26 Şubat 2011 Cumartesi

SP DÜZKÖY İLÇE OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI


Saadet Partisi (SP) Düzköy İlçe 4. Olağan Kongresi Bugün Saat 13.00’de yapıldı ve İlçe Başkanlığı'na Tayyar Akyıldız tekrar seçildi.



Saadet Partisi (SP) Düzköy İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi bugün (26.02.2011 Cumartesi Günü) Saat 13.00’de İlçe Başkanlık binasında başladı. Verilen önerge ile Kongre Divan Heyetine Başkan Mustafa Yılmaz, Üyeler Necati Eraydın, Pulat Kandemir ve Hüseyin Özkop seçildi.





Genel Kurula SP İl Başkan Yardımcıları; Dt. Mustafa Yılmaz, Yunus Özdemir, Abdürrahim Güneş, Mehmet Uz, SP İl Yönetiminden Müh. Necati Eraydın, Hüseyin Özkop, Ertuğrul Taflan, Şakir Turan, Gökmen Kadıoğlu, Araklı Erenler Belediye Başkanı Ömer Bektaş, AK Parti Düzköy İlçe Başkanı Yılmaz Ankara, MHP İlçe Başkanı Cemal Arslan, Has Parti İlçe Başkanı Hasan Durmuş, CHP eski İlçe Başkanı Cemal Akpınar, Cevizli Mahallesi Muhtarı Mehmet Akyıldız ile delegeler ve çok sayıda üye katıldı.



Kongre İstiklal Marşı ile başladı. Eski Yönetimden Fethi Baykuş tarafından Faaliyet Raporu ve ardından Hesap Raporu okundu ve ayrı ayrı oylanarak, oy birliği ile kabul ve ibra edildi.



Ardından siyasi konuşmalara geçildi. İlk sözü İlçe Başkanı Başkan Tayyar Akyıldız aldı. Ardından İl Başkan Yardımcısı Abdurrahim Güneş söz aldı.


Güneş: “Milli Görüş ile diğer partilerden farkımızı anlatacağız. Yaptıklarını da anlatacağız, yapamadıklarından hesap soracağız” dedi.



Sonra Erenler Belediye Başkanı Ömer Bektaş söz aldı ve konuşması katılımcılar tarafından ilgi ile dinlenildi.



Başkan Bektaş: “Ne hazindir ki, son 200 yıldır dünya siyasetinde etkin değiliz. Bunu 300 yıla da çıkarabilirsiniz.


AB’de hazırlanan bir rapora göre; dünyada açlıktan her 6 saniyede bir çocuk ölüyor. Bu rapora biz de imza attık. Ey AB, ey Siyonistler, bunlara sebep sizlersiniz. Ekonomistler diyor ki; dünyada kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsızdır. Hâlbuki gerçekler böyle değil. Onlar Hakk’a dayanmayan Nemrudi düzenlerini kurmuşlardır. Bunlardan Siyonizm sorumludur.


Gerçekte dünyada iki sistem vardır. Hakk’a veya Batıla dayanan sistemler. Hakk’a dayanan düzen insana değer veren düzendir. 1492 yılında Endülüs Emevi Şehri Gırnata da İnsanlar dışlandığında Müslümanlar gemilerle taşınırken Yahudileri de taşımışlardır. Ayrım yapmamışlardır.


Haklı olmak için insan olarak dünyaya gelmek yeter. Haklar verilmez, haklar alınır. Meşru zeminlerde haklar elde edilir. Ancak, Küresel egemen güçler emeğin hakkını neden korumuyor? Çünkü onların böyle bir derdi yoktur. İnsanlar haklarını kavgayla almak zorunda kalıyor. Neden? Çünkü düzenleri batıldır, hak değildir. Hak, nasıl alınıyor? Güçlü olanlar gücü, imtiyazı hak sebebi sayıyorlar. Çoğunluğu esas alır görünüyorlar. Ancak, baktı ki, çoğunluk aleyhte, o zaman imtiyaz hakkını kullanıyorlar.


Mesela AB, birçok şartı yerine getirmeyen ülkeleri hiçbir kriter dayatması yapmadan birliğe aldılar. Hatta sorunlu Güney Kıbrıs’ı bile aldılar. Ama bize ise sınır problemi dâhil birçok şartı dayattılar. AB’nin bizi birliğe alacağı yok. Bunu açıkça da dile getiriyorlar. Ee bunu daha nasıl söylesin adamlar.


Sayın Başbakan “Dürüst olun dürüst” diyor. Sayın Başbakan bunlar ne zaman dürüst olmuşlar ki. Her yönden kıble tayini Bürüksel’e döndürülmüş. Sayın Başbakan “başka alternatiflerimiz var” diyor. Öyleyse Sayın Başbakan daha ne duruyorsunuz? Zaman kaybetmeye ne gerek var. Derhal bir araya gelin. Ama gel gör ki, biri Van Gölüne “Deniz” diyor, diğeri “Göl” diyor. Yahu hiç vakit kaybetmeden bir araya gelin. 2001 değil, 2011’i konuşun” dedi.



Ardından Milli Gelir çarpıklığına, gereksiz elden çıkartılan KİT’lere, halkın bankalara olan borçlarına değinerek, konuşmasına şöyle devam etti:


“Ne yazık ki, Mecliste muhalefet yok. Paramızın değeri korunmuyor. Ama hiç kimseden ses çıkmıyor. AB kendi parasıyla mal alıyor, ama sizin paranızla mal almıyor. Erbakan Hocama Allah’tan şifalar dilerim. Erbakan Hocam ise “Sen de benim paramla mal, altın, maden alacaksın. Üstelik bunun için yollar, otoyollar, enerji hatları da yapacaksın. Ondan sonra senden mal alacağım” diyor.


Biz bu ülkede emperyalistlere, sömürücülere karşı bağımsızlık savaşı veren bir zihniyetiz. 30.000 insanı tahliye ile avunuyoruz. Ama önce şu Kaddafi’ye bu ülke insanını niye muhtaç eylediniz, önce onu açıklayın? Çağımızda bütün insanlığa kan kusturan şu Siyonizm’i susturalım. Prof. Dr. Osman Altuğ hocamız bunların ekonomisine ‘üç kağıt ekonomisi’ diyor.


Ülkede teşvik yasası uygulanıyor. Ne faydası oldu ülkeye ve Trabzon’a… TTSO lütfen bir rapor yayınlasın. Teşviklerden Trabzon ne fayda gördü diye? 600 Milyara Stat yapıyorsunuz, yuhalanıyorsunuz. Stat, havuz vs neden yapılıyor? Devlet özel sektörün gidemediği yere ve alanlara gelir. Bu paralarla Trabzon’a acaba kaç tane fabrika yapılabilir? O zaman işsizlik olmaz. Alman Devleti öyle yapıyor. Mesela OPEL’de, patron işçileri çıkartmak isteyince Alman Hükümeti müdahale ediyor, fabrikayı ver diye… Fabrika sahipleri sıkışınca öyleyse bize kolaylık tanyın, işçileri çıkartmayalım diyor. İşçilerin çıkartılması kaç bin aileyi etkiler. Hesabı yapıyorlar ve derhal çözüm buluyorlar. Bizde ise durum işin tamamen tersi..


AB sadece G. Kıbrıs’ta çifte standart uygulamıyor. Ama bize karşı kanun ve yönetmeliklerde bile çifte standart uyguluyor” diyerek sözlerini tamamladı.



Bundan sonra Divan Başkanı Mustafa Yılmaz; “Trabzon ve bütün ülke devamlı göç veriyor. İstanbul ise devamlı göç alıyor. Demek ki, Türkiye iyi idare edilmiyor. İşlerin düzelmesi için Milli Görüş’ün Parlamento da olması gerekiyor” dedi.


Ardından oya sunularak, gündemin ‘Dilek ve Temenniler’ bölümü Seçimler maddesinden öne alındı. Dilek ve Temenniler Bölümünde söz alan olmayınca Seçimlere geçildi. Ve Akçaabat Seçim Müdürlüğünden gelen iki görevliye Divan Heyeti görevi devretti.



SP Düzköy İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde tek liste ile gidilen seçimde yapılan oylamada delegelerin çoğunluğunun oyunu alan eski Başkan Tayyar Akyıldız’ın listesi seçimleri kazandı ve Başkan Akyıldız yeniden SP Düzköy İlçe başkanı seçildi.





Başkan Tayyar Akyıldız’ın listesi şu isimlerden oluştu.



