10 Mayıs 2011 Salı

AKÇAABAT ‘HAÇKALI BABA DEVLET HASTANESİ’ HİZMETE BAŞLADI


Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde bugün düzenlenen törenle resmi açılışı yapılarak, hasta kabulüne başlandı.



Akçaabat'ta Karayolları 105. Şube Şefliği arazisi üzerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi adı verilen hastane, bugün (09.05.2011 Pazartesi) saat 15.00’de yapılan resmi açılış ile hasta kabulüne başladı.



Açılış törenine AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Rıza Aydın kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, kurum çalışanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Vali Kızılcık, Trabzon’un deniz manzaralı ve 218 yataklı bir hastane kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,


“Trabzon’umuza önemli bir alanda çok önemli tesis kazandırmanın devlet olarak heyecanını yaşıyoruz. Akçaabat’ımızda 218 yataklı, deniz manzaralı bir hastanemiz oldu.


Bu hastanemiz sayesinde de çok insanımız şifa bulacak. Böylece daha mutlu, daha sağlıklı yarınlara yürümenin heyecanını yaşamış olacağız.


Temennimiz o dur ki, hiç kimse hasta olmasın. Ancak hasta olunca da böyle hastanelere ihtiyaç duyarız. Son derece modern şekilde yapılan hastanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.


Bu güzel hastanemizin Trabzon’umuz ve Akçaabat’ımıza kazandırılmasında emeği geçen tüm yetkililere huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.


Buraya rahatsızlığı nedeniyle gelecek hastalarımıza da şimdiden acil şifalar diliyorum” dedi.


Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da hastanenin kazandırılmasında emeği geçenleri kutlayarak,

“Hastanemizin Trabzon’umuza kazandırılmasında katkıları olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bakanımız Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanımız ve Bakanlık çalışanlarımıza, TOKİ eski Başkanımız ve milletvekili adayımız Erdoğan Bayraktar, Milletvekilimiz Mustafa Cumur ve Trabzon Valimize teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz gerçek bir Trabzonlu gibi çalışıyor. Trabzon’da ekip çalışması yapıyoruz” dedi.




Vali Kızılcık ve beraberindekiler daha sonra hastaneyi gezerek incelemelerde bulunurken, hastanenin resmi açılışını 31 Mayıs günü seçim mitingi için Trabzon’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışını yapacağı öğrenildi.



Ayrıca AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş; Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin hasta kabulüne başlaması ve Hemşireler Haftası nedeniyle hastane personeline ve teker teker ziyaret ederek durumlarını sorduğu hastalara karanfil dağıttı.


  

Bilindiği üzere 201 yatak kapasiteli hastanede hasta odaları tek kişilik ve çift kişilik odalardan oluşuyor. Hastanede 17 yoğun bakım yatağı, 15 diyaliz yatağı, 6 ameliyathane, 1 lokal cerrahi odası bulunuyor. Hasta odalarında hasta ve refakatçiler için her şey düşünülmüş.

Bu haliyle hastane 5 yıldızlı bir turistik tesis konforuyla, manzarasıyla, en teknelojik donanımıyla, ulaşımdaki kolaylığı ile göz dolduruyor.

FOTOĞRAFLAR: VB, Haber61

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder