10 Mayıs 2011 Salı

YÜZLERCE HAFIZ YETİŞTİREN EMİNE ÖZYURT HOCA HANIM, HAKK’A YÜRÜDÜ


Yüzlerce kişiye Kur’an öğreten ve hafız yetiştiren çılgın proje “Kanal İstanbul” Projesinin mucidi olduğunu noterden tasdik ettirdikten 2 gün sonra kalp krizi sonucu ölen Bilal Özyurt’un gelini ve Trabzon valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’ın da Ankara’dan öğretmeni Hafız Emine Özyurt hoca gözyaşları ve dualar arasında Hakk’a uğurlandı.





Trabzon’da ve değişik illerde yüzlerce kişiye Kur’an okutan ve hafızlar yetiştiren ve Trabzon belediyesi çalışanlarından Yahya Özyurt’un eşi olan Emine Özyurt(50) hoca hanım, yakalandığı amansız hastalık kanser rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde dün (09.05.2011 Pazartesi) Hakk’ın rahmetine kavuştu.



Merhume Emine Özyurt’un cenazesi bugün (10.05.2011 Salı günü öğle vaktine yakın Bahçecik TOKİ Konutlarındaki evine getirildi. Burada eş, dost ve akrabalardan helallik alındıktan sonra cenazesi, Trabzon Bahçecik Mahallesindeki Belde Camii’ne getirildi. Burada eda edilen öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra zorlukla yer temin edilen Bostancı Mezarlığında gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

 



Merhume Emine Özyurt’un cenazesine Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Ahmet Çelebi hoca, Zeki Öztürk hoca, merhumenin Ankara, İstanbul, Araklı ve diğer yerlerden gelen yakın akrabaları, Araklı’dan kayınbabası, pek çok cemaat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Merhume Hafız Emine Özyurt Hoca Hanım, bir süreden beri kanser rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. O, aslen Ankara Dikmen’den olup eşinin Trabzonlu olması ve Trabzon’da çalışması nedeniyle Trabzon’da ikamet ediyordu. Merhume Özyurt, evli ve bir çocuk annesiydi. Kur’an-ı Kerimi en güzel şekilde okuduğu için O, Kur’an Bülbülü diye anılıyordu.



Trabzon’da ve değişik illerde pek çok kişiye Kur’an-ı Kerim okumayı öğretti ve yüzlerce hafız yetiştirdi. O, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’ın da Ankara’dan öğretmeniydi.



Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından basına açıklana ve çılgın proje diye nitelenen KANAL İSTANBUL’ Projesinin mucidi olduğunu basına açıklayan ve bu açıklamasından sonra kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Araklı’lı esnaf Bilal Özyurt’un kardeşinin hanımıydı.


7 MAYIS’TA DA KAYNI, HAYATINI KAYBETMİŞTİ


Bilindiği üzere; Trabzon Araklı’da esnaflık yapan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Kanal İstanbul’ Projesinin kendi projesi olduğunu ve daha önceden projesini noterden tasdik ettirerek, Başbakan Erdoğan’a ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine gönderdiğini belgelerini göstererek ifade eden evli ve 6 çocuk babası Bilal Özyurt (59); basına açıklama yaptığı 4 Mayıs tarihinden iki gün sonra saat 16.00 da geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetmiş ve Trabzon Adli Tıp Kurumundaki otopsiden sonra Özyurt’un cenazesi Araklı'nın Yeşilce Köyü'nde toprağa verilmişti.

HABER: TRABZON HABER AJANSI – 10.05.2011 Salı

(FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU - 10.05.2011 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder