14 Mayıs 2011 Cumartesi

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ: “ALTIN ÇİLEĞİ ANALİZ ETTİRİYORUZ”



Bartın'da bir kişinin ölümüne sebep olan Altın Çilek kapsülüyle ilgili Türk Eczacıları Birliği de harekete geçti. Altın çilek hapından numuneler alan TEB, "Bu numuneleri analiz ettirdikten sonra, 'içeriğinde ilaç var mıdır yok mudur?, gösterildiği gibi masum mudur, değil midir?' hepsi ortaya çıkacak ve bu soruların cevaplarını kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasını yaptı.


Türk Eczacılar Birliği (TEB)'den yapılan açıklamada, söz konusu meyveyle ilgili yeterli düzeyde bilimsel bir çalışma yapılmadığı kaydedildi.

Ürünün içeriğinde ne olduğuna ilişkin detaylı analizler bulunmadığı bilgisini veren Eczacılar Birliği, bu duruma bir açıklık getirebilmek için Sağlık Bakanlığı ile birlikte hareket edileceğini bildirdi. Gündemde fazlasıyla yer alan "altın çilek" hapından numuneler alındığı, bunların analiz ettirildikten sonra, ortaya çıkacak sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.


DOKTOR TAVSİYESİ OLMADAN KULLANMAYIN


İlaç formuna getirilen her türlü bitkisel ürünün, doktor tavsiyesi ve eczacı danışmanlığı olmadan tüketilmemesini isteyen Birlik;

"İnsan sağlığı açısından büyük tehditleri de beraberinde getirmektedir. Bu ürünlerin satışı ve kullanımı konusunda yetkilileri acilen göreve davet ediyor ve tüm toplumu bir kere daha uyarıyoruz. Bir kez daha üstüne basa basa belirtmeliyim ki; bitkisel kaynaklı ilaç formundaki tüm ürünler Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmalı ve denetlenmelidir" uyarısında bulundu.


CİHAN


www.zaman.com.tr - 14.05.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder