9 Eylül 2011 Cuma

TRABZON KENT SEMPOZYUMU BAŞLADI


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından Trabzon Hamamizade Ihsan Bey Kültür Merkezi Zağnos Salonunda 8 Eylül 2011 Perşembe günü saat 09.00’da ‘Trabzon Kent Sempozyumu’ açılış konuşmalarıyla başladı.

8 Eylül 2011 Perşembe

UZUNGÖL Ö.Ç.K. YÖNETİM PLANI MASAYA YATIRILDI


Trabzon Çaykara İlçesine bağlı Dünyaca ünlü turizm bölgesi Uzungöl’de Özel Çevre Koruma Bölgesinde Yönetim Planının Hazırlanması için Uzungöl masaya yatırıldı. Uzungöl Yönetim Planı Paydaş Toplantısı başladı.
 
Bu amaçla 7 Eylül 2011 Çarşamba günü Saat 10.00’ da Uzungöl Aygün Otel Toplantı salonunda toplatı yapılarak, vatandaş kurum ilişkileri, vatandaşların talepleri, şikâyetlerinin tespiti için Uzungöl Yönetim Planı Paydaş Toplantısı düzenlendi.

 
Toplantıya Lesmanat Danışmanlık firmasının yetkilileri, Uzungöl Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Sezgin, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Mim. Serpil Yüksel, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Trabzon Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Çaykara Kadastro Müdürlüğü, Çaykara Orman Şefliği, Uzungöl Mahalle ve bazı köy muhtarları, Uzungöl Jandarma Karakol Komutanlığı, Üniversiteler, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Bazı Uzungöl esnafı, turizmciler ve sanatkârlar ve konuya ilgi duyan bazı davetliler katıldı.

 
Uzungöl Aygün Motel Toplantı salonunda başlayan toplantı Sema ALPAN ATAMER’in yönetiminde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantının İlk konuşmasını Uzungöl ÖÇK Yetkili temsilcisi Osman Sinan yaptı.

 
Osman Sinan; “Uzungöl ÖÇK Bölgesi 07.01.2004 tarih ve 2003/6693 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla ÖÇK Bölgesi olarak tespit ve ilan edilmiştir. Uzungöl ÖÇK Bölgesi Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen 15 ÖÇK Bölgesinden biridir.

Trabzon İlinde Uzungöl Belde Belediyesi, Çaykara İlçesine bağlı Arpaözü, Demirkapı ve Yaylaönü köylerini içine almaktadır. ÖÇK alanımız 149.12 km2 büyüklüğündedir.

Uzungöl ÖÇK Bölgesinde Yönetim Planı hazırlama çalışmalarında Danışmanlık ve Kolaylaştırıcılık Hizmet alımı işi kapsamında Özel Çevre Koruma Kurumu başkanlığımız ile Lesmanat Danışmanlık arasında 29 Haziran 2011 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

Projenin amacı; Uzungöl ÖÇK Bölgesinde ilgili paydaşları sürece katarak, daha önce ihale edilen Uzungöl Karasal Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Projesi ve Sosyo-Ekonomik, Tarihi ve Kültürel değerlerin Araştırılması Projesinin sonuçlarının birleştirilmesi yoluyla yönetim planının hazırlanmasıdır.

Yönetim Planının temel hedefi; yöre halkı ile devlet kurumları arasında uyumlu ilişkiler kurularak, doğal kaynakların ulusal ve küresel düzeyde koruma amaçlarına hizmet edebilecek bir yapıya kavuşturulmasının sağlanmasıdır.”

“Sonuç olarak; Yöre halkının ihtiyaçlarını da dikkate alarak yasalar ve mevzuatlar ışığında ortak karar alma temelinde Uzungöl’ü gelecek nesillere aktarmaktır” dedi.

 
Ardından Uzungöl Belediye Başkan Vekili Mehmet Sezgin söz aldı. Konunun manevi boyutundan bahsetti.

 
Ardından Lesmanat Danışmanlık Şirketinden Uzman Sema ALPAN ATAMER ve Sevgi GÜL söz aldılar.

 
Sevgi Gül ; “Yönetim Planı çerçevesinde halkın katılımını sağlamak için Özel danışmanlık şirketince katılımcılar ile birlikte Uzungöl için Yönetim Planı hazırlamak için yerinde üretilmiş, halkın ihtiyaçlarına cevap veren bir yönetim planının hazırlanması amaçlanmıştır.

Daha önce bilimsel çalışmalar, araştırmalar, biyolojik çeşitlilik çalışmaları yapılmıştır. Uzungöl için hep birlikte çalışacağız” dedi.

 
Lesmanat Danışmanlık Şirketinden Uzman Sema Alpan Atamer ise benzer projelerden olan Yıldız Dağlarındaki proje çalışmalarında yapılan çalışmalardan örnekler verdi.

Atamer ise “Uzungöl ÖÇK beldesinin başlangıç yönetim planının hazırlanması amacıyla halkın tecrübesinden yararlanılması amaçlanmıştır. Çünkü bazen halkın tecrübesi teknik bilgiden daha önemli olmuştur. Bu toplantı ile Uzungöl’de yapılan bilimsel ve teknik araştırmaları halkın temsilcileri olan sizlerle paylaşmak ve vatandaş kurum ilişkilerini, vatandaşlarımızın talep ve şikâyetlerinin dikkate alınmasını amaçladık” dedi.

 
Uzungöl Yönetim Planı Paydaş Toplantısında Uzungöl ÖÇK yönetim planı, bugün ve yarın çeşitli etkinlik ve diyaloglarla tartışılacak.

TRABZON HABER AJANI – 07 Ağustos 2011 Çarşamba

7 Eylül 2011 Çarşamba

SANAT EVİ’NE MECLİS DESTEĞİ


Trabzon İl Genel Meclisi; Trabzon Sanatevi’ne tahsis ettiği eski Vali Konağı’nın tahsis süresini Eylül-2014 tarihine kadar uzattı.

MİMAR SİNAN’IN MUHTEŞEM ESERİ: SEMİYE CAMİİ


Selimiye Camii... Osmanlı Türk-İslam Sanatının dev eseri... 

MUSTAFA BAŞOĞLU YOĞUN BAKIMDA


Türkiye'nin duayen işçi sendikası lideri 50 yıllık sendikacı, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Eski Genel Başkanı Mustafa Başoğlu yoğun bakıma kaldırıldı.

TÜRKSAT-5A UYDUMUZ 5 YIL SONRA YÖRÜNGEDE


TÜRKSAT-5A Milli Haberleşme Uydusu için tüm hazırlıklar tamam...

TRABZON KENT SEMPOZYUMU, 8 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK


TMMOB Trabzon Kent Sempozyumu; 8 Eylül 2011 Perşembe Günü Saat 09.00’ da Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde başlayacak.

İL GENEL MECLİSİ ÖNEMLİ KARARLAR ALDI


Trabzon İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı çalışmaları başladı.

6 Eylül 2011 Salı

İLESAM ve AKÇAĞ’DAN İNCELEME-ARAŞTIRMA, ROMAN VE HİKÂYE YARIŞMASI


İLESAM-AKÇAĞ İnceleme-Araştırma, Roman ve Hikâye Yarışması-2011 (Kitap Dosyası)

İL GENEL MECLİSİ ÖNEMLİ KARARLAR ALDI


Trabzon İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı çalışmaları başladı.

‘HONEFTER YAYLA ŞENLİĞİ’ COŞTURDU


Her yıl geleneksel olarak tertiplenen ve Trabzon’un en eski yayla şenliği olan Honefter Yayla Şenliği, 4 Eylül 2011 Pazar günü yoğun sis ve çiseye rağmen çok büyük bir katılım ve coşku ile yapıldı.

HACISALİHOĞULLARI DÜZKÖY YAYLASI KAMENA’DA TOPLANDILAR


Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan ve geniş bir yelpazeye sahip ailelerden olan Hacısalihoğulları; bu yılda da Trabzon’a bağlı Düzköy (Haçka) Yaylası Kamena Mevkiinde, 4. Birlik Toplantısı için 04 Eylül 2011 Pazar Günü bir araya geldiler.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN TÜRKİYE'YE DESTEK


Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabî, “BM'nin raporuna şaşırdım, BM'nin Mavi Marmara raporu hatalı” dedi.