4 Haziran 2011 Cumartesi

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ve HAFTASI NEDENİYLE SİYASİLERE EKO-SİYASET MESAJI


5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası nedeniyle TEMA VAKFI, siyasilerden Toprağı, Suyu, Ormanı Bereketli, Toplumu Mutlu Bir Türkiye İçin Eko-Siyaset Bildirgesi’ne sahip çıkmalarını istedi.

BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU, DOĞUMU’NUN 100. YILINDA ANILDI


‘Trabzon Sanatevi 3. Sanat Günleri’ etkinlikleri kapsamında “Doğumunun 100. Yılında Bedri Rahmi Eyüboğlu”, 3 Haziran Cuma Günü Saat 18.00’de Trabzon Sanatevi Kültür Salonundaki etkinlikle anıldı.

ARAŞTIRMACI-YAZAR HÜSEYİN ALBAYRAK; EVLİYA ÇELEBİ’Yİ ANLATTI


‘Trabzon Sanatevi 3. Sanat Günleri’; 3. günün 2. program bugün (03 Haz 2011 Cuma) saat 16.00’da icra edildi. Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) Trabzon Şubesi etkinlikleri çerçevesinde Araştırmacı-Yazar Hüseyin ALBAYRAK, ünlü seyyah “Evliya Çelebi”yi anlattı.

MİNİKLERDEN İL GENEL MECLİSİ’NE DENETİM..!


Minik Denetçilerden Soru: “Söyleyin bakalım bizim okula ne yaptınız..?”

2 Haziran 2011 Perşembe

“ÇOCUK İSTİSMARI VE İHMALİNİN ÖNLENMESİ” KONULU PANEL DÜZENLENDİ


Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği öncülüğünde ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Trabzon Kent Konseyi paydaşlığında düzenlenen panel, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TRABZON ‘FATİH ÇOCUK YUVASI ÖĞRENCİLERİ RESİM SERGİSİ’ AÇILDI


Trabzon Fatih Çocuk Yuvası’nda bakım ve koruma amaçlı bulunan çocukların el becerilerinin geliştirmek ve boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla yapılan el işi ve resim sergisinin açılışı yapıldı.

AB'DE E KOLİ PANİĞİ; 16 KİŞİ ÖLDÜ


Sağlık uzmanları; Avrupa'nın gıda zincirine giren ölümcül E koli bakterisinin yol açtığı salgının büyümesinden korkuyor.

BU GECE; AFF'A VESİLE GECELERDEN REGAİP KANDİLİ: MÜBAREK OLSUN...


Bütün İslam âleminin heyecanla beklediği mübarek üç aylar; bu gece idrak edilecek olan Regaip Kandili ile taçlanacak.

GELENEKSEL “5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ” ‘BAMSI BEYREK DİYARI’NA GEZİ DÜZENLENİYOR


Her yıl olduğu gibi bu yılda da Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği-TEMA Trabzon İl Temsilciliği koordinesi ile Çevre İl Müdürlüğü ortak etkinlik‏: OĞUZ BEYİNİN OĞLU BAMSI BEYREK’İN DİYARI: Sürmene’ye bağlı Ağaçbaşı, Kavadüzü, Harmantepe Şehitliği (Köprübaşı) çevre ve kültür gezisi düzenlenecek.

1 Haziran 2011 Çarşamba

TYB TRABZON ŞUBESİ’NDEN NEY İLE ŞİİR DİNLETİSİ 4 HAZİRAN’DA


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Trabzon Şubesi tarafından NEY İLE ŞİİR DİNLETİSİ; 04 Haziran 2011 Cumartesi günü Saat 16.00’da yapılacaktır.

KEMALETTİN GÖKTAŞ'TAN SUÇ DUYURUSU HAZIRLIĞI !


Trabzon Ak Parti Milletvekili Kemalettin Göktaş, yarın (2 Haziran 2011) saat 11.30’da avukatı Ahmet Metin Genç ile birlikte Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacak.

CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU’NDAN YILSONU ETKİNLİĞİ



Trabzon Cumhuriyet İlköğretim Okulu yılsonu etkinliği kapsamında Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan sahnesinde bir gösteri sergilendi.

FANATİK TARAFTAR TAŞKINLIĞINA TEPKİ !


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi; “Trabzonspor taraftarlığı; yıkıp, yırtmak değildir..!” dedi.

“BENİM HALKIMIN ETNOLOJİK ELBİSELERİ VE DANSLARI” ULUSLAR ARASI RESİM SERGİSİ AÇILDI


“Benim Halkımın Etnolojik Elbiseleri ve Dansları” Uluslar Arası Resim Sergisi Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sanat Galerisinde Açıldı.

HAÇKALI BABA HASTANESİ’NİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI


Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'de en büyük kaynağı iki alana ayırdıklarını belirterek, "Biri eğitim, diğeri sağlık" dedi.

BAŞBAKAN, RESMİ AÇILIŞINI YAPTI


Trabzon Belediye’nin yeni hizmet binası; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

“TRABZON BÜYÜK ŞEHİR OLACAK”


Başbakan Recep Recep Tayyip Erdoğan 31.05.2011 Salı günü Trabzon Atapark’ta yaptığı miting konuşmasında seçimden sonra en yakın zamanda Trabzon’un Büyükşehir olacağı müjdesini verdi.

TS’Lİ BİR GURUP TARAFTAR PROTESTO GÖSTERİSİ YAPTI


TS’li bir gurup genç Uzun Sokak’ta ve Atapark miting alanında slogan atarak gösteri yaptı.