Yönetim Kurulu ASİL Üyeler:
1-Turgay Bakal
2-Şükür Aktürk
3-Pulat Kandemir
4-Ahmet Tirgil
5-Fevzi Serdar
6-Halil Akgümüş
7-Yusuf Kara
8-Fethi Baykuş
9-Hüseyin Tirgil
10-Kemal Zafer


Yönetim Kurulu YEDEK Üyeler:
1-Bahtiyar Tiryaki
2-Salih Pehlevan
3-Ali Akyüz
4-Ahmet Serdar
5-Mustafa Şahin
6-Sezgin Akyıldız
7-Süleyman Salih
8-Mustafa Akgümüş
9-Ahmet Topal
10-Şener Topal
11-Uğur Zafer


İl Kongre Delegeleri:
1-Tayyar Akyıldız
2-Turgay Bakal
3-Ahmet Tirgil
4-Pulat kandemir
5-Yusuf Kara
6-Kemal zafer
7-Engin zafer
8-İbrahim Topal
9-Halil Akgümüş
10-İsmail Durmuş
11-Şükür Aktürk
12-Hüseyin Tirgil


HABER ve FOTOĞRAFLAR: TRABZON HABER AJANSI – 26.02.2011 Cumartesi















FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU - 26.02.2011 CT.

RESSAM YILDIRIM’IN 18. KİŞİSEL RESİM SERGİSİ SONA ERDİ


Trabzon Sanat Galerisinde büyük beğeni ile izlenen Ressam Abdülkadir Yıldırım’ın 18. Kişisel Resim Sergisi bugün sona erdi.



Trabzonlu Ressam Abdülkadir Yıldırım’ın 18 Şubat 2011 Cuma Günü Saat: 17.30’da Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açtığı "Rengin Adı Karadeniz" konulu 18. Kişisel Resim Sergisi, 9 gün süre ile ziyarete açık kaldıktan sonra bugün (26.02.2011 Cumartesi) mesai saati bitiminde sona erdi.





Ressam Yıldırım'ın, sergiyi gezenlere Doğu Karadeniz’in, köylerin ve yaylaların güzelliklerini tablolara yansıtmaya çalıştığını ifade ederek,


“Karadeniz simgelerini kendi yorumumla faklı renk anlayışıyla yapmış olduğum bu çalışmalarımla dışarıda açmış olduğum sergilerde de amacım güzel Karadeniz Bölgemizi ve yöremizi tanıtmaktır” dedi.



**


ABDÜLKADİR YILDIRIM KİMDİR?



1959 da Trabzon’da doğdu. Aslen Gümüşhane Torul’a bağlı Işık Köyü’ndendir. 12 yaşında babasını kaybedince ailesinin maddi yükünü sırtlandı. İlk önce ilkokul sıralarında öğretmeni resim yeteneğini fark etti ve çalışmalarını devam ettirmesi için onu teşvik etti. Okul yaşamı Ticaret Lisesinden mezun olunca sona erdi ve ayakkabıcı olarak esnaflık yapmaya başladı. Ancak büyük bir ilgi ve sevgiyle yöneldiği resmi de ihmal etmedi.



Ömrünü hep Trabzon’ da geçirmiş olan sanatçı, yöre kültürünü ve iyimser bakış açsını aktarır tablolarıyla. Ağırlıklı olarak Karadeniz’ in büyülü mavisini, deniz-insan ilişkisini, yaylaların doğal güzelliğini, yaşam tarzını yansıtır.



Çalışmalarını empresyonist tarzda peyzajlarla sürdüren ressam Yıldırım, ilk sergisini 1997’de Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açtı. Şimdiye kadar Trabzon, İstanbul, Konya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Ankara ve Eskişehir gibi kent merkezlerinde ve yurt dışında 18 kişisel sergi açan Yıldırım, ayrıca değişik illerde 31 grup ve karma sergiye katıldı.



Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Üyesi olan Ressam Yıldırım; SANATI dünya üzerindeki ender paylaşımlardan biri olarak görmektedir.


TRABZON HABER AJANSI – 26.02.2011 - Cumartesi

“GENÇLER TEMİNATIMIZ”


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliği yaptığı 1. Türkiye Gençlik Buluşması kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden ve dünyadaki çeşitli ülkelerden Trabzon’a gelen gençlerle yemekte bir araya geldi.



