9 Nisan 2011 Cumartesi

AKÇAABAT ‘HAÇKALI BABA HASTANESİ’ ÇOK YAKINDA AÇILIYOR


Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nin hizmete açılışı için gerekli olan bütün hazırlıklar sona ermek üzere.


Konuyla ilgili hastanenin hizmete açılış hazırlıklarını yerinde görmek üzere Başhekim Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın’ı ziyarete gittik. Ancak Başhekim Aydın’ın görevde olması nedeniyle Hastane Müdürü İbrahim Küçük’ten hastane ile ilgili bazı bilgiler aldık.


Trabzon’un en lüks hastaneleri arasında olacak



Haçkalı baba Hastanesi; 34.000 M2 toplam kapalı alana sahip olup, 3 bloktan oluşmaktadır. Hastanenin kapasitesi 201 yataktır. Hasta odaları tek kişilik ve çift kişilik odalardan oluşmaktadır. Hastanede Dâhiliye ve Cerrahi Yoğun Bakım ünitesi bulunmaktadır.



Tüm branşlarda Nisan ayı ortalarında hizmet verilmeye başlanacak. Ayın 15’ ine kadar tüm eksiklikler tamamlanacak. Tüm branşlarda poliklinikler olacaktır.



Hastanede toplam 34 adet poliklinik var. Şu andaki duruma göre; bir hekime 3 muayene odası düşecek durumdadır. Orta kısımda hekim odası ve yanlarda ise birer hasta muayene odası bulunmaktadır.











Hastanede 6 adet ameliyat odası mevcuttur. Hastanede bir tek acil servis var. Biri ambulans girişi ve diğeri ise normal giriş olmak üzere Acil Servisin iki farklı girişi bulunmaktadır.



En son teknoloji donanımlı tıbbi cihazlar genelde tamamlanmış durumda, montaj çalışmalar sürmektedir. Ameliyathaneler tamamlandı. Yoğun Bakım Servislerinin ihalesi yapılmış. Cihazlar en yakın zamanda getirilerek yerlerine montajları yapılacak.



Tomografi ve Emar cihazlarının ihaleleri de yapılmış durumda. Hastane en son teknoloji ile donatılmış durumda, hekimler, diğer personeller ve ekipmanlar çalışamaya başladığında hastalar için sağa sola gitme zorunluluğu olmayacak. Bütün işlemler hastanede yapılır durumda olacak.
Hastanede her şey çok lüks olarak yapılmakta.



Çevre için diğer büyük bir kolaylık da hastane içerisinde 17 yataklı bir bölüm psikiyatri hastaları için dizayn edilmiş durumda. Artık kronik vakalar hariç, psikiyatri hastaları uzaklara gitmek zorunda kalmayacaklar.


Hastanede şu anda atanmış bir başhekim ve bir hastane müdürü görev yapmaktadır. Diğer kadrolar henüz gelmemiştir. Eski Akçaabat Devlet Hastanesinden de bazı kadrolar buraya aktarılacaktır.

Şu an en büyük sorun: Kavşak Düzenlemesi



Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesine geçişler Giresun-Trabzon Devlet Karayolu ile Düzköy Devlet karayolu kavşağından sağlanmaktadır. Şu anda kavşağa basit bir düzenleme yapılmış olup ileri düzeyde bir kavşak yapılmadıkça büyük trafik kazalarının meydana gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünce gerekli önlemlerin şimdiden alınması büyük zarurettir.

TRABZON HABER AJANSI – 04.04.2011 - Pazartesi

‘TRABZONLU KANUNİ’ KUTLAMALARI 26 NİSANDA BAŞLIYOR



Kanuni Haftası, Kanuni Sultan Süleyman'ın Doğduğu Trabzon'da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak.



Kanuni Haftası, Kanuni Sultan Süleyman'ın Doğduğu Trabzon'da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak.

Her yıl kutlanmakta olan Kanuni Kutlamaları bu yılda kutlanacak. Kanuni’nin doğduğu Ortahisar Mahallesinde gerçekleştirilecek kutlamalar öncesi Vakıf yöneticileri bir toplantı yaptı.

Kutlamalarda alınması gereken önlemler ile yapılacak faaliyetler değerlendirildi.

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı’nca alınan kararla, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğumunun 516. yıl dönümü kapsamında, 26 Nisan tarihinden itibaren çeşitli etkinliklerle kutlanacak.


26 Nisan 2011 Salı günü mehter yürüyüşü gerçekleştirilerek, kutlamaların önemi, Kanuni Evi, önünde anlatılacak, Kanuni Anadolu Lisesinde de Kanuni ile ilgili tiyatro sahnelenecek. Kutlamalar çerçevesinde misafirlere Kanuni Pilavı ikram edilecek.

HABER: Gazeteci Yazar Nevzat YILMAZ – 08.04.2011 Cuma

TRABZON TOKLU MAHALLESİNDE TRAFİK KAZASI; 1 ÇOCUK AĞIR YARALI


Trabzon Merkez Toklu Mahallesi Sahil Yolu Kur’an Kursu Sapağında bir otomobilin çarptığı 6 yaşındaki Kerem yaşam savaşı veriyor.


Trabzon'un Toklu Mahallesi eski Sahil Yolu’nda bir otomobilin çarpması sonucu ağır şekilde yaralanan 6 yaşındaki çocuk, hastanede yaşam mücadelesi veriyor.
Yaklaşık 2 yıl önce kız çocukları Nisanur Bayram'ı trafik kazasına kurban veren Bayram ailesi, şimdi de trafik kazası geçiren 6 yaşındaki çocukları Kerem Bayram'ın ağır şekilde yaralanmasıyla ikinci şoku yaşıyor.

Edinilen bilgiye göre, Toklu mahallesi eski Sahil Yolu mevkiinde meydana gelen trafik kazasında annesiyle birlikte yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan Kerem Bayram, bir anda annesi Zeynep Bayram'ın elini bırakarak yola çıktı. Bu sırada seyir halinde bulunan ve doktor olduğu iddia edilen U.M. yönetimindeki 61 TK 111 otomobilin çarpması sonucu ağır şekilde yaralanan minik Kerem, ambulansla Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kerem Bayram, buradaki ilk müdahalenin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edilirken, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Sürücü U.M. ise olayla ilgili gözaltına alındı.

Öte yandan 4 çocuk sahibi baba Yusuf ve anne Zeynep Bayram’ın yaklaşık 2 yıl önce 5 yaşındaki kızları Nisanur Bayram'ı da Akçaabat ilçesinde trafik kazasında kaybettikleri ortaya çıktı. Hastanede sinir krizi geçiren anne Zeynep Bayram, tedavi altına alındı.

www.haber61.net - 09 Nisan 2011 / 18:24

YAŞAR YOLDAŞ, DUALARLA EBEDİYETE UĞURLANDI


Dün Hakk’ın rahmetine kavuşan Trabzon Kuzey TV yöneticisi Serkan Yoldaş’ın amcası emekli veznedar Yaşar Yoldaş(65), bugün (09.04.2011 Cumartesi Günü) dualarla toprağa verildi.





Dün (08.04.2011 Cuma Günü) Saat 10.00’da Trabzon ‘Kuzey TV’ Yöneticisi Serkan Yoldaş’ın amcası ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü eski Personel Müdürlerinden Asiye (Mumcu) Yoldaş’ın eşi, Trabzon Gazipaşa Mahallesi eski sakinlerinden Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü emekli veznedarları Yaşar Yoldaş, yakalandığı kanser rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde yaşamını yitirmişti.


Merhum emekli veznedar Yaşar Yoldaş’ın cenazesi; bugün (09.04.2011 Cumartesi Günü) Trabzon İskenderpaşa Camii’nde, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Bahçecik Mahallesi’ndeki aile mezarlığında dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.




Tarihi Trabzon İskenderpaşa Camii Avlusundaki cenaze töreninde helallik, camii imamı tarafından alındı. Cenaze namazı, Cami müezzini Davut Süer tarafından kıldırıldı.


Cenaze törenine Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Trabzon Belediyesi Basın Yayın Müdürü Ahmet Yoloğlu, Trabzon Vakıflar eski Bölge Müdürü Nihat Üçüncü, SP eski İl Başkanı İnş. Y.Müh. Mustafa Özdaş, Yıldızlı LAZMOD'un Sahibi Ali Çobanoğlu, merhumun yeğeni Kuzey TV yöneticisi Serkan Yoldaş, merhumun eşi Vakıflar eski Personel Müdürü Asiye Yoldaş, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı mimarlarından merhumun oğlu Erdinç Yoldaş, akraba, eş, dost, arkadaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Trabzon Gazipaşa Mahallesinde yetişen Yoldaş, Trabzon karma Ortaokulunda (Şimdiki Cudibey İ.Ö.O), Trabzon Ticaret Lisesinde okumuştu. Bir süre Cumhuriyet Mahallesinde oturduktan sonra Akçaabat Yıldızlı Beldesine yerleşmişti.


Merhum Yaşar Yoldaş; yaklaşık 6 ay önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedavi görmeye başlamıştı. Yoldaş; evli olup ve biri erkek, biri kız olmak üzere 2 çocuk babasıydı.


Merhum Yaşar Yoldaş’a Allah’tan rahmet ve eş, dost, akraba ve sevenlerine ve kederli ailesine sabırlar dileriz.



TRABZON HABER AJANSI – 09.04.2011 Cumartesi

FOTOĞRAFLAR









FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU - 09.04.2011 Cumartesi

TRABZON ‘KUZEY TV’ YÖNETİCİSİ SERKAN YOLDAŞ, AMCASINI KAYBETTİ

KUZEY TV Yöneticisi: Serkan YOLDAŞ - FOTO: Muhammet YAVRUOĞLU

Trabzon 'KUZEY TV' Yöneticisi Serkan Yoldaş’ın amcası emekli veznedar Yaşar Yoldaş Hakk’ın rahmetine kavuştu.


Trabzon ‘Kuzey TV’ Yöneticisi Serkan Yoldaş’ın amcası ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü eski Personel Müdürlerinden Asiye (Mumcu) Yoldaş’ın eşi, Gazipaşa Mahallesi eski sakinlerinden Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü emekli veznedarları Yaşar Yoldaş, bugün (08.04.2011 Cuma Günü) Saat 10.00’da yakalandığı amansız hastalık; kanser rahatsızlığından yaşamını yitirdi.

Merhum Yaşar Yoldaş’ın cenazesi yarın (09.04.2011 Cumartesi Günü) Trabzon Taksim Meydanındaki İskenderpaşa Camii’nde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra aile mezarlığına defnedilecektir.

Ciddiyeti ve ağırbaşlılığı ile tanınan Yaşar Yoldaş; uzun süre Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünde Yurt Müdür vekilliği ve Trabzon Vakıflar Saymanlık Müdürlüğünde veznedarlık yapmıştı.

Trabzon Gazipaşa Mahallesinde yetişen Yoldaş, Trabzon karma Ortaokulunda (Şimdiki Cudibey İ.Ö.O), Trabzon Ticaret Lisesinde okumuştu. Bir süre Cumhuriyet Mahallesinde oturduktan sonra Akçaabat Yıldızlı Beldesine yerleşmişti.

Merhum Yaşar Yoldaş; yaklaşık 6 ay önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedavi görmeye başlamıştı. Yoldaş; evli olup ve biri erkek, biri kız olmak üzere 2 çocuk babasıydı.

Merhum Yaşar Yoldaş’a Allah’tan rahmet ve eş, dost, akraba ve sevenlerine ve kederli ailesine sabırlar dileriz.

TRABZON HABER AJANSI – 08.04.2011 Cuma

8 Nisan 2011 Cuma

“ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNİZİ HEDEFLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA YAPIN”


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Trabzon Dünya Ticaret Merkezinde gerçekleştirilen ‘Educaturk Yüksek Öğretim Günleri’ Fuarının açılışına katıldı.



7–8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Educaturk Yüksek Öğretim Günleri Fuarı’nın açılışını Vali Kızılcık’ın yanı sıra, Yomra Kaymakamı Osman Varol, Kaşüsütü Belediye Başkanı Mustafa Çam, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Educaturk yetkilileri yaptı.


Vali Kızılcık, fuarın geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kendi hedefleri doğrultusunda üniversite tercihlerini yapmasına katkı sağlayacağını ifade etti.



Fuara katılan üniversite, yurtdışı eğitim kurumları, lise ve dershane yetkililerinin öğrencilerin hedefleri doğrultusunda tercih yapmaları için burada bulunduklarını ifade eden Vali Kızılcık,


“Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Sizlerin kendi hedefleriniz doğrultusunda daha iyi eğitim görmeniz amacıyla, üniversitelerimiz burada kendilerini sizlere beğendirmeye çalışıyor. Başarılı insan olmadan hiçbir faaliyetin başarısından ve kalitesinden bahsetmek mümkün olmayacaktır. Bugün 160’ın üzerinde devlet ve vakıf üniversitemiz bulunmaktadır. Bununla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.


Öğrencilerin, üniversite tercihlerini yaparken kendi yeteneklerini göz önünde bulundurması gerektiğini belirten Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Üniversitelerimiz daha başarılı, geleceğe daha ümitli bakan öğrencileri bünyesine katmak ve kendi başarılarına başarı katmak istiyorlar. Bu anlamda sizlere bir bakıma kendilerini beğendirmek için burada stantlarını açtılar. Kendi yeteneğinize en uygun olan üniversiteyi tercih edin. Hem kendiniz mutlu olun, hem üniversitelerin başarılı olmasını sağlayın hemde devletimize ve toplumuza hizmet edin. Başta Educaturk olmak üzere üniversite yönetimlerine ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerimize böyle bir organizasyon gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum”



Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı ise, öğrencilerin üniversite tercihleri sırasında velilerin çocuklara baskı yapmaması gerektiğini kaydederek,


“Öğrencilerimiz YGS sınavlarına girdiler. Ben öğrenci velilerimize sesleniyorum. Lütfen çocuklarınızın yetenekleri oldukları alanlarda tercih yapmalarını isteyin. Öğrencilerimiz istedikleri alanlarda eğitim görürseler başarılı olurlar” dedi.


Vali Kızılcık ve beraberindekiler daha sonra 20 yüksek öğretim kurumunun yanı sıra yurtdışı eğitim kurumları, dershaneler ve Trabzon’da bulunan liseler olmak üzere toplam 50 standın bulunduğu Educaturk Yüksek Öğretim Günleri Fuarını gezdi. (VB – 08.04.2011 Cuma)

VAKIF ‘AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’ MÜTEVELLİ HEYETİNDEN VALİ KIZILCIK’A ZİARET


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Özel Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu, Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ve Mütevelli Heyeti Üyesi Av. İbrahim Keskin’i makamında kabul etti.



Valisi Kızılcık, Avrasya Üniversitesi’nin Trabzon’a katacağı entelektüel katkı ve ekonomik getirinin şehrin daha ileriye gitmesinde önemli rol oynayacağını belirterek,


“Özel Avrasya Üniversitesi’nin Trabzon’a kazandırılması bölgemizin eğitim merkezi olma iddiasını daha da güçlendirecektir. Eminim ki bu nesillerden nesillere devredilecek, şehrimiz ve ülkemiz için de bir kazanç olacaktır” şeklinde konuştu.


Avrasya Üniversitesi’nin eğitim alanında Trabzon’a canlılık getireceğini kaydeden Rektör Dumanoğlu ise,


“İnşallah biz de yeni üniversitemizi 2011-2012 eğitim -öğretim döneminde faaliyete geçirmiş olarak Trabzon'a can veren kuruluşlardan olacağız. Trabzon eğitimde daha iyiyi, daha ileriyi hak ediyor. Üniversite olarak Trabzon’umuzun hem bilim hem de eğitim alanına katkı sağlamak için çalışacağız” dedi.
(VB – 08.04.2011 Cuma)

7 Nisan 2011 Perşembe

KUL VE EKİBİ “BAŞARILI..!”

 

Trabzon İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu, İl Özel İdaresinin bir yıllık faaliyetlerini RAPOR olarak meclise sundu.



Denetim kurulu raporunda, özel idarenin yatırım programlarında, planlamalarda, harcamalarda yasa kural ve yönetmenliklere uyulduğunu belirtti. Rapor meclis tarafından onaylandı.

Öneriler de getirdi


İl Genel Meclisi denetim kurulu yedek parça temininde komşu illerden de fiyat araştırması yapılmasını isterken, kurumun gelir ve giderleri ile ilgili otomasyon sisteminin oluşturulmasını da talep etti. Yeni yol yapımında ise önceden arazi sahiplerinden muvafakat alınmasını gerektiğini hatırlattı.


Trabzon il genel meclisince Ocak ayında oluşturulan ve il özel idaresinin bütün hizmetlerini denetlemekle görevlendirilen denetim kurulu raporunu hazırladı. İl Genel Meclisine sunulan raporda, denetim kurulu, il genel sekreteri ve ekibini kurallar, yasalar ve yönetmenliklerle idare ettiği konusunda fikir beyan etti. Kurulun raporu meclis tarafından da onaylandı.

İl Genel Meclisinde seçilen denetim kurulu Emin Zurnacı, Osman Kara, Yüksel Coşkun, Şenol Bahadır ve İbrahim Öztürk’den oluştu. Kurulun başkanı İbrahim Öztürk, Ocak ayından itibaren kurumda denetimlerini sürdürdüklerini bütün akçeli işlerle ilgili ihale dosyalarını incelediklerini alım ve satımlarla ilgili dosyaları iç denetçiler gözetiminde kontrol ettiklerini belirterek “Yasalara aykırı bir aksaklık eksiklik ve hata görülmemiştir” dedi.


İl Genel Sekreteri İbrahim Kul ve ekibinin kurumun süratli rasyonel çalışması ile ilgili özel tedbirler aldığını da belirten komisyon başkanının 40 sayfalık raporunu meclis üyeleri istediği takdirde komisyonda alabilecek. Komisyon Başkanı Öztürk, raporun medyaya da istendiğinde verilebileceğini ifade etti.


Komisyonun il özel idaresinin daha rasyonel ve süratli çalışmasında bazı önerileri de oldu. Bu önerilerin içinde en önemlisi ise kurumun otomasyon sistemine hemen geçmesi oldu. Kurumun bütün birimleri ile teşkilatlanması ile elaman yaşlılığına da dikkat çekildi. Kurumda 400’ün üzerinde emekliliği geçmiş eleman olduğuna dikkat çeken rapor şu tespiti yaptı.. ”Hem elemanlar, hem de iş makineleri yaşlanmış..”


Bu arada, kurul kuruma ilginç bir öneri de getirdi ve iş makinelerinin yedek parça alınmalında komşu illerden de fiyat alınmasını istedi.


Denetim Kurulu raporu ile yıllık çalışmaları onaylanan il özel idaresi genel sekreteri İbrahim Kul, denetim kurulu raporlarındaki önerilerin kendilerine önümüzdeki yıl için ciddi bir yol haritası olacağını belirtti.


HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN – 06.04.2011 Çarşamba

VALİ KIZILCIK, REVİ VE ENCÜMEN ÜYELERİNİ KABUL ETTİ


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İl Genel Meclisi Başkanlığı’na yeniden seçilen Haydar Revi ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.



Yeni seçilen İl Genel Meclisi Başkanı Revi, Başkan vekilleri, meclis encümen üyeleri ve kâtip üyeleri tebrik eden Vali Kızılcık, yeni dönemde de başarılı çalışmalarına devam edeceklerine inandığını kaydetti.


Orta Doğu’da demokrasinin olmayışından dolayı sıkıntılar olduğunu ancak, ülkemizde demokrasinin insanlara önemli haklar kazandırdığını dile getiren Vali Kızılcık,

“Başkanlığınızın Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bir yıl başkanvekili, bir yıl encümen üyesi olarak görev yapıyorsunuz. Demokrasinin güzel yanlarından bir tanesi de bu. Bugün Orta Doğu’da yaşananlarının nedeni de insanların bu gibi haklarının bulunmamasıdır. Tabiri caizse oradaki insanların hiçbir hakkı yok” şeklinde konuştu.


Ülkemizde uygulanan demokratik sistem sayesinde insanların mutlu olduğunu belirten Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere kazandırdığı bu demokrasi sayesinde belirli periyotlar halinde yapılan seçimlerle herkes istediği pozisyonlara aday olabiliyor. Böylece insanlığa hizmet edebiliyor. Bu sayede de kendi hayatlarında mutlu ve memnun olabiliyorlar. Böyle bir demokratik sistemde olduğumuz için kendimizi mutlu addetmemiz, sistemi her geçen yıl daha da işler hale getirmemiz gerekir. Bu anlamda sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum”



Başkan Revi ise, çalışmalarına aralıksız olarak devam edeceklerini ifade ederek,

“Görev sürem doldu. Bu süreçten sonra bir seçim yaptık. Ve arkadaşlarım bana tekrar başkanlığı layık gördü. Özellikle İhtisas Komisyonlarının seçimlerinde meslek gruplarına önem verdik. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden aynı şevk ve heyecanla devam edeceğiz” dedi.
(VB – 06.04.2011 Çarşamba)

TRABZON EMNİYETİ SİLAH KAÇAKÇILARINA GÖZ AÇTIRMIYOR


İlimiz genelinde devam eden huzur ve asayişin devamının sağlanması, suçların deşifre edilmesi ve suçluların yakalanması amacıyla Emniyet Güçlerimiz çalışmalarına ara vermeksizin devam etmektedir.


Bu amaçla; Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen planlı operasyon kapsamında;


6136 SKM (Madde 12), Yasa Dışı Silah İmal Etmek, Satmak, Satmaya Aracılık Etmek, Nakletmek, Satmak Amaçlı Bulundurma olayları ile ilgili olarak yaklaşık 6 ay süre ile sürdürülen çalışmalarda;


Doğu Karadeniz Bölgesinde kontrolü zor, yüksek, dağlık ve ormanlık kesimlerde veya yerleşim yerleri dışında bulunan basit atölyelerdeki ilkel tezgâhlarda, bu bölgede yaşayan ve bu işi kendilerine meslek edinmiş şahıslar tarafından yasadışı imalathanelerde üretilen el yapımı silahların ülkemizin değişik illerine pazarlandığı, sevkiyatların ise genellikle araçlara gizlenerek, alıcılar tarafından teslim alınmak üzere şehirlerarası yolcu otobüsleri ile paket halinde gönderilerek, yolculuk yaptıkları esnada valizlerine gizleyerek, ya da kargo şirketleri vasıtasıyla göndermek suretiyle silah ve mühimmat kaçakçılığı yapıldığı tespit edilmiştir.


Şüphelilerin Konya, Bayburt ve Zonguldak İllerine gönderdiği silahlar ve silahları teslim alan şahıslar yapılan ortak çalışmalar ile yakalanmış, suç unsurlarına el konulmuştur.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarda Konya, Gümüşhane, Zonguldak illerinde 6 şüpheli şahsın yakalanmış, 3 şüpheli şahıs Konya ve Zonguldak İllerinde, 2 şüpheli ise İlimizde yapılan çalışmalarda tutuklanmıştır.


Yaklaşık 6 ay süresince yapılan çalışmalarda farklı çap ve markalarda; toplam 41 adet ruhsatsız tabanca, 42 şarjör, 89 adet fişek, 2 adet mavzer marka uzun namlulu silah, 28 adet mavzer fişeği, 1 adet kuru sıkı tabanca ve 1 adet kuru sıkı tabanca şarjörü ele geçirilmiştir.


Elde edilen bilgiler neticesinde yeteri kadar delil elde edildiği değerlendirildiğinden; Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda 06.04.2011 günü saat 06.00’da Trabzon İl Merkezi, Düzköy ve Tonya İlçelerinde eş zamanlı operasyon yapılmış, yapılan operasyon neticesinde 8 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 1 şüpheli şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.


06.04.2011 günü 06.00’da Trabzon İl Merkezi ve İlçelerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda ise; 2 adet ruhsatlı tabanca, 1 adet mavzer marka uzun namlulu silah, 2 adet kuru sıkı tabanca, 28 adet tabanca şarjörü, 309 adet tabanca fişeği, 38 adet mavzer fişeği ile birlikte silah yapımında kullanılan 23 adet silah parçası, 2 adet silah namlusu, 2 adet silah iğnesi, 1 adet mavzer kurma kolu mekanizması, 2 adet horoz mekanizması, 2 adet icra mili, 17 adet silah kabzası, 15 adet silah icra yayı ele geçirilmiştir.


Sürdürülen çalışmalar ve operasyon esnasında toplamda; 41 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatlı tabanca, 3 adet mavzer marka uzun namlulu tüfek, 3 adet kuru sıkı tabanca, 70 adet tabanca şarjörü, 398 adet tabanca fişeği, 61 adet mavzer marka tüfek fişeği ele geçirilmiştir.


Gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili soruşturma devam etmektedir.
(VB – 06.04.2011 Çarşamba)

5 Nisan 2011 Salı

İL GENEL MECLİSİ’NE YENİ ÜYE


Trabzon İl Genel Meclisi üyesi iken, CHP’den milletvekili aday adayı olup görevinden istifa eden Sedat Gözaçan’ın yerine CHP kontenjanından yedek üyesi Ali Rıza Sezgin, meclisin asil üyesi olarak göreve başladı.


Trabzon İl Genel Meclisinde iki dönemden bu yana görev yapan CHP’nin Beşikdüzü meclis üyesi Sedat Gözaçan’ın milletvekili aday adaylığı nedeniyle istifasının ardından yeni üye görevine başladı.


Gözaçan’ın yerine gelen meclis üyesi Ali Rıza Sezgin, Nisan ayı oturumlarına katılarak, ilk görev sorumluluğunu da üstlendi.


Son yerel seçimlerde yasa gereği CHP’nin yedek üyesi olarak seçilen Sezgin, Beşikdüzü Esnafa ve Sanatkârlar Odasında da yönetim kurulu üyeliği yapıyor.


Meclis Başkanı Haydar Revi, görevine yeni başlayan Sezgin’e meclisin işleyişi ve kuralları hakkında bilgi verdikten sonra; “Sayın Sezgin’in meclis çalışmalarına çok ciddi katkı vereceğine inanıyorum” dedi.


Beşikdüzü’nün yeni meclis üyesi Ali Rıza Sezgin de, kısa dönemde meclis çalışmalarını gözlemleyeceğini ve aktif olarak sorumluluk yükleneceğini ifade etti.


Sezgin, Sedat Gözaçan’dan takip edilmesi gereken korular ile sorunlar hakkında geniş bir bilgi edindiğini ifade ederek; “Konu ile ilgili olarak yabancılık çekmeyeceğime inanıyorum” dedi.


HABER – FOTO: Erdoğan TAFLAN - 05.04.2011 Salı

“EMNİYET TEŞKİLATI HUZURUMUZUN GÜVENCESİDİR”


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 166. yıl dönümü münasebetiyle Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Polis Okulu Müdürü Şaban Kutlu ve müdür yardımcılarını makamında kabul etti.



Vali Kızılcık, toplumun huzur ve güveninin teminatı olan Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 166. yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.


Emniyet Teşkilatının suçun önlenmesi ve suçlunun yakalanması kapsamında giderek güçlendiğini görmenin mutluluğu içerisinde olduklarını kaydeden Vali Kızılcık; “Gerçekten gelişen dünyamızda güvenlik teşkilatımızın güçlenmesi, toplumsal huzur ve barış açısından her geçen gün daha da önem arz etmektedir. Polis Teşkilatımızda modern teknikleri kullanarak, delilden suçluya gitme anlayışının güçlendiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.



Emniyet mensuplarını çalışmalarında gösterdikleri fedakarlıktan dolayı tebrik eden Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Emniyet Teşkilatımızın, Cumhuriyetten daha eski bir geçmişe dayanmasının verdiği güçle ve güvenle 21. yüzyıla daha güvenle bakmanın huzurunu yaşıyoruz. Fedakar ve cefakar çalışmalarınızdan dolayı sizlerin nezdinde tüm Emniyet Teşkilatı çalışanlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum.”


Emniyet Müdürü Feridun Boz, Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 166. yıl dönümü kapsamında hazırlanan plaketi Vali Kızılcık’a takdim etti. (VB – 05.04.2011 Salı)

50 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN İNGİLİZ VAHŞETİ!


İngiltere'nin Kenya'da yaptığı vahşetin belgesi sayılan fotoğraflar 50 yıl sonra ortaya çıktı.



İngiltere'nin sömürgecilik tarihindeki en dehşet verici anlardan biri olan Kenya'daki kanlı Mau Mau isyanı hakkında çok sayıda belge gün yüzüne çıktı.


İsyanı bastırmak için gösterilen çabaları anlatan belgeler, Kenya'nın bağımsızlığını ilan etmeye yaklaştığı günlerde Afrika'dan kaçırıldı ve yaklaşık 50 yıl boyunca hükümet arşivlerinde tutuldu.



Belgeler, dört yaşlı Kenyalının, İngiltere'ye başkaldırdıkları 1952 ve 1960 yıllarında işkence gördükleri iddiasıyla Dışişleri Bakanlığı'na dava açması sonucu bu yıl ortaya çıktı. Davacılar, Mau Mau isyancılarına karşı yapılan sistematik işkence kapsamında, "hadım edilme ve şiddetli cinsel saldırılar dâhil olmak üzere anlatılamayacak kadar ağır işkencelere maruz kaldıkları" iddiasında bulundu.


Perşembe günü İngiltere Yüksek Mahkemesi'nde başlayacak olan dava, hükümet arşivlerindeki yer alan 300 kutu belgenin gün yüzüne çıkmasını sağladı. 1963 yılında Afrika'dan kaçırılan belgeler, Kenya'nın bağımsızlığını kazanmasından birkaç gün önce İngiltere'ye getirilmişti.


www.timeturk.com - 05 Nisan 2011 Salı - 14:46