16 Nisan 2011 Cumartesi

BODRUM’DA 35.TURİZM HAFTASI KUTLANDI



Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülkemizde kutlanmakta olan 35.Turizm Haftası bu yıl 15 Nisan 2011 Cuma Günü Muğla’nın Bodrum İlçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 


Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, Bodrum Belediye Başkanlığı ile Bodrum Otelciler Derneği’nin katkıda bulunduğu etkinlikte, kurulan stantlarda Kutlu Doğum Haftası’nında kutlandığı hafta içerisinde yerli ve yabancı turistlere yiyecek ikramı yapıldı. Bodrumlu aşçıların mutfağından çıkan lezzetlerin tanıtıldığı etkinlikte, Bodrum’un tarihi, kültürel, doğal zenginliklerini içeren broşürler dağıtıldı.




Barış Meydan’ındaki etkinliklerin ardından Bodrum Kaymakamlığı ve Turizm Danışma Bürosu tarafından Bodrum’daki ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.




Barış Meydanı’ndaki açılış etkinliklerine Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum Turizm Danışma Yöneticisi Özcan Cambaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, belde belediye başkanları, yerli ve yabancı turistler katıldı.


Bodrum’da hizmet veren oteller, meydanda stantlar açarak tanıtımlarını yaptı. World Of Wonders Otel’in animasyon ekibi üyeleri köpek ve tavşan kostümü giyerek, çocukları eğlendirdi.Bodrum‘da Turizm Haftası kapsamında, Barış (İskele) Meydanında çeşitli ikramların yer aldığı bir etkinlik düzenlendi.



Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Turizm Danışma Bürosu tarafından, Turizm Haftası nedeniyle, ilköğretim öğrencileri arasında gerçekleştirilen “Hayallerinizdeki Bodrum ve Bodrum’da Turizm” konulu resim yarışmasında, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi



Ödül töreni Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirildi. Resim yarışmasına katılan ve sergilenmeye değer görülen 55 resim, Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde sergilendi. Öğrenciler suluboya ve pastel boya ile yaptıkları resimlerin yer aldığı serginin açılışını Kaymakam Özdemir ile birlikte yaptı.



Hüseyin Turgut Karabağlı İlköğretim Okulu’nda 8-A sınıfı öğrencisi 14 yaşındaki Çağla Aybatan birinci oldu. Aybatan birinci olarak kazandığı dizüstü bilgisayarını Kaymakam Özdemir’den aldı. Merkez Turgutreis İlköğretim Okulu 2-B sınıfı öğrencisi 8 yaşındaki Ece Aslan 2 oldu. Aslan’a notebook bilgisayar ödülünü Başkan Kocadon’dan aldı. Hüseyin Turgut Karabağlı İlköğretim Okulu’nda 4-A sınıfı öğrencisi Selvanur Karakaya (10) 3. olarak, Ipod ödülünü Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt’tan aldı




Kaymakam Özdemir, öğrencilerin Turizm Haftası’nı daha iyi anlamaları için bu etkinlikleri düzenlediklerini belirterek;
“Bodrumlular, turizm haftasını zaten unutmazlar, çünkü Bodrum turizm ile var olmuş bir ilçedir. Öğrencilerinde bu hassasiyetimizi anlamaları, ülkemiz ve ilçemiz için turizm önemini kavrayabilmeleri açısından bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Çocuklarımızın hayal güçlerini Bodrum’da turizm gerçeğini yansıtmaları için kullanmalarını istedik. Kimisi Bodrum’u balık içine çizdi, kimisi turistleri denize girerken, kimi de Bodrum’un tarihi ve kültürel özelliklerini resmederek düşüncelerini yansıttı. Ortaya ilginç resimler çıktı. Hepsini kutluyorum” dedi.

Resim sergisi, 17 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.


Turizm Haftası, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl yapıla gelmektedir.

35.si bu yıl kutlanan Turizm Haftası, Bodrum‘da çeşitli etkinlikler kutlanmaya devam edecek.


Turizm Haftası nedeniyle Bodrum Halk Eğitim Müdürlüğü çalışanları da tanıtım etkinliklere katıldı. Eğitimci Ebru Sanatçısı M. Selim Saygılı da yaptığı ve turistlere de yaptırdığı ebrularla dikkatleri üzerine çekti.


TRABZON HABER AJANSI-15.04.2011 Cuma

TRABZON’DA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasından ülkemizde kutlanmakta olan Turizm Haftası bu yıl 35. kez olmak üzere ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


Bu etkinlikler kapsamında;


15 Nisan 2011 tarihindeki Cuma hutbesinde; ülkemize gelen turistlere karşı davranışlarda din, dil ve milliyet ayrımı gözetmeksizin, Türk milletine yakışır biçimde davranılması, turizmde çevre ve temizliğin öneminin vurgulanmasının yanı sıra, ilimizde de aşağıda belirtilen etkinlikler gerçekleştirildi:


15 Nisan 2011 Cuma günü saat 10.00’da Trabzon Valiliği Önündeki Atatürk Anıtı’na Çelenk konulduktan sonra hafta açılış törenine saat 14.00’de KTÜ Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu’nda yapılacak Turizm haftası Açılış Töreni, Kokteyl ve FOTOFORUM Derneğince sunulacak Dia Gösterisi ile devam edildi.


15-22 Nisan 2011 tarihleri arasında lise ve İlköğretim okullarında KARDER Profesyonel Turist Rehberleri Derneğince Dia Gösterisi ve Konferans verildi.


20 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 14.00’de Atapark Alanı’nda İMECE Folklor Eğitim Merkezi GSK Derneği tarafından Folklor Gösterisi yapıldı.


Turizm Haftası nedeniyle Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilköğretim ve lise öğrencileri arasında kültür ve turizm konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir.


Merkez köy ilköğretim okullarında “Turizm” konulu dia gösterileri yapılacaktır.


PTT Başmüdürlüğünce turistik bir sloganın Turizm Haftası boyunca posta işleme merkezlerindeki ücret alma makinelerinden geçen gönderiler üzerine flâm olarak tatbiki sağlanacaktır. (VB)

AK PARTİ ADAYLARI TANITILDI


AK Parti Trabzon İl Danışma toplantısı Novotel Trabzon'da gerçekleşti.

AK Parti Trabzon Milletvekili adayları da bugünkü il danışma toplantısında tanıtılacak. Adaylar Salona gelmeye başladı. Aday adayı olup da genel merkez tarafından aday gösterilmeyen aday adayları da toplantı salonunda...



Toplantı yapıldı.
Önce Saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte İstiklal Marşı söylendi
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar uzun bir açılış konuşması yaptı.



“Ak parti Trabzon İl Danışma toplantısına hoş geldiniz. 23-24. Dönem boyunca Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm teşkilatım adına emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

12Haziran’da yapılacak genel seçimler için güzel bir aday adaylığı dönemi geçirdik. Arkadaşlarımız partimize bir ivme kazandırdı. Genel başkanımızın aday göstermemesi üzerine sizleri burada gördüğüm için çok mutluyum. Teşekkür ediyorum.

Temayülde tüzüğümüz açıkça ifade ediyordu. Ak Parti’de parti için demokrasi mevcuttur. Teşkilatların gönlünü feth ederek birinci olan da sonuncu olanda genel merkez için önemlidir. 24. Dönemde yüce meclisin çok daha kaliteli olması için gayret gösterildi. Bu gayretle 6 milletvekili adayımızı seçmiş bulunmaktayız. Teşkilatımıza ve milletimize güvenimiz tamdır. AK Parti’yi yıkmayı hedefleyen anlayışları yıkmıştır.

Milletvekili adaylarımızı basının karşısına çıkarıyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Biz Türkiye’yi muhasır medeniyetler üzerine çıkaracağız. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz.

Parti olarak 1 milletvekili çıkarma derdinde değiliz. Biz 6 milletvekili çıkaracağız diyen tek parti. Herkes 1’i çıkarmanın derdinde. Herkes 9 yıl önce AK Parti’yi kabullendi: geleceğim ak olsun dedi. Hatırlayınız DSP bu ülkede hükümet kurmuştu. Bu halk milletvekilini, bakanını, başkanını da verdiği düşük oyla darmadağın etti. Biz böyle olacağını düşünmüyoruz. Biz bu emanete hiçbir zaman ihanet etmedik. Öyle de devam edecek.

8 yıl önce Artvin’de kızaklarla hasta taşınıyordu. Şimdi Çaykara’nın tepesine helikopter gönderebiliriz. Bakın nerelere geldik. Ulaşımda turizmde hastanelerde 1 numara olduk. En büyük 15. Ekonomi olduk. Hastane kuyruklarında beklediğiniz zamanları unuttuk mu?

Depremlerde şahibeli dönemleri o politikacıları biz unuttuk mu? Unutmadık. Öyleyse neden varım diyorsunuz. Kimleri milletvekili yapmak istiyorsunuz. Aklanmamış insanları mı. Biz milletimiz sağ duyusuna inanıyoruz. Biz çıraklık döneminde bunları yaptık. Kalfalık döneminde de iyiyiz. Şimdi ustalık dönemine geçiyoruz.

Benim TOKİ başkanımın neler yaptığını herkes biliyor. Benim sayın Faruk Özak Yunanistan’ın getiremediği Olimpiyatları Türkiye’ye getiriyor. Tüm dünya Sayın Erdöl’ün yanına gelip bize ders verin diyor. Akçaabat Devlet hastanesi yol üzerinde dikkat çekiyor. Aynı şekilde Kaşüstündeki hastanede öyle. Şimdi muhalefet hastalanıp vip odalarda yatacaklarını düşünmüyorlar. Bakın Trabzon’da Türkiye’nin ilk olimpiyat bayrağı dalgalanıyor.

Makine mühendisliği uzmanı Turgut Özal’la çalışmış Aydın Bıyıklıoğlu hocamız var.

Çocukluğundan beri terbiyeyle yetişmiş Göz doktoru Yunus Beye de hayırlı olsun diliyorum.

Dünyanın en iyi 10. Ekonomisi olabilmemiz için ve Ak bir kapı açabilmemiz için, bütün sünyamız için hem adaylarımıza hem teşkilatlarımıza başarılar diliyorum. İçimizden biri olan Salih Cora’yı da tebrik ediyorum. Genç yaşına rağmen 40 yıllık politikacı gibi...

2002’de beni de tanımıyordunuz ama hizmetler göz önünde. Başbakanımızın listeye yazdığı her insan önemlidir. Şüphe etmeyiniz.

Umuyorum ki 6-0 olarak mecliste bizi temsil edecekler” dedi.

HABER-FOTOĞRAFLAR: www.haber61.net -14 Nisan 2011

13 Nisan 2011 Çarşamba

AV. CENGİZ ÇEBİ, TOPRAĞA VERİLDİ


Dün vefat eden Trabzonspor Divan Kurulu üyesi ve eski genel kurul divan başkanı avukat Cengiz Çebi, bugün (13.04.2011 Çarşamba) kılınan cenaze namazından sonra dualarla toprağa verildi.



Dün vefat eden Trabzonspor Divan Kurulu üyesi ve eski genel kurul divan başkanı avukat Cengiz Çebi, Trabzon Merkez İskenderpaşa Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Araklı Yolgören Köyü, Sıra Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında dualar ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Çebi'nin cenaze törenine, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Trabzon’un tanınmış avukatlarından olan ve bir dönem Trabzon Barosu başkanlığını da yapan Cengiz Çebi, Trabzonspor kulübünün uzun süre hukuk işlerini yürüten ve kongrelerinde divan kurulu başkanlığını yapmıştı.

Avukat Cengiz Çebi, genç yaşta yakalandığı amansız hastalığı atlatamadı. Uzun süre tedavi gören Avukat Cengiz Çebi dün hayata veda etti.

Çebi’nin genç yaşta yaşamını yitirmesi meslektaşlarını, Trabzonspor camiasını ve sevenlerini büyük acıya boğdu.

Merhum Çebi'ye Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

12 Nisan 2011 Salı

AV. CENGİZ ÇEBİ, HAKK’IN RAHMETİNE KAVUŞTU


Trabzon'un sevilen simalarından olan Avukat Cengiz Çebi, Hakk’ın rahmetine kavuştu.


Trabzon Barosu Avukatlarından olup, Trabzonspor Genel Kurullarının yıllarca Divan Başkanlıklarını yapmış, Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği’nin eski Başkanlarından Avukat Cengiz Çebi, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.


Cengiz Çebi'nin Cenazesi, yarın (13.04.2011 Çarşamba Günü) Trabzon İskender Paşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Araklı’daki aile kabristanlığında defnedilecektir.


Trabzonspor'dan Vefat Mesajı!


Trabzonspor'dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:


"Kulübümüz Divan Kurulu Üyesi ve Genel Kurul Divan Başkanı Avukat Cengiz Çebi'nin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Çebi'ye Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz" denildi.


Bizde güzel insan merhum Cengiz Çebi kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.


(Y.Kaynak: www.haber61.net – 12.04.2011 Salı)

11 Nisan 2011 Pazartesi

BTP; DP İLE İTTİFAK YAPACAK



Demokrat Parti (DP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile seçim ittifakında anlaştı.





Demokrat Parti (DP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile seçim ittifakında anlaştı. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in, ittifak çağrısına BTP'den yanıt geldi. Haydar Baş'ın Genel Başkanlığını yaptığı BTP, DP çatısı altında seçime girmeyi kabul etti.


OY PUSULASINDA ÇATI PARTİ DP’NİN İSMİ YER ALACAK


12 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi'nde ittifak yapacak partilerden “çatı partinin” ismi oy pusulasında yer alacak, ittifaka katılan diğer siyasi partiler ise oy pusulasından çıkarılacak.


İttifak yapmak isteyen siyasi partiler bu kararını YSK'ya bildirecek. İttifak sonucu hangi siyasi partinin adı altında birleşme sağlandıysa oy pusulasında o partinin adı kalacak


Bu durumu milletvekili aday listelerinin kesinleştiği 28 Nisan Perşembe gününe kadar YSK'ya bildirmeleri gerekiyor.


Birleşik oy pusulalarının basımına 2 Mayıs'ta başlanacak.


HABER: Özden ATMACA – 11.04.2011 Pazartesi

PATİLERİN 24. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ AÇIKLANIYOR


12 Haziran 2011 Pazar Günü yapılacak olan 24. Milletvekili adayı listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi.



12 Haziran 2011 Pazar Günü yapılacak olan 24. Milletvekili adayı listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi. Özellikle AK PARTİ ve CHP Listelerinde büyük şok yaşayanlar oldu. Ak Parti Trabzon Milletvekillerinden bazıları diğer illerden aday gösterilirken bazıları da aday gösterilmedi. Yeni adaylar arasında sürpriz isimler var.


YSK’ya teslim edilen listelerde aşağıdaki isimler aday gösterildi.


AK PARTİ'nin Trabzon’daki 24. Dönem Milletvekili Aday Listesi


1-Faruk Nafız Özak 19.04.1946 İnşaat Yük. Müh.
2-Erdoğan Bayraktar 10.10.1948 İnşaat Yüksek Müh.
3-Aydın Bıyıklıoğlu 01.01.1954 Makine Yüksek Mühendisi
4-Safiye Seymenoğlu 03.03.1964 Mimar
5-Yunus Karabela 15.10.1969 Uzman Doktor
6-Salih Cora 09.07.1981 Avukat


CHP'nin Trabzon’daki 24. Dönem Milletvekili Aday Listesi


1-Mehmet Volkan CANALİOĞLU - Öğretmen -Yüksek -TRABZON
2-Ali Türen ÖZTÜRK -Mühendis - Yüksek -TRABZON
3-Sedat GÖZAÇAN -Serbest - Yüksek -TRABZON
4-Güzide UZUN -Mühendis - Yüksek -TRABZON
5-Ahmet KAYA -Mühendis - Yüksek -TRABZON
6-Ali KOÇ -Öğretmen - Yüksek TRABZON


MHP’nin Trabzon'daki 24. Dönem Milletvekili Aday Listesi


1-Koray AYDIN - Makine Mühendisi
2-Halil MEMİŞ - Denetim Elemanı
3-Sabrı SADIKLAR - Gençlik Spor Eski İzmir İl Müdürü
4-Hayriye Nurcan YAZICI - Emekli Öğretmen
5-Rahmi COŞKUN - Bürokrat
6-Önder DEĞİRMENCİ - iş Adamı


SP’nin Trabzon'daki 24. Dönem Milletvekili Aday Listesi


1-Muhittin Hamdi YILDIRIM
2-Ümit İSMAİLÇEBİOĞLU
3-Necati ERAYDIN
4-Mustafa YILMAZ
5-Mehmet UZ
6-Mustafa GÜNEY


HAS PARTİ’nin Trabzon'daki 24. Dönem Milletvekili Aday Listesi


1-Şeref MALKOÇ - Avukat
2-İsmail Hakkı KÜÇÜKALİ - Mali Müşavir
3-Ali Haydar BAŞ - Mühendis
4-Mehmet Arif KÖROĞLU - Doktor
5-Ahmet Aktoğan - Öğretim Üyesi
6-Murat İSKENDER - Emekli




HABER: Özden ATMACA – 11.04.2011 - Pazartesi

NİSAN AYI KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI


Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Nisan ayı Toplantısı Trabzon Valiliği A Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.



Vali Yardımcısı Mahmut Halal’ın başkanlık yaptığı toplantıya belediye başkanları, ilçe kaymakamları ve daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.


Trabzon’da kamu yatırımlarının 2011 yılı Mart ayı sonu itibariyle değerlendiren Vali Yardımcısı Halal;


“20 yatırımcı kuruluş 15 ana sektör ve değişik alt sektörlerde 2,1 Milyar TL toplam tutarı olan bin 590 adet proje üzerinde çalışmalarını sürdürmüştür. Bu projeler için 2011 yılında genel, özel idare ve döner sermaye bütçelerinden toplam 327 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup, Mart ayı sonuna kadar 75 Milyon TL harcama yapılarak %23 nakdi, %23 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.


Yatırımların kamu sektörü itibariyle değerlendirilmesinde eğitim sektörünün birinci sırada yer aldığını ifade eden Vali Yardımcısı Halal;


“Eğitim sektörü, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları spor tesisleri yapımı için 23 Milyon TL ile toplam 30 Milyon TL harcama yapılarak, toplam harcamanın % 41’i ile ilk sırada yer alırken, konut sektörü, Toplu Konut İdaresinin Başkanlığının sosyal ve diğer konut harcamalarını içeren 16 Milyon TL harcama ve toplam harcamanın %22 ‘si ile ikinci sırada, ulaştırma sektörü ise 11 Milyon TL harcama ve toplam harcamanın %14’ü ile üçüncü sırada yer almaktadır” şeklinde konuştu.


Kuruluşlar bazında da yatırımları değerlendiren Vali Yardımcısı Halal, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Gençlik Spor İl Müdürlüğü 23 Milyon TL harcama ile ilk sırada yer alırken, bu kuruluşu yaklaşık 17 Milyon TL harcama ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve 11 Milyon TL harcama ile de Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü izlemiştir. Trabzon’da 2011 Mart ayı sonu itibariyle 56 proje tamamlanmıştır. Bu projelerin 33 âdetine bu yıl içerisinde başlanmış ve tamamlanmış kalan 23 âdeti ise 2011 yılından önce başlanan ve bu yıl tamamlanan projelerdir. Halen üzerinde çalışılan 205 projenin 109’una bu yıl başlanmış, 96’sına ise 20111 yılında önce başlanmış ve tamamlanmasına çalışılmaktadır. Dönem itibariyle başlanma aşamasındaki proje sayısı bin 329 olup, bu projelerin çoğunluğunu İl Özel İdaresi ile KÖYDES’in küçük altyapı projeleri oluşturmaktadır”


Toplantı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler vermesinin ardından son buldu.


HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN – 11.04.2011 Pazartesi

ABD'NİN 'SİVİLLERİ KORUMAK' ZIRVALIĞI


ABD'NİN 'SİVİLLERİ KORUMAK' ZIRVALIĞI


Nobel ödüllü savaş muhabiri John Pilger, İngiliz New Statesman için kaleme aldığı yazısında, Batı'nın Libya'ya saldırısının 'sivilleri korumak' amacında olduğu iddiasına karşı çıkıyor, saldırının; kaynakları zengin ülkelere dönük tarihi eski açgözlü tecavüzlerin bir devamı olduğunu ifade ediyor.




JOHN PILGER* (www.timeturk.com)


Libya'ya dönük Avro-Amerikan saldırısının kimseyi korumakla bir alakası yok, yalnızca ölümcül saflar böyle bir zırvalığa inanabilirler. Bu, dünyanın kaynak zengini stratejik bölgelerinde ortaya çıkan halk isyanlarına Batı'nın bir yanıtı ve yeni emperyal rakibi Çin'e karşı yıpratma savaşının başlangıcı.


Başkan Barack Obama'nın tarihsel olarak varlığı artık garanti. O, Amerika'nın Afrika'yı işgal eden ilk siyah başkanı. Libya'ya tecavüzü, kıtanın karlı doğal kaynaklarını Afrika'nın fakirleştirilen insanlarından ve hızla ticari etkisi genişleyen Çin'den çekip güvenlik altına almak için 2007'de kurulan ABD Afrika Komutanlığı tarafından yürütülüyor.


Angola ve Nijerya ile birlikte Libya, Çin'in öncelikli petrol kaynağı. Amerikan, İngiliz ve Fransız uçakları şimdi hem "iyi" hem de "kötü" Libyalıları yakarken, 30 bin Çinli işçinin tahliyesi yolda, belki de kalıcı olarak. Oysa Batılı yetkililerin ve medyanın "deli ve suçlu Albay Kaddafi" kendi insanlarına karşı "soykırım"a hazırlanıyor açıklamaları hala kanıtlanmayı bekliyor. Zira bu, Yugoslavya'nın parçalanışının finali ve Avrupa'nın en büyük ABD askeri üssünün kuruluşunda Kosova ile ilgili sahte "insani müdahale" ihtiyacı iddialarının hatırlatıyor.


Detaylar da benzer. Libya'nın "demokrasi yanlısı isyancılar"ı söylentilere göre Albay Halife Haftar'ın komutasında. Kendisi, ABD Jamestown Vakfı'nın yaptığı bir çalışmaya göre, 1988'de Libya Ulusal Ordusu'nu "Amerikan Haber Alma Teşkilatı'nın güçlü desteği" ile kurdu. Son 20 yılda Albay Haftar, kendisine eğitim kampı da sağlandığı CIA'nın merkezi Virgina Langley'den çok uzakta yaşamıyordu. El Kaide'yi ve Bush / Blair'in Irak ile ilgili yalanlarını senaryolaştıran Irak Ulusal Kongresi'ni yaratan Mücahitler de, yeşil Langey'de aynı zamanda benzer bir şekilde onurlandırılmıştı.


Libya'nın diğer "isyan"cı liderleri arasında her ikisi acımasız bir şekilde görüş ayrılıklarını bastırma konusunda etkileyici bir üne sahip Kaddafi'nin Şubat'a kadar adalet bakanı olan Mustafa Abdul Jalil ve İçişleri Bakanı General Abdel Fattah Younes de bulunuyor. Libya'da Kaddafi'nin insan hakları ihlalleri rekorlarına karşı öfkeyi de içeren bir iç savaş ve kabile savaşı yaşanıyor. Yine de bu Libya'nın bağımsızlığı ve kullarla dolu bölgede Batı'ya tolere edilmez gelen rejimin yapısı değil, bu düşmanlık, Kaddafi Batı destekli kendisinden daha nefret uyandıran bir tiran olan feodal kral İdris'i devirdiğinden beri 42 yıldır ancak değişti. Bedun abartması ve acayip yolları ile Kaddafi çok uzun zamandır ideal bir "deli köpek" (Daily Mirror), şimdi kahraman ABD'li, İngiliz ve Fransız pilotların Trablus'un gebelik hastanesi ve kalp merkezinin de içinde bulunduğu kentsel yaşam alanlarının bombalaması için. ABD'nin en son 1986'daki bombardımanı evlatlık kızını öldürmeyi başarmıştı.


ABD'nin, Britanya'nın ve Fransa'nın başarmayı umdukları şey insanların özgürleşmesinin karşıtı. Washington'un, Londra'nın ve Paris'in ses ve şiddeti, el altından çabalarda, Tunus ve Kahire'nin Ocak'lı umut günlerinin hatırasını bulanıklaştırmayı ve hem diktatörden hem de yabancıların talepleri doğrultusunda yozlaşanlardan ülkelerini kurtarmaya çalışan Libya'nın hakiki demokratları ve ulusalcılarının çoğunun dikkatlerini kalplerini alarak kazanımlarının sessizce çalınmamasını garantileme görevinden dağıtmayı başardı. 23 Mart'ta ABD destekli Mısır ordusu tüm grev ve protestoları hariç tutan bir kararname yayınladı. Bu batıda ancak haberleştirildi. Akredite şeytan ve gerçek haşere İsrail, Kaddafi ile şimdi toptan toprak hırsızlığına ve atılmalarına devam edebilir. Facebook, 15 Mayıs'a topyekün Filistin isyanı -Üçüncü İntifada- çağrı sayfasını kapatma baskısı altında.


Bunlardan hiçbiri şaşırtıcı olmamalı. Tarih, Asya Times'a konuşan iki üst düzey Birleşmiş Milletler diplomatının ifşa ettiği gibi bir çeşit entrikadan azı değil. BM'nin saldırı yerine neden gerçekleri araştırma komisyonu kurmadığı sorularına karşılık kendilerine görüşmenin Beyaz Saray ile Suudi Arabistan arasında gerçekleştiğini söylenmiş. Suudiler Bahreyn'de halk isyanını bastırırlarken ABD "koalisyonu" huysuz Kaddafi'den "hırsını çıkartacak." Son söylenen başarıldı, eli kanlı Bahreyn Kralı Londra'da kraliyet düğününün konuğu olacak.


Bu hareketin somutlaştırılması; Başbakan olarak tek gerçek işi televizyon endüstrisinin servetine striptizci Michael Green'i katmak olan David Cameron'dur. Yemen'de insanlar 18 Mart'ta Abdullah Saleh'e başkaldırıp Saleh rejimi 52 göstericiyi katlederken, Cameron, onun gibi Britanya icadı tiranlara Körfez'de silah satıyordu. Cameron kayda değer hiçbir şey de söylemedi. Yemen "bizimkilerden biri" dedi, Britanya Dışişleri Bakanlığı'nın yapmayı sevdiği gibi. Şubat'ta Cameron kendisinin "devletin çok kültürlülüğü"ne -Müslümanlar için bir kod- saldırıda ifşa etti. "Son yılların toleransından da azına çok ihtiyacımız var" dedi. Bunun için Fransa'nın faşist Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen tarafından alkışlandı. "30 yıldır kamu yaşamından bizi alıkoyan açıklama tam olarak böyle bir şeydi" dedi. Le Pen bunun üzerine Financial Times'a ve ekledi: "Onu sadece kutlayabilirim."


Britanya imparatorluğu en açgözlü zamanında görev icabı çok sayıda David Cameron üretti. Victoria çağının çoğu "uygarlaştırıcı"sından farklı olarak günümüzün oturaklı Dört Büyükler'inin (İngiltere'nin dört ticaret bankası: Barclays, Lloyds, The Midland, The National Westminster -ç.n.) savaşçıları -William Hague (Dışişleri Bakanı -ç.n.), Liam Fox (Savunma Bakanı -ç.n.) ve ihanetçi Nick Clegg'i (Başbakan vekili -ç.n.) ilave ederek- mesafeleri ve kültürleri değiştirmede demeç ve hareketlerinin sonuçları olan kan dökmeye ve ıstıraba dokunmuş değiller. Onlar, daima aşağılayıcı bir havada baygın ıvır zıvırları ile yurt içinde olduğu gibi yurtdışında da korkaklar. Hediyeleri; savaş, ırkçılık ve Britanya'nın zor kazanılmış sosyal demokrasisinin yıkımıdır. Gelecek sefer, yapmanız gerektiği gibi yine yüz binler olup sokaklara çıktığınızda bunu hatırlayın.


*John Pilger: Uzakdoğu Asya uzmanı ünlü İngiliz gazeteci, yazar ve yapımcı.


ETHA


Kaynak: www.timeturk.com - 11 Nisan 2011 Pazartesi - 11:13

ABD'NİN KATLİAM GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI


ABD askerlerinin 2005 yılında Irak'ta yaptığı katliam görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, askerler, gözaltında bulunan Iraklıların üstüne gerçek mermilerle ateş ediyor ve el bombası atıyor.


BAĞDAT- ABD'nin 2003 yılında işgal ettiği Irak'ta yaşanan onlarca katliam, yıllar sonra dahi ortaya çıkmaya devam ediyor. 2005 yılında yaşanan bir olayın görüntüleri, internette yayınlandı.


Amatör videoya çekilmiş görüntülerde, Amerikan askerleri, Bucca'daki gözaltı kampında bulunan Iraklılara ateş ediyor, el bombası atıyor. Olayda 4 Iraklı yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralanıyor.


Amerikan askerlerinin Kuran yakması üzerine başlayan isyanı kanlı bir şekilde bastıran ABD ordusu, olayın kaçakçılığı önlemek için yapıldığını iddia etmişti.


ETHA


www.timeturk.com - 11 Nisan 2011 Pazartesi - 11:30

10 Nisan 2011 Pazar

AKÇAABAT’TA ‘POLİS HAFTASI’ KUTLANDI


Türk Polis Teşkilatı’nın 166. Kuruluş Yıldönümü, Akçaabat’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.



Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Bnb. Okan Uslu, İlçe Emniyet Müdürü İsa Yılmaz, daire amirleri, emniyet mensupları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Akçaabat Emniyet Müdürü İsa Yılmaz’ın Atatürk anıtına çelenk konulması ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kutlama töreninde, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Komiser İlker Durmuş yaptı.



İlker Durmuş konuşmasında;


“Türk Polisi, kutsal görevini, çağın teknolojisini kullanarak, sürekli kendini yenileyip geliştirerek, hukuk kuralları içinde, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insan haklarına saygılı, laik ve sosyal hukuk devleti bilinci ile mesai kavramı gözetmeksizin, en iyi ve en verimli şekilde yerine getirmeye devam etmektedir” dedi.


Halkın desteğini almayan bir çalışmanın başarılı olma şansının zayıf olduğunu ifade eden Durmuş;


“Suçların giderek arttığı, çeşitlendiği, suç işleme vasıta ve tekniklerinin geliştiği ve uluslar arası organize hale geldiği günümüzde, polisin, suçların önlenmesinde, halkın desteği, olmadan başarılı olabileceğini düşünmek, mümkün değildir” diye konuştu.



Kutlama; Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde tebriklerin kabul ile sona erdi.


www.akcaabathaber.com - 10 Nisan 2011 Pazar