11 Haziran 2011 Cumartesi

SEÇİM-2011 PROPAGANDA YASAĞI, BUGÜN SAAT 18.00’DE BAŞLIYOR…


12 Haziran 2011 Pazar Günü yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Seçimlerinde uygulanacak Seçim yasakları bugün saat 18.00’de başlayıp yarın saat 21.00'e kadar devam edecek. 

SP LİDERİ KAMALAK, TRABZON’DA YOĞUN YAĞMUR ALTINDA KONUŞTU


Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 11 Haziran 2001 Cumartesi Günü Saat 13.30’da Trabzon Valiliği Hizmet Binası önündeki meydanda yoğun yağan yağmur ve tezahüratlar altında Trabzon halkına hitap etti.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI SEYMENOĞLU: “6-0 NEDEN OLMASIN”


AK Parti Trabzon milletvekili ve milletvekili adayı Safiye Seymenoğlu Gazipaşa Mahallesi esnafını gezerek, seçim çalışmalarını sürdürdü.

KORAY AYDIN, TRABZON MİTİNGİNDE KONUŞTU


MHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Koray Aydın, 10 Haziran 2011 Günü Trabzon’da partisinin düzenlediği mitingde iddialı konuştu. 2 Yıllık bakanlık döneminde, iktidarın 9 yılda yaptıklarından daha fazlasını yaptığını iddia ederek: “12 Haziran’da ya bölücülere ya da milliyetçilere oy vereceğiz” dedi.”

10 Haziran 2011 Cuma

TEMA VAKFI’NDAN VALİ KIZILCIK’A ZİYARET


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Tema Vakfı Trabzon İl Temsilcisi Yrd. Doç Dr. Coşkun Erüz ve beraberindeki heyeti kabul etti.

İKÖ'NÜN İSMİ, AMBLEMİ VE BAYRAĞI DEĞİŞİYOR (MUŞ) !!


İKÖ: çok ama çok mühim (!) konulara el attı! İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İKÖ'nün ismi, amblemi ve bayrağının değişeceğini belirtti.!?

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYI MEMİŞ: “HERKESİN VEKİLİ OLACAĞIM”


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon 2. sıra milletvekili adayı Halil Memiş, 12 Haziran Genel Seçimlerinde Trabzon'da birinci parti çıkacaklarını belirterek, “Herkesin vekili olacağım” dedi.

‘AB ile İLİŞKİLER’, DIŞİŞLERİ’NİN ELİNDEN ALINIYOR!


Avrupa Birliği(AB) ile ilişkiler konusu, devlet kurumları arasında hep bir rekabet/çekişme konusu oldu. AB ile ilişkiler, icracı bir bakanlık haline getirilerek, dışişlerinin elinden alınıyor!

9 Haziran 2011 Perşembe

‘TRABZON HABER AJANSI’ 1 YAŞINDA…


‘www.trabzonhaberajansi.blogspot.com’ Sitesi, bundan tam bir yıl önce 9 Haziran 2010’da sessiz, sedasız yayın hayatına başlamıştı.

SALATALIKTA ÖLÜMCÜL BAKTERİ BULUNDU


En az 26 kişinin ölümüne neden olan EHEC bakterisinin kaynağı haftalardır bulunamıyor. Magdeburg kentinde çöpteki salatalıkta mutasyona uğramış EHEC bakterisi saptanması, kafa karışıklığını artırdı.

DOĞANKÖY’E YENİ AİLE HEKİMİ ATANDI


Trabzon Akçaabat’a bağlı Doğanköy Beldesi Aile sağlık Merkezine Aile Hekimi olarak Dr. Sevim ARDUÇ atandı.

AK PARTİ 3. SIRA VEKİL ADAYI BIYIKLIOĞLU SANAYİDEYDİ


Ak Parti Trabzon 3. Sıra Milletvekili adayı Akçaabatlı Makine Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti’den Trabzon Milletvekili olarak meclise girmeye hazırlanıyor.

KAFALAR KARIŞIK: “KİM KİMİNLE İTTİFAK HALİNDE…?”


Seçmen şaşırmış: Türkiye’de siyaset karman çorman oldu. Kim kiminle ittifak halinde belli değil..!

DOĞUMUNUN 400. YILINDA 'EVLİYA ÇELEBİ VE TRABZON'


Doğumunun 400. Yılı münasebetiyle, 2011 yılı Unesco tarafından Evliya Çelebi yılı olarak kabul edildi. Bu münasebetle ülkemizde ve dünyanın muhtelif yerlerinde çeşitli programlar düzenleniyor. Bu programlardan birini de geçtiğimiz Cuma günü Trabzon Sanatevi’nde benim bir konferansımla yapıldı.

SP LİDERİ KAMALAK, TRABZON'A GELİYOR


Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 11 Haziran 2001 Cumartesi günü Trabzon'da halka hitap edecek.

