11 Mayıs 2011 Çarşamba

ÖĞRETMEN, BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİYE SALDIRDI

Balıkesir Burhaniye’de yaşanan talihsiz bir olayda; halkına, öğrencisine sevgi ile hizmet etmesi gereken ve üstelik de halkının vergilerinden maaş alan bir öğretmenin iç dünyasının çirkinliğini, hareketlerine yansıtarak, en doğal ve anayasal bir hak olan başörtüsü nedeniyle iki kız öğrenciyi darp etmesi tepkilere yol açtı.


Balıkesir Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi'nde, okul çıkışında iki kız öğrencinin başörtüsünün bir öğretmen tarafından zorla çıkarıldığı ve kafalarının duvara vurulduğu iddia edildi.


Öğrencileri, araya giren arkadaşları ve diğer öğretmenler kurtardı. Zanlı öğretmen Bekir H. (45), velilerin şikâyeti üzerine Burhaniye Merkez İlçe Karakolu'na götürülerek ifadesi alındı.


Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı. Olay, dün saat 12.10 sıralarında Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi çıkışında meydana geldi. İddiaya göre 10. sınıf öğrencileri F.Ç. ve S. A., okul çıkışında başörtülerini taktı. Bu sırada meslek dersi öğretmeni Bekir H., F.Ç.'nin başörtüsünü başından çıkarmak istedi.


Geri çekilmek isteyen F.Ç.'nin başını duvara vurup küfür ve hakaret etti. Bekir H. ayrıca S.A.'yı da kolundan tutarak darp etti. Öğrencileri, okulun diğer öğretmenleri kurtardı. Olayı duyan iki öğrencinin velileri, öğretmen Bekir H.'den şikâyetçi oldu. Bekir H., Burhaniye Merkez İlçe Karakolu'na götürülerek ifadesi alındı. Bu arada Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı.


Kaynak: www.timeturk.com - 11 Mayıs 2011 Çarşamba - 15:47

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder