5 Mart 2011 Cumartesi

“AKP; ZÜCACİYE DÜKKÂNINA GİRMİŞ FİL GİBİ…”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal Başkanlığındaki MHP Heyeti, Akçaköy Kültür ve Dayanışma Derneği’ni Ziyaret Etti.



Ziyaret sırasında Başkan Faruk Bal, “Türkiye'yi 8.5 yıldır tek başına yöneten ve şimdiye kadar da züccaciye dükkanına girmiş fil gibi her şeyi kırıp döken AKP iktidarından hesap sormanın zamanı gelmiştir'' dedi.


TBMM tarafından 12 Haziran 2011 tarihinde; 24. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin yapılması için karar alınması üzerine partiler kıyasıya yarışa girdi. Üstelik Anadolu’nun pek çok kentinde yaşanan göç nedeniyle milletvekili sayılarında düşüş olması bu yarışı daha da kızıştırıyor.



24. Dönem Milletvekilliği Seçimleri öyle önceki seçimler gibi çantada keklik gibi görünmüyor. Onun için partiler sahaya inerek, görücüye çıkmaya başladı. Artık; Milletvekilliği aslanın ağzında değil, karnında…



MHP’liler Trabzon’da seçim çalışması yaparak, seçim beyannamesini parti teşkilatlarının yanı sıra esnafa, STÖ’lere ve halka anlatmaya devam ediyorlar.



Bu amaçla bugün Trabzon’daki Bayburtlular Derneğini ziyaret ettikten sonra seçim beyannamesini Trabzon kamuoyuna anlatmak ve tanıtmak için MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet eski Bakanı Faruk Bal, Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, MİARGED Yönetim Kurulu Başkanı (İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolörü) Halil Memiş, Akçaabat Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Akçaköy eski Belediye Başkanı Osman Memiş ve beraberindeki MHP Heyeti 05 Mart 2011 Cumartesi Günü Saat 14.30’da Trabzon Merkez Fatih Mahallesi Hacı Ziya Habiboğlu Geçidi yanındaki Akçaköy Kültür Ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiler.



MHP heyetini Akçaköy Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Seymen Komar, Başkan Yardımcısı Bünyamin Memiş ve çok sayıda Akçaköy Beldeli vatandaş karşıladı.



Çok sıcak bir atmosferde geçen ziyarette çaylar içilirken Milletvekili Yunusoğlu kısa bir konuşma yaptı. Ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet eski Bakanı Faruk Bal, sohbet havasında uzun bir konuşma yaptı.

 

Başkan Bal; konuşmasında Ülkede yaşanan işsizlik, göç ve yolsuzluk konularına değindi. Dünyada eğitimli işsizlerin en olduğu ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, Ak Parti İktidarı 8.5 yıldan beri işsizliğe çare bulamadığı gibi bilakis işsizlerin hızla arttığını söyledi. Yanlış özelleştirmelerin de işsizliği olumsuz yönde etkilediğini belirterek, AK Parti iktidarı; Türkiye’yi Kıbrıs, Ege ve Ermenistan konularındaki yanlışları ile ülke geleceğini tehlikeye attığını söyledi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ''Türkiye'yi 8.5 yıldır tek başına yöneten ve şimdiye kadar da züccaciye dükkanına girmiş fil gibi her şeyi kırıp döken AK Parti iktidarından hesap sormanın zamanı gelmiştir'' dedi.

 

Başkan Bal, iktidara geldiklerinde her aileye iş sağlana kadar asgari ücretin yarısı miktarı olan 320 TL maaş verileceğini söylemesi üzerine bir vatandaşın “kaynağı nereden bulacaksınız?” sorusu üzerine MHP’li Genel Başkan Yardımcısı Bal:



“Türkiye’ye dışarıdan kaçak mal girişi çok fazla.. Bunlar en çok da Hakkâri ve Şınak’tan geliyor. Türkiye’nin petrol ithalatı 20 Milyar dolar civarında, hâlbuki ülkeye petrol girişi 60 Milyar dolar kadar. 40 Milyar dolarlık kaçak mal ve akaryakıt girişi var. İşte biz ithalatı kontrol altına alarak, bu benzeri kanallardan kaynak sağlayacağız. Ak Parti, iktidar olduğunda Türkiye’yi 220 Milyar dolar borçla teslim aldı. Hâlbuki şimdi Türkiye’nin toplam dış borcu 400 Milyar doları buldu” dedi.



MHP heyeti Akçaköy Kültür Ve Dayanışma Derneği’nden sonra yine Fatih Mahallesi’nde bulunan Şalpazarlılar Derneği’ni ziyarete gittiler.


TRABZON HABER AJANSI – 05.02.2011

BAZI FOTOĞRAFLAR
 FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU - 05.02.2011 CT.













‘ANILARLA AKÇAABAT' PANELİ, İSTANBUL’DA YAPILDI


(www.akcaabathaber.com - 04 Mart 2011 Cuma)

Merkezi İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan Akçaabatlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetimi’nce kültürel etkinlikler çerçevesinde 'ANILARLA AKÇAABAT' isimli bir panel düzenlendi.



Önderliğini Akçaabatlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Şirin’in yaptığı etkinlik İstanbul’da Salih Cihan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Panelistliklerini Akçaabat’ımızın en önemli belleklerinden olan Av. Baykal KAZANCIOĞLU ve Alican Timurcuoğlu'nun yaptığı 'ANILARLA AKÇAABAT' isimli panelde konuşmacılar Akçaabat Anılarını anlattı.


Panelistler; özellikle muhacirlik dönemi ve 1950’li yılların Akçaabat’ından söz ettiler. Dinleyicilerin çok etkilendikleri panelin her ay düzenli olarak yapılması kararlaştırıldı. Çok ciddi bilgilerin anlatıldığı panel, tarihe ışık tutması amacıyla kayıt altına alındı. CD haline getirilen görüntüler bir sonra düzenlenecek olan panelde katılımcılara dağıtılacak. Başkan İsmail Şirin, katılımcılara gösterdikleri duyarlılıktan dolayı panelistler Av. Baykal Kazancıoğlu ve Alican Timurcuoğluna, bilgileri paylaşıp, Akçaabat Kültürüne yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.


Ayrıca katılımcılara Prof. Dr. Fethi Gedikli’nin yazdığı "Akçaabat Tarihi 2" isimli eseri hediye olarak dağıtıldı.


Kaynak: www.akcaabathaber.com - 04 Mart 2011 Cuma

YEŞİLAY HAFTASI; ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI


YEŞİLAY HAFTASI; Trabzon’da 04 Şubat 2011 Cuma Günü saat 13.00’de Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki PANEL ve Diğer Etkinliklerle Kutlandı.





TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı kutlamalara panelist olarak katıldılar.



YEŞİLAY HAFTASI; Trabzon’da 04 Şubat 2011 Cuma Günü saat 13.00’de Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki Etkinliklerle Kutlandı.



Yeşilay Haftası Kutlama Etkinliklerine TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, KTÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Pehlivan, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon Belediyesi Kültür Müdürü Murat Yeter, Trabzon Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği 2. Başkanı Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı, Femin&Art Derneği Başkanı Şükran Üst, Yeşilay Trabzon Temsilcisi M. Emin Şahin, bazı sanatçı, yazar, gazeteci ve okul müdürleri, öğretmenler, değişik okullardan öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


YEŞİLAY HAFTASI nedeniyle Trabzon Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği Başkanı Karikatürist Yazar Harun Yavruoğlu’nun Hazırladığı KARİKATÜR SERGİSİ’nin ve ayrıca Yeşilay Haftası nedeniyle açılan yarışmada dereceye giren öğrenile ait resimlerden oluşan RESİM SERGİSİ’nin açılışı; Prof. Dr. Cevdet Erdöl (TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı), Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzon Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fahrettin Aksoy tarafından birlikte kurdelenin kesilmesiyle yapıldı. Ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından günün anısına Karikatürist Harun Yavruoğlu’na bir plaket takdim etti.



Ardından Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Trabzon İl Temsilciliği ve Trabzon Belediyesi işbirliği ile YEŞİLAY HAFTASI nedeniyle 04 Mart 2011 Cuma Günü planlanan kutlama programına geçildi.



Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezindeki etkinlikler; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın sunuculuğunu Trabzon Belediyesinden Canan Kalaycı Yaptı.






Program Yeşilay Trabzon Temsilcisi M. Emin Şahin’in konuşmasıyla program başladı. Ardından Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, Trabzon Belediyesi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar içki, sigara ve uyuşturucu kullanımı ve zararları, bunları karşı mücadele ve Yeşilay Cemiyetinin çalışmaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Balcı: “Spor ve eğitimin bağımlılık yapıcı maddelerle bir arada anılmasını istemiyoruz” dedi.



Konuşmalardan sonra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık tarafından Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’e ve diğer katılımcılara birer plaket takdim edildi. Sonra Yeşilay Haftası nedeniyle Liseler arası düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri verildi.


Ödül töreninin ardından İçki, Sigara ve Uyuşturucu ile ilgili PANEL düzenlendi. Trabzon karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği 2. Başkanı ve Trabzon Yeşilay eski Temsilcisi Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı’nın oturum başkanlığını yürüttüğü panele panelist olarak TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı ve KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü katıldı.



Panelin ardından Yeşilay Haftası kutlama programı sona erdi.

TRABZON HABER AJANSI – 28.02.2011 Pazartesi

YEŞİLAY HAFTASI KUTLAMALARINDAN BAZI GÖRÜNTÜLER

























 FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU - 04.03.2011 CUMA