BAŞBAKAN TRABZON MİTİNGİ’NDE HALKA SESLENDİ: “TRABZON’U BÜYÜKŞEHİR YAPACAĞIZ”


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran 2011 Milletvekili Seçimlerine yönelik çalışmalarına 31.05.2011 Salı Günü Trabzon Atapark'daki miting ile devam etti.

HOPA MİTİNGİNDE; BİR KİŞİ KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ, BİR POLİS DE YARALANDI



Başbakan Erdoğan'ın Hopa ilçesinde düzenlediği mitingin ardından olaylar çıktı. Erdoğan'ın konvoyundaki araçlar taşlandı, başına taş isabet eden polis ağır yaralandı. Bir kişinin kalp krizinden hayatını kaybettiği olayda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

31 Mayıs 2011 Salı

YOĞUN İBADET MEVSİMİ: ÜÇ AYLAR; 2 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR


3 Haziran 2001’de Recep ayı başlıyor. 2 Haziran’ı 3 Haziran’a bağlayan gece ise Regaib Kandili. Peki, Müslümanlar bu aylara hazırlıklı mı?

BAŞBAKAN; AKÇAABAT ‘HAÇKALI BABA DEVLET HASTANESİ’NİN AÇILIŞINI YAPACAK


Kısa bir süre önce inşaatı tamamlanarak, hizmete başlayan ‘Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nin resmi açılışı; bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

11 İLİ, BÜYÜKŞEHİR OLMA HEYECANI SARDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''seçimden sonra 11 ilin büyükşehir statüsüne kavuşacağı'' yönündeki açıklaması, büyükşehir olma beklentisindeki kentlerde heyecana neden oldu.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

MUHTEŞEM FETHE, MUHTEŞEM KUTLAMA


Türk-İslam Yurdu: İstanbul'un Fethi’nin 558. yıl dönümü, Haliç üzerinde ışık, su, ses, lazer ve görüntü teknikleri kullanılarak hazırlanan gösteriyle kutlandı.

İŞBİRLİKÇİ KARZAİ: “NATO, AFGANİSTAN'DA CİNAYET İŞLİYOR” DEMİŞ !!!


Afganistan’da dış güçler oluk oluk kan dökerken susan, işgalci güçlerle işbirliği yapan Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, NATO savaş uçaklarının dün Afganistan'ın güneybatısında düzenlediği, 14 sivilin öldüğü hava saldırısının 'CİDDİ BİR HATA ve CİNAYET OLDUĞUNU' belirtti.!!



Karzai, yaptığı yazılı açıklamada; "ABD'ye ve NATO'ya, tek taraflı ve gereksiz operasyonlarının masum Afganların ölümüne neden olduğunun, bu tür operasyonların insani ve ahlaki değerlere zarar verdiğinin birçok kez hatırlatıldığını, ancak ABD ve NATO'nun bu hatırlatmalara kulak asmadığını" kaydetti.



Açıklamada Karzai, saldırıyı "BÜYÜK BİR HATA VE CİNAYET" olarak değerlendirdiğini belirterek, "AMERİKALI ASKERLER VE YETKİLİLERE BUNUN SON İHTAR OLDUĞUNU" vurguladı.!



Helmand vilayet yönetimi sözcüsü Davud Ahmedi, Nevzad ilçesinde dün geç saatlerde düzenlenen saldırıda ölen 14 kişinin tamamının kadın ve çocuklar olduğunu söylemişti.
Ahmedi, bölgedeki militanları hedef alan NATO savaş uçaklarının, militanlar yerine sivillere ait iki evi vurması sonucu evlerde yaşayan 2 kadın, 5 kız ve 7 erkek çocuğunun hayatını kaybettiğini belirtmişti.


www.timeturk.com - 29 Mayıs 2011 Pazar - 17:30

USAME-TALİBAN BAHANESİYLE; İŞGALCİ NATO: AFGANİSTAN'DA YİNE ÇOCUKLARI VURDU !!!


Afganistan’ın güneybatı bölgesinde düzenlenen NATO hava saldırısında 12'si çocuk 14 sivilin öldürüldüğü bildirildi.

29 Mayıs 2011 Pazar

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN 31 MAYIS’TA TRABZON’A GELİYOR


Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; 31 Mayıs 2011 Salı Günü Saat 14.30’da Trabzon’a geliyor.

TTSO, TRABZON’UN ‘GELECEĞE YÖNELİK SİYASİ PARTİLERDEN BEKLENTİLERİ’Nİ AÇIKLADI


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO); Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde 10 başlıkta 83 madde altında topladığı ‘Trabzon’un Geleceğe Yönelik Siyasi Partilerden Beklentileri’ni açıkladı.

FB’YE ŞAMPİYONLUK TEPKİSİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR


Trabzon ve Türkiye’nin ve hatta yurt dışındaki bazı illerde Trabzonsporluların Fenerbahçe’nin 2011-Lig Şampiyonluğuna tepkiler çığ gibi büyüyor.

1971 - 6 FEN-D’LİLER TRABZON LİSESİNİ ZİYARET ETTİ



1971 MEZUNU 6 FEN-D SINIFI
İÇİN BİR KEZ DAHA ZİL ÇALDI

DOĞANKÖY (MUCURA) BELDESİ 1. GELENEKSEL SÜNNET TÖRENİ YAPILDI


Doğanköy Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce bugün (28 Mayıs 2011 Cumartesi) düzenlenen 1. Geleneksel Sünnet Törenlerine, seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Trabzon Milletvekili adaylarından Aydın Bıyıklıoğu ve Salih Cora da katıldı.