Fevzi Hoca düzenlenen yemeğe Vali Kızılcık’ın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun ve program kapsamında Trabzon’a gelen 140 genç katıldı.



Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu ifade eden Vali Kızılcık,


Dünyanın dört bir köşesinde buraya gelen çok değerli gençler gelecek sizlerin elinde.

Dolayısıyla sizlerin birbirinizi sayıp sevmeniz ve birbirinizle iyi ilişki içerisinde olmanız huzurun ve barışın sağlanması adına son derece önemli.

Bu anlamda iki gündür Trabzon’umuzun tarihi ve doğal güzelliklerini görme ve birbirinizi daha iyi tanıma fırsatı buldunuz.

Bizim temel hedef olarak aldığımız daha yaşanılabilir bir dünyanın oluşmasına siz değerli gençler katkı sağlayacaksınız” şeklinde konuştu.



Yemeğe katılan gençler geldikleri bölgelerin kültürlerini içeren hediyeleri Vali Kızılcık’a verdi. Vali Kızılcık’ta gençlere Trabzon’un kültürünü yansıtan hediyeler verdi.



Vali Kızılcık daha sonra, farklı bölgelerden gelen gençlerle sohbet etti. Gençler Vali Kızılcık’a Trabzon’un doğal güzellikleri ve misafirperverliğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. (VB – 26.02.2011)

25 Şubat 2011 Cuma

VALİ KIZILCIK, ÖRNEK ORMAN ÇİFTLİĞİNİ GEZDİ


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve beraberindeki heyet, turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında müteşebbis işadamı Osman Keleş’in gerçekleştirmeyi düşündüğü Arsin Elmaalan Köyü’ndeki turizm amaçlı orman çiftliğinde incelemelerde bulundu.



Osman Keleş Orman Çiftliği’nde incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, bölgenin turizm potansiyelinin yükseltilmesi için hayata geçirilmesi düşünülen turizm projesine ellerinden gelen desteği vereceğini söyledi.



Trabzon turizminin gelişmesi için yapılan projelere büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Kızılcık,


“Arsin ilçemizde rakımı bin metreye yakın olan bu yerde Osman amcamız çok güzel bir çiftlik kurmuş. Doğu Karadeniz Bölgesi özellikle yaz aylarında turist akınına uğruyor. Bu turist akınında doğal güzelliklerimizin çok büyük bir önemi var. Osman amcamızın bu çiftliğinde her çeşit evcil hayvanlar, kümes hayvanları ve doğal güzellikler bulunuyor. Bu doğal orman çiftliği tam bir tabiat ormanı..


Osman amca burayı turizmde değerlendirmeyi düşünüyor. Bizde bölgemize, yöremize uygun mimari de ve güzellikte yapılacak tesise elimizden gelen desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.



Küresel ısınmanın yaşandığı dünyamızda Doğu Karadeniz Bölgesi’nin doğal güzellikleriyle önemli bir konumda bulunduğunu ve bu güzelliklerin bölgemize turizm girdisi olarak geri dönmesi için yapılacak yatırımlara destek olacaklarını yineleyen Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:


“Bu orman çiftliğini çok beğendik. Çok harika bir manzarası var. Yöremize gelecek turistlerin yazın ve kışın konaklamak için burayı tercih edeceklerini düşünüyoruz. Kendisi de bu çiftliği turizme açmak için yatırımlar yapacak.


Bu güzel çiftliği turizme açma kararı verdiği için teşekkür ediyorum. Faaliyete geçtiğinde buranın ilimizin çok özel konaklama merkezlerinden birisi olacağına eminim.


İlimize gelen turistler, bizlere yıldızlı otellerin yanı sıra apart evlerde kalmayı tercih ettiklerini ifade ediyorlar. Bu bakımdan da Osman amcamızın çiftliğinin gelecek olan Arap turistlerin çok ciddi tercih yeri olacağını tahmin ediyorum.”


İş adamı Osman Keleş ise, bölgenin turizme açılması için hazırlanacak proje kapsamında çalışmaların yürüteceğini belirterek,
“Sayın Valimiz ile birlikte burayı turizme kazandırmaya çalışacağız. Buraya bölgemizin mimarisine, doğasına uygun mimari bir proje hazırlayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve beraberindekiler Osman Keleş Orman Çiftliği’ni gezdi. (VB- 25.02.2011 Cuma)