AMELİYAT OLDU


Akçaköy Belediyesi Belediye Meclisi üyesi ve Trabzon eski Vakıflar Bölge Müdürü Nihat Üçüncü, mide ameliyatı oldu.

ARAŞTIRMACI-YAZAR MURAT YÜKSEL’İN ANNE ACISI


Trabzon Şehir Kütüphanesinin eski Müdürü, Fahri Hemşehrimiz Araştırmacı-Yazar Murat Yüksel’in muhterem annesi Emine Yüksel (86); 31.5.2011 tarihinde Rahmet-i Rahman’a göçtü.

16 Haziran 2011 Perşembe

TÜRK YEREL MEDYASINI BİLGİLENDİRME 3.BÖLGESEL SEMİNERİ TEMMUZ AYINDA


Medya mensupları için ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi’ 3. Bölgesel Bilgilendirme Semineri 12-13 Temmuz 2011 tarihlerinde ERZURUM'da gerçekleştirilecek.

TÜRK YEREL MEDYASINI BİLGİLENDİRME 3.BÖLGESEL SEMİNERİ TEMMUZ AYINDA


Medya mensupları için ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi’ 3. Bölgesel Bilgilendirme Semineri 12-13 Temmuz 2011 tarihlerinde ERZURUM'da gerçekleştirilecek.

PENTAGON, İNSANI CANAVARLAŞTIRMAK İÇİN HER ŞERRE BAŞVURUYOR!


Şaka değil, gerçek… Siyonizm’e hizmet eden Pentagon, insanlarda ‘TANRI GENİ’ diye de adlandırılan VMAT2 genini yok etmek için çalışma başlattı.

BBP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI ÖZNUR


Yalçın Topçu'nun Genel Başkanlıktan istifasının ardından Büyük Birlik'te kongre kararı alındı... BBP organlarınca yapılan toplantıda Kurultaya kadar BBP'nin yeni genel başkanlığına Hakkı Öznur seçildi.

AYDER KÜLTÜR VE TURİZM ŞENLİĞİ BAŞLIYOR !


Rize Çamlıhemşin Belediyesince bu yıl 17'ncisi düzenlenecek olan ‘Ayder Kültür ve Turizm Şenliği’, 18-19 Haziran 2011 tarihlerinde yapılacak.

ATALAY'A DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR


29Haziranda yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı seçimleri öncesi aday olup olmayacağı konusunda henüz kararını vermeyen Basın ilan Kurumu Genel müdürü hemşerimiz Mehmet Atalay’a Türkiye’nin dört bir yerinden destek çığ gibi büyüyor.

KÜÇÜK HAYDARCAN TEDAVİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR !


Trabzon’un merkeze bağlı Karlık Köyü’nde ikamet eden ve Merkez Karlık İlköğretim 3. sınıf öğrencisi Haydar Can Demir, Juvenil hyalin fibromatosis isimli bir hastalığın pençesinde yaşam savaşı veriyor.

AY TUTULMASI MERAKLA İZLENDİ


2011 yılı ay tutulması bu akşam gerçekleşti. İstanbul'da bu anı izlemek isteyen vatandaşlar, tutulma saatini merakla bekledi.

MUĞLA’DA DEPREM!


Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

15 Haziran 2011 Çarşamba

VALİLİKTEN YILSONU GENELGESİ


Giresun Valiliği, ortaokul ve lise öğrencilerinin mezuniyet törenleriyle ilgili bir genelge yayınladı.

AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI.


12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinden sonra AK Parti Trabzon İl Danışma Meclis Toplantısı 14.06.2011 Salı günü ilk toplantısını gerçekleştirdi.

TARİHİ OLAY: D-8 ÜLKELERİNDEN, UZAY VE HAVACILIK KARARI


Türkiye'nin öncülüğünde oluşturulan D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu beşinci toplantısı Endonezya'da gerçekleştirildi.

2011 YILI HAC KURALARI ÇEKİLDİ


2011 yılında, Kutsal Topraklarda Hac İbadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları arasında dün kuralar çekilerek, hacca gidecekler belirlendi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, 60. HÜKÜMETİN İSTİFASINI SUNDU


12 Haziran Seçimlerinden %50 civarında oy alarak 1. Parti çıkan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni hükümetin kurulması amacıyla 60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanlığı Makamına sundu.

TRABZON’DA ‘MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI (METEF)’ AÇILDI


Trabzon’da Mesleki Eğitim Kurulu tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Trabzon Öğretmenevi’nde 14.06.2011 Salı Günü açıldı.

‘AYNUR TARIM SANAT VE HOBİ MERKEZİ’, SERGİ AÇTI


‘Aynur Tarım Sanat ve Hobi Merkezi’, Trabzon Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde El sanatları, Yağlıboya Resim, Ahşap Boyama ve Seramik Boyama Ürünleri Sergisi açtı.

REVİ: “61. HÜKÜMETTEN BAKANLIK ve POZİTİF AYRIMCILIK BEKLİYORUZ”


Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi 12 Haziran 2011 Pazar Günü yapılan 24. Dönem Milletvekili seçimlerini değerlendirdi.

‘TÜRKÇE OLİMPİYATLARI’ YAKINDA TRABZON'DA…


‘Türkçe Olimpiyatları'nın Trabzon'daki etkinliklerinin 18 Haziran'da başlayacağı bildirildi.

CANALİOĞLU TRABZON'A TEŞEKKÜR ETTİ


CHP’den Trabzon Milletvekili seçilen CHP Genel Başkan Yardımcısı M. Volkan Canalioğlu, teşekkür ziyaretlerine başladı.

14 Haziran 2011 Salı

ALMAN VEKİL’DEN İÇ İŞLERİMİZE MÜDAHALE !


Türkiye; yolgeçen hanı mı? Dış güçlerin Ajanları, Dış işleri sorumluları v.s. derken, şimdi de vekili babaların çiftliği gibi istediği yere gidip, istedikleri yerde içişlerimize karışıyorlar..! Acaba bunun tersi de mümkün müdür?


Alman Sol Parti Milletvekili Harald Weingberg BDP Şırnak İl Başkanlığı'nda BDP'lilere kışkırtıcı konuşma yaptı!

ÖZAK: “HERKESİN HİZMETKÂRI OLACAĞIZ”


Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ''Oy veren ya da vermeyen herkesin hizmetkârı olacağız'' dedi.

13 Haziran 2011 Pazartesi

DAMAK TADIMIZIN KALİTESİ KORUMA ALTINA ALINIYOR


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Türk Mutfağı Kampanyası’ ve ‘Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’ kapsamında düzenlenecek toplantı Trabzon’da gerçekleştirilecek.

MÜZE ve ÖREN YERLERİNDE ZİYARET SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Trabzon’da Müze ve Ören yerlerinde ziyaret saatleri yeniden düzenlendi.

VALİ KIZILCIK'TAN ÇAĞRI: “DUYARLI OLALIM, ALT VE ÜST GEÇİDİ KULLANALIM”


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yaz ayının gelmesiyle sahile rahat bir nefes almak için giden vatandaşları alt ve üst geçidi kullanmaları konusunda uyardı.

MİLLETVEKİLİ SEÇİLEN BIYIKLIOĞLU'NDAN SEÇMENE TEŞEKKÜR


12 Haziran 2011 Pazar Günü yapılan milletvekilliği seçiminde 24. Dönem Milletvekili seçilen AK Parti Trabzon Milletvekili Makine Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, partisine verilen destekten dolayı tüm seçmenlere teşekkür etti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “DEMOKRASİ, İSTİKRAR ve HUZURUN ZAFERİ”


Türkiye’de dün (12 Haziran 2011 Pazar) yapılan 24. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Ak Parti oylarını arttırarak, % 50 oy oranıyla zaferle çıktı.


24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin Bazı İlginç Yanları…

YENİ SEÇİLEN TRABZON MİLLETVEKİLLERİNİ TANIYALIM:


12 Haziran 2011 Pazar Günü yapılan Milletvekili Seçimlerinde, Trabzon'dan 24. Dönem Milletvekili olarak seçilen milletvekillerimizin özgeçmişleri aşağıda sunulmuştur.

12 Haziran 2011 Pazar

BAŞKA İLLERDEN SEÇİME KATILAN TRABZONLU VEKİL ADAYLARI NE YAPTI?


Trabzon'un dışında başka illerden 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılan milletvekilliği seçimlerine katılan hemsehirlerimizin durumu:

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU, İSTİFA ETTİ


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12. Haziran 2011 Pazar günü yapılan milletvekili seçimlerimdeki başarısızlığın sorumluluğu üzerine alarak Genel Başkanlık görevinden istifa etti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "BUGÜN HESAPLAŞMA DEĞİL, HELALLEŞME GÜNÜDÜR"


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte Ankara Ak Parti Genel Merkezi’nin balkonundan halka seslendi.

TÜRK HALKI: 3. KEZ 'AK PARTİ' DEDİ


Oy sayımında sona yaklaşılırken Ak Parti yine oylarını artırdı.

SEÇİM-2011, TRABZON’DA SON DURUM


Trabzon'da oyların %50 si sayıldı. Alınan sonuçlara göre de hangi partinin kaç vekil çıkaracağı ortaya çıktı.

OSMAN ALTUNTAŞ; ERİKLİ MAHALLESİ MUHTARI SEÇİLDİ


Akçaabat Dörtyol Beldesi Erikli Mahallesinde Yapılan Seçimde Osman Altuntaş, Muhtar Seçildi.

BAKAN ÖZAK, OYUNU HIZIRBEY’DE KULLANDI


Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, oyunu Trabzon'un Hızırbey Mahallesindeki Bilim Sanat Merkezi'nde 2075 numaralı sandıkta kullandı.