“AK PARTİ TRABZON, 2. SIRA VEKİL ADAYI ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN İSTEĞİ VE...”


2011 seçimlerinde AK Parti’de TOKİ eski Başkanı Sayın Erdoğan Bayraktar öne çıktı. Önümüzdeki süreçte AK Parti’nin görünen 3. dönem iktidarında Trabzon daha güçlü temsil edilecek…”


AK PARTİ TRABZON 6. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI CORA, SEÇİLECEĞİNDEN EMİN..."


Trabzon’u adım adım gezen, seçmenlerle birebir görüşen ve çok iyi intibalar alan 6 vekil kontenjanlı Trabzon’da AK Parti Trabzon 6. Sıra Milletvekili adayı CORA: "En az diğer İddialı partilerin 1. Sıra adayları kadar şansım var... Biz önceki oyumuzu alırsak, zaten 6-0 yapıyoruz" dedi.

‘TRABZON AYASOFYA MÜZESİ’ ÇEVRESİNDE TARİHİ DÖNÜŞÜM


Trabzon’un önemli tarihi yapılarından biri olan Ayasofya Müzesi, kentsel dönüşüm çalışmaları çevresinde yapılan kamulaştırmalar sonucu çirkin görünümden kurtuldu. Müze çevresi tarihi dokuya uygun olarak park ve yeşil alan olarak düzenlenecek.

8 Haziran 2011 Çarşamba

GİRESUN GÖRELE’DE FECİ KAZA!


Feci trafik kazası... Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor...

Göreli İlçesi'nde yön tabelasına çarpan otobüs devrildikten sonra yandı. Resmi olmayan ve artması beklenen rakamlara göre şu anlık ölü sayısının 10 olduğu yaralı sayısının ise 20 olduğu kaydedildi.


Haber61.Net İstihbarat Servisinin edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Trabzon'a gitmekte olan 61 S 0886 plakalı yolcu otobüsü Görele ilçe çıkışı Soğuksu Mahallesinde saat 07.00 sıralarında yol tabelasına çarparak yan yattı.


Yan yatan otobüs yanmaya başlarken, içinden çıkamayan ve yanarak can veren yolcuların bulunduğu belirtildi.


Otobüste 43 yolcunun bulunduğu belirtilirken, Görele Devlet Hastanesi'ne şuana kadar 15'e yakın yolcunun tedavi gördüğü öğrenildi. Yol ulaşıma kapanırken, kazayla ilgili inceleme sürüyor.


www.haber61.net - 08 Haziran 2011 08:07

‘KARADENİZ YAZARLAR BİRLİĞİ’NDEN ŞİİR DİNLETİSİ

 

Karadeniz Yazarlar Birliği (KYB) tarafından Şairlerin katılımı ve Tarkan İskender’in çaldığı viyolonsel müziği eşliğindeki “ŞİİR DİNLETİSİ”, 07 Haziran 2011 Salı günü Saat 16.00’da Trabzon Sanatevi’nde yapıldı.

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ MİLLETİMİZİN VİCDANIDIR”


Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu 9. dönem mezunları, düzenlenen törenle yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı.

5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ, DOĞA YÜRÜYÜŞÜ İLE KUTLANDI


5 Haziran Çevre günü; Trabzon BAMSI BEYREK DİYARI’na yapılan anlamı ve önemine yaraşır bir geziyle kutlandı.

TRABZON EMNİYETİ, UYUŞTURUCU SATICILARINA GÖZ AÇTIRMIYOR…


Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen Operasyonlar kapsamında; çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, hap, kaçak sigara, ve bir adet tabanca ve tabanca mermisi ve 9 şüpheli şahıs yakalandı.

BEYİN KANAMASI TARİHE Mİ KARIŞIYOR..!


Türk bilim adamından müthiş çalışma: Beyin kanamasını tarihe karıştıracak. Dahi Türk bilim adamı bu kez akraba evliliklerini inceleyecek.

7 Haziran 2011 Salı

GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİ VE KERMESİ BÜYÜLEDİ


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’ın himayelerinde Olgunlaşma Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği Geleneksel El Sanatları Sergi ve Kermesi açıldı.

“SÖYLEŞİ ve İMZA GÜNÜ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Trabzon Şubesi adına Trabzonlu Şair Halit Macit, Yazar Fatma Karahasanoğlu ve Duygu Karahasanoğlu ‘Trabzon Sanatevi 3. Sanat Günleri’ çerçevesinde 06 Haziran 2011 Pazartesi günü Saat 18.00’de ‘Söyleşi ve İmza Günü’ gerçekleştirildi.

ŞAİR YAŞAR BEDRİ ÖZDEMİR’DEN ŞİİR DİNLETİSİ


Çağdaş Yazarlar ve Sanatçılar (ÇYSD) Derneği üyesi Trabzonlu Şair Yaşar Bedri Özdemir tarafından 06 Haziran 2011 Pazartesi günü Saat 16.00’da ŞİİR Sohbeti yapıldı.

