28 Mayıs 2011 Cumartesi

“ARIKOPTER” UÇUŞA HAZIRLANIYOR


Devlet Planlama Teşkilatı desteğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından tasarlanan ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen ilk Türk helikopteri olan ARIKOPTER'in deneysel prototipinin uçurulması için geri sayım başladı.

LİMON; KEMOTERAPIDEN 10. 000 KAT DAHA GÜÇLÜ


Tıpta son yenilik, kansere karşı etkili! Dikkatle okuyun ve kararı siz verin!!!

TRABZON SANATEVİ 3. SANAT GÜNLERİ; 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR!


Trabzon Sanatevi 3. Sanat Günleri 1 Haziran 2011 Çarşamba Günü Saat 18.00’de başlayacak ve program dahilinde birçok etkinlikle 10 gün süre ile devam edecek.

YÜKSEK GERİLİM HATTINA KAPILAN MUHTARIN OĞLU MÜJDAT ÖZTÜRK, YOĞUN BAKIMA ALINDI


Trabzon Akçaabat’a bağlı Demirkapı Köyünün Muhtarı Nazım Öztürk’ün oğlu Müjdat Öztürk, Trabzon’da çalıştığı inşaatta yüksek gerilim hattına kapılması nedeniyle Farabi Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor.

KIBRIS TÜRK İŞADAMLARI KONSEYİ ÜYELERİ TRABZON’DA


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Yankı ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

EV HANIMLARI GİRİŞİMCİ OLUYOR


Mum İçinde Trabzon Tarihi Projesi kapsamında ev hanımlarının mumdan yaptığı ilimizin tarihi ve turistik mekânlarının dekoratif maketlerinin satışlarına Forum Trabzon AVM’de başlandı.

KARA GÜN: 27 MAYIS 1960 İHTİLALİ’NİN 51. YILDÖNÜMÜ !


27 MAYIS 1960 DARBESİNİN ARDINDAN
51 YIL GEÇTİ.

27 Mayıs 2011 Cuma

EĞİTİMCİ, OTELCİ-YURTÇU MESUT DEĞİRMENCİ VEFAT ETTİ


Trabzon Akçaabat’a bağlı Söğütlü Beldesinde Büyük Söğütlü Otelin sahibi Aykut Beldesi halkından emekli Eğitimci-İşadamı Mehmet oğlu Mesut Değirmenci(57), Hakk’ın rahmetine kavuştu.

26 Mayıs 2011 Perşembe

ANZER YAYLASI’NA DOĞA VE SPORTİF GEZİ‏


Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği ve TEMA Vakfı Trabzon Temsilciliği tarafından muhteşem çiçekleri ve doğasından beslenen arıların yaptığı padişahlara has kudret balının diyarı Rize İkizdere İlçesine bağlı Yukarı Anzer (Ballıköy) Yaylasına gezi‏ düzenliyor.

UÇAK KAZASINDA ÖLEN İSPANYOL ASKERLERİ MAÇKA'DA ANILDI

Trabzon'da 26.05.2003 tarihinde Maçka’nın Pilav Dağında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri, İspanya Büyükelçisi Cristobal Gonzales ve 6 kişiden oluşan heyetin de katılımı ile törenle anıldı.

YAŞ ÇAY ALIM FİYATI AÇIKLANIYOR


Doğu Karadeniz'de 200 binin üzerinde üreticiyi ilgilendiren yaş çayda 2011 yılı fiyatının Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in katılımı ile yarın açıklanması bekleniyor.

TCG ÇANAKKALE (S-358) DENİZALTISI YARIN TRABZON’U ZİYARET EDECEK


TCG ÇANAKKALE (S-358) Denizaltısı yarın Trabzon Limanını ziyaret ederek, iki gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.

TRABZON'DA 'LİSELER ARASI TİYATRO YARIŞMASI' SONUÇLANDI


Trabzon Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri ve on lisesinin katıldığı 'Liseler arası Tiyatro Yarışması'nda; 'MUHTEŞEM SÜLEYMAN' adlı oyunu sahneleyen Kanuni Anadolu Lisesi birinciliği elde etti.



3-18 Mayıs tarihleri arasında yapılan ve vatandaşların ücretsiz olarak izledikleri yarışmanın ödül töreni Hamamizade İhsanbey kültür Merkezi'nde yapıldı.



Törene, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, Ergin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.



Yarışmada ikinciliği 'TÖRE' adlı oyunla Beşikdüzü İMKB Anadolu öğretmen lisesi kazanırken üçüncülüğü ise 'Fehim Paşa Konağı' adlı oyunuyla Akçaabat Anadolu Lisesi elde etti.



Yarışmada en iyi yönetmen Sosyal Bilimler Lisesi "Ah Şu Gençler" oyunu ile edebiyat öğretmeni Semra Bal olurken; en İyi bayan oyuncu Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesinin "Töre" adlı oyunundaki 'Küçük Gelin' rolü ile İnci Nur Yazıcı, en iyi erkek oyuncu Akçaabat Anadolu Lisesinin "Fehim Paşa Konağı" adlı oyunundaki Beyhan Öztürk seçildi.






Yarışmada birinci olan okula 3000 TL, ikinci olan okula 2000 TL, üçüncü olan okula da 1000 TL, beş okula da 500 TL'lik mansiyon ödülü verildi.



Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, kültür, tarih, sanat şehri olan Trabzon'da önemli bir kültür ve sanat etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirterek,

"Tiyatroyu toplumun her düzeyine sevdirip yaygınlaştırmak, öğrencilerin sanat bilinçlerinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, gençlerin sanatsal bir ortamda üretim yapmalarını sağlamak, özgüvenlerini arttırmak, sosyal bir birey olma yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenledikleri yarışmaya katılan her okul bizim gönlümüzde birinci olmuştur.

Öğrenci kardeşlerimiz sahneledikleri oyunlarda başarılı performans gösterdiler. Genç kardeşlerimizi bu yarışmaya hazırlayan okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Öğrenci kardeşlerimi de başarılar diliyorum. Belediye olarak kültür ve sanat faaliyetlerine desteğimiz bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.



Tören, yarışmada birinciliği elde eden Kanuni Anadolu Lisesi'nin 'Muhteşem Süleyman' adlı oyunu sergilemesiyle son buldu.



www.trabzon.bel.tr - 25 Mayıs 2011 Çarşamba

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU, OLİMPİYAT MEŞALESİ İLE TRABZON'A DÖNDÜ


Gümrükçüoğlu, "Trabzon; sporun zirve kenti oluyor"

25 Mayıs 2011 Çarşamba

EYOF-2011 için OLİMPİYAT MEŞALESİ ATİNA'DAN ALINDI


Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın meşale alım töreni ilk olimpiyatların yapıldığı yerde gerçekleştirildi.

ÇOCUKLARDAN "OYUNCAKİSTAN'A" BÜYÜK İLGİ

 

Trabzon Belediyesince Trabzon Ayasofya Müzesi (Eski Ayasofya Camii) Kuzeyindeki sahil bandı üzerinde ‘Oyuncakistan’ adı verilen çocuklara ve ebeveynlere yönelik spor ve oyun alanı açıldı.

TEZHİP SERGİSİ GÖRÜLMEYE DEĞER



Tezhip Sanatı eğitiminden geçen hanım kursiyerlerin yaptıkları el emeği göz nuru harika eserlerin yer aldığı TEZHİP SERGİSİ Trabzon Halkından büyük ilgi görüyor.

DEVLET TARİH MÜZESİ BELGELERİNE GÖRE; LENİN’İN KÖKENİ

Lenin'in kökeninin Yahudi olduğuna yönelik iddialar; Moskova Devlet Tarih Müzesinin bu konudaki belgeleri açıklamasıyla resmi olarak ispat edildi. Müze yetkilileri, Bolşevik liderler hakkındaki pek çok belgeyi de günışığına çıkardı.

KKTC ESKİ CUMHURBAŞKANI RAUF DENKTAŞ KISMİ FELÇ GEÇİRDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Denktaş'ın kısmi felç geçirdiği açıklandı.



Lefkoşa'da Doktor Burhan Nalbantoğlu devlet hastanesine kaldırılan Denktaş, daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi.


Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, Rauf Denktaş'ın son klinik durumunun kendilerini ümitlendirdiğini ve kendileriyle şakalaştığını açıklayarak, "durumu hastaneye geldiği ana göre daha iyi, daha iyi hareket ediyor ve daha iyi iletişim kurabiliyor" dedi.


Kalpteki ritim bozukluğundan kaynaklanan emboli nedeniyle beyindeki damarlarda tıkanıklık yaşayan ve kısmi felç durumu geçiren Rauf Denktaş'ın tedavisi, YDÜ Hastanesi yoğun bakımda devam ediyor.


YDÜ yetkilileri ve tedaviyi sürdüren doktorlardan oluşan ekip, düzenledikleri basın toplantısıyla Denktaş'ın son durumu hakkında bilgi verdi.


Başhekim Yardımcısı Kaptanoğlu, Denktaş'ın çok önemli ve tehlikeli bir hastalık geçirdiğini, ama yapılan müdahaleler sonrası iyileşmesini beklediklerini ifade
ederek, "İlk karşılaştığımızda şuuru çok açık değildi. Yer ve mekan kavramı biraz kaybolmuş durumdaydı" şeklinde konuştu.


Denktaş'ın durumunu takip etmeyi sürdürdüklerini belirten Kaptanoğlu, "Son klinik durumu bizi ümitlendirdi. Bize az önce şaka da yaptı. Bir miktar kuvvetsizliği var. Önemli bir hastalık geçirdi. Tehlikeli bir hastalık ama erken müdahale edildi ve hepimiz iyileşeceğini bekliyoruz. Herkese ve hepimize geçmiş olsun" dedi.


Kaptanoğlu, "Anjiyoya neden gerek duyuldu?" yönündeki bir soruyu, "Tıkalı olan beyin damarını tespit etmek için. Eğer ana damarlardan biri tıkalıysa kasıktan girilip onun açılma ihtimali vardı, öyle bir müdahale gerekebilirdi. Ama tedaviye erken yanıt verdiği için anjiyoyu çekene kadar geçen 20 dakikalık sürede tıkalı damarın açılmış olduğunu gördük" diye cevapladı.


Kaptanoğlu, bir başka soru üzerine ise şunları söyledi:


"İlk karşılaştığımızda yer ve mekan kavramı biraz kaybolmuş durumdaydı. Ama biz şu an için tedaviye cevap verdiğini düşünüyoruz. Bizimle konuşuyor. Şu anda şuuru açık. Şuurun açık olma hali, 'gözleri açık ve konuşabiliyor ama arada dalıyor...' Tedaviye yönelik cevabını daha iyi görmemiz için zaman geçmesi lazım. Çok yakın takip ve tedavi ile devam edeceğiz."


"HAYATİ TEHLİKESİ YOK"


Rauf Denktaş'ın oğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş da, Rauf Denktaş'ın "durumunun ciddi olduğunu, ama hayati tehlikesinin bulunmadığını" açıkladı.


Rauf Denktaş'ın Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ndeki tetkiklerinin tamamlanmasının ardından basına açıklama yapan Serdar Denktaş, doktorlar ile ailesinin bir basın toplantısı düzenleyerek bilgi vereceklerini söyledi ve basından sabırlı olmalarını istedi.


Denktaş'ı hastanede ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da "Şu anda yoğun bakımda olup, ilk hastaneye geldiğine göre müspet yönde, olumlu yönde bir gelişme olmuştur. Konuşabilmektedir ve sol elini, sol ayağını oynatabilmektedir. Dolayısıyla iyiye doğru bir gidiş vardır. Temennimiz, yarın sabaha kadar aldığı ve alacağı ilaçlarla pıhtının daha da küçüleceği ve fonksiyonların daha da mükemmel şekle dönüşebileceği şeklindedir. Tabi ki doktorlarımız temkinli konuşuyorlar, ama ilk andaki risk bize göre azalmış bir vaziyettedir. Yarına, daha iyi bir noktada Sayın Cumhurbaşkanımızı görebileceğimize inanıyoruz" dedi.


ZİYARETÇİLER


Bu arada Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu, KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, bazı bakan ve milletvekilleri ve haberi duyan diğer yetkililer de Yakın Doğu Hastanesi'ne geldi.


www.cnnturk.com - 25.05.2011 Çarşamba 09:34:58

24 Mayıs 2011 Salı

AVUSTURYA’DAN ŞAMPİYONLUK İSYANI..!


Ben Şampiyonluğumuzun çalındığını çocuklarıma nasıl anlatacağım..!

BİN KİLOMETRELİK AŞK... KIRMIZI BEYAZ SEVDAM: SEBATSPOR‏ !


Kader maçını Adıyaman’da izleyenler arasında gerçek bir Akçaabatlı sevdalısı güzel sunucu bayan taraftar vardı. İşte o yürek AKÇAABAT SEBATSPOR’un küme düşüşüne şahit olurken hem maçın analizini hem de bölgede kanayan yaramız olan TERÖR'e çok farklı ve anlamlı bir bakış açısı çizdi.. Bu müthiş yazıyı zevkle okuyacaksınız…

AZİZ YILDIRIM’IN SATIN ALAMADIĞI ŞEY!


Aziz Yıldırım'ın da parayla satın alamadığı bir şey ortaya çıktı.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

TEKİRDAĞ BELEDİYE ÇALIŞANLARI VALİ KIZILCIK’I UNUTMADI


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, memleketi Tekirdağ’ın Belediye çalışanlarını Valilik A Toplantı Salonunda kabul etti.

OLİMPİYATLARA 61 GÜN KALA; “61. GÜN ETKİNLİKLERİ” BUGÜN


Trabzon’da 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarına son 61 gün kala Trabzon’u olimpiyat heyecanı sardı. 61 Gün Etkinlikleri bugün top atışlarıyla başladı.

TRABZONSPOR, ŞAMPİYONLUĞU NEDEN KAÇIRDI?


“Şampiyonluk gitti, döner mi bilmem.
  Trabzonspor aşkı hiç söner mi bilmem”


Trabzonspor elindeki Lig-2011 Şampiyonluğunu ezeli rakibi Fenerbahçe’ye bıraktı. Bırakmakla da kalmadı, altın tasta sundu.!

FENERBAHÇE 18. KEZ ŞAMPİYON


TS taraftarlarında hüzün, FB taraftarlarında sevinç; FB, zoraki de olsa ligi şampiyon olarak garantileyen taraf oldu.

DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU: DÜNYANIN GÖZÜ BU FÜZEDE!


Türkiye'nin füze teknolojisinde önemli bir aşaması olarak gösterilen aktif lazer güdümlü füzesi ''CİRİT'', kaydettiği başarılarla dünya gündeminde yer alıyor.

“ESKİYİ GETİR, YENİYİ GÖTÜR !?!”

 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, dünyanın ortak geleceği için biyolojik çeşitliliğin korunması gerektiğini belirtti. Hayrettin Karaca ise tüketim alışkanlıklarını eleştirdi.

22 Mayıs 2011 Pazar

‘22 MAYIS DÜNYA BİYOÇEŞİTLİLİK GÜNÜ’ NEDENİYLE AÇIKLAMA


TEMA Trabzon Temsilcisi Yar. Doç Coşkun Erüz; ‘22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü’ nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.


‘DOĞU KARADENİZ BÖLGE KAN MERKEZİ’ YENİ BİNASINDA HİZMETE BAŞLADI


Türk Kızılay Teşkilatına bağlı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi; 16.05.2011 Pazartesi günü Trabzon İl Jandarma Sosyal Tesislerinin karşındaki yeni binasında hizmete başladı.

ÇOCUK YETİŞTİRME YURDU’DAN EMEKLİ SALİH TOPAL, VEFAT ETTİ


Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne(SHÇEK) bağlı Trabzon Çocuk Yetiştirme Yurdu emekli aşçısı Salih Topal; Hakk’ın rahmetine kavuştu.

ÇERKEZLER SOYKIRIMI LANETLEDİ


Çerkezler, Çarlık Rusya’sı tarafından soykırıma uğrayıp anavatanlarından sürüleli 147 sene oldu. Bugün de Rusya devletinin Kafkasya üzerinde aynı politikaları uyguladığını ifade eden Çerkezler, dünyanın çeşitli şehirlerinde soykırımı lanetledi. Eylemlerin İstanbul ayağında binlerce kişi Rusya Konsolosluğu'na yürüdü.

HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ TRABZON MİTİNGİNDE KONUŞTU


Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 21.05.2011 Cumartesi günü Trabzon Mitinginde konuştu: “HAS Parti'nin hırsızları olmayacaktır. Gemiciklerimiz olmayacak, hırsızlıklarımız olmayacak. Belam'laşmayacağız. Yaptığı yanlışlıkları örtmek için dinimizin, medeniyetimizin değerlerini asla kullandırmayacağız.”