“DİVRİĞİ ULU CAMİİ'NİN STATİK YAPISINI BOZDULAR”


UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Cami'nin statik yapısı yanlış müdahaleler nedeniyle bozuldu.

6 Haziran 2011 Pazartesi

KORKUNÇ İDDİA!: 'YUNANİSTAN, BOSNA KATLİAMCISI MLADİÇ'E YARDIM ETTİ'


Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini Gazetesi, Atina'nın, savaş suçundan BM mahkemesinde yargılanan Ratko Mladiç'e, "Bosna savaşı sırasında gizlice askeri yardımda bulunduğu" iddiasını yazdı.

AB’Yİ SARSAN ‘E-COLİ SALGINI’NIN NEDENİ GDO’LU TOHUM ve SEBZELER Mİ?


Avrupa’nın uzun yıllardır gördüğü en büyük salgında Mayıs başından beri en az 22 kişi hayatını kaybetti. 2 bin kişiye yakın kişi de hastanelik oldu..!

FİLİSTİN İŞGALİNİN 44 YILI: İSRAİL ZULMÜ ve ZULME ABD DESTEĞİ DEVAM EDİYOR !!!


Filistin Tutukluları Derneği Başkanı Kadura Fares 7 Mart’ta BM Filistin Sorunu Uluslararası Oturumu’nda İsrail hapishanelerinde ve tutuklu merkezlerindeki siyasi tutukluların durumuna ilişkin bir sunum yaptı. Fares şunları kaydetti:

5 Haziran 2011 Pazar

TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE BAZI BİLİNMEYENLER ve DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR…


Zaman gazetesi yazarı ve tarihçi Mustafa Armağan, Zaman gazetesinin Pazar ekinde kaleme aldığı 'İsmet Paşa Suriye'den kimin atıyla kaçmıştı?' başlıklı makalesinde şunlara yer verdi;

AK PARTİ ADAYI SEYMENOĞLU: “HALKTAN OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ”


AK Parti Trabzon milletvekili ve milletvekili adayı Safiye Seymenoğlu Toklu mahallesini gezerek seçim çalışmalarını sürdürdü.

CHP ADAYI ÖZTÜRK: “FINDIK ÜRETİCİLERİ SAHİPSİZ KALDI”


Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon milletvekili adayı Ali Türen Öztürk Trabzon’un ilçelerini adım adım gezerek seçmenlerle buluşmaya devam ediyor.

AK PARTİ 6. SIRA ADAYI CORA: “TRABZON’DA 6 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ”


AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Av.Salih Cora, AK Parti'nin Trabzon’da 6 milletvekilinin tamamını çıkartacağını söyledi.

HÜRSAN KAZAN SANAYİ: 41. YILINI BÜYÜK ÇOŞKUYLA KUTLADI


Hürsan Kazan ve Makine Sanayi’nin 41. Kuruluş yıl dönümü; Trabzon Toklu Mevkii Tanjant yolu üzerindeki Merkez Ofiste coşkulu bir törenle kutlandı.

ERDOĞAN BAYRAKTAR, AKYAZI SPOR KOMPLEKSİ PROJESİNİ AÇIKLADI


AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, katıldığı televizyon programlarında Akyazı Projesi’nin son görüntülerini açıkladı.

“TRABZONLU BÜYÜKŞEHİR’LE KANDIRILIYOR”


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon 2. Sıra Milletvekili Adayı ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) eski Genel Sekreteri Halil Memiş, büyükşehir konusunda bir açıklamada bulundu:

NEY EŞLİĞİNDE ŞİİR DİNLETİSİ YAPILDI


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Trabzon Şubesi tarafından Neyzen Murat Dilaveroğlu’nun çaldığı ney eşliğinde “NEY İLE ŞİİR DİNLETİSİ”; 04 Haziran 2011 Cumartesi günü Saat 16.00’da yapıldı.

İNSANLIĞA ÇAĞRI: KUTSAL ŞEHİR ‘KUDÜS’ YOK OLUYOR !!!


Kudüs'ün tarihini, uygarlığını, dini, kültürel ve insani geleneğini yok ederek, ruhunu, özelliklerini ve kutsal rolünü söküp atarak, Yahudi İsrail Devletinin ebedi başkentini hazırlamaya çalışıyor.!!


KTÜ'DE 44. MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 2010-2011 eğitim-öğretim yılı mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

FERİDUN TUNA HAKK’A UĞURLANDI


Trabzonlu işadamı Feridun Tuna (63) bugün (04.06.2011 Cumartesi) ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camiinde kılınan cenaze namazından sonra Akçaabat Işıklar Beldesinde toprağa